Ne mogu naći na forumu, a zanima me sljedeće...
Skinem na komp .apk datoteku i preko PC Companion 2.0 ju prebacim na mobitel.
Međutim kasnije ju ne mogu pronaći na mobitel i neznam kako da ju instaliram?
Ne mogu naći na forumu, a zanima me sljedeće...
Skinem na komp .apk datoteku i preko PC Companion 2.0 ju prebacim na mobitel.
Međutim kasnije ju ne mogu pronaći na mobitel i neznam kako da ju instaliram?
skini si neki file menager sa marketa...npr ASTRO...i onda pomocu njega nades tu .apk datoteku na mobu i instaliras...
Uspio sam! :)
Imam još pitanja :)
1. Doma imam carnet i modem thompson speedtouch. Uspio sam se povezati preko Wi-Fi na modem, ali budući da sam na carnetu imam user name i password preko kojeg sa sa kompa povezujem na net, a kako se mogu povezati na isti način na net preko moba?
Trebao bi kao napraviti broadband konekciju na mobu.
Povezao sam se ja na modem, ali bez te konekcije ne mogu na net. Kad se povežem na otvorenu mrežu u nekom kafiću mogu normalno na net.
2. Ne mogu se povezati na eduram mrežu. Također za nju bi trebalo carnet lozinka koju imam, ali svejedno se ne mogu povezati jer kao nemam neki protokol.
Na mobu je Android 1.6. Kako da se povežem na eduram?
na prvo pitanje ti neznam ovak na prvu odgovorit...
a ovo za eudoram...ne znam jel imama kakve razlike u odnosu na 2.1., al meni je ovak bilo...znaci pronades mrezu, probas se spojit...on te onda trazi neke postavke...ukucas svoj username i password, a enkripciju stavis TTLS i PAP...i to bi trebalo biti to ako se ja dobro sjecam...
Sve to napravim dok ne dođem do enkripcije. Nemam TTLS na popisu već neki drugi.
1. Doma imam carnet i modem thompson speedtouch. Uspio sam se povezati preko Wi-Fi na modem, ali budući da sam na carnetu imam user name i password preko kojeg sa sa kompa povezujem na net, a kako se mogu povezati na isti način na net preko moba?
Povezao sam se ja na modem, ali bez te konekcije ne mogu na net. Kad se povežem na otvorenu mrežu u nekom kafiću mogu normalno na net.
2. Ne mogu se povezati na eduram mrežu. Također za nju bi trebalo carnet lozinka koju imam, ali svejedno se ne mogu povezati jer kao nemam neki protokol.
Modem/ruter moraš prebaciti u bridge način rada. To ti se radi u postavkama rutera. U principu, kad to uradiš ruter ti je konstanto spojen na internet i onda se jednostavno zakačiš preko wifi-a na ruter. Reci koji točno ruter imaš pa ćemo pronaći upute kako češ se prebaciti u bridge mode.
Sve to napravim dok ne dođem do enkripcije. Nemam TTLS na popisu već neki drugi.
aj probaj ovak
http://www.oucs.ox.ac.uk/network/wireless/services/eduroam/android/
U 7. koraku na popisu mi je samo TLS.
Modem je Thompson Soeedtouch 780W:
http://www.negustore.com/products/images/Thomson-SpeedTouch-780W-ADSL-ADSL-2-2-External-E.jpg
koji je administrator pass za iskonov modem? bez toga ne mogu prebaciti u bridge mod.
ak prebacim u bridge mod valjda se nitko osim mene neće moći spajati na internet...
Zasto ti je na 1.6? Digni to na 2.1 mada ti to nece rijesiti problem.
Modem/ruter moraš prebaciti u bridge način rada. To ti se radi u postavkama rutera. U principu, kad to uradiš ruter ti je konstanto spojen na internet i onda se jednostavno zakačiš preko wifi-a na ruter. Reci koji točno ruter imaš pa ćemo pronaći upute kako češ se prebaciti u bridge mode.
Sad mu je u bridge modu. Njemu treba u router modu da bude ako moze. Ako ne moze onda jos jedan router koji nakaci na postojeci a na taj drugi kaci komope. Novi router ce dizati vezu i prosledjivati svim ostalima koji su nakaceni an njega.
Ima samo 168 MB pa neznam dal da dignem na 2.1.
Mogu li TTLS protocol ili šta je već naknadno instalirati?
Meni u biti treba neki besplatan software kao securew2.
ma ako je izaso sluzbeni 2.1 onda mislim da bi ti trebo u najmanju ruku raditi jednakom brzinom kao i 1.6...ako ne i bolje...al to je samo moje misljenje..
a ovo za eudoram....ma ne treba ti sigurno nikakva dodatna aplikacija, vjerojatno si nesto negdje preskocio, neki korak ili nesto....
Ima samo 168 MB pa neznam dal da dignem na 2.1.
Mogu li TTLS protocol ili šta je već naknadno instalirati?
Koliko ja znam ne mozes dici PPOE na androidu.
Sad mu je u bridge modu. Njemu treba u router modu da bude ako moze. Ako ne moze onda jos jedan router koji nakaci na postojeci a na taj drugi kaci komope. Novi router ce dizati vezu i prosledjivati svim ostalima koji su nakaceni an njega.
Kako da to napravim?
Da prebacim modem u drugi način rada da se mogu sa mobitelom povezati na njega i na internet, ako je to moguće.
Da imam tcom to bi bilo lako, ali sam na iskonu od carneta i neki kažu da nije moguće, a neki kažu da mogu, ali da modem trebam prebaciti u drugi način rada.
:)
Rješeno može lock na temu.
e ponekad ne mogu prekinuti poziv, kako da to sredim?
ODG.
Probaj si uradit da povratis mobitel na tvornicke postavke ili da reinstaliras softver mobitela preko seus proglrama na racunalu.
Ne bi bilo lose kad bi instalirao task killer apalikaciju (naravno ako je vec nisi), ona mozda moze pomoc sa takvim zezancijama.
Bok
Instalirao sam 2.1 android i za sada nemam problema sa prekidanjem poziva.
Imam još jedno pitenje... Gledao bi divx na mobu i imam yxplayer i rockplayer i na njima normalno gledam filmove,
ali neznam kako učitati prijevod odnosno titlove.
Jel zna itko?
Kako da podesim hrvatska slova na rock player ?
ODG.
Nisam koristio ovaj player, no kako sam procitao na internetu, podrzava subtittlove.
Tako da nemas brige. Ako dobro znam prijevod koji skines u tom fontu ces ga moci procitat.
Ako se subtittle na hrvatskom, onda ces vidjeti sva slova, naravno i ona koja su sa apostrofima.
To uopce ne ovisi od podesavanja mobitela.
Bok