WindowsPhone - Općenito

poruka: 19.924
|
čitano: 2.974.004
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: WP8 - Općenito

nisam ni mislio da če biti drugačije... koliko god da je fora, Coratana je ipak upitne korisnosti pogotovo za naše područje... čak ni siri nije za kod nas a mislim da i google now nije nešto extra bolji po tom pitanju.

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
skank666 kaže...

nisam ni mislio da če biti drugačije... koliko god da je fora, Coratana je ipak upitne korisnosti pogotovo za naše područje... čak ni siri nije za kod nas a mislim da i google now nije nešto extra bolji po tom pitanju.

Pa šta to onda znači da u dev previewu nece biti cortane? Isto tako kad sluzbeno izade 8.1 za par mjeseci? A jedna od vecih novosti je Cortana za wp8.1 {#}

Windows Phone FTW
17 godina
WP8 - Općenito
Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
DommY kaže...
skank666 kaže...

Pa šta to onda znači da u dev previewu nece biti cortane? Isto tako kad sluzbeno izade 8.1 za par mjeseci? A jedna od vecih novosti je Cortana za wp8.1 {#}

ne znam ali koliko sam ja shvatio bit će je u US sa DP. još je u BETI pa te ne mora čudit ako je ne bude kod nas. pogotovo za one koji imaju HR account. 

ali opet moraš s njom komunicirati na engleskom. meni je to glupo jer onda to nije to. ili hrvatski ili ništa

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
16 godina
WP8 - Općenito

kad ce wp 8.1 na lumiu nokia 520?

Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

preview for developers (koji je za sve wp8 telefone) do kraja ovog mjeseca a službeni kroz par mjeseci.

17 godina
skank666 kaže...
Elles D. kaže...

ali opet moraš s njom komunicirati na engleskom. meni je to glupo jer onda to nije to. ili hrvatski ili ništa

Dakle, što - diskriminacija obazovanih ljudi samo zato što smo u RH?

Ili se niti WP7.5 nije smio koristiti u RH jer nije imao sučelje na našem jeziku? I u WP8 imaš glasovnu komunikaciju na engleskom - jel su nam i to trebali isključiti?

Mislim, kužiš o čemu pričam?

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live
16 godina
odjavljen

gle, engleski jako dobro razumijem i pričam. svi gadgeti su mi na eng jer mi to razumljivije od naših prijevoda ali to ne mijenja činjenicu da bi cortana kod nas bila upitne koristi; kad sam rekao hrv ili ništa mislio sam samo na sebe tj što bi me eventualno natjeralo da je koristim ili nju ili bilo kojeg drugog virtulanog asistenta (npr indigo)

vidi ovu situaciju: frend se zove gojko. aj ti sad cortani ili siri reci nešto u vezi njega na engleskom (da te podsjeti da mu je ročkas ili nešto slično)... kod nekih naziva to jednostavno nema smisla jer gojko više nije gojko nego gođiko ili ko zna kako će već izgovorit. ili npr : coratana find me a fastest route to đurđevac?? pa morat ćeš se svađat s njom da bi se sporazumio. 

gle, ne sviđa se ni meni što nam to možda i neće biti dosptupno odmah (uvijek je bolje da nešto imaš pa makar i ne koristio) ali i u samom prezentacijkom videu su rekli da je trenutno cortana "manje interaktivna" i to u USA. kako bi tek bilo kod nas?

14 godina
WP8 - Općenito

jel ko upratio sta o File Manageru? nisam primjetio da ga je iko spomenuo

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

ni je nisam ništa uboo o njemu a bilo je govora da je on dio onedrive-a.  people hub i kalendar - drugačije a niš o tome još

17 godina
skank666 kaže...
gojko više nije gojko nego gođiko ili ko zna kako će već izgovorit. ili npr : coratana find me a fastest route to đurđevac??

Kad naletiš na takva imena, slobodno ti nju pitaš preko tipkovnice i sve 5.

Ako si okružen samo takvima - onda ćeš puno tipkati :)

Mislim da to nije razlog za kočenje ostatka ekipe.

16 godina
odjavljen
Kad naletiš na takva imena, slobodno ti nju pitaš preko tipkovnice i sve 5

i tu nalazim argument za onu svoju tvrdnju... :D Citao sam da ce dp imat cortanu ili ces morat prebacit regiju na usa ako je zelis i ona zamjenjuje (ako je upalis) search tipku - sto je cool.
17 godina
WP8 - Općenito

Kako će stranci navigavati po RH i zvati kontakte u RH?

Isto tako je i mi možemo koristiti...

Što si uopće zapeo samo za pozive i navigaciju? Pa nije Cortana samo to :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Pa preko Cortane - nikako :P
hehehe, stoji sve sto si napisao ali za punu funkcionalnost je ipak potrebna lokalizacija ovako je samo cool feature kojeg ce rijetko ko koristiti. Tko koristi Siri ili Google now?
cortana ce biti fora ali bojim se da ce samo to i biti... Barem kod nas.
14 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

Te glasovne asistente ljudi u US ne koriste (90%), a kod nas skoro nitko. Tako da je po meni to zasad potpuno nebitno. Ali čini mi se da ima puno potencijala u tome i da će u budučnosti, možda biti nešto od toga, tako da mi je u globalu drago da je i to došlo na WP.

8.1 update je jako orijentiran prema korisniku, za razliku od 8.0 i to se sviđa ljudima i dosta ga hvale. I meni je ovo super update i jedva čekam 10. Međutim ima jedna stvar koja mi se manje sviđa, a to je što je update zapravo direktno ispunjavanje želja korisnika (zapravo manje skupune glasnih korisnika i ''novinara'') i ubacivanje elamenata iz androida i iOSa. Kad je predstavljen WP 7.0 to je bilo nešto što prije nije postojalo i imalo je jakooo puno originalnih i jedinstvenih elemenata (to me zapravo i privuko na WP). Ali od tog WP 7.0 svaki update ide prema približavanju konkurentskim platformama i sad ima već dosta kopiranih elemenata (što nije direktno loše, a i vidimo da udio na tržištu raste). Da sad usporedima 7.0 i 8.1 vidimo da je dio tih jedinstvenih elemenata izbačen, search gumb je 3 put mjenjao funkciju, back gumb također. Volim promjene ali mi se čini da im strategija malo previše vijuga. Sve je to uredu, samo i trebali ponuditi i nešto novo, dodati nešto što drugi nemaju, a ne samo pratiti trendove. U 8.1 ima puno malih stvari koje jedva čekam isprobati, puno više nego cortanu i action centar.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
WP8 - Općenito
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 20:41 (skank666).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
WP8 - Općenito

Za one kaj ne znaju kaj je Developer Preview odnosno njegovo značenje..

First, the program is open to anyone who has a developer account. This includes developers who have paid for accounts in the Windows Phone Dev Center (Windows Phone Dev Center), as well as people who have gotten free accounts through the AppStudio program (Windows Phone App Studio - Microsoft). You do not have to be a developer in order to participate, and in fact, if you're hanging out here at WPCentral, you're probably a good candidate, as hanging here implies that you're a Windows Phone enthusiast, and therefore more likely to want the latest, greatest bits as soon as you can get your hands on them.

One of the bits of misinformation that I see pop up fairly often is, "It voids the warranty." No. This is not true. Take a look at what the fine print says:
After you install a preview update, you may void any warranty from your MO and OEM. In the unlikely event you run into an issue after you apply the prerelease update, you can visit the preview program’s support forum.
Note that it says that you may void the warranty from your MO (Mobile operator) and OEM (phone manufacturer). What it doesn't say is that you will void the warranty. Microsoft is the creator of the OS, and also the preview program. Microsoft did not make your phone. They are not (yet) in the phone-making business. Therefore, they are not a party to any warranty that you have on your phone. They cannot say that your warranty will or will not be voided. They put the disclaimer there so that IF the manufacturer of your phone decides not to back the phone after you upgrade it, you can't go running back to Microsoft and claim damages. This is nothing more than a good indication of the fact that there are far too many lawyers in America.

Is this a beta program? Am I going to get beta bits that are full of bugs?
No. This is not a beta program. It is a way to get the same bits that the manufacturers get, ahead of whenever your carrier decides to release them. As was demonstrated when this program started, there were those who claimed it was not going to be the final release, and those who claimed it was. As it turned out, those who believed it to be the final release were correct. The build that was given to the Preview for Developers participants was the same build that the manufacturers got from Microsoft. There is no guarantee that this will always be the case, as it is always possible to find a bug and issue a late release, but this definitely is not a beta program. The software being delivered is meant to be ready for prime time.

How do I get the bits?
First, register as a developer, either through the Windows Phone Dev Center (Windows Phone Dev Center) by paying the $19 registration fee that allows you to develop for both Windows Phone and Windows Store, or through the AppStudio program (Windows Phone App Studio - Microsoft) which is free.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 22:40 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 2
11 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

kako/gdje mijenjam postavke accounta za windowsphone... znam promijeniti regiju, no ne znam mogu li naknadno promijeniti i postavke u accountu ili moram kreirati potpuno novi live account?

0 0 hvala 0
17 godina

jesam ja ćorav ili nema mobilnog interneta on/off na quick settingsima? :/

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
nixass kaže...

Nazalost nema, nadam se da ce to uvest posto je to ono sto bih ja osobno najvise palio i gasio.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
16 godina
odjavljen
nixass kaže...

http://imgur.com/a/EPvYl

dosta slika wp8.1 i na nekoj se vidi neka ikona koja bi mogla biti to... a ako nije - WTF?!

14 godina
skank666 kaže...
nixass kaže...

dosta slika wp8.1 i na nekoj se vidi neka ikona koja bi mogla biti to... a ako nije - WTF?!

Ja sam gledao wpcentralov video i tamo su rekli da nema, a ako mislis na onaj kao toranj koji salje signale, to je za internet sharing.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
17 godina
gamer34 kaže...
skank666 kaže...
nixass kaže...

Ja sam gledao wpcentralov video i tamo su rekli da nema, a ako mislis na onaj kao toranj koji salje signale, to je za internet sharing.

šteta, velika.. to je bitnija stvar, vjerujem svima, od internet sharinga...

ili da je taj bar full customibilan pa da dodam sam ak hoću.. vidim da se neke opcije daju promijenit, al mob net  - no no

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 13:32 (nixass).
15 godina
WP8 - Općenito

Ma to su namjerno izostavili, treba nešto ostaviti i za GDR4.

HTC 8X :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

3 0 hvala 13
16 godina
odjavljen

holy shiT!!

edit:

ovo malo što sam vidio je super!!! god damn it! yes, yes, yeeees!

edit 2:

app je vrhunski, svaka čast onome ko ju je radio. slijedi filozofiju wp8 i jako je ugodna za korištenje... ali kroz korištenje će se ipak najbolje to vidjeti!

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 19:08 (skank666).
15 godina

Jel se to plaća? Vidim da je app besplatna, ali ne vjerujem da oni to daju baš skroz besplatno.

16 godina
odjavljen
kratos091 kaže...

Jel se to plaća? Vidim da je app besplatna, ali ne vjerujem da oni to daju baš skroz besplatno.

naravno da se plača usluga mbankinga ali to ti je svugdje tako... i onaj listić na bankomatu ti naplate a kamoli neće ovo čudo!

edit: lupi čovjeku hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 19:10 (skank666).
15 godina

Aha. A koliko se plaća? I kako, na mjesečnoj bazi?

15 godina
neaktivan
WP8 - Općenito

ma ne placas nista u appu tome nego ti se net banking placa ako ti je aktiviran i to je mislim 7-8 kn mjesecno. S njime aktiviranim mozes i preko kompa takoder pregledavati stanje racuna i transakcije i tako to. osobno nisam to nikada koristio ali siguran sam da u buducnosti hocu jer je odlicna stvar

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice