Pošto se odavno nisam zafrkavo oko ovog windowsa imam pitanje, isplati li se prelaziti na wp10 trenutno koristim wp8.1 Denim (Lumia930). Nekad davno sam koristio desetku kad je bila puna bugova i štekala pa me zanima je li isto stanje kao i prije?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Službena verzija je stabilna - ali si provjeri šta dobijaš a šta gubiš.
Na L1020 se gubi stereo zvuk kod videa, napredni Glance,
i to je uglavnom to. Al ona nije ni podržana, nego samo preko
Registry Hacka - tako ju i koristim, na zadnjem službenom buildu,
radi uredno.
ja prelaziti neću sa 8.1 na 10-ku jer imam sve što mi je potrebno i idealno radi mobitel,čitam da jedan kolega nije zadovoljan sa wp i da prelazi na android,ja više nema šanse da se vratim jer sam prezadovoljan sa wp,brz je i sve radi kako treba
Nemam više WP/WM, pa ne znam napamet, a Google sve izbacuje neke nepotrebno komplikovane varijante, no pogledaj Settings, trebalo bi da postoji neka opcija ili wizzard za uvoz i izvoz podataka. Mislim da je najefikasnija varijanta da izvezeš kontakte u vcf (ili xml, ili kako se već spremaju) prebaciš ga na Android uređaj i to povučeš, svakako bih pre uradio to nego se zezao sa bluetoothom.
Kako javlja, među ostalima i ZDNet
"Microsoft's official acknowledgement that it has Windows Server running on ARM"
Ako su Windows serveri proradili na Arm-u, pitanje je dana, kad će i ostalo !
nije mi jasno ko ovo dozvoli da se pod jednu temu a tema je windovsphone piskararu svakakve glupost,ubacuje se prodaja,androidi itd,sve samo ne o ovoj koja je samo za win telefone,zbog čega admin to nebriše???'
ja prelaziti neću sa 8.1 na 10-ku jer imam sve što mi je potrebno i idealno radi mobitel,čitam da jedan kolega nije zadovoljan sa wp i da prelazi na android,ja više nema šanse da se vratim jer sam prezadovoljan sa wp,brz je i sve radi kako treba
svojim prvim postom si se žalia sam na sebe i da je onako kako bi ti to želia oba tvoja posta bi bila izbrisana
Službena verzija je stabilna - ali si provjeri šta dobijaš a šta gubiš.
Na L1020 se gubi stereo zvuk kod videa, napredni Glance,
i to je uglavnom to. Al ona nije ni podržana, nego samo preko
Registry Hacka - tako ju i koristim, na zadnjem službenom buildu,
radi uredno.
Ja imam L1020 i koristim 8.1. Čitao sam da se može instalirati 10-ka. Nisam baš skontao kako se to radi, ali bih imao par pitanja. Kao prvo da li se isplati prelaziti na 10-ku. I kao drugo ako da, da li može kakav "how to" savjet.
za app nisam siugran, ali ima načina na yt:
ili ovdje korak po korak:
https://www.wintips.org/how-to-transfer-your-windows-phone-contacts-to-an-android-phone/
to je za kontakte. slike, whatsapp poruke, mp3 itd. morati ćeš ručno, osim ako netko ne linka jednostavniji način
Danas stigla nadogradnja Vibera.
Moćni smo, nema šta
Odoše i Shazam...
Odmrmljaj pjesmu ili melodiju, i prepozna.
A Shazam to nikad nece moci.
Čitajući ovu temu, čovek bi pomislio da Windows Mobile platforma boluje od viška aplikacija, jer svaki put kad neka ode usledi komentar kako je lošija od konkurencije, ili, obično kad konkurencije nema, da je funkcionalnost koju je nudila čak sasvim nepotrebna. Neko drugi bi, doduše, rekao da su po sredi klasični psihološki odbrambeni mehanizmi, sladak limun i kiselo grožđe.
Lično mi je Sound Hound odličan, ali me nije ubedio da deinstaliram Shazam, nego imam oba, pa kad jedan zakaže, drugi uskače.
Čitajući ovu temu, čovek bi pomislio da Windows Mobile platforma boluje od viška aplikacija, jer svaki put kad neka ode usledi komentar kako je lošija od konkurencije, ili, obično kad konkurencije nema, da je funkcionalnost koju je nudila čak sasvim nepotrebna. Neko drugi bi, doduše, rekao da su po sredi klasični psihološki odbrambeni mehanizmi, sladak limun i kiselo grožđe.
Lično mi je Sound Hound odličan, ali me nije ubedio da deinstaliram Shazam, nego imam oba, pa kad jedan zakaže, drugi uskače.
Dobro za tebe.
Mi smo eto osudjeni sada samo na Cortanu i SoundHound, ali smo tvrdoglavi pa nas ni to ne natjera da predjemo na Android.
E sad, i dok je bio Shazam nisam ga koristio, uglavnom SoundHound, a u zadnje vrijeme sve cesce Cortanu.
Vama puna usta androida a govorite drugima da ne spominju android. Ko je spomenuo android i ko te nagovara da prijedjes na isti?
LOL, evo upravo skidam.
Ali zanimljivo je koliko radosti medju ovim trolovima nastane kad negdje neki korisnik dobije mail ili twitter odgovor od negdje nekog predstavnika supporta koji da neki neodredjeni odgovor o tome kako ce ta aplikacija prestatiti biti supportana na nekom OS-u koji je navodno vec mrtav. I ne samo medju njima, nego to razni "tehnoloski blogovi" prenose kao pravu poslasticu. Ne razumijem...pa jel mrtav ili nije?
From the developer of SpotBright and Diarium comes WorkingHours, yet another quality UWP app for Windows 10 of all varieties. This one's an implementation of the classic 'log your time spent on various projects/clients' and it's very slickly done indeed, with multiple views, a ton of integration and backup options, and full adaptability to different screens and sizes. Top notch.
Pitaj te iz vibera. Oni su to objavili, nije niko izmislio....
Na viber stranici vise nema link na windows 10 verziju....
Jednako tako ste vi Googlaši stvorili sada problem oko reklama u Windowsima - prema Google ostvaruje 90% prihoda od reklama a ne Microsoft. To me podsjeća na onu izreku, kad lopov kaže "držite lopova".
Izgleda da vam je robotić već isprao mozak, pa ste sada svi postali navođeni kao robotići.
Jednako tako ste vi Googlaši stvorili sada problem oko reklama u Windowsima - prema Google ostvaruje 90% prihoda od reklama a ne Microsoft. To me podsjeća na onu izreku, kad lopov kaže "držite lopova".
Izgleda da vam je robotić već isprao mozak, pa ste sada svi postali navođeni kao robotići.
Ti si obicna bu...a. PRvo google na andoridu ne prikazuje apsolutno nikakve reklame. Niti u samom osu niti u bilo kojoj svojoj aplikaciji. Informisi se prije nego lupis. MS to radi ili ce pokusati raditi....Drugo o ispranom mozgu ti nemoj pricati jer toliko braniti neki gadget ili os je patolosko. Sto je anjsmejsnije upravo ti i ostali ljubitelji MSa pricate o adrodi a govorite nemojte ovdje o androidu....
Ja nemam probelm da prijedjem na bil koji os ili da kupim gadget od bilo kojeg proizvodjaca a pogotovo mi ne pada na pamet da vrijedjam ljude okoli radi neceg sto kupim da sluzi meni... Briga mane i za google ili ms ili apple ili bilo sta drugo....
Pitaj te iz vibera. Oni su to objavili, nije niko izmislio....
Na viber stranici vise nema link na windows 10 verziju....
Pa ne lici bas na "sluzbenu" objavu, vec je to mail nekom korisniku na upit o konkretnom bug-u ako se ne varam. Ima i screenshot. :)
Volio bih znati da li je Viber i rijeci o ovome napisao u nekoj pravoj obavijesti?
Sto se tice linka na Windows 10 verziju:
https://www.viber.com/en/products/windows
Drugo o ispranom mozgu ti nemoj pricati jer toliko branitinapadati neki gadget ili os je patolosko. Sto je anjsmejsnije upravo ti i ostali ljubitelji MSa pricate o adrodi a govorite nemojte ovdje o androidu....Ja nemam probelm da prijedjem na bil koji os ili da kupim gadget od bilo kojeg proizvodjaca a pogotovo mi ne pada na pamet da vrijedjam ljude okoli radi neceg sto kupim da sluzi meni... Briga mane i za google ili ms ili apple ili bilo sta drugo....
Lol. Ko o cemu...
To je desktop PC verzija, ali od tebe nisam ni očekivao da razumješ što linkaš.
To je desktop PC verzija, ali od tebe nisam ni očekivao da razumješ što linkaš.
:)
Bolje je ispasti glup, nego iz voza.
Link za download Windows 10 verzije izbija oci.
Citat s tog linka "Viber for Windows 10 offers a responsive design that runs on desktop and touch modes across all Windows 10 devices. Get the universal app for free in the Windows Store. " Dakle radi se o univerzalnoj aplikaciji za sve Winodws 10 uređaje (ako ne znaš engleski).
@mikulam
Pa ne konta on to, vjerovatno ne konta ni sta je UWP...to je problem, ali je spreman napisati "od tebe nisam ni očekivao da razumješ što linkaš."
HP daje popust na Elite X3 od 500 £ za vaš Galxy-a ili iPhon-a. Povoljni uvjeti prelaska s Androida i iOS-a na Windows10Mobile vrijede do kraja travnja, još mjesec i po dana.