Da li uzeti iPhone ili SE W995?

poruka: 249
|
čitano: 39.753
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav, dvoumim se između ova dva moba, znači iPhone 8GBi SE W995 (s mem. karticom 8GB)..

Trenutno imam Nokiu E66, a do sada nisam imao nikada Sony Ericsson, kao ni Apple pa me zanima koji je od tih dva uređaja bolji.

Znam da su to dvije različite klase moba, ali se nemogu odlučiti.

Cijene su podjednake, koji bi vi rađe kupili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

SE je puno bolji glazbeni svirac i fotoaparat, ima mogucnost nadogradnje memorije itd.

iPhone je bolji za aplikacije , igrice i te gluposti. Doduse ima nesto veci ekran i multi touchscreen.

Ovisi sta preferiras, sminkeraj i tač ili funkcionalnost.

Moj izbor bi bio W995.

- Psiho246
Moj PC  
15 2 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Da li uzeti iPhone ili SE W995?

SE W995 u svakom slučaju..... Sve ti je objašnjeno u gornjem postu

Life taker and heart breaker
15 godina
neaktivan

SE W995 :)

iPhone je nekako više za surfanje netom, igrice, tač gluposti i ostalo... jer ima odličan tač ekran. A i više je za šminku...

SE je glazbeni telefon, fotoaparat, ima proširivu memoriju... Definitivno SE :)

btw ispravite me ako griješim : S iPhone-a se ne može ništa primati/slati preko blututa osim ako nemaš neku posebnu aplikaciju za to, koju moraš kupiti??

3 2 hvala 0
16 godina

Ako trebaš veliki ekran sa touchom onda očito iphone.Ako želiš dobru kameru sa odličnim sviračem idi na SE. Ja imam w995 i mogu ti ga preporučit po tom pitanju jer mu je kvaliteta zvuka odlična i možeš poptuno zaboravit na bilo kakve mp3/mp4 playere. Također ti baterija na SE-u traje puno duže od iphona tako da je i to veliki plus.

Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Stoja kaže...

Ako trebaš veliki ekran sa touchom onda očito iphone.Ako želiš dobru kameru sa odličnim sviračem idi na SE. Ja imam w995 i mogu ti ga preporučit po tom pitanju jer mu je kvaliteta zvuka odlična i možeš poptuno zaboravit na bilo kakve mp3/mp4 playere. Također ti baterija na SE-u traje puno duže od iphona tako da je i to veliki plus.

E, ako ti nije problem opisi malo karakteristike i one "stvarcice" kao shake control, accelerometer,..

Koje su mu posebnosti?

16 godina

iPhone ti je odličan izbor... Jedina mana mu je slabija kamera od SE, a u svemu ostalome je bolji... nije mi jasno zašto ga ljudi smatraju nekim fancy, šminkerskim uređajem koji bi trebao služiti samo za ukras, kada je iPhone puno više od toga.

Vidim da neki govore kako je za glazbu bolji SE, što opet po meni to nije istina, jer mi ovdje govorimo o iPodu koji je "ugrađen" u iPhone... a iPodu trenutno nema konkurencije

6 7 hvala 1
16 godina
odjavljen

Čudna ti je dvojba. Mislim da što se muzike tiće nećeš pogriješit ni s jednim od ta dva, što se kvalitete tiće. Jedino može biti razlike u organizaciji pjesama.

Što se svega ostaloga tiće baš i nisu za usporediti, kruške i jabuke.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

2 0 hvala 0
16 godina

Eh a jesi probao w995? Ako nisi onda se ne javljaj... Po meni nema tog ipoda koji može potuć w995 ako dobiješ sa njim one odvratne slušalice a o kvaliteti zvuka da ne govorimo...slušao sam muziku na iphonu i bio veeeliko razočaran. Jedino u čemu je iphone bolji je da je glasniji(na slušalicama inače na zvučniku w995 tuče jer ima 2 zvučnika koji si dosta glasni)ali punoče zvuka ponajviše baseva pratkički nema. Dok w995 ima odličan clear bass sa kojim u kombinaciji sa njihovim slušalicama koje se mogu natjecat sa slušalicama kakve radi Koss i ostale marke.Zvuk je pun pogotovo bassevi i bez ikakvog krčenja na maximumu. Općenito walkman mobovi od SE-a imaju odličan player zato sam opet uzeo walkamana(prije sam imao w810) jer zbilja sa njim ne treba mp3 player.

Što se tiće ovih dodataka evo par riječi:

shake control-nešto po meni bezveze,držiš walkman tipku i onda mdraš mob lijevo/desno gore/dolje i slično da bi prebacivao pjesme/podešavao glasnoću i sl.Uglavnom meni je sa tipkama jednostavnije pa to ne koristim.

akcelerometar-služi svrsi(mjenjanje slike iz portretne u pejzašno u walkmanu i media centeru)radi odlično.Period dok se prešalta traje valjda kraće od sekunde(taman dok okreneš mob)ima i dosta igri koje koriste akcelerometar i par aplikacija koje ga koriste(tipa waterlevel iliti libela na mobu što je dosta fora)

Što se tiće kamere jako je dobra te snjom lijepe slike ispadnu u uvjetima dobrog i očajnog osvjetljena(ima led flash pa su u mraku dobre slike)dok u nekom "srednjem" osvjetljenju malo zanju ispast lošije.Prepoznaje osmjeh,lice i te fore ali najviše koristim makro i best pic opcije(best pic ti odjednom opali 8 slika u šutu prije i nakon što pritisneš za slikat te onda odabereš sliku/slike koja ti je najbolje ispala i njih spremiš a ostale se brišu)odlična stvar kad se snimaju stvari u pokretu jer od  8 slika uvijek će bit neka koja ne ispadne mutna ili čišća od ostalih).LED flash također možeš koristit kao svjetiljku što je meni fenomenalno jer tako sa sobom cijelo vrijeme imaš đepnu svjetiljku(i to dosta jaku)koja će ti uvijek dobro doć u mračnim situacijama.

Što se interneta tiće tu po meni dosta zaostaje prvenstveno zbog manjeg ekrana(2,4'' naprema 3,5'' iphonu)pa nije baš gušt surfat netom,ali za mail i koji youtube video radi posao dobro)

Neznam što još da napišem,ako te još nešto zanima samo pitajNamigiva

Moj PC  
10 0 hvala 3
16 godina
neaktivan

Ja imam SE C905 koji je vrlo slican SE W995 i mogu ti reci da mob zaista ima dobre funkcije,ali mogu ti i reci da bez touchscreena to nije to.Da ja sada imam takvu priliku vjruj mi da ne bih ni razmisljao,jer kada to uzimas preko operatera iphone te dodje kao i W995,odmah bih ueo iphone. Ali kada se uzima u ducanu svakako bi moj izbor bio SE W995 jer za puno manju cijenu dobices extra mocan telefon Cool

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da sve je stvar osobne želje. Ako želiš touchscreen, onda w995(i bilo koj drugi)nisu za tebe.Meni se touchscreen čini još uvijek novim i nije usavršen(mada tu iphone je najbolji ali zbog ostalih propusta me on odbija)dok ostalima touchscreen nije toliko dobar,tako da nakraju dođem na to da za mene nema takvog moba koji bi ja htio,pa sam se zadržao na klasičnim mobovimaBelji se Za 2-3 godine će bit druga priča sigurnoSmijeh

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina

Evo da i ja nekaj napisem. U svakoj ali svakoj temi se pljuje iPhone ko da je totalno sranje i koju god dilemu neko izrazio izmedju iPhona i nekog mobitela svi biraju ovaj drugi. iPhone je trenutno najkompletniji mobitel na trzistu, brz, stabilan, da ga se za jeftine novce nabaviti na crno, aplikacije i jos hrpa stvari i tko god kaze da nije taj ga nikad u ruci nije imao. Stoja kaze da SE ima bolji zvuk. Ma dajte zabogamiloga na ovom forumu ako ima 2-3 audiofila koji mogu osjetiti tu razliku, uostalom Apple proizvodi su uvijek imali jako kvalitetan zvuk na svojim uredjejima. Zatim se govori o nekakvoj nadogradnji memorije. Tih 8GB kaj ima iPhone nitko ziv nikada nece popuniti do kraja jer probajte si samo zamisliti kolko je 8GB muzike, filmova, slika ili aplikacija. Puno i nitko to ne iskoristi do kraja a zamisli 16GB ili vise (mozda neki nadobudni Japanac i iskoristi sve to ali kod nas ja osobno nikad nisam vidio da netko na mobitelu ima vise od 2GB materijala). I da se popuni sve to opet nekakva nadogradnja memorije sigurno nece biti prednost pri odabiru.

Tko god misli da iPhone je sranje neka ode u T-centar gdje ga moze besplatno isprobati kolko god zeli pa nek se sam uvjeri kolko je mobitel brz, stabilan, kvaliteta zvuka, fotic i ostale stvari. Po meni trenutno najkompletniji mobitel i svi prijatelji koji ga imaju su jako odusevljeni i zato cu ga najvjerojatnije uzeti i sam.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
Moj PC  
9 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
ukay1000 kaže...

neka ode u T-centar gdje ga moze besplatno isprobati

I google im je prijatelj...

i još
(Na 6:20 je o iPodu)

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.11.2009 19:42 (vjeko).
15 godina
neaktivan

Pa daj na barem reci par, po tebi, najvažnijih stvari koje očekuješ ili koristiš na mobu. Ovo su potpuno dva drugačija mobitela a ostali će ti upravo savjetovati po tim njihovim željama i očekivanjima koja ti nisi naveo.Čim kažeš malo više informacija odmah ćeš dobiti jasnije odgovore Namigiva

1 0 hvala 0
16 godina
ukay1000 kaže...

Tih 8GB kaj ima iPhone nitko ziv nikada nece popuniti do kraja jer probajte si samo zamisliti kolko je 8GB muzike, filmova, slika ili aplikacija. Puno i nitko to ne iskoristi do kraja a zamisli 16GB ili vise (mozda neki nadobudni Japanac i iskoristi sve to ali kod nas ja osobno nikad nisam vidio da netko na mobitelu ima vise od 2GB materijala). I da se popuni sve to opet nekakva nadogradnja memorije sigurno nece biti prednost pri odabiru.

Ja na mobu imam potrošenih neki 4GB od ukupnig 8GB i možda ne sad ali sigurno bi lako mogao nakrcat svih 8GB al nemam potrebe,da imam veći kapacitet sigurno bi ga još više krcao.I htio bi reć da ne pljujem po iphonu,koristio sam ga i odličan je mob ali ne za sve.Nemožeš njegovu 2mpx kameru bez autofocusa i bez flasha uspoređivat sa SE-ovim kamerama koje sa drugim driverima mogu radit nevjerojatne slike(ima driver koji sa manual modom možeš podešavat sve oštrinu/fokus/iso i sl) i izvuć maximum iz kamere.Po pitanju zvuka i slišanja na iphonu bilo preko slušalica ili zvučnika je slabije također.Pa na zvučnicima se skoro ništa ne čuje kad se usporedi sa w995 po glasnoći.I još dodaj da sa iphonom nikom ko ima drugi mob nemogu poslat ni sliku preko bluetootha...ali u svemu ostalom iphone je odličan OS,touchscreen internet,brzina sve je to super i zbog toga je jednostavno gušt prčkat po njemu cijelo vrijeme(i da baterija mu je puno slabija od SE-a meni dosta važno)pogotovo surfat na ogromnom ekranu jednostavno preporod naprema mojih 2,4'' ali nikako nije najbolji u svemu ima dosta mana kao i ostali i bitno je samo da vama te mane ne predstavljaju problem onda je on odličan izbor.

17 godina
Stoja kaže...
ukay1000 kaže...

Tih 8GB kaj ima iPhone nitko ziv nikada nece popuniti do kraja jer probajte si samo zamisliti kolko je 8GB muzike, filmova, slika ili aplikacija. Puno i nitko to ne iskoristi do kraja a zamisli 16GB ili vise (mozda neki nadobudni Japanac i iskoristi sve to ali kod nas ja osobno nikad nisam vidio da netko na mobitelu ima vise od 2GB materijala). I da se popuni sve to opet nekakva nadogradnja memorije sigurno nece biti prednost pri odabiru.

Ja na mobu imam potrošenih neki 4GB od ukupnig 8GB i možda ne sad ali sigurno bi lako mogao nakrcat svih 8GB al nemam potrebe,da imam veći kapacitet sigurno bi ga još više krcao.I htio bi reć da ne pljujem po iphonu,koristio sam ga i odličan je mob ali ne za sve.Nemožeš njegovu 2mpx kameru bez autofocusa i bez flasha uspoređivat sa SE-ovim kamerama koje sa drugim driverima mogu radit nevjerojatne slike(ima driver koji sa manual modom možeš podešavat sve oštrinu/fokus/iso i sl) i izvuć maximum iz kamere.Po pitanju zvuka i slišanja na iphonu bilo preko slušalica ili zvučnika je slabije također.Pa na zvučnicima se skoro ništa ne čuje kad se usporedi sa w995 po glasnoći.I još dodaj da sa iphonom nikom ko ima drugi mob nemogu poslat ni sliku preko bluetootha...ali u svemu ostalom iphone je odličan OS,touchscreen internet,brzina sve je to super i zbog toga je jednostavno gušt prčkat po njemu cijelo vrijeme(i da baterija mu je puno slabija od SE-a meni dosta važno)pogotovo surfat na ogromnom ekranu jednostavno preporod naprema mojih 2,4'' ali nikako nije najbolji u svemu ima dosta mana kao i ostali i bitno je samo da vama te mane ne predstavljaju problem onda je on odličan izbor.

iPhone 3gs ima 3 megapixelnu cameru sa autofokusom koji je veoma brz, takodjer okida brzo, zapravo da budem iskren nisam vidio ni jedan mobitel koji moze tako brzo okidati sliku za slikom. Video genijalan. 30fpsa VGA, brzo snimanje videa za videom bez da se ceka spremanje itd. Ekran jedan od kvalitetnijih, vidio se bez naprezanja i pri najjacem suncevom svijetlu. Kazes da se na slusalicama nista ne cuje zato imam pitanje. Jel si ti mozda gluh? Jedan od najkvalitetnijih slusalica koje sam vidio da dolaze sa nekim mobitelom a sto se tice slusanja preko zvucnika, tko to danas i koristi? Zvuk bez basa i ostalih tonova je veoma ruzan tako da u tom pogledu opce mi nije bitno dal ce zvucnik reprodicurati glasno ili ne. Za kraj velis baterija. Ovisi kak ga koristis. Ako gledas filmice, surfas, igras igre svi ce mobiteli slicno trajati, uostalom ni jedan touchscreen se nemoze mjeriti sa iPhone-ovim. To je naj user friendly mobitel na svijetu koji donosi jako puno zabave pri koristenju bilocega, svidjelo se to vama ili ne.

,,Baš i nije... COD je više razbibriga u odnosu na nadmoćni BF2.'' ROFLCOPTERIMAO
17 godina
ukay1000 kaže...

Evo da i ja nekaj napisem. U svakoj ali svakoj temi se pljuje iPhone ko da je totalno sranje i koju god dilemu neko izrazio izmedju iPhona i nekog mobitela svi biraju ovaj drugi. iPhone je trenutno najkompletniji mobitel na trzistu, brz, stabilan, da ga se za jeftine novce nabaviti na crno, aplikacije i jos hrpa stvari i tko god kaze da nije taj ga nikad u ruci nije imao. Stoja kaze da SE ima bolji zvuk. Ma dajte zabogamiloga na ovom forumu ako ima 2-3 audiofila koji mogu osjetiti tu razliku, uostalom Apple proizvodi su uvijek imali jako kvalitetan zvuk na svojim uredjejima. Zatim se govori o nekakvoj nadogradnji memorije. Tih 8GB kaj ima iPhone nitko ziv nikada nece popuniti do kraja jer probajte si samo zamisliti kolko je 8GB muzike, filmova, slika ili aplikacija. Puno i nitko to ne iskoristi do kraja a zamisli 16GB ili vise (mozda neki nadobudni Japanac i iskoristi sve to ali kod nas ja osobno nikad nisam vidio da netko na mobitelu ima vise od 2GB materijala). I da se popuni sve to opet nekakva nadogradnja memorije sigurno nece biti prednost pri odabiru.

Tko god misli da iPhone je sranje neka ode u T-centar gdje ga moze besplatno isprobati kolko god zeli pa nek se sam uvjeri kolko je mobitel brz, stabilan, kvaliteta zvuka, fotic i ostale stvari. Po meni trenutno najkompletniji mobitel i svi prijatelji koji ga imaju su jako odusevljeni i zato cu ga najvjerojatnije uzeti i sam.

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Ovo sta si napisao je NAJVECA glupost ikad!!!

Mobitel koj nema funkcionalan bluetooth, nema multitasking, ne podrzava flash u surfanju, nema zamjenjivu bateriju, bljeskalicu, prosirivu memoriju i jos podosta stvari zvati NAJKOMPLETNIJIM NA TRZISTU.

Mislim da je ovo prvi put da cu napisat "rofl" a da cu se zapravo valjat na podu od smijeha.

Dakle: "ROFL!" 

Nadalje, imam Nokia XM 5800 sa 8 GB, trebalo mi je cca. 30 minuta od kad sam ga raspakirao do kad sam ga natrpao do kraja s muzikom.

Takodjer taj mobitel preporucujem pokretacu teme jer je u svemu osim u kameri podjednak ovom SEu, samo sto ima touchscreen i veci ekran.

Nazovimo ga kompromisom izmedju ova dva mobitela.

Inace ako si vozac, preporucam da ne uzimas mobitel sa TSom. U voznji nemozes nazvat nekog da si isus, napisat poruku je nemoguce. Jedino ako je duze crveno ili guzva.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Mobitel koj nema funkcionalan bluetooth, nema multitasking, ne podrzava flash u surfanju, nema zamjenjivu bateriju, bljeskalicu, prosirivu memoriju i jos podosta stvari zvati NAJKOMPLETNIJIM NA TRZISTU.

Mislim da je ovo prvi put da cu napisat "rofl" a da cu se zapravo valjat na podu od smijeha.

Nadalje, imam Nokia XM 5800 sa 8 GB, trebalo mi je cca. 30 minuta od kad sam ga raspakirao do kad sam ga natrpao do kraja s muzikom.

Takodjer taj mobitel preporucujem pokretacu teme jer je u svemu osim u kameri podjednak ovom SEu, samo sto ima touchscreen i veci ekran.

Inace ako si vozac, preporucam da ne uzimas mobitel sa TSom. U voznji nemozes nazvat nekog da si isus, napisat poruku je nemoguce. Jedino ako je duze crveno ili guzva.

Multitasking, Bluetooth, flash u surfanju (uskoro dolazi), zamjenjiva baterija, bljeskalica, prosiriva memorija i jos podosta stvari (koje nisi naveo) sve to ne gledam kada kupujem mobitel. Gledam konstrukciju mobitela u sto spadaju tipke ako ih ima, memorija, brzina samoga software-a, velicina ekrana, kamera (sto je u 3gs veoma kvalitetna) i kvaliteta zvuka i ekranskog prikaza, znaci nesto sto cu koristiti a ne se samo hvaliti karakteristikama. Flash za iPhone je u izradi, multitasking neznam zasto je bitan ili sto mislis jer iPhone je strasno brz mobitel i znam samo za PC multitasking a na mobitelu zbilja neznam sto bih multitaskao, mozda slusanje glazbe i surfanje? To mozes i na iPhone. Takodjer samo apple-ov software moze raditi u backgroundu (mozda si na to mislio?). Zamjenjiva baterija? Navesti to kao nedostatak je veoma glupo kao i bljeskalice koja ovak i onak posise dosta baterije. BT, da ga nisi spomenuo nebih ga se ni sjetio.

Vidi se da nikad nisi iPhone imao u rukama, tako sam i ja mislio sve dok ga nisam isprobao. Nikakva Nokia me nece razuvjeriti jer sam kod prijatelja u Vipu isprobao i previse potonjih i dojam koji je na mene ostavio iPhone je prepozitivan...i na prijatelja ostavio dojam kao i na njegovu kolegicu, u razmaku od 2 dana kupili oboje iPhone. Ne vjerujes? Rado cu ti dokazati.Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 1:00 (ukay1000).
16 godina
ukay1000 kaže...
Psiho246 kaže...

LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!

Multitasking, Bluetooth, flash u surfanju (uskoro dolazi), zamjenjiva baterija, bljeskalica, prosiriva memorija i jos podosta stvari (koje nisi naveo) sve to ne gledam kada kupujem mobitel. Gledam konstrukciju mobitela u sto spadaju tipke ako ih ima, memorija, brzina samoga software-a, velicina ekrana, kamera (sto je u 3gs veoma kvalitetna) i kvaliteta zvuka i ekranskog prikaza, znaci nesto sto cu koristiti a ne se samo hvaliti karakteristikama. Flash za iPhone je u izradi, multitasking neznam zasto je bitan ili sto mislis jer iPhone je strasno brz mobitel i znam samo za PC multitasking a na mobitelu zbilja neznam sto bih multitaskao, mozda slusanje glazbe i surfanje? To mozes i na iPhone. Takodjer samo apple-ov software moze raditi u backgroundu (mozda si na to mislio?). Zamjenjiva baterija? Navesti to kao nedostatak je veoma glupo kao i bljeskalice koja ovak i onak posise dosta baterije. BT, da ga nisi spomenuo nebih ga se ni sjetio.

Vidi se da nikad nisi iPhone imao u rukama, tako sam i ja mislio sve dok ga nisam isprobao. Nikakva Nokia me nece razuvjeriti jer sam kod prijatelja u Vipu isprobao i previse potonjih i dojam koji je na mene ostavio iPhone je prepozitivan...i na prijatelja ostavio dojam kao i na njegovu kolegicu, u razmaku od 2 dana kupili oboje iPhone. Ne vjerujes? Rado cu ti dokazati.Namigiva

zato i ja uzimam iphone jer sam ga koristio dosta i odlican mi je, koristio sam ja i htc touch hd i nokiu 5800(ovu nokiu sam koristio puno puta), hd mi nije nesto s tim windowsima a 5800 mi je nekako bzvz ko da imam neku bzvz nokiu staru s symbianom, od boljih mobitela su mi jedino zapali za oko htc hero i n900

16 godina
protjeran

Uzmi HTC HERO Belji se

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
ukay1000 kaže...

Ima i Nokia 5800XM sve što meni treba (ok, kućište nije ni do koljena iPhone-u, ali mi to ne igra baš tako veliku ulogu), pa mi je ne pada na pamet nazvati najpotpunijim mobitelom. Ne zato što je loša, već zato što ako ima sve što meni treba, ne znaći da će imati i sve što autoru teme treba. Ljudi poput tebe napišu da je iPhone THE mobitel, da je klasa iznad svih, da ima SVE i onda to netko demantira, pa ispade da taj pljuca po iPhone-u. Dovraga to je samo mobitel, istina vrhunski, ali kao i svaki drugi mobitel ima svoje prednosti, svoje mane, svoju cijenu i grupu korisnika kojima to odgovara i grupu korisnika kojima to ne odgovara.

@Autor teme:

Ovako bez nekih smjernica što ti je važno   nitko ne može pogoditi koji ti bolje odgovara.

Ako uzimaš 5800XM u razmatranje, općenito TS je problem koristiti u vožnji (ionako je ilegalno koristiti mobitel u vožnji), ali na 5800 možeš dosta toga napraviti glasovnim naredbama (čak i pitati mobitel koliko je sati).

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
17 godina
ukay1000 kaže....

Aha, shvacam!

Tebi nisu vazne "trvijalne" stvari poput multitaskinga, ili bljeskalice na kameri ili pak funkcionalnog bluetootha, ali ti je vazno da mozes s dva prsta istovremeno stiskat ekran i da kad ga okrenes da se ikonice onak fensi smensi posloze.

Mislim fakat sam bio nerazuman, zakej bi netko htio slikat po mraku ili pak djelit datoteke sa prijateljima ili koristit flash aplikacije na mobitelu ili nadogradivat memoriju ili pak slusat muziku dok pise SMS dok su mu u pozadini msn i skype i dva tab-a u browseru di sam maloprije surfo i pisao post na BUG onlineu ali ga nisam stigo dovrsit.

Stvarno bezveze.

Glavno je da se figurice na ekranu ljepo posloze kad ga okrenes!

/Sarcasm off

Ovo s trosenjem baterije kao izlika za bljeskalicu mi je jedno od najdrazih "argumenata".

I neznam cemu spominjanje 3GS-a kad se govori o 3G 8 GB modelu.

Ja cu ti dat thumb up za post, stvarno mi je uljepso dan! Smijeh

- Psiho246
16 godina
protjeran

Prvo se malo raspitajte i proučite proizvode pa onda imate pravo govoriti o njima.

Citiram:

"Mobitel koj nema funkcionalan bluetooth, nema multitasking, ne podrzava flash u surfanju, nema zamjenjivu bateriju, bljeskalicu, prosirivu memoriju i jos podosta stvari zvati NAJKOMPLETNIJIM NA TRZISTU."

Bluetooth na uređaju ima svoju svrhu. Svrha je uparivanje uređaja sa raznim drugim uređajima/dodacima s naglaskom na bluetooth slušalice. Bluetooth na koji vi mislite nije službeno ugrađen iz vrlog jednostavnog razloga, a to je da se onemogući ilegalne aktivnosti poput slanja muzike. Ukoliko želite Bluetoot razmjenu podataka, jailbreakajte uređaj i skinite iz Cydije aplikaciju iBluetooth. U prijevodu, Bluetooth kakvog vi želite, postoji. Nije službeno ugrađen jer Apple poštuje i pokušava spriječiti ilegalne aktivnosti, a osim toga imaju i svoj servis za prodaju muzike.

Multitasking postoji i to na jailbreakanim uređajima. Aplikacija se zove Backgrounder (također iz Cydije). Zašto Apple nije po defaultu to omogućio? Zato jer bi se svakom novom aplikacijom koja bi radila u pozadini, gubila dragocijena radna memorija i pojavljivalo bi se sve više procesorskih operacija. A time bi se onda onemogućilo pokretanje zahtjevnijih npr. igra.

Flash također postoji na jailbreakanim uređajima. Zašto Apple nije po defaultu to omogućio? Pitajte ih. Mislim da to čuvaju za buduće verzije. Jer mislim, ne mogu sve odjednom ugraditi, pa ko bi onda kasnije kupovao novije verzije? I kaj bi uopće dodali unovije verzije..!? Applu sigurno nije problem ugraditi odjednom najbolje današnje komponente i mogućnosti u svoj uređaj. No to se protivi politici ponude i potražnje.

Koji će ti *urac zamjenjiva baterija? Kad se pokvari/istroši, odneseš uređaj na servis .

Bljeskalicu bi stvarno mogli dodati kao i nešto bolju kameru. Pričekajte slijedeću verziju uređaja.

Memorija od 8/16/32 GB vam nije dovoljna? Stvarno smo postali bahati po tom pitanju.

Trenutačna verzija iPhona je iPhone 3GS (firmware 3.1.2). Pa ukoliko već uspoređujete uređaje i serete po njima, onda barem uzmite najnovije izdane verzije.

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 13:10 (chuxy).

8 0 hvala 2
16 godina
neaktivan
chuxy kaže...

Prvo se malo raspitajte i proučite proizvode pa onda imate pravo govoriti o njima.

Citiram:

"Mobitel koj nema funkcionalan bluetooth, nema multitasking, ne podrzava flash u surfanju, nema zamjenjivu bateriju, bljeskalicu, prosirivu memoriju i jos podosta stvari zvati NAJKOMPLETNIJIM NA TRZISTU."

Bluetooth na uređaju ima svoju svrhu. Svrha je uparivanje uređaja sa raznim drugim uređajima/dodacima s naglaskom na bluetooth slušalice. Bluetooth na koji vi mislite nije službeno ugrađen iz vrlog jednostavnog razloga, a to je da se onemogući ilegalne aktivnosti poput slanja muzike. Ukoliko želite Bluetoot razmjenu podataka, jailbreakajte uređaj i skinite iz Cydije aplikaciju iBluetooth. U prijevodu, Bluetooth kakvog vi želite, postoji. Nije službeno ugrađen jer Apple poštuje i pokušava spriječiti ilegalne aktivnosti, a osim toga imaju i svoj servis za prodaju muzike.

Multitasking postoji i to na jailbreakanim uređajima. Aplikacija se zove Backgrounder (također iz Cydije). Zašto Apple nije po defaultu to omogućio? Zato jer bi se svakom novom aplikacijom koja bi radila u pozadini, gubila dragocijena radna memorija i pojavljivalo bi se sve više procesorskih operacija. A time bi se onda onemogućilo pokretanje zahtjevnijih npr. igra.

Flash također postoji na jailbreakanim uređajima. Zašto Apple nije po defaultu to omogućio? Pitajte ih. Mislim da to čuvaju za buduće verzije. Jer mislim, ne mogu sve odjednom ugraditi, pa ko bi onda kasnije kupovao novije verzije? I kaj bi uopće dodali unovije verzije..!? Applu sigurno nije problem ugraditi odjednom najbolje današnje komponente i mogućnosti u svoj uređaj. No to se protivi politici ponude i potražnje.

Koji će ti *urac zamjenjiva baterija? Kad se pokvari/istroši, odneseš uređaj na servis .

Bljeskalicu bi stvarno mogli dodati kao i nešto bolju kameru. Pričekajte slijedeću verziju uređaja.

Memorija od 8/16/32 GB vam nije dovoljna? Stvarno smo postali bahati po tom pitanju.

Trenutačna verzija iPhona je iPhone 3GS (firmware 3.1.2). Pa ukoliko već uspoređujete uređaje i serete po njima, onda barem uzmite najnovije izdane verzije.

ja bih ovaj post uokvirio da svi koji pocnu da pricaju nesto o iphoneu prvo ovo procitaju :)

16 godina
neaktivan

MIRRRR !  Treba mi mob sa accelerometrom, dobrim zvucnikom, dobrim aplikacijama,..Svejedno mi je jel je touchscreen ili nije jer sam do sada imao obadvije vrste i to mi neigra preveliku ulogu.

BTW..nevozim auto jer imam 16 god.

Starci su odlucili kupit mi novi mob za te novce i treba mi samo preporuka koji je bolji.

Navedite posebnosti uredjaja kojeg predlazete..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

@lg-viewty:

U tom slučaju bih ti prvenstveno zbog aplikacija preporučio iPhone, ako ti ove stavke koje su gore naveden kao negativnosti ne smetaju. Vjerujem i da ima bolje kućište. Ako ti ostale karakteristike ne igraju preveliku ulogu, najbolje bi bilo da odeš u neki dučan (T-mobile npr.) gdje imaš izložene upaljene mobitele i vidiš na kojem se bolje snalaziš i koji ti bolje leži u ruci.

@chuxy i stevan94

Na ovaj post gore sam odgovorio u temi iPhone 3Gs, pa da ne zagušujem forum evo link:

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/iphone-3gs/623632.aspx 

Samo sam tamo zaboravio napomenuti, iPhone je odličan i nitko ne pljuva po njemu nego iznosi činjenice u vezi njega koje nekim ljudima ne smetaju, a nekima predstavljaju dovoljan problem da ne koriste iPhone.

0 0 hvala 0
17 godina
lg-viewty kaže...

MIRRRR !  Treba mi mob sa accelerometrom, dobrim zvucnikom, dobrim aplikacijama,..Svejedno mi je jel je touchscreen ili nije jer sam do sada imao obadvije vrste i to mi neigra preveliku ulogu.

BTW..nevozim auto jer imam 16 god.

Starci su odlucili kupit mi novi mob za te novce i treba mi samo preporuka koji je bolji.

Navedite posebnosti uredjaja kojeg predlazete..

Eh sad.

W995 vjerojatno ima bolji zvucnik od ajfona. 5800 sigurno ima bolji.

iPhone ima vise aplikacija.

Sva tri imaju akcelerometar.

Znaci svaki ima nesto.

- Psiho246
16 godina
neaktivan

Evo sada brisem sve sto sam do sada napisao.... :) Reci cu ti nesto sto ti se moze svidjeti a mozda i ne...

s obzirom da mi SE W995 nije nesto privlacan zato sto nema touchscreen,jednostavno ce ti dojaditi za 20dana i zeljeces najslabiji mobitel samo da ima touchscreen...a s obzirom na to da je iphone preskup za ono sto nudi,ja ti predlazem da uzmes neki treci model ali da je touchscreen.... LG ARENA,Nokia 5800XM, Samsung omnia, SE X1 i niz slicnih mobitela koji su bolji od ova gore dva navedena,mozda po funkcijama nisu svi bolji(nisu arena i 5800 bolje od SE) ali ja bih izabrao neke od ovih gore navedenih modela

pozzz

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 19:14 (stevan94).
Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
odjavljen

Ako je nešto treće opcija onda se slažem sa stevan94-om. SE W995 je vrhunski uređaj, ali nije smartphone, pa nema aplikacija osim jave iako u javi koliko sam shvatio podržava multitasking (a nema + ni TS, ali to ti nije tolik problem). Omnia ili X1 ako preferiraš WinMo, a 5800XM ako želiš Symbian. Arena nije smartphone, tako da ti ga ne bih preporučio kao zamjenu za W995, s obzir da si se izjasnio da ti TS nije važan.

2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam siguran, al mislim da ovo sta imam na E66 da je to Symbian !

Samo me W995 i iPhone zanimaju, ako ima neki u cijeni od 2800-3500 kuna koji je dobar slobodno predlozite..

hvala svima

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice