Sony Xperia S

poruka: 2.039
|
čitano: 729.116
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia S
Tino_nkdz kaže...

Bok nabavio sam xperiu s za jako malo novaca ima samo jedan problem, neradi zvucnik onaj kad pricas s nekim, sada me zanima koliko bi mogao kostat popravak? ;) P.S dali je otkljucan na sve mreze kupljen je u tele 2

150-200 možda čak i manje jer vanjski zvucnik dođe oko 100kn

13 godina
Sony Xperia S

Strašno koliko je loše optimiziran android za ovaj telefon. Mučio sam se godinu i po dana sa telefonom koji ima takve specifikacije da bi mogao jesti malo djecu, a stalno je nešto štopalo, sporo radilo ili jednostavno nekad zablokiralo.

Nedavno sam rootao mob, i instalirao slimbean nozomi 4.2.2 8 verziju, i totalno se napokon oduševio mobitelom. Tek sada radi kako bog zapovijeda. Brzo, glatko, bez ikakvih problema.

Ne mogu da vjerujem kako marketing neke firme može shebat software. Samo trpaju nebitne "funkcionalnosti" do te mjere, da jednostavno ni hardware mobitela, koji je u rangu PC pentiuma, ne može sam sa sobom fino raditi.

Preporuka svima.... 

Xtream_Dama Youtube: http://www.youtube.com/user/DamaTheCrow?feature=mhee
Moj PC  
5 1 hvala 2
16 godina
Sony Xperia S

ja ću prić na xperiu sp, bratu ostaje s, pa bumo vidili!

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Soldier977 kaže...

Strašno koliko je loše optimiziran android za ovaj telefon. Mučio sam se godinu i po dana sa telefonom koji ima takve specifikacije da bi mogao jesti malo djecu, a stalno je nešto štopalo, sporo radilo ili jednostavno nekad zablokiralo.

Nedavno sam rootao mob, i instalirao slimbean nozomi 4.2.2 8 verziju, i totalno se napokon oduševio mobitelom. Tek sada radi kako bog zapovijeda. Brzo, glatko, bez ikakvih problema.

Ne mogu da vjerujem kako marketing neke firme može shebat software. Samo trpaju nebitne "funkcionalnosti" do te mjere, da jednostavno ni hardware mobitela, koji je u rangu PC pentiuma, ne može sam sa sobom fino raditi.

Preporuka svima.... 

Evo i od mene jedna preporuka MIUI rom sa izmjenjivim skinovima. Stvarno ima hrpa skinova i možeš mjenjati sve od fonta do lock screena i ikona.

Rom radi ok i kao i svaki ima nešto bagova ali kada se navučeš na izgled istog zanemariš sve bugove.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2306162

13 godina
neaktivan

Poz jučer sa stavio novi update 6.2.b.1.96,i nemogu vjerovat da su maknuli tabove sa srednje tipke!kad se čovjek lijepo navikne onda mu promijene..{#}...to mi je bilo baš super!kad sam držao srednju tipku otvorile su mi se sve app koje su bile aktivne,i mgao sam ih lagano uklonit,a sad se otvori tražilica {#}

14 godina

Nemoj držati, pritisni brzo dva puta  {#}

12 godina
neaktivan

čak nemoraš ni brzo, 2x stisni i otvori ti se. a tražilica je super korisna, tolko sam se navikao na to, brijem ni neznam di mi je ikona preglednika više LOL

Steam ID: BOSS-FaiL. xFire ID: josipcod
16 godina
ExStazy kaže...

čak nemoraš ni brzo, 2x stisni i otvori ti se. a tražilica je super korisna, tolko sam se navikao na to, brijem ni neznam di mi je ikona preglednika više LOL

tražilicu bome nisam niti jedanput koristia do sad, navika ostaje tu, samo odem do dolphina koji je odma na home desktopu i eto

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
12 godina
neaktivan

Već kad si sponeo Dolphin, ja ga isto koristim, al samo da pitam, postoji li nek bolji browser?

16 godina
ExStazy kaže...

Već kad si sponeo Dolphin, ja ga isto koristim, al samo da pitam, postoji li nek bolji browser?

a svak različito koristi, ja sam prije operu non-stop koristia

sad već više od godine ipo, samo dolphin, a trebalo bi isprobat

druge vidit kakvo je sad stanje

14 godina
VILLA18900 kaže...
NatoXD kaže...

uzet cu tu bateriju pa kako bude,a kolko si ju platio i kolko je vec dugo imas otkako si je kupio.Ka si na wirlesu spojen jel ti izdrži bar 10 sati da možes(kolko može)?

mobitel koristim nekih 4mj od kad sam ga kupio i još mi je original bila dobra no ovu jaču koju sam stavio drži nekih 30-40 posto više i imam ju nekih 4 dana, platio ju 5$

Gdje si pronašao 2800 mAh. Ja pronalazim samo 2450 mAh

EDIT: pronašao

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.9.2013 11:50 (ChillyBoy).
16 godina
Sony Xperia S

ja sam svoje odradia s Xperiom bar ovom sad se vidimo ode Xperia SP{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Aj GL HF

11 godina
neaktivan
Sićo kaže...

Ljudi stigao update i to na vrijeme. Navodno su bagovi popravljeni (tek sam instalirao pa još nisam isprobao).

Evo i link za flashtool i root.  

Provjereno radi.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2417672

Ukratko:

-novi rom XperiaS_LT26i_6.2.B.1.96_1257-6919.ftf - 485.30 MB  flashate pomoću flashtoola

-flash stari kernel XperiaS_LT26i_6.2.B.0.211_KernelOnly.ftf - 6.36 MB pomoću flashtoola

-skinete  DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip raspakirate na C: i pokrenete da roota mob

-vratite novi kernel XperiaS_LT26i_6.2.B.1.96_KernelOnly.ftf - 6.33 MB pomoću flashtoola

PS

Nemojte se zbuniti kada na slici kaže da držite back gumb i priključite USB.

Na našem mobu za ulazak u flashmode držite volume down i priključite USB.

DONE

Radi i na zaključanim bootloaderima!

Hvala DooMLoaRDu stvarno je car!

Pajdo moze malo detaljnije objasnjenje,kako rootati?mucim se vec 2 sata i nikako da uspijem...hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.10.2013 23:38 (Tomma).
12 godina
neaktivan

Na xda forumu imaš kako rootat, ali prvo moraš vidjet jel možeš unlockat bootloader.

11 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Zna li tko kolika je trenutna cijena Xperie S ?

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia S

Ce bit 4.3 za xperiu S ili jos bolje kit-kat???!?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neće biti. Star je to mob

14 godina
Sony Xperia S

Vraga je star,,,,,,,dobio upravo updejt xperia keyboard 5.6.D.1.28

Bar taj 4.3 da dodje,ovaj mob imam dok ne krepa,stvarno mu nis ne fali....gro zadovoljan.

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 11:45 (lmutak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Sony Xperia S

Ma sony i updatei su ko lg... nema ih.

Dobro da je i jelly bean dosao za xs... xperia u nije dobila jb jer je kao preslab hardver xD

prodajem/mjenjam galaxy note vrlo povoljno!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Neće ti doć kitkat....100% nemoj se ni nadat. Ovo je vrhunac. al je oke

11 godina
neaktivan
Sony Xperia S

Pozdrav ekipa, zanima me da kako ste zadovoljni ovim novim JBom na XS? Pogotovo što se tiče nestanka interneta na 2G mreži i problema s WLANom i s kamerom? Vidim da se spominje i problem sa tipkovnicom?

Uglavnom, moja XS još uvijek jadna ima ICS, nikako nisam smogla hrabrosti ju nadograditi. Baterija mi traje jedan dan - to je minimum koji očekujem (znači 12h sa upaljenim data prometom, korištenje Whatsappa i tu i tamo koja snimka ili okinuta fotkica), za sad toliko i drži, jel i dalje tomu tako ili?

KitKatu se ja uopće ne nadam, i JB je za mene iznenađenje.

Hvala na odgovorima. :)

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia S

@ zagrepcanka1991

Ja sam primjetio da od kad sam updejtao svoju XS na JB baterija nešto duže traje, sporije se prazni i manje radne memorije je zauzeto (oko dan i pol, dva izdrži, rekord 3 dana al nisam mobitel niti koristio), ali ja većinu baterije potrošim na svakodnevne kratke pozive, sms-ove, glazbu i možda malo surfanja ali da je bez problema nije.

Desilo se od kad sam sve nadogradio da se nasumično jednostavno ugasi, i u džepu mi se otključava (al ovo je upitno jeli do updejta ili mene) dok slušam muziku i zove ljude kako koj dan (lud mob), zna se zblokat tu i tamo iako nije memorija preopterećena, neznam uzrok ali stane na 2-3 sec.

Kad ga ne koristim pogasim sve što mogu pogasit da ne ždere bateriju, 3G je ugašen. Ekran je na auto brightness i da se brzo ugasi kad se ne koristi, i imam aplikaciju za bateriju gdje pritiskom na tipku ubije sve pozadinske aplikacije - DU Battery Saver i kaže da imam još 34h i 16m baterije tj. 85%.

Rom je official i nije mjenjan. Ali sve u svemu ok je.

Fullmoon Sorcery...Fullmoon Blasphemy!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.11.2013 18:12 (D.N.R.).
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Ja sa svojom imam problema da mi usred poziva se upali i poludi ekran i počne random zvat, stiskat tipke i nema druge nego ga restartat i to ne na lijep način na tipku za gašenje (jer mobitel stišće po ekranu sam), nego turn off i tipka za pojačavanje - samo to pomaže :/

Na mobitelu malo surfam, glazbu više uopće ne slušam (to kad sam vidjela koliko jede bateriju, kupila sam mp3 XD), najviše zapravo koristim taj whatsapp, pa mi je zbog njega i net upaljen. Pozivi i SMS jako malo i obično baterija traje oko dan.

Ne nosim mob u džepu (govorimo o Sony Xperiji S, koliki ti džep na hlačama imaš????), blokira i sad tu i tamo kad joj se ne svidi neka kombinacija upaljenih aplikacija i tako.

Bitno mi je da mi 2G radi jer znam otići kod djeda i bake i tamo sam u nacionalnom roamingu (Tele2 -> T-mobile) i nema ništa jače od Edgea za korištenje.

Baš sam sad sve pospremila s nje, napraviti ću freset sa kompletnim brisanjem svega (koji sam već radila 4-5 puta do sad u godini dana koliko ju imam, jednostavno postane neupotrebljiva i moram) i onda upgrade. Ne bude li radilo kako treba, opet će me se ekipa u Agramu nagledat, a već su me se nagledali sa prethodnim SE W595 {#}

Hvala ti za info :D

14 godina
Sony Xperia S

xperia keyboard 5.6.D.1.28 update-predobro sad radi prezadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Sony Xperia S

@ zagrepcanka1991

Samo lijepo spoji na komp, upali PC Companion preko kojega i radiš update. Nebi ti ništa krivo trebalo proć kod updejta, samo lijepo backup preko pc companiona onih stvari što je bitno, napuni prvo bateriju bar na 70% i slijedi upute u programu nakon što ti provjeri dali je dostupan update. Može potrajat ali na kraju uređaj radi bolje nego na ICS.

Što se tiče XS u mom džepu, imam velike hlače jer nisam kratak čovjek pa stane :D.

Fullmoon Sorcery...Fullmoon Blasphemy!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Sony Xperia S

@Imutak Sam ti došao updejt ili si skinuo od nekuda?

A ovo što kažete za random pozive itd. od toga kod mene ništa. Sve glatko jedino poslije Facea zna trebat 2-3 sekunde da se sve učita (ostane malo memorije :P ). Baterija mi traje, internet sve oke, pozivi itd. A slušanje glazbe mi uzme par posto 4-5 max na sat vremena :D Jedino šta me smeta na face-u i još negdje mi lagga (šteka) tipkovnica i pojavi mi se nekad obavijest da mi je ostalo oko 60MB u internoj memoriji a imam dostupno 25GB... A u vezi hlača, ja sam muško pa uvijek u trendži stane, a s trapericama ima malih problema, posebno ako je kutija u džepu

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa evo, meni se danas nešto brže baterija ispraznila, ali sam danas startala u 5 ujutro (inače startam oko 9)...

Normalno radi, tu i tamo kao da tipkovnica zatrzava, ali ništa strašno. Bojala sam se kad sam skužila da su nedavno korištene aplikacije na home-double-tap, ali zapravo sam iznenađena koliko lijepo funkcionira. Rekla bih da tipke čak i bolje reagiraju nego prije. Naravno, kako sam navikla kad hoću nabrzinu izać iz aplikacije x puta stisnut home, tako mi se sad stalno pali taj prozor XD

Također sam imala percepciju da će ekran funkcionirati na principu Galaxyja - mogu imati više desktopa i na svakome je ista pozadina, međutim koliko vidim, dodana je mogućnost dodavanja dodatnih ekrana uz dosadašnji tzv. scrollable wallpaper. Thumbs up!

Na WLAN se spaja puno brže nego prije, nekad sam znala stisnut tipku za paljenje WLANa (onaj shortcut na ekranu), pa se ikonica napuni, ugasi, upali i onda još 2-3 sekunde dok se spoji. Sad se spaja gotovo momentalno.

Malo mi je problematično otključavanje ekrana XD, navikla sam na klasični slide s lijeva na desno, sad je prema gore/prema dolje, ali u redu je.

Kamera mi se jedino čudno ponaša, kada slika slike kao da su mutne, a onda ih pogledam u albumu i OK su. Ne znam čemu to.

BTW, jel tko nadogradio Messages aplikaciju sa onom Hangouts? Kako vam se to čini?

@ExStazy - meni je update došao sam, ali na PC Companionu. Prvo sam provjerila updateove na mobitelu, i dalje je stajao onaj A.200 čini mi se, onda sam htjela upaliti Pc Companion i tražio je nadogradnju. Pokušala sam ga nadograditi jedno 4 puta, svaki put skine novi PCC i onda se sruši. Na kraju sam skinula skroz novu instalaciju, kad je skužio da imam stariju verziju, pitao je da ju nadogradi - klik na Yes, to je prošlo, ali kad sam ga opet upalila, opet je tražio update s tim da je ovaj put update prošao.

Mislim da je cijeli upgrade trajao kojih... pola sata? Tako negdje. S tim da još za vrijeme nadogradnje, PCC je ugasio mob i WIN7 su javili da nešto pokušavaju instalirati i nisu uspjeli i onda je PCC dugo stajao na tome da traži uređaj. Na kraju sam mobitel ištekala i uštekala i normalno je nastavio dalje.

14 godina
Sony Xperia S

@Imutak Sam ti došao updejt ili si skinuo od nekuda?

Samo doslo ,imam tele 2....

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.11.2013 23:26 (lmutak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Evo jesam, fala Bogu, sad mogu normalno poruke pisat u Messengeru

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice