Sony Xperia P

poruka: 900
|
čitano: 340.263
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Xperia P

Prvo treba reći da SIM-lock, bootloader lock i root nemaju previše veze jedni sa drugim, a što se tiče otključavanja bootloadera, to će bez neke neslužbene metode teško ići.

Naime, koliko sam shvatio, politika Sonya je takva da brendiranim uređajima koji imaju SIM lock istovremeno zaključava i bootloader. Nakon isteka ugovorene obaveze moguće je napraviti SIM unlock, ali bootloader i dalje ostaje zaključan tako da nema mogućnosti flashanja custom ROM-ova. 

13 godina
neaktivan

Pozdrav svima ... imam jedan problem kod svoje xperie ..kada nekoga zovem ili neko mene zove  ne cujem niti ja njega niti on mene ,a mikrofon i slusalica su testirani na skaypu

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
12 godina
Xperia P

Probaj ponovno reinstalirati software,pa ako se ne popravi šalji na servis.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Xperia P

ma nije mi ni cilj otključavanje bootloadera....još mi to ne treba ...treba mi samo sim unlock,mob je kupljen u tmobilea,a meni treba za tele2...!

znači to bih mogao s ovom metodom sto je wh15tler napisao?

0 0 hvala 0
14 godina
Xperia P
Vidi kad tad ces trebat unlockan bootloader....a za to ce trebat iskesirat para...pa kad vec otkljucavas otkljucaj i bootloader....zasto bi davao novce dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MeanBoss kaže...

ma nije mi ni cilj otključavanje bootloadera....još mi to ne treba ...treba mi samo sim unlock,mob je kupljen u tmobilea,a meni treba za tele2...!

znači to bih mogao s ovom metodom sto je wh15tler napisao?

Nope... 'wh15tler' je opisao operaciju root-anja, a to ti ne pomaže puno.

Da rezimiramo:

1. SIM unlock - otključavanje mobitela na način da može raditi sa SIM karticom bilo kojeg provider-a

2. root-anje - operacija kojom dobivaš 'root' (linux administrator) ovlasti nad mobitelom (standarno je na androidu običan user) pa možeš instalirati programe tipa 'firewall' kojim spriječavaš pop-up reklame, banere i ostala s**nja vezana za reklamiranje/spamanje, dodjeliti pojedinim programima da li mogu koristiti DATA (zasebno za WiFi i GSM) i s.

3. bootloader unlock - omogućava flašanje mobitela sa alternativnim kernelima tako da neki  mobiteli kojim nemaju ili nikad neće imati noviju verziju androida ipak mogu biti upgrade-ani (s tim da ne radi uvijek sve kako treba)

Ni jedno ni drugo ni treće nisu nužno povezani (root-anje se obično radi flashanjem root-anog ROM-a, međutim za određene uređaje postoji i mogućnost root-anja bez flashanja (takav je slučaj sa Xperiom P)

BTW Jedna (ako ne i jedina) prednost zaključanog bootloadera je ta da je praktično nemoguće zbrickati mobitel.

14 godina
Xperia P
Kad imas otkljucani bootloader i napravis ota update brickat ces mob pa ces morat ponovo flashat firmware ili jednostavno ici na pc companionu repair software...al niko nema otkljucani bootloader i stock rom tak da je ovo prakticki nemoguce

A da bi flashao custom rom svakako ces imat root...jer za flashanje trebas cwm a da bi cwm radio trebas root koji mozes napravit u par klikova na ovim xperiama ili flashat custom kernel koji na sebi vec ima cwm+root...najcesce ce bit ovaj drugi slucaj sa flashanjem kernela jer svaki odlican rom zahtjeva svoj kernel sto samo potvrduje koliko je nuzno imat otkljucani bootloader
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xperia P

Pozdrav,

Imam jedno pitanje, jučer sam kupio Xperiu P...Ovo mi je ujedno i prvi smartphone, pa vidim da vam najviše baterije troši zaslon dok sustav android ima nekih u 6-10%.
Meni je nakon 5 i pol sati baterija prazna, od tog 2,5h mobitel je bio u stanju mirovanja, zaslon mi je potrošio 26% dok sustav android 50% baterije.
Zna netko možda što bi mogao biti razlog tomu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Prije nego što postaviš pitanje na (bilo kojem) forumu, bio bi red da pročitaš prethodne postove, jer je uglavnom već netko imao isti ili sličan problem.

A što se tiče pitanja, svakom novom mobitelu (i nakon svakog upgrade-a OS-a) potreban je period kalibracije baterije. Kalibracija se izvodi na način da napuniš mobitel do 100%, koristiš ga dok se ne ugasi i to ponoviš 3-4 puta. Tek nakon toga možeš ispravno procijeniti koliko ti traje baterija.

13 godina
neaktivan

Pročitao sam cijeli ovaj forum, ali nisam nigdje vidio da je OPERACIJSKI SUSTAV ANDROID pravio problem s potrošnjom, također znam i za kalibraciju.
U svakom slučaju hvala, vidjet ću kako će se potrošnja kretati nakon kalibracije pa ukoliko bude problema, javim :P

14 godina
neaktivan
maxym kaže...

Prvo treba reći da SIM-lock, bootloader lock i root nemaju previše veze jedni sa drugim, a što se tiče otključavanja bootloadera, to će bez neke neslužbene metode teško ići.

Naime, koliko sam shvatio, politika Sonya je takva da brendiranim uređajima koji imaju SIM lock istovremeno zaključava i bootloader. Nakon isteka ugovorene obaveze moguće je napraviti SIM unlock, ali bootloader i dalje ostaje zaključan tako da nema mogućnosti flashanja custom ROM-ova. 

znam ja što je otključavanje bootloadera..imam x10 mini uz ovoga koji se riješio tih okova :P

nego sam bio prelijen potražiti neki postupak otključavanja, pa sam pitao tek tako ako netko ima neki način s kojim ima iskustva.

a i originalna poruka je bila glupa po mom mišljenju, pa sam je morao izmjeniti {#} 

edit: nađoh u porukama link, ispričavam se na lijenosti

Hello, IT. Have you tried turning it off and on again?
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 8:50 (wh15tler).
12 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Vidi kad tad ces trebat unlockan bootloader....a za to ce trebat iskesirat para...pa kad vec otkljucavas otkljucaj i bootloader....zasto bi davao novce dvaput

ok...sve mi je sad malo jasnije...ali kome platiti uopće da to napravim i koliko novaca otprilike ?:D

14 godina
Xperia P
Imas omnius server mislim da je 15 eura, imas i wotan server
A znam i lika na forumu koji ti to obavi prek team viewera
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

oke...bootloader unlockan, custom kernel+rom stavljeni. rom-ovi su trenutno banana, isprobah 2 i nema nekog boosta nit specijalnih kerefeka. tako da se vraćam ipak na štok ili custom koji je najbliži štoku.

14 godina
wh15tler kaže...

oke...bootloader unlockan, custom kernel+rom stavljeni. rom-ovi su trenutno banana, isprobah 2 i nema nekog boosta nit specijalnih kerefeka. tako da se vraćam ipak na štok ili custom koji je najbliži štoku.

Imo si otključan ili si naknadno otključavo?

14 godina
neaktivan
Trawis kaže...
wh15tler kaže...

Ma kakav otkljucan, nov je uredjaj xd Otkljucao sam ga jucer,

stavio neki blesavi kernel i manav rom. E pa to je takva suga, da sam se na kraju vratio na stock kernel sa cwm i stock rom i rootao ga. Stavio nova launcher i sad leti. Buem pricekao ipak neko vrijeme sa custom romovima.

14 godina
wh15tler kaže...
Trawis kaže...
wh15tler kaže...

Ma kakav otkljucan, nov je uredjaj xd Otkljucao sam ga jucer,

stavio neki blesavi kernel i manav rom. E pa to je takva suga, da sam se na kraju vratio na stock kernel sa cwm i stock rom i rootao ga. Stavio nova launcher i sad leti. Buem pricekao ipak neko vrijeme sa custom romovima.

Može tut ili kontakt osobe kojoj si platio? :)

15 godina
Xperia P

Ma kakvo plaćanje. Ljudi, sve imate na xda forumu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
šaki01 kaže...

Za otključavanje bootloader-a? Ja još nisam naišao na to...

12 godina
neaktivan
Xperia P

preko XDa foruma jeidno što sam uspio je da sam uspio stavit ICS 4.0.4.n a xperiu p kojoj nije unlockan bootloader!

dalje sam zapeo...samo da mi je sim otključat ništa više mi nebi tribalo!:DD

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
domac5 kaže...
Imas omnius server mislim da je 15 eura, imas i wotan server
A znam i lika na forumu koji ti to obavi prek team viewera

preko ovog omnius servera nemože se otključat xperia p....a i taj lik kojeg spominješ nemože isto otključat sim..već sam ga kontaktirao!:((

14 godina
Xperia P
Onda se malo strpi dok ne dode nesto...tako u pocetku nije bilo nista ni za xperie iz 2011
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Trawis kaže...
šaki01 kaže...

oke...za početak ako već uspiješ završit na xperia p android development podforumu, što je forum na kojem moraš završit ako si propisno tražio to što ti treba, tamo postoji jedna tema. 

jedna čarobna tema prekrasnog naziva Index of roms, kernels, recoveries and guides.  

e sad...ja se toplo nadam da si jednostavno lijen poput mene pa ti se nije dalo potražit, no nakon što si se trgnuo našao si točno što ti treba, obavio pripreme i riješio stvar u 15 sekundi upisivanja komande i čekanja.

u suprotnom imam loše vijesti za tebe...velika je vjerojatnost da ćeš zbrikat mob {#}

MeanBoss kaže...  

preko XDa foruma jeidno što sam uspio je da sam uspio stavit ICS 4.0.4.n a xperiu p kojoj nije unlockan bootloader!

nemoš otključat sim tek tako. možeš probat ko što je rekao netko preko omnius servera itditd, ali to nije sigurno. 

kog vraga ljudi opće uzmu lockan mob pa onda pitaju okolo dal se može -.-

12 godina
neaktivan
wh15tler kaže...
Trawis kaže...
šaki01 kaže...

oke...za početak ako već uspiješ završit na xperia p android development podforumu, što je forum na kojem moraš završit ako si propisno tražio to što ti treba, tamo postoji jedna tema. 

jedna čarobna tema prekrasnog naziva Index of roms, kernels, recoveries and guides.  

e sad...ja se toplo nadam da si jednostavno lijen poput mene pa ti se nije dalo potražit, no nakon što si se trgnuo našao si točno što ti treba, obavio pripreme i riješio stvar u 15 sekundi upisivanja komande i čekanja.

u suprotnom imam loše vijesti za tebe...velika je vjerojatnost da ćeš zbrikat mob {#}

MeanBoss kaže...  

nemoš otključat sim tek tako. možeš probat ko što je rekao netko preko omnius servera itditd, ali to nije sigurno. 

kog vraga ljudi opće uzmu lockan mob pa onda pitaju okolo dal se može -.-

pa slušaj...ajmo reć da sam na tmobile-u...i da sam trebao produživat ugovor...sa svojom tarifom i bodovima sam xperiu p dobio za 48 kn...a sad...isplati li se to kupita pa se malo načekat za sim unlock...ti zaključi,jer mob nije za mene(kod mene je iphone)!

treba mi za nekog drugog...i to je to !

14 godina
neaktivan

Ako imas u planu cekat godinu dvije dok ti ne istekne ugovor, onda se isplati. Jedina sigurna metoda otkljucavanja je ta da mob odneses operateru po isteku ugovora i on ti ga je duzan otkljucat for free. Ovo ostalo moze i ne mora radit. Ako imas 30-50 dolara za isprobavanje samo daj, pa nam javi kako je proslo. 

Nisam znao kako si dobio mob. no dosta ljudi razmislja na slican nacin (kupit mob za male pare pa ga prodat/poklonit=dobitak), no malo ih se informira prije da li je izvedivo. Da li se zapravo isplati je upitno, ali to ce se znati kad nam javis ishod :)

13 godina
neaktivan

DA li se na ovu xperiu može nadogradit ics ..ako može kako

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
16 godina

Može.

Prvi način je da napraviš upgrade službenom metodom (preko Update aplikacije na uređaju ili putem PC Companion ili Sony Update Service programa), a drugi preko Flashtool programa i odgovarajućeg *.ftf fajla (po uputama na xda-developers forumu) ako ti se ne da čekati službeni update.

U oba slučaja toplo preporučam korištenje opcije brisanja interne memorije i srtpljenje do formiranja battery fajla.

15 godina
neaktivan
Xperia P

Koliko traje baterija? 1305mah ne izgleda bas obecavajuce.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kad idem preko njega pise na je na njemu anjnoviji softver ...

16 godina
bobofloki2 kaže...

Koliko traje baterija? 1305mah ne izgleda bas obecavajuce.

Baterija na traje puno kraće od prosjeka klase, jedan dan, sasvim dovoljno za normalnu upotrebu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice