Sony Xperia Z5 - Rasprava

poruka: 1.111
|
čitano: 183.201
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Sony Xperia Z5 - Rasprava

Drugo me nema što privlačiti. 

Samsung mi je kao firma bljak, LG mi nije lijep, a Sony su Japanci 

Najrađe ne bih ništa niti kupovao ali mi je Z1C pala i razbila se.

Ne znam točno niti želim li Z5 Compact ili običnu.

A ako uzimam, di da gledam? I jel se očekuje uskoro kakav nasljednik Z5?

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
12 godina
neaktivan

Ovisi, Z5c je nešto deblji a i ja sam prvotno imao namjeru uzeti Z5 ali pošto je došao kasnije u trgovine a nisam mogao čekati uzeo sam Compacta. Ipak mislim da bi trebao ići na Z5 obični. 

Za nasljednika se ne očekuje, barem ne do IFA 2016. u 9. mjesecu u Berlinu, ali nema nikakvih šuškanja još. Ono što je sigurno je da će svakom nadogradnjom Z5 serija bit bolja i dotjeranija a ja očekujem i poneke feature sa X verzije, pogotovo vezano uz kameru iako se još ništa ne zna službeno.

15 godina
neaktivan

Zašto misliš da bi bilo bolje da si išao na Z5?
Samo zbog veličine ili?

Ako ima vremena, onda mislim da ću uzeti. Počela mi je Z1 ne prepoznavati SIM. Baš je krasno kada godinu i pol čuvam mobitel i izgleda kao friško kupljen pa mi ga netko razbije... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Drugo me nema što privlačiti. 

Samsung mi je kao firma bljak, LG mi nije lijep, a Sony su Japanci 

Najrađe ne bih ništa niti kupovao ali mi je Z1C pala i razbila se.

Ne znam točno niti želim li Z5 Compact ili običnu.

A ako uzimam, di da gledam? I jel se očekuje uskoro kakav nasljednik Z5?

ovome sam ja govorio nedavno, ovo mi liči kao da je sony ubacio novu seriju u 6mjesecni ciklus, tako da Z serija ne izlazi više svakih 6 mjeseci već svako godinu dana, i tu uskače X serija koja bude predstavljana na MWCu a Z serija na IFI

mada kažu da je Z serija mrtva, ja i dalje mislim da će Sony izbaciti Z6 za par mjeseci na IFI.

Inače, ono s čime se Sony diči sa X serijom jeste onaj object tracking kod kamere, ovo ima i Z5, samo je kod X to bolje softverski riješeno, isto ovo može i Z5, i snapdragon 820 procesor.
pa ti odluči da li vrijedi uzeti X perfomance preko Z5

Z5 je preporođen sa Marshmallow, a kao što bubimir kaže, postaće svakako još bolji s vremenom, a vjerujem i da će Z5 serija dobiti prva concept android N nešto kao što Z3 i Z2 imaju concept marshmallow.

ako se dvoumiš, idi slobodno na Z5

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are
12 godina
neaktivan
chutac kaže...

Zašto misliš da bi bilo bolje da si išao na Z5?
Samo zbog veličine ili?

Ako ima vremena, onda mislim da ću uzeti. Počela mi je Z1 ne prepoznavati SIM. Baš je krasno kada godinu i pol čuvam mobitel i izgleda kao friško kupljen pa mi ga netko razbije... 

Veličina, FullHD zaslon (nije neka velika razlika al je bolje), 1gb RAMa više i barem zasad začudo bolja baterija na velikom nego na malom što je uvijek bilo obrnuto. Tako da, potpisujem što kolega navijač Chelsea (Come on you Blues ;)) kaže i ja vjerujem da se razlika od više od 1000kn ne isplati sa SD820 i dodatnu caku kamere a ideš na redukciju baterije i nema 4K snimanja. Za FHD u 60fps moj omiljeni format i usporeno snimanje, odnosno Timeshift video ne znam jel podržava za to treba vidjet tek. Mislim da se ne isplati.

15 godina
neaktivan
Indestructible kaže...

ovome sam ja govorio nedavno, ovo mi liči kao da je sony ubacio novu seriju u 6mjesecni ciklus, tako da Z serija ne izlazi više svakih 6 mjeseci već svako godinu dana, i tu uskače X serija koja bude predstavljana na MWCu a Z serija na IFI

mada kažu da je Z serija mrtva, ja i dalje mislim da će Sony izbaciti Z6 za par mjeseci na IFI.

Inače, ono s čime se Sony diči sa X serijom jeste onaj object tracking kod kamere, ovo ima i Z5, samo je kod X to bolje softverski riješeno, isto ovo može i Z5, i snapdragon 820 procesor.
pa ti odluči da li vrijedi uzeti X perfomance preko Z5

Z5 je preporođen sa Marshmallow, a kao što bubimir kaže, postaće svakako još bolji s vremenom, a vjerujem i da će Z5 serija dobiti prva concept android N nešto kao što Z3 i Z2 imaju concept marshmallow.

ako se dvoumiš, idi slobodno na Z5

Mislim da ću onda uzeti Z5, ali još budem razmislio.

bubimir13 kaže...

Veličina, FullHD zaslon (nije neka velika razlika al je bolje), 1gb RAMa više i barem zasad začudo bolja baterija na velikom nego na malom što je uvijek bilo obrnuto. Tako da, potpisujem što kolega navijač Chelsea (Come on you Blues ;)) kaže i ja vjerujem da se razlika od više od 1000kn ne isplati sa SD820 i dodatnu caku kamere a ideš na redukciju baterije i nema 4K snimanja. Za FHD u 60fps moj omiljeni format i usporeno snimanje, odnosno Timeshift video ne znam jel podržava za to treba vidjet tek. Mislim da se ne isplati.

Meni je bolji dio Z5 metalni okvir, a ipak bih rađe htio manji mobitel. Zato mi je Z1C super - ima isto metalno kućište, a manja je. A kod Compacta plaćam flaghship i dobijem plastiku..

A opet, Z5 je nezgrapnija.

Ne znam, budem razmislio.

Hvala obojici! 

15 godina
neaktivan

Dupli post, ali samo jos da pitam ovo. Gdje da trazim mobitel? Njuskalo, vani, neka  asa trgovina? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Njuška. višestruko jeftinija od bilo čega.

11 godina
neaktivan
bubimir13 kaže...

Njuška. višestruko jeftinija od bilo čega.

Poput chutaca i ja gledam čime zamijeniti z1c. U igri su Z3 i Z5. Možda.

Njuškalo je za Z5 i Z5 compact jeftinije cca 500-600 kuna od trgovine. Isplati li se ulaziti u rizik?

16 godina

Naravno da se isplati, samo treba znat trgovat, prepoznat potencijalnog prevaranta, dobro sve provjerit, račune, opremu garanciju..

15 godina

Jel vama koji imate z5 kad skinete sa punjaca jako brzo pada sa 100 na 95...sa malo koristenja....onda sve sporije pada...

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 22:16 (galinjo24).
12 godina
neaktivan

Ne baš, iako se ja ne kvalificiram sa Z5c, ali meni obično dost dugo drži na 100 a brzo mi pada čim je ispod 50% pa onda opet sporije ispod 20%

15 godina
neaktivan

Dakle, isplati se ako imaš iskustva, a ako nemaš, lako pojedeš govno.

Mislim da se meni ne isplati. Rađe potrošim 4700 na fool-proof metodu, nego se zajebem za 3900.

16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Dakle, isplati se ako imaš iskustva, a ako nemaš, lako pojedeš govno.

Mislim da se meni ne isplati. Rađe potrošim 4700 na fool-proof metodu, nego se zajebem za 3900.

Može se c verzija i za ispod 2500, sumnjam da Z5 košta toliko više (ako pričamo o njušci)

Nulla dies sine linea
15 godina

Ja uzeo za 3100 nova zapakirana.... 2g.garancije tcom

15 godina
neaktivan

Jedino sto sam nasao, a da nema operaterov ROM je 4200, a za tih 500 kn bih radije usao u trgovinu kao covjek i kupio mobitel bez sumnjivog porijekla :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako i kupiš recimo T-comov, paziš samo da od prodavača dobiješ račun s kojim odeš i otključaš uređaj, a poslije kad dođeš doma putem flashtoola staviš generičku unbranded customized verziju CE1 ili neku drugu koja je bez operaterskih sranja i aplikacija. Tako da nema nikakve veze više što je kupljen od operatera recimo.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...

Jedino sto sam nasao, a da nema operaterov ROM je 4200, a za tih 500 kn bih radije usao u trgovinu kao covjek i kupio mobitel bez sumnjivog porijekla :) 

Nažalost, u trgovini za sada nije ispod 4100-4200 kuna ali će i ta cijena pasti kad se pojavi Xperia X.

bubimir13 kaže...

Ako i kupiš recimo T-comov, paziš samo da od prodavača dobiješ račun s kojim odeš i otključaš uređaj, a poslije kad dođeš doma putem flashtoola staviš generičku unbranded customized verziju CE1 ili neku drugu koja je bez operaterskih sranja i aplikacija. Tako da nema nikakve veze više što je kupljen od operatera recimo.

CE3

17 godina
odjavljen
chutac kaže...

Istina, zasto za nesto dati 3000 kn kad se moze to isto kupiti za 4700, mislim stvarno, 1700 kn.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5, LG G3
11 godina
neaktivan
Edge kaže...
chutac kaže...

Istina, zasto za nesto dati 3000 kn kad se moze to isto kupiti za 4700, mislim stvarno, 1700 kn.

Sony Z5 u trgovini košta od 4159 kuna naviše. Negdje se možda može kupiti i za manje novca, ali nisam našao gdje. Na njuškalu sam ga našao za 3500-3600 kuna. Z5 compact u trgovini košta 3100+ kuna, a na njuškalu oko 2600 kuna.

Kakvih 3000 i 4700?

15 godina
neaktivan

Gle, meni na svotu od 4200 kuna 500-tinjak kuna ne čini razliku, a ako nekome tih 500 kuna znači mjesečni obrok, onda kupuje mobitel u krivom cjenovnom rangu.

Ako meni tih 500 kuna garantira da se ne sekiram oko toga jel kupovina sigurna ili nije, na tih 4200 kuna mi ništa ne znači. Veći udar na džep mi je loše potrošenih 3200(i onda još 4200 u trgovini) nego odmah sigurnih 4200.

A to što si usporedio najjeftiniju i najskuplju varijantu je u najmanju ruku bedasto. Isto kao da nekome kažeš zašto je glup i dao je 15k€ za novi auto kad se u ćorsokaku u Bosni nađe za 9k€...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

ako ti financijski ne predstavlja problem, idi na siguricu i da si miran.

meni je izletio dobar deal preko bh telecoma, tako da mi je Z5 bila jednostavno logična kupovina

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I budem. Da zaista je 1700 kuna, ne bih, ali 500 kuna na 2-3 godine je ništa.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

u japanu sony već isporučuje update sa staminom

izgleda ostaje android 6.0 verzija, ne znam ni da li ce security patch mjenjati, mozda samo na martovski update

moraju poboljšati kamera interfejs, meni je ovo neprakticno kod manual modea stalno ulaziti u settings, gasiti paliti hdr ili štimati iso. oduzme vremena

ja ne znam šta se danas dešava, ali marshmallow je jako slabo prihvaćen kod većine proizvođača

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zasada nema uopće informacija pouzdano i iz korisničkih usta što novoga STAMINA donosi.

Za kameru se slažem, ne nadam se nekom ponovnom redizajnu ali se nadam funkcionalnijem sučelju unutar ovoga što je sad.

14 godina

šta je ba ono, Z3 dobija Android N preview

pa nećemo tako sony, još na na Z3 temi govorim (ili negdje drugo) da će ipak Z5 dobiti N preview prije.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Z3 je najprodavaniji Z uređaj stoga odličan pokusni kunić. Osim toga, pitanje je dal će službeni N bit plasiran na Z3 serije dok Z5 sigurno budu, s obzirom na SoC.

10 godina

Glasne oko nove xperia X PREMIUM http://www.gsmarena.com/sony_xperia_x_premium-8049.php

5,5" HDR QHD Ekran.

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Čist sumnjam u QHD... Jer su to specke za top segment, a M oznaka je rezervirana za srednji.

0 0 hvala 0
10 godina
Govorim o X seriji, xperia X premium, imaš objavljen članak na BUG-u, ne o M seriji ;-)
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice