Sony Xperia U

poruka: 2.057
|
čitano: 757.858
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Sony Xperia U
Nemas pojma.Problem je taj sto Xperia U ima velik ppi,a videi na youtubeu bas i ne.
Pojma nemam o bada os-u ali o androidu znam sve i svasta
robimarko@gmail.com
15 godina
Sony Xperia U
To sta si radio sa xperiom u probaj sa xperiom p...iznenadit ces se u pozitivnom smislu za xperiu u
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia U

kolega robimarko je u pravu

xperia u ne dolazi sa screen protectorom i ima te tockice-to je oleophobic coating il tak nest ugl za protiv grebanja jer sonyji nemaju gorilla glass

xperia p dolazi tvornicki sa protectorom pa se zato na njoj ne vide tako

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

al dobijes u paketu screen protector koji sam stavljas...bar sam ja dobio...i onaj adapter micro sim na standardnu sim

al sa screen protectorom se isto meni vide te tockice al puno manje nego bez njega...kad stavis onaj matte protector onda se uopce ne vide

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 11:10 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

http://talk.sonymobile.com/thread/44967

Kaze sony da su to dodirni senzori... I nisu malo vidljivi... Moja zena cim ga je uzela u ruke vidjela je te točkice i kaze da joj se bas sviđaju jer izgledaju kao male zvjezdice na ekranu- LOL... Ja ne trebam male zvjezdice na ekranu...

Bratić kakve veze ima ppi sa nazubljenim rubovima na videu? Ako nisi znao sto je ppi veći to su pikseli manji i gušće raspoređeni i prikaz videa i slika na ekranu je jasniji.

Kada sam gledao slike na njemu nema tih problema,i slike su jako čiste i jasne,i ekran ima dosta dobar kut gledanja. Ali ovaj problem koji sam ja zapazio na youtube ima po meni veze jedino sa lošim kodecima,ili sa namjerno lose optimiziranim soft(možda to riješe sa ICS).da ne bi bio konkurentan xperiji P. koja ima indeticni hardver,ali više ram-a. Što za gledanje you tube-a ne bi smjelo imati nikakve veze-moj wave2 ima 380MB ram-a pa vrti bez greske...

Jedino sto cu si morati dati malo više vremena pa pregledati mob,uključiti bravia engine,ako nije,pogasiti sve u pozadini,pa onda probati pokrenuti YT.

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 12:02 (vjekson).

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

to ti je do spota na youtubu sad sam bas gledo...sjetio sam se trailera za film ima kvalitetu 1080p upisi u youtube Marvel's avengers trailer i pogledaj sa HQ upaljenim pa ces vidit da je slika odlicna

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Da nisam procitao o tim "tockama" ne bi ni skuzio da ih ima {#} Sad sam bas gledao i da, vide se male tockice, al uopce nisu toliko izrazajne i ne smetaju, kazem nisam ih ni skuzo dok sad nisi rekao da uopce postoje :D

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

kolega robimarko je u pravu

xperia u ne dolazi sa screen protectorom i ima te tockice-to je oleophobic coating il tak nest ugl za protiv grebanja jer sonyji nemaju gorilla glass

xperia p dolazi tvornicki sa protectorom pa se zato na njoj ne vide tako

Nije u pravu... sony kaze da su to dodirni senzori...

13 godina
Sony Xperia U

ma ti si dodirni senzor... nisu to dodirni senzori...uostalom stavi protector i ne vidi se... 

xperia u dolazi s protectorom ali ne zaljepljenim vec tvornicki kao na p i s modelu

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Je li to moguce rootat uredaj sad i preko FlashTool-a? (za ICS). O novostima u verziji 0.9.7.0 pise da je dodana mogucnost roota koristeci exploit sa adb restore-om ("Fully implemented AdbRestore root hack (adb restore or via semc backup&restore).". 

Ak je to to, onda je super, jedan alat za sve zivo, rootanje, flashanje, milina :)

Korisnik bonbona? Imas smarthpone koji pokreće android?, onda šta čekas: http://www.probonbon.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

ma ti si dodirni senzor... nisu to dodirni senzori...uostalom stavi protector i ne vidi se... 

xperia u dolazi s protectorom ali ne zaljepljenim vec tvornicki kao na p i s modelu

http://talk.sonymobile.com/thread/44967

14 godina
Taj lik misli,a ne da zna da je to touch senzor.To ti je premaz protiv grebanja jer nema gorilla glass
robimarko@gmail.com
15 godina
Sony Xperia U
Hahah ovaj iznad njega je napiso da su to tockice na screen protectoru hahahahahah
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Taj lik misli,a ne da zna da je to touch senzor.To ti je premaz protiv grebanja jer nema gorilla glass

Imas li ti taj mobitel pri ruci(i bilo tko drugi tko tvrdi da je to zastita ekrana),ako imas ajde ga fino uzmi,obriši ,upali neku bijelu pozadinu i pogledaj malo bolje. točke su ispod razine gornjeg stakla i iz njih idu gotovo nevedljive žice(ali se vide naravno) Pa mi onda reci kako bi to tocke od 0,5mm i razmaka 1-3 mm mogle spasiti ekran od grebanja. Takvu vrstu ekrana nisam vidio skoro nigdje(losu),osim na jednoj staroj tuch igrici iz lidla(sudoku) koja ima bas takvu vrstu ekrana sa vidljivim žičicama ispod... Ja bih rekao da je to zastarjela tehnologija,mada malo citam i kazu da je to da bi se poboljsao touch odziv,a ne kvari previse izgled-barem pod određenim kutem...

tako izgledaju točkice...

http://digitsdiary.blogspot.com/2010/10/technology-behind-touch-screens-in.html

ovako izgledaju "žice" najdoljnja slika! -sastavljeni display!

http://www.efton.sk/curious/lcd1602.htm

uglavnom.nista od toga mi nije vidljivo na mom wave mobu,a niti na jednom samsungu koji sam gledao-znaci moze se i bez toga...

A kada slikam display iz bliza, staviti cu slike,da vise ne moram objasnjavati...

Mada kako rekoh na pocetku-puno mi je veci problem trzanje i zastajkivanje YT u desktop modu,a loša grafička obrada u m.you tube modu,moram probati onaj marvel video pa javim razliku...

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 16:05 (vjekson).
15 godina
Sony Xperia U

ovi tvoji linkovi vrijede za rezistivan touchscreen a xperia u ima kapacitativan...uglavnom sta se uopce svadate...bile to zicice ili zastita to su najobicnije tockice i ako ti smetaju nemoj kupovat sony smartphone...mislim kakav banalni razlog za ne kupit dual core mobitel nov za 1700 kn

Poruka je uređivana zadnji put ned 30.9.2012 15:49 (domac5).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kapacitativni zaslon na dodir ima sitne žičice tanje od vlasi kose. One reagiraju na elektricitet prsta i prema aktivaciji određenih žičica mobitel računa lokaciju prsta, odnosno računa gdje se i koliko mora pomaknuti slika na ekranu. Zato kapacitativni zaslon reagira samo na prst, odnosno na željezo iz našeg tijela koje provodi struju. Zato se kapacitativni ekran dodiruje, a rezistivni pritišće. Rezistivni ima dvije metalne ploče koje se dodirnu na mjestu gdje se pritisne prstom. Te točkice koje vidiš su spojevi mreže tankih žičica i ja se ne bih s time opterećivao. Dapače, bio bih sretan što ovaj mobitel tako dobro reagira na dodir. Ekran na dodir se ipak mora sastojati od nečega da bi reagirao na dodir.
dr. Watson
15 godina
Sony Xperia U

sta znaci ova ikona volana u status baru? u skoli se spojim na wireless  i nece mi radit dok ostalima radi...danas sam skuzio kad sam doso doma da mi je namjesteno na staticnu ip adresu a ne automatsku pa mi vjerojatno zato nije htijelo...ipak je 192.168.1.12 u tolkoj skoli zauzeto

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Sony Xperia U

Stavi da automatski traži adresu od DHCP-a..i ne vjerujem da u skoli imaju ip adrese tipa 192.168.1.x, ako imaju bolju opremu, onda se sigurno adrese dosta razlikuju. :)

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

pa vanjska je 15.xxx.xxx al kad sam se spojio s mobitelom bila je 192.168.1.12...ma vidit cemo sutra ...bas me zanima kolku brzinu imaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

stavi automatski pa probaj sutra, i ne izgleda bas pun signal na prtsc-u...no budeš vidio, al' ako imaju net preko srca onda valjda i imaju sve i svakakve blokade na njemu, tak da znaju imati veliku brzinu, ali najcesce ne mozes nista s tim. Jos ako je dosta ljudi spojeno, onda bude užas...

15 godina
sky016 kaže...

stavi automatski pa probaj sutra, i ne izgleda bas pun signal na prtsc-u...no budeš vidio, al' ako imaju net preko srca onda valjda i imaju sve i svakakve blokade na njemu, tak da znaju imati veliku brzinu, ali najcesce ne mozes nista s tim. Jos ako je dosta ljudi spojeno, onda bude užas...

sta je to prtsc?

ma imaju preko 13 AP usmjerenih antena po cijeloj zgradi, barem tolko ih prepoznaje s jednog mjesta program wifi connecter a kad na mobu odem u postavke za wifi onda mi ocitava samo jednu

16 godina
neaktivan

prtsc = print screen

volan = http://bit.ly/QGT0EJ {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 19:52 (darQ96).
15 godina
Sony Xperia U
ima kakvih novosti kad će ICS?
Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia U

danas je sluzbeno sony objavio ics a do kraja tjedna ces moc nadogradit jer imaju kao problema sa serverima

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Može neki link na tu objavu
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan
A zna li se kad ćemo dobiti ona zadnja 3 firmware-a? Zar oni ne idu prije ICS-a?
dr. Watson
14 godina
Neidu.To su bili samo Sonyevi interni za testiranje
robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...
Može neki link na tu objavu

imas na stranici svijet androida

16 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...
A zna li se kad ćemo dobiti ona zadnja 3 firmware-a? Zar oni ne idu prije ICS-a?

koja zadnja 3 ?

14 godina

Ma oni GB .187,.188,.189

BTW Nevidim tu vijest na svijetu androida o serverima

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 22:49 (robimarko).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice