Snapdragon 810 - Rasprava

poruka: 14
|
čitano: 3.847
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Snapdragon 810 - Rasprava.

Evo otvaram temu da ne spamamo ostale teme zbog komentiranja procesora...molim administratora da raspravu o Snapdragonu u temi o M9 prebaci u ovu temu. Hvala.

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ne mislim više komentirat na temi o M9 jer ćim kaže realno kako stvari funkcioniraju odmah palac dolje!!, i još ispadnem trol., a nitko nije s konkretnim informacijama pobio moj stav oko Snapdragona 810 (nevezano koji proizvođać mobitela). 

Pošto je ovdje tema o Snapdragonu 810 mogu reći svoje mišljenje

Sam CPU tj Snapdragon 810 je na SoC-u 20nm i samim time su dulji vodovi koji povezuju komponente.Zbog toga je veca proizvodnja topline i automatski veca potrosnja baterije.Huawei ima SoC na 16nm tehnologiji a Samsung novi Exynos na 14nm tehnologiji sto je trenutno najbolje.Sam SoC objedinjuje navedene komponente i sto je manji Soc,manjin su vodovi,veca je integracija komponenata pa se povecava i brzina razmjene podataka medu njima i mobitel je automatski brzi.S6 je na antutu 69000 dok je M9 55000.To je pokazatelj svega ovoga sto sam napisao.Snapdragon je trenutno s svojim 810 najlosiji na trzistu ako usporedujemo s Exynos 7420 i Huawei Kirin 930.Mediatek nisam spomenuo ali nije ni bitno.

Sad da li će HTC i ostali koji koriste Snapdragon 810 snizit brzinu procesora kako se mobitel ne bi pregrijavao, vidjet ćemo.,ali to je najvjerojatnija jedina mogučnost. Kad spuste brzinu procesora dolazimo do Snapdragona 800 ili 801. Pa se ja kao korisnik pitam. ŠTO ĆE MI SNAPDRAGON 810 ako ne mogu iskoristi full mogučnosti procesora.

HTC,SONY,LG da su pametni koristili bi 805.,ali marketnig je zajebana stvar tako da ako jedan ima 810 mora imat i drugi, bez obzira što su svi svijesni da nije dobar.

I dalje se ekipa tješi da će HTC riješit stvar (nitko sretniji do mene) ali čisto sumnjam.,pogotovo oni koji na mobu igraju igrice, imaju svijetlinu ekrana 90%-100%...

Oni ugrađuju taj cijeli kompletan Soc koji im je isporučen. Šta oni tu puno mogu napravit hardverski - NIŠTA. Softwerski mogu snizit brzinu procesora ali da li je to riješenje. Da li će se kupci s tim zadovoljit. Ja osobno ne, jer nije mala lova u igri.

Čekam recenziju LG Flex 2 na HR stranicima da vidimo kako se ponaša. LG tvrdi da je riješio stvar - živi bili pa vidjeli.

0 0 hvala 0
12 godina

Ti stvarno nemas pametnijeg posla u zivotu nek raspravljat o mobilnim procesorima?

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Snapdragon 810 - Rasprava.
omomomomoomm kaže...

Ti stvarno nemas pametnijeg posla u zivotu nek raspravljat o mobilnim procesorima?

Pa čisto informativno koga zanima detaljnije mobilna tehnologija., kladim se da ni ti ovo nisi znao 

Vidim da se tu pojedinic kuže u mobitele kao ja u balet...a bitno da znaju pametovat bez pokriča. 

Čitam da je HTC izjavio na Twitter da je riješio problem pregrijavanja. To je vjerodostojno kao kad naša vlada kaže da smo mi izašli iz krize samo to još ne vidimo. 

I dalje čekam recenziju LG Flex 2 da vidim kako su oni to riješili.,ako su riješili.

10 godina
neaktivan

Kakva rasprava, o čem se tu opće može raspravljati? Jedni će tvrdit da se pregrijava a drugi da se ne pregrijava, i koja korist od toga ako trenutno nema dokaza niti za jedan od gore navedenih slučajeva? Smiri se malo s tim procesorima, jer će se i ovako i onako isto prodavati bez obzira na pregrijavanje, jer za te glasine o pregrijavanju zna samo minorna količina ljudi koje redovito prati takve portale. Ajde odi hodaj po ulici, i ispituj ljude za mišljenje o pregrijavanju S810... Siguran sam da će svi znati o čemu pričaš.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Snapdragon 810 - Rasprava
markom63 kaže...

Kakva rasprava, o čem se tu opće može raspravljati? Jedni će tvrdit da se pregrijava a drugi da se ne pregrijava, i koja korist od toga ako trenutno nema dokaza niti za jedan od gore navedenih slučajeva? Smiri se malo s tim procesorima, jer će se i ovako i onako isto prodavati bez obzira na pregrijavanje, jer za te glasine o pregrijavanju zna samo minorna količina ljudi koje redovito prati takve portale. Ajde odi hodaj po ulici, i ispituj ljude za mišljenje o pregrijavanju S810... Siguran sam da će svi znati o čemu pričaš.

Slažem se u potpunosti da će se mobiteli prodavat...ali pitanje u kojem broju...

Što sam ja tu loše napisao da bi se morao smirit.,osim kako funkcionira SoC i zašto je 810 trenutno najlošiji na tržištu. Tebe to ne zanima i to je tvoje pravo., nekog zanima...

17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Da, pročitao sam to danas. Inače, bitno je kako će se ponašati u praksi i kako će proizvođač riješiti eventualne probleme. To je bitno za korisnika. A ne, neki se uspaničili za 810 u M9, a nije još ni u prodaji.

0 0 hvala 0
17 godina

Pa i HTC je izjavio da je stvar riješena, znači nema pregrijavanja..

Ma s810 bu bil ok, brz ko vrag, nema kaj... Pogotovo na 1080p rezi..

Ak se s801 relativno dobro (po pitanju procesorske snage) nosi sa 2k rezi na G3, onda ne vidim i ovdje da je nekaj upitno oko s810..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
zvonac kaže...

Pa i HTC je izjavio da je stvar riješena, znači nema pregrijavanja..

Ma s810 bu bil ok, brz ko vrag, nema kaj... Pogotovo na 1080p rezi..

Ak se s801 relativno dobro (po pitanju procesorske snage) nosi sa 2k rezi na G3, onda ne vidim i ovdje da je nekaj upitno oko s810..

bu brz osim ako nisu morali ugraditi masno throttlanje proca da se ne pregrijava (kao sto je LG pokusao u Flex 2)..

17 godina

Malo starije, al da se zna koje su mogućnosti gejmanja na s810...

Kak je krenulo, uskoro bu se dostigle performanse PS4 u džepnom izdanju..

@Fanu, ne vjerujem baš.. Ak su problem otklonili, onda je to to, s810 s punim potencijalom za pokazat njegovu moć...

EDIT: u vezi pregrijavanja

Blatant admission from HTC employee:

Quote:

Well, let me reply to a joke by some inside info.
The phone isn't really getting hot. We tried to manipulate the benchmark results by removing the thermal limits when these are running. Others would maybe consider it cheating, but we really just trying to show what this Snapdragon 810 is capable of. That kind of backfired.
We removed the benchmark exception in the final software, so it should not overheat. We also improved some of the algorithms in the camera software in the final software.
I may not be allowed to say this, but I couldn't stand to watch you make all these jokes. The phone doesn't overheat at all without benchmarks. You shouldn't have to wait too long for other reviews than the Dutch one. The embargo should lift on Sunday afternoon (Pacific time)

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.3.2015 17:45 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije se lijepo smijat i rugat drugima...

Čitaj : 

Unfortunately, the HTC One M9 had every Snapdragon 810 issue you may have spotted online - its all-metal body quickly became unusually hot when running a game or a benchmark, or even when browsing for a while. There was a performance drop when the One M9 got hot, as we confirmed by running extra benchmarks.

Uopće se ne zagrijava 

Another change that we did notice after the update is the measurable performance of the smartphone. Before the update it got 4020 points on GeekBench (down to 3761 after the update) and 57900 on AnTuTu (down to 51727 after the update). The single and multi-core CPU scores as calculated by BaseMark OS II 2.0 were slightly higher before the update, too. On the other hand, the GPU benchmarks showed no change at all so we suspect HTC has changed the main CPU throttling policy in relation to the internal device temperature.

Prije ažuriranja 57900., poslije ažuriranja 51727 - uopće nisu smanjili snagu procesora...

Dobro razmislite kad kupujete mob bilo kojeg proizvođača s Snapdragonom 810...

Također ekipa ima zamjerki na LG Flex 2 - kažu da toliko šteka da je to sramotno...

Linkove od administratora i inženjera HTC ne komentiram jer nisu objektivni.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 8:21 (R36).
13 godina
neaktivan

Citiram @Bara koji je komentirao na temi o M9. Ne želim kvarit temu o M9, komentarima o precesoru : 

Bara kaže...

Po običaju... Kada HTC sve to skupa dotjera, kada Qualcomm isto tako sredi drivere idu rezultati benchmark nešto gore, ništa neubočajeno. Naravno to vrijedi i za bateriju. Pa gledam npr sa SD615 HTC na 28k, Samsung na 32k, a baterija na Samsungu po gsm areni daleko izdrljiživija. I to nešto govori.

Nego što mi je zanimljivo je to da na kraju nije GPU problem nego CPU. E sada il je problem u TSMC-u pa će sa budućom revizijom doći na svoje i moći se koristiti punih 1.9 GHz ili Qualcomm nije dobro riješio big.LITTLE shemu sa svojom logikom pa će se vratiti na ARM logiku sa idućim driverima. Svakako očekujem da do kraja godine SD810 pređe 60k na Antutu.
E da u nekim Note 4 je sličan takt Cortex-A57 jezgri i isto je 20nm planarni (doduše Samsungov) proces pa oni kao nemaju problem sa pregrijavanjem.

I ono što svi zabolravljaju. Svi ovi 64-bitni CPU-ovi još nisu zasjali punim sjajem.

@R36:

1. Od kud ti to da je ikad bilo problema u GPU??

2. Nikad neće Snapdragon 810 preči 60k Antutu...može uz j... pregrijavanje što nije cilj.

3. Zašto na Note 4 sve dobro funkcionira s big.LITTLE softverom tj platformom, a na Snapdragon 810 ne (jednostavno objašnjeno)  - problem Snapdragona 810 je u tome što je to sve stavio na Soc 20nm, takt procesora stavio na najviše moguće tj 2.0 ghz, 1.5 Ghz i još sve to s 64 bitnom arhitekturom. Znači Snapdragon 810 radi na krajnjim granicama....

Note 4 tj Exynos 7 Octa 5433 - radi na 1.9 ghz, 1.3 ghz i na 32 bitnoj arhitekturi. Sve je isto osim takta procesora i arhitekture procesora

Također novi Exynos 7 Octa 7420 je na 14nm SoC-u i na 2.1Ghz, 1,5 Ghz. Znači Snapdragon 810 s ovim brzinama jezgre bi odlično radio da je na 14nm SoC-u ali na 20nm nikako (već opisano na drugom postu u čemu je razlika između 20nm i 14nm)

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 21:28 (R36).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

-

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2015 22:04 (Bara).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice