Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.264
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Xperia P
Trawis kaže...
Iggx kaže...

Upravo mi se na companionu pojavio ics za t-mobile mrežu pa provjerite :)

Meni ništa :/

Nije ni kod mene ništa. Tek je sad stigao stari update 6.0.B.3.184, a automatski sam pomislio da se radi o icsu -.-. 

Oprosti za lažnu uzbunu. Izbrisao sam tekst u komentaru par minuta nakon tog, ali me stranica izbacila kad sam stisnuo "pošalji", a nakon tog sam zaboravio :(

16 godina

Ja sam na 6.1.B.3.544 firmware-u (ICS) i jučer mi je također PC Companion i SUS davao poruku da imam novi update, i nakon malo premišljanja ipak sam napravio update (bez brisanja) i nakon cijele procedure, upalim mobitel, a na njemu sve isto kao i prije.

Ili je u pitanju stariji firmware (ali mi je onda čudno što mi je dao poruku da imam update), ili je konačno u TCom došao ICS (kojeg sam ja ručno instalirao prije par tjedana).

16 godina
Xperia P

Bin4ry napravio skriptu za rootanje novih xperia. Sad se može jednostavno rootati, bez zezancije sa flashanjem. Samo mob treba biti na ICSu

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1886460

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
Rootana Xperia P

Napokon i ja, lijenčina koja je čekala za lakši način rootanja, imam od sada rootanu Xperiu P zahvaljujući Bin4ryu! {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

Bok

Ponosan sam vlasnik ovog mobitela.

Nisam baš stručnjak o tehnologijama i softweru, kaže mi da je dostupno novo ažuriranje softwera 6.1.B.0.544 , pa me zanima što je to, je li to onaj ice cream sandwich ili?

Da li je bolje da to stavim ili?

Piše mi Verzija sustava Android 2.3.7

Broj međuverzije 6.0.B.3.184

Volio bih postići najbolje od ovog mobitela

0 0 hvala 0
16 godina
Da, to je ICS firmware (ona jedinica označava ICS).

Preporučam ti da prije update-a napraviš backup, sinkroniziraš sve accounte (kontakte, kalendar...) i onda napraviš 'clean' update (sa formatiranjem).

Također napuni bateriju na 100% i pričekaj 2-3 punjena-pražnjenja da dobiješ full kapacitet baterije.

Možeš napraviti i update bez brisanja ali onda se mogu javiti razni problemi u radu.
15 godina
Xperia P

Jel ima netko preporuku za dobar battery saver. Koji preporučate? Sad imam Easy Battery Saver. Nije loše ali mislim da može to i bolje. Vidim da JuiceDefender ima dobre kritike. Šta mislite o njemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Na GB sam imao Juice Defender i Battery Saver, ali sad na ICS-u nemam ništa osim aktiviranog Extended Stand-by moda. U stand-by-u nr troši gotovo ništa, a pod opterećenjem će isto trošiti bez obzira na sve.
12 godina
neaktivan

Došao je update samo na firmware, ali nije još za ICS.

16 godina
Ako je riječ o verziji firmwarea 6.1.B.0.544 onda bi to trebao biti ICS, a ako je neka niža verzija onda je novi firmware za GB. Meni kod "updatea" nije pisalo o kojoj verziji se radi.
15 godina

Di se nalazi taj Extended Stand-by mod?

14 godina
dejo6 kaže...

Bin4ry napravio skriptu za rootanje novih xperia. Sad se može jednostavno rootati, bez zezancije sa flashanjem. Samo mob treba biti na ICSu

jeli zna netko hoće li ovo raditi na Xperiji U kad dođe update za ICS?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
15 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
dejo6 kaže...

jeli zna netko hoće li ovo raditi na Xperiji U kad dođe update za ICS?

Hoće. Radi na cijeloj nxt seriji

16 godina
šaki01 kaže...

Di se nalazi taj Extended Stand-by mod?

Settings -> Power Management

15 godina

Aha.To mi je stalno upaljeno.

16 godina
Onda ti ne treba ništa drugo. Ne vidim kako bi mogao uštediti energiju sa nekim drugim programom, kad je i sa ovim potrošnja u stand-by-u minimalna.
16 godina
Xperia P

Poz,

ICS update na Vipu prosao OK.

Baterija - mrvicu bolje, ali i dalje katastrofa.Npr. navecer bude na cca 50%, sve stedljivo za popi..t, gasi i data transfer u 23:30 a ujutro veselje-zvoni alarm, ne mozes ga ugasiti i potom se cijeli mob ugasi...super za dobro jutro zar ne?

Na ics-u je muving preko screenova launchera (osnovni-lijevo-desno) trzav (prije nije bio), slicno i kod fotoaparata i kamere tj. albuma i kakolisezove preglednika videa...

Velicina -taman za pregledat mail, brzo odgovoriti i eventualno nesto procitati (uz znatno povecanje slova i dosta scrolanja).

Sve u svemu, prvi moj mob za koji sam nakon dva dana morao kupiti i auto punjac i naci usb kabel za pc..

Probajte surfati na HSDPA i samo gledajte bateriju (25% osvjetljenja), brojac mozes lijepo gledati kako tone...

Mislim da i ovaj SFTW treba jos dosta poliranja da to proradi (baterija) kako bog zapovijeda..

Poz

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prva stvar koju moraš znati je ta da se prilikom upgrade-a firmware-a briše datoteka sa podacim o kalibraciji baterije, zato je potrebno par dana i nekoliko punih ciklusa punjenja-pražnjenja (do 100% i do 3-9% ovisno koliko izdrži) da softver iskalibrira ponašanje baterije. Iz istog razloga neposredno nakon upgrade-a baterija traje znatno kraće nego inače (jedva cijeli dan uz relativno lagano korištenje).

Nakon par dana bi potrošnja u stanju čekanja trebala biti 3-4 postotka, a grafikon potrošnje baterije bi trebao biti skoro pa ravan za vrijeme stand-by-a.

Na ICS-u ti ništa ne bi trebalo biti trzavao, dapače, ako uključiš opciju 2D akceleracije (Developer options -> Force GPU rendering) i obične 2D aplikacije će raditi puno glađe (posebno primjetno u Browseru).

Ne surfam puno sa HSDPA (uglavnom imam Wi-Fi na raspolaganju) ali nisam primjetio da troši puno više od Wi-Fi surfanja, nekih 3.5 do 4 minute po jednom postotku što bi trebalo biti nekih 5.5 do 6 sati surfanja, što uopće nije loše, dapače.

Ovaj softver radi upravo kako treba, puno brže od GingerBreada, a ako si upgrade radio bez brisanja podataka, onda ti preporučam da napraviš repair (u biti brisanje svih korisničkih podataka i instaliranih programa, bez brisanja /sdcard foldera, tj. 'clean install') jer se problemi najčešće javljaju kod ljudi koji su napravili update bez brisanja, jer obično neki od programa sa GB-a, ili neka sistemska postavka pravi probleme.

12 godina
Xperia P

Kako toto misliš dada si trebo nać usb kabel. Pa sam punjač ti je usb cabel.

1 0 hvala 0
16 godina

Možda je mislio na dodatni kabel za punjenje mobitela preko PC-a na poslu.

16 godina
neaktivan
Xperia P

Zelim da uzmem ovaj telefon ali se dvoumim zbog trajanje na bateriju. Kako na razlicne forume sam vidio razlicne komentare o trajanju na bateriju nakon ICS od to da produzuje vreme do to da da baterija traje jednako ili cak i malje.

Kada sam kontaktirao Sony Mobile support rekli su mi na nakon ICS upgrade ove su nove vrednoste:

- kod razgovora vreme je povecano od 6h kod GSM i 5h kod UMTS na 7h25min kod GSM i 7h35min kod UMTS.

- vreme na stand-by je smanjeno od 470h kod GSM i 475h kod UMTS na 460h kod GSM/UMTS. Moram da priznam da sam malo iznenadjen sa ove vrednosti, posebno nakon informacija za x4 duze vreme u stand-by sa ICS.

- Vredoste za muziku i video su ostali nepromenjeni odnosno 80h za muziku i 4h za video.

Jel neko od korisnika koje poseduje ovaj mobitel moze da mi potvrdi ove vrednoste? Znam da su vrednoste malo napuhane ali dali baterija traje bar priblizno?

Uostalom mene me interesuje dali baterija moze da izdrzi 24h sa sledece aktivnosti:

1h razgovor

30min chat/video chat preko skype/google talk

nekoliko sms poruka/e-mail

nekoliko fotki/ nekoliko minuta video

video playback od mozda 15tak min

cjelo vrjeme na 3g i sinhronizaciju na jedan e-mail account i skype i/ili google talk u background

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.9.2012 18:33 (nikola2004mkd).

0 0 hvala 0
16 godina
Uz takvo korištenje baterija bi trebala izdržati jedan dan (ustvari 16 sati, a ne 24 jer ipak moraš 8 sati spavati, a tada se mobitel i tako puni).
16 godina
Xperia P

Danas kupio dotični mobitel, sav sretan, i onda dođem doma, on ne radi {#}

Kupio sam ga preko njuškala, več sam kontaktirao prodavač, inače fer čovjek, neš ćemo dogovoriti...

Mob je kupljen vani ali ima garu kod nas u servisu...

Inače problem je sa sim karticom, jednosatvno ne ide unutra...

Kad se gurne unutra, odmah se vrati nazad, nemože se zaglaviti unutra {#}

A mobitel je sam po sebi zvijerka{#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

pozdrav
jel se to meni čini ili na ekranu novog mobitela vec postoji naljepljena zaštitna folija?

E2160 -3.2 under Frezer 7 Pro --- 2x1GB DDR2 800 Kingmax - CL4 --- HD3850 512MB GPU/RAM - 812/950 - pecil mod --- Gigabyte P31-DS3L --- WD Caviar 160GB + Hitachi 80GB --- Corsair VX 450W
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da, dobiješ zaštitnu foliju na njemu.

De gustibus non est disputandum.
16 godina
Xperia P

Da, dobije se, plus i maskica {#}

I da, moj danas na servisu {#}

Nije dobro počelo...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Xperia P

E ovako, Došao mobitel sa servisa, i sad sam primjetio da na njemu ima aplikacija "superuser", jel to znači da rootan?

I da, kad pokušam napraviti update, na kompu, javlja mi grešku 2004, kao da postoji modificiran softver na mobitelu {#}

Jel se to može kako maknuti, i dali to utječe na garanciju kako? Reset na tvorničke postavke nije pomogao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P

ma skini flashtool upisi u google xperia p ftf i skini si firmware koji oces i flashaj si ga...ovo je prckano po njegovom softweru cim  ima super user i javlja te greske

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
domac5 kaže...

ma skini flashtool upisi u google xperia p ftf i skini si firmware koji oces i flashaj si ga...ovo je prckano po njegovom softweru cim  ima super user i javlja te greske

S obzirom da sam noob za ovakve stvari, može malo detaljnije objašnjenje {#}

Znači ovakav mobitel ne dolazi orginalno?

14 godina
Xperia P

kak to mislis ne dolazi originalno? ak si kupio novog to treba bit na njemu softwer od sonyja po kojem nije prckano..ak si kupio polovno netko je rootao pa nije vratio na original

ma znas kaj najjednostavnije napravi...skini pc companion spoji mob na usb i probaj napravit repair softwera...ak ti tu izbacuje gresku morat ces flashat

evo ti moj tutorial kako flashati..ti ces morat samo nac firmware od xperie p i flashat...onaj dio s rootanjem nemoj ni citat jer to su 2 razlicita moba...postupak flashanja je isti za obadva zato ti dajem svoj tut

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice