Sony Xperia Z1

poruka: 1.195
|
čitano: 266.245
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sony Xperia Z1
FFC kaže...

Ne može, a i opće je poznato, da se otključavanjem bootloadera gubi kamera... navodno je to rješeno u 4.3 update,ali taj update je tek danas pusten i još ćemo malo pričekati da dođe za nas na t-mobileu

Mislim da je riješeno backupom/restoreom TA particije.

Postoji li mogućnost plaćanja za otključavanje?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.12.2013 23:36 (8ax).
13 godina
FFC kaže...

Ne može, a i opće je poznato, da se otključavanjem bootloadera gubi kamera... navodno je to rješeno u 4.3 update,ali taj update je tek danas pusten i još ćemo malo pričekati da dođe za nas na t-mobileu

ne vidim kakve veze ima otkljucavanje bootloadera sa sim lockom? mislim da te dvije stvari nisu povezane?

i da, rijesen je bug sa kamerom i otkljucanim bootloaderom sa 4.3 updejtom (i malo je ekran svjetliji, i duze traje baterija, itd - updejtao sam preko pc companiona, prije dobije update nego preko OTA -doduse imam otkljucan mobitel)

nadam se da ce sada biti puno vise dobrih ROMova..vec jucer je rootan 4.3 build

16 godina
Ne govorim o sim locku.
Glupo mi je uzet mob sa zakljucanim bootloaderom jer nece bit redovitih updateova nakon 6 mjeseci.
Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
13 godina
Sony Xperia Z1

mozes stavljati custom ROMove unatoc zakljucanom bootloaderu

+ na Z1 mozes otkljucati bootloader tako da problema nema

imas guide na xda

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Je li se moze onda otkljucati bootloader na T-Mobile Xperiji ili ne?
13 godina
8ax kaže...

http://unlockbootloader.sonymobile.com/

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2440597

operator nema nikakve veze sa boot loaderom..

16 godina
8ax kaže...

Ne može! Samo na xperiama kupljenim u slobodnoj prodaji se može otključati

13 godina
dejo6 kaže...
8ax kaže...

ali otkud ti ovo? sony ima svoj sluzbeni alat za otkljucavanje xperia serije smartphoneova

kako t-mobile moze zaobici to?

16 godina
Fanu kaže...
dejo6 kaže...
8ax kaže...

ali otkud ti ovo? sony ima svoj sluzbeni alat za otkljucavanje xperia serije smartphoneova

kako t-mobile moze zaobici to?

Evo ti sa sonyeve stranice za otključavanje bootloadera na koji si stavio link:

However, even if the device model is supported, certain releases of the device model may not be supported due to operator restrictions.

I iz uputa za otključavanje:

1. First, you should confirm that it is possible to unlock the boot loader of your device by checking the service menu. In your device, open the dialler and enter *#*#7378423#*#* to access the service menu. If you have a tablet, click here to learn how access the service menu.
  2. In your device, tap Service info > Configuration > Rooting Status. If Bootloader unlock allowed says Yes, then you can continue with the next step. If it says No, or if the status is missing, your device cannot be unlocked.
15 godina
Sony Xperia Z1

dvoumio sam se izmedu Z1 i S4 i 99% sam se odlucio za Z1...ima li neki poseban razlog zasto bi trebao ponistiti odluku i uzeti S4?

oba moba su mi super, ali danas S4 ima svako (barem u mom drustvu ima dosta primjerka) i sam njegov plasticni oklop mi ne pase

sad imam htc explorer, volio bi ostati na htc-u (one), ali me kamera odvraca od te odluke, barem po reviewovima

neko vrijeme sam mislio cak i S4 zoom uzet, ali sam shvatio da ima preslab (uvjetno receno) hardware

savjeti decki?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG g2!!!!
16 godina
cekpu kaže...
LG g2!!!!

G2 nema utor za karticu, totalni dealbreaker.

Još i oni debilni gumbi straga...

13 godina
neaktivan
8ax kaže...
G2 nema utor za karticu, totalni dealbreaker.

Još i oni debilni gumbi straga...

Gumbi su mi nešto najbolje na mobitelu i iznenadio bi se koliko su dobri. No nedostatak kartice i ograničena unutarnja memorija su metak u čelo pored ostatka..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

netko je postao taj clanak na xda, javio se lik koji je napisao taj clanak i rekao da je to zasad spekulacija da ce izaci taj firmware i da ga namjerno zato nije htio postavljati na forum i nepotrebno dizati nadu ljudima te je zatrazio da se cijeli thread makne

kaze da mozda ce izaci taj firmware sa bugfixevima (sve je to u fazi testova jos i nije odluceno hoce li ga izbaciti) ili ce jednostavno sve to fixati sa 4.4 releasom

13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Jel itko pronašao kakav mod ili nešto da poboljša kameru? Uz ekran, kamera mi je nekako najveće razočaranje.. Za ekran znam da ne može bit bolji nikako, al za kameru imam osjećaj da je toliko neiskorištenog potencijala.. Koda samo čeka nekog da napravi neki bolji firmware za obradu slika za nju..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.12.2013 20:18 (EchoOne).

1 2 hvala 0
16 godina
EchoOne kaže...

Jel itko pronašao kakav mod ili nešto da poboljša kameru? Uz ekran, kamera mi je nekako najveće razočaranje.. Za ekran znam da ne može bit bolji nikako, al za kameru imam osjećaj da je toliko neiskorištenog potencijala.. Koda samo čeka nekog da napravi neki bolji firmware za obradu slika za nju..

Najveći problem je preizoštravanje, to bi se trebalo moći namjestiti u xml konfiguraciji kamere ili bar driverima.

15 godina
Sony Xperia Z1

jel nasao tko kakvu pametnu futrolicu ili hard case?

a nosac za vjetrobransko staklo za auto? ima onih modela fiksnih i onih sa savitljivim drzacem, sta je bolje od toga?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sony Xperia Z1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Jel itko uspio rootat na Androidu 4.3?

edit: mom je zaključan bootloader i ne može se ni otključat.. tako da ništa od mog roota još -.-'

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 18:19 (EchoOne).

0 0 hvala 0
14 godina
Sony Xperia Z1

Čitao sam da su ljudi koji su otključavali BL imali problema s kamerom. 

Jel netko ovdje probao pa da napiše koju riječ o tome?

Eh šta volim ovaj režim... Sunce sija, a ja ležim...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
speedy56 kaže...

Taj problem je riješen sa 4.3 updateom. Ima detaljno objašnjeno na xda zašto se to događalo, ali uglavnom je sad rješeno.

16 godina
speedy56 kaže...

Mislim da se to događalo jer je otključavanje bootloadera brisalo TA particiju na kojoj su spremljeni DRM ključevi i valjda softver potreban za kameru.

14 godina
Sony Xperia Z1

@8ax

Tako je, i gubitkom DRM-a se gube i one Sonyeve stvari tiša TrackID, PlayStation, MusicUnlimited i ostalo.

Sjećam se da sam ja svoj Neo V trebao otključavati posebnom metodom da ne izgubim te ključeve

0 0 hvala 0
15 godina
Sony Xperia Z1

dakle

sinoc dok smo bili vani sam dirao xperiu Z od frendice...brutala i sve...ALI

radili smo par slikica usporedbe sa frendovim S3 mini

1. xperijine slike u istim uvjetima (mrak, sa pokojim svjetlom i dimom cigareta - ne direktnim od nas posto nije nitko pusio, nego iz prostorije) imale su uzasnu "maglu" od flasha, frend kaze da je radi tog dima, lica se vide onako kao duhovi, ne doslovno, ali mutno od toga

2. minijeve slike su savrsene, isto flash, isto dim, isto sve, ali na slici nema "magle" ni nicega sta bi smetalo na slici

kako je to moguce da xperia toliko hvata dim? ima li razlike u flashu medu njima? jedan led, drugi xenon ili slicno? mislim da ne

uzasno sam razocaran takvim slikama, a nece ih biti malo takvih kad bude mi dosla Z1 (mozda na Z1 su poboljsali to u odnosu na stariji Z) mislim da ne mislite da se motam samo po vani u kozna kakvim zadimljenim birtijama, ali bit ce i takvih slika...

ima li tko kakva iskustva sa takvim ambijentima i slikanjem sa Z1?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

dakle

sinoc dok smo bili vani sam dirao xperiu Z od frendice...brutala i sve...ALI

radili smo par slikica usporedbe sa frendovim S3 mini

1. xperijine slike u istim uvjetima (mrak, sa pokojim svjetlom i dimom cigareta - ne direktnim od nas posto nije nitko pusio, nego iz prostorije) imale su uzasnu "maglu" od flasha, frend kaze da je radi tog dima, lica se vide onako kao duhovi, ne doslovno, ali mutno od toga

2. minijeve slike su savrsene, isto flash, isto dim, isto sve, ali na slici nema "magle" ni nicega sta bi smetalo na slici

kako je to moguce da xperia toliko hvata dim? ima li razlike u flashu medu njima? jedan led, drugi xenon ili slicno? mislim da ne

uzasno sam razocaran takvim slikama, a nece ih biti malo takvih kad bude mi dosla Z1 (mozda na Z1 su poboljsali to u odnosu na stariji Z) mislim da ne mislite da se motam samo po vani u kozna kakvim zadimljenim birtijama, ali bit ce i takvih slika...

ima li tko kakva iskustva sa takvim ambijentima i slikanjem sa Z1?

da slike pri slabom osvijetljenju su jako loše,mane od Z parate i Z1,evo lijepo čovijek opisao,da jasnije nemože bit! http://www.androidauthority.com/sony-xperia-z1-3-months-326998/

16 godina
RuskeGTT kaže...

Softver od kamere vjerovatno blura sliku kad je ekspozicija duga da se zamaskira šum.

14 godina
Sony Xperia Z1

Dali postoji neka besplatna metoda za otključavanje Z1 ili samo oni kodovi? 

Tražio sam po Google, ali nisam ništa našao 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sony Xperia Z1

Pozdrav svima, evo jedno pitanje za vlaasnike xperie z1, kolega je kupio neki dan jednu a i susjeda mi ima jednu, i sad on je skužio da mu ekran dosta često zna titrati kada na ekranu prevladava siva boja, i odemo kod moje susjede i pogleamo kod nje..ista stvar, sad jel se to još nekome događa ili samo njima. I ako se događa nekome kako to popraviti, može li se softverski išta riješiti jer on kaže da kada ugasi mobilni internet da se to više ne događa ili da ga nosi na garanciju? Hvala unaprijed :*

Mr.MojoRisin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Sony Xperia Z1

Znači uzimam si Z1 u roku od tjedan dana, i sad gledam aluminijske caseove na eBayu.

Imaju li oni ikakvog smisla ako je mob već napravljen da umjesto na staklo silu od pada prenosi na unutarnje komponente, pa taj case ustvari ničem ne služi jer ne upija skoro ništa sile?

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice