Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

poruka: 14.366
|
čitano: 6.292.759
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S2 i9100 - Rasprava

Daj testiraj malo tu bateriju kod MIUI-a, usporedi s trajanjem baterije kod ostalih ROM-ova

BRUN0_CRO ||| ''Work less, play more.'' \o/ ||| ''Svako generaliziranje je loše.''
14 godina
neaktivan

simple... galaxy s2 ili iphone 4s??

0 0 hvala 0
17 godina
Bones kaže...

Simple...zašto uopće postavljaš takva pitanja? Što misliš da će ti odgovoriti ljudi na forumu SGS II?

Very simple... {#}

Čvarci su bomboni od svinje
14 godina
neaktivan

pa ok... koje su onda prednosti s2 naspram 4s?

16 godina
neaktivan
Bones kaže...

galaxy s2

17 godina
odjavljen
Bones kaže...

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 11:41 (Kordy).
13 godina
neaktivan
Bones kaže...

Sve :D

15 godina
Bones kaže...

Ako dođeš tražit u ovu temu svi će ti reć S2, ako odeš u temu 4S-a svie će ti reć 4S.

Google is your friend, gleday YouTube i po tome odluči što najviše odgovara tvojim potrebama.

EDIT: Samo da napomenem da se otac od mog frenda predbilježio za 4S i mislio kupiti 4 sinu. Završili su na S2 i S+.

www.e-sport.hr - Gaming portal sa dnevno sviježim vijestima. Organizator LAN turnira po Hrvatskoj, potiče hrvatsku gaming scenu na razvijanje. CS 1.6, COD4, COD2 serveri
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 13:23 (Vapor).
17 godina

pozz zasto mi sa sim free GS2 nismo dobili update preko kiesa na 2.3.5 , bdw instalirao sam novu verziju istog :/

po nekoj zdravoj logici mi bi trebali dobit prvi ... 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Šef kaže...

Daj testiraj malo tu bateriju kod MIUI-a, usporedi s trajanjem baterije kod ostalih ROM-ova

Ma pusti bolan, bit će nešto...

Bones kaže...

Haha, šališ se? {#}

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan

nevjerovatno je to da uopce baterija se ne isprazni brzo...do dva dana izdrzi :)))    probao bi novi firmware staviti, trenutacno imam 2.3.4. ali imam problem, kada ga pokusam preko kiesa spojoiti, kaze mi da nije u mogucnosti updatetat firmware... kako da stavim novi firmware? znaci nije mi rootan mob ni nista...inace sam tomato mreza (to je valjda ko vip)

14 godina
neaktivan
Bones kaže...

iPhone 4S! Imao sam četvorku i opet mi je bolja od SGS II-a, a kamoli 4S. SGS II kojeg sada imam ima jači hardver i možeš ga podesit kako god želiš (otvoren je, jel), ali koliko god pljuvali po iOS-u, to je meni najbolji OS za mob. Drugo; Apple filtrira aplikacije u Marketu i dosta su kvalitetnije, puno, puno kvalitetnija izrada uređaja, te bolje leži u ruci, no opet to je tvoj izbor jer nema toga što ćeš napravit sa 4S a da ne možeš s SGS II, te obrnuto. Ja osobno da imam priliku bih uzeo iPhone 4S. Btw, hejteri, pljujte po ovom postu koliko hoćete, no ja sam imao oba uređaja pa sam kompetentan komentirati ovo.

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.
17 godina
odjavljen
Beagle kaže...
Bones kaže...

iPhone 4S! Imao sam četvorku i opet mi je bolja od SGS II-a, a kamoli 4S. SGS II kojeg sada imam ima jači hardver i možeš ga podesit kako god želiš (otvoren je, jel), ali koliko god pljuvali po iOS-u, to je meni najbolji OS za mob. Drugo; Apple filtrira aplikacije u Marketu i dosta su kvalitetnije, puno, puno kvalitetnija izrada uređaja, te bolje leži u ruci, no opet to je tvoj izbor jer nema toga što ćeš napravit sa 4S a da ne možeš s SGS II, te obrnuto. Ja osobno da imam priliku bih uzeo iPhone 4S. Btw, hejteri, pljujte po ovom postu koliko hoćete, no ja sam imao oba uređaja pa sam kompetentan komentirati ovo.

TD si dobio ne zbog svog posta koji poštujem već zbog ove zadnje rečenice kojom i sam potičeš raspravu koja je već svima dosadila.

Don't you dare to read my mind, Because you don't like, won't like what you'll find
14 godina
Beagle kaže...

Da, na faksu svi studeni s ljuborom gledaju kako lako sharam podatke BT-om između SGS II i laptopa. 
Svi s ljubomorom gledaju na gadgete kojih imam hrpu na svom SGS II.

Daj, popit ćeš suspenziju zbog flejmanja u ovoj temi.
Svoje mišljenje mu daj na pp, sam spomen iP-a u ovoj temi je protiv Ustava RH {#} 

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Beagle kaže...

Da, na faksu svi studeni s ljuborom gledaju kako lako sharam podatke BT-om između SGS II i laptopa. 
Svi s ljubomorom gledaju na gadgete kojih imam hrpu na svom SGS II.

Daj, popit ćeš suspenziju zbog flejmanja u ovoj temi.
Svoje mišljenje mu daj na pp, sam spomen iP-a u ovoj temi je protiv Ustava RH {#} 

Eto zbog ovakvih komentara sam i napisao zadnju rečenicu. Samo oderite.

EDIT: Da se nadovežem na prošli post, rasprave se vode samo zato što većina SGS II-ovaca nije probala iPhone i pljuju po njemu, tako isto Apple fanboyi pljuju po SGS II-u. Ja barem znam o čemu pričam. 

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 18:42 (Beagle).
17 godina
EchoOne kaže...

Nisam dugo udavio sa nečim korisnim, malo sam se uljenio, ne da mi se toliko ni pisat, pa evo nešto od mene da se malo iskupim :)

DarkyOTA aplikacija.

Besplatna, dostupna na marketu.

Preporuka: Donekle naprednijim korisnicima (nemoj da nisam rekao) koji znaju što napraviti kada im mobitel zapne u bootloopu i slično. Ostali koji ne znaju ni što je bootloop, a to je stvarno nešto elementarno, neka ni ne pokušavaju za sada jer bi se mogli naći u neugodnoj situaciji ;)

Kratki review :)

Za početak, aplikacija radi (mada ne savršeno) i na Cognition ROM-u, što znači da bi trebala raditi na više manje bilo kojem ROM-u za SGS2 (i SGS obični), ali samo za ta 2 mobitela. Što se tiče onog "mada ne savršeno", neke stvari ne mogu nikako dobiti da rade. Primjerice lockscreen ne uspjevam promjeniti..

Mogu reći da je koncept stvarno odličan. Nešto poput kitchen aplikacije (check rom), samo što radi i na drugim romovima i koliko vidim ima dosta veću ponudu modova i tweakova. Aplikacija se sastoji od 4 taba (priložene slike).

Prvi tab je general i nudi od instalacije/deinstalacije, backupa, restorea aplikacija, pa flashanja zip (moguće čak i .tar, nisam isprobao, ali me nebi čudilo) datoteka, reboota u recovery, download.. pa sve do postavljanja lockscreena i power menija. Također se može promjeniti CSC kod (ne preporučujem dirati ukoliko nemate pojma što je to). Na moje iznenađenje, možete napraviti i backup visual styla. Stvarno svaka čast dečkima, dobro su se potrudili.

Drugi tab je DarkyROM tab s kojim smo se više manje svi susreli koji smo ikada imali DarkyROM na mobitelu. Tab nudi odabir što želite da mobitel napravi usput dok flasha novi file. Možete odabrati wipe, intalaciju kernela sa romom, modema, samsung aplikacija ili swype tipkovnice.

Treći tab je OTA. Ovo je zapravo i smisao cijele aplikacije (opet, za one koji ne znaju što je OTA, ova aplikacija nije za njih). OTA, odnosno "over the air" nudi download, a potom i instalaciju kernela direktno iz aplikacije. U ponudi su 4 kernela (supercore 1.8.5, 2.0.1, 2.1.0 i 2.3.0),  čak 8 modema i 24 boot animacije, 3 paketa modova (call rec, swype i talk2), zasada 0 updatesa (pretpostavljam da će tu biti updatei za DarkyROM-ove, 5 aplikacija koje su više manje dostupne i na marketu, al nek se nađe, tucet vizualnih modifikacija (o tome malo niže) i 4 boot sounda.

Što se tiče vizualnih modifikacija, nudi se stvarno sve i svašta. Primjerice možete staviti kod poziva da su vam oni tabovi za tipkovnicu, logs... smješteni dole, a ne gore kako je, pa recimo razne teme, kostumizacije dialera, ikona signala, baterije, pa da li želite overglow.. Ma stvarno pregršt svega, a ovo je tek početak!

Četvrti, ujedno i zadnji tab, je info. Nudi informacije o vašem mobitelu zapravo. Koji ROM imate, koji firmware, modem, kernel... bla bla bla i za kraj 2 linka. Prvi vodi na Darky forum, a drugi je za donacije. Svi oni koji imaju mogućnost doniranja (internet bankarstvo i slično), evo ja ih osobno pozivam ukoliko budu koristili aplikaciju i Darky ROM-ove da doniraju, jer ovo što su se potrudili i složili je za svaku pohvalu :)

Iako još uvijek sve relativno "šteka" kako bi se reklo i nije baš fluidno, vjerujem kako će i to uskoro biti ispravljeno.

Jedna napomena, ne znam jeli uopće potrebna jer sam rekao da je za relativno advanced users. Kako je aplikacija OTA, znači da zahtjeva stalnu internet konekciju za OTA tab. Jer ono što vam nudi je zapravo virtualni odraz onog što je na serveru ;)

Super je i CheckROM. Slične fore kao i DarkyOTA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312240. Android je 2.3.6

CheckROM CheckROM
http://www.Hedonist385.in
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 18:55 (Robi).
14 godina
Jedno pitanjce.
Kako postaviti POP3 servere i SMTP za mail?

Koji su serveri za T-Mobile? Ako tko zna..
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Robi kaže...
EchoOne kaže...

...

Kratki review :)

Za početak, aplikacija radi (mada ne savršeno) i na Cognition ROM-u, što znači da bi trebala raditi na više manje bilo kojem ROM-u za SGS2 (i SGS obični), ali samo za ta 2 mobitela. Što se tiče onog "mada ne savršeno", neke stvari ne mogu nikako dobiti da rade. Primjerice lockscreen ne uspjevam promjeniti..

Mogu reći da je koncept stvarno odličan. Nešto poput kitchen aplikacije (check rom), samo što radi i na drugim romovima i koliko vidim ima dosta veću ponudu modova i tweakova. Aplikacija se sastoji od 4 taba (priložene slike).

...

Super je i CheckROM. Slične fore kao i DarkyOTA http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1312240. Android je 2.3.6

Yup napomenuo sam :)

13 godina
neaktivan
Beagle kaže...
Eto zbog ovakvih komentara sam i napisao zadnju rečenicu. Samo oderite.
 EDIT: Da se nadovežem na prošli post, rasprave se vode samo zato što većina SGS II-ovaca nije probala iPhone i pljuju po njemu, tako isto Apple fanboyi pljuju po SGS II-u. Ja barem znam o čemu pričam. 

Ja sam imao četvorku dovoljno dugo da bi dao kompetentan odgovor. Istina je da iP4(s) bolje leži u ruci jer je dosta manji i dosta teži, pa samim time nekako dosta teže bježi iz ruke (one hand usage). Ali isto je istina da izgleda ko prastari komad hardvera pored SGS2 (barem što se crnog tiče, onaj bijeli je nekako šminkerski ljepuškast pa ne daje taj dojam).

Što se tiče boldanog, što si očekivao u podforumu gdje su svi vlasnici SGS2 koji je upravo najjači protivnik iP4s-a? - ovo je retoričko pitanje -.-'

Ali ovo je rasprava o SGS2, a ne o iP4 ili iP4s ili bilo kojem drugom mobitelu. Zato molim vas da se pridržavate teme.

Svaki idući post predlažem multi prijavu za suspend na tjedan dana.

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.12.2011 22:56 (EchoOne).
14 godina
Moze mi samo netko odgovoriti, kako postaviti email na SGS II?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Moze mi samo netko odgovoriti, kako postaviti email na SGS II?

Pa šta nije da samo upališ onu email aplikaciju i dalje klikaš next i upisuješ podatke za koje te pita?

Bar je tako meni radilo kad sam jednom iz fore htio viditi kako to funkcionira

14 godina
Buduci da sam na MIUIu, imam tu aplikaciju.

Ovako. Odem ja lijepo na tu aplikaciju, upisem sve podatke, POP3, SMTP, i tamo mi pise neki portovi.
To ostavim po defaultu, ali mi izbacuje neki error pri konekciji.

Nemam pojma sto je :s
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Jedno pitanjce.
Kako postaviti POP3 servere i SMTP za mail?

Koji su serveri za T-Mobile? Ako tko zna..

najbolje nazovi službu za korisnike i stvar ti je riješena za čas, poziv ti je besplatan sa 098/099

14 godina

Ajd, ajd. Evo vam mali review MIUI-a (ljenivci, probajte, iš, iš).

Dakle, MIUI je (moje mišljenje) najbolji, najkompletniji ROM za SGS II.
Probao sam sve zvučnije od Darky-a, Litening-a, CM nakratko tako da mogu objektivno govoriti o kvaliteti.

Prije svega, potpuno je izmijenjen Android. U 97% uporabe MIUI-a nemate osjećaj da ste na Androidu, tek kada pogledate
(Sliku 1.) vidite da vam je Android verzija 2.3.7 i to je sve od Androida {#}
Nema dosadnih Samsung aplikacija, nema zagušivanja memorije (Slika 2.). 

Kernel su dobro sklepali (iako nema mogućnost stavljanja nekog drugog).
Nisam ga još testirao na medium usage, ali popriličan hard usage je polučio da 9h bude s 60%.
(detaljnije kada još malo vremena prođe, sada stalno nešto čačkam po njemu pa se nabije screen on vremena). 

Neke stvari malo sporije rade (neke) a to je kamera (možda je to do mene) malo duže treba da "okine".
I BT se duže uključuje.

Po prvi puta, korisnik ima dojam da nadzire rad svog uređaja. Brži je i optimiziran.

Boljka je što nema prijevod na naš jezik, ali radi se na tome.

Ukratko, ne košta vas probati.

P.s. Slika 3. i slika 4. izgled kako je to kod mene, MIUI je spoj najboljeg od Androida i najboljeg od iOS-a.

Slika 5. dočarava kako sučelje izgleda i što se sve korisniku nudi.

Slika 6. integrirani Maxthon browser s nizom preinaka, poboljšanja.

Jedan od pluseve od mene je lijepo dizajniran Lock screen te što s tipkom Return možemo "killati" aplikacije. 

Slika 1. Slika 1.
Slika 2. Slika 2.
Slika 3. Slika 3.
Slika 4. Slika 4.
Slika 5. Slika 5.
Traka s obavijestima Traka s obavijestima
Slika 6. Slika 6.
17 godina
sudy_freak kaže...

Ajd, ajd. Evo vam mali review MIUI-a (ljenivci, probajte, iš, iš).

Dakle, MIUI  je (moje mišljenje) najbolji, najkompletniji ROM za SGS II.
Probao sam sve zvučnije od Darky-a, Litening-a, CM nakratko tako da mogu objektivno govoriti o kvaliteti.

Prije svega, potpuno je izmijenjen Android. U 97% uporabe MIUI-a nemate osjećaj da ste na Androidu, tek kada pogledate
(Sliku 1.) vidite da vam je Android verzija 2.3.7 i to je sve od Androida {#}
Nema dosadnih Samsung aplikacija, nema zagušivanja memorije (Slika 2.). 

Nisam ga još testirao na medium usage, ali popriličan hard usage je polučio da 9h bude s 60%.
(detaljnije kada još malo vremena prođe, sada stalno nešto čačkam po njemu pa se nabije screen on vremena). 

Neke stvari malo sporije rade (neke) a to je kamera (možda je to do mene) malo duže treba da "okine".
I BT se duže uključuje.

Po prvi puta, korisnik ima dojam da nadzire rad svog uređaja. Brži je i optimiziran.

Boljka je što nema prijevod na naš jezik, ali radi se na tome.

Ukratko, ne košta vas probati.

P.s. Slika 3. i slika 4. izgled kako je to kod mene, MIUI je spoj najboljeg od Androida i najboljeg od iOS-a.

Slika 5. dočarava kako sučelje izgleda i što se sve korisniku nudi.

Slika 6. integrirani Maxthon browser  s nizom preinaka, poboljšanja.

Jedan od pluseve od mene je lijepo dizajniran Lock screen te što s tipkom Return možemo "killati" aplikacije.

Stvarno izgleda predobro!

Ja sam prije par dana stvio CheckROM RevoHD V4 i speedmod kernel i poprilično sam zadovoljan, kao da drugi telefon koristim sto se tice brzine i trajanja baterije!

Kada mi dosadi morat cu staviti taj MIUI da isprobam...

17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...

Da te ispravim, postoje kerneli za AOSP odnosno MIUI. Jedan od njih je Siyah: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

P.S. hvala na kratkom review-u

I ja bih još dodao da su teme jedan ogromni +

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 15:48 (Kordy).
14 godina
Kordy kaže...

Da te ispravim, postoje kerneli za AOSP odnosno MIUI. Jedan od njih je Siyah: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1263838

Nisam pažljivo pratio zbivanja.

Vidjet ću kako će se ovaj pokazati, pa ćemo onda razmišljati o promjeni. 

17 godina
odjavljen
sudy_freak kaže...
Kordy kaže...

Nisam pažljivo pratio zbivanja.

Vidjet ću kako će se ovaj pokazati, pa ćemo onda razmišljati o promjeni. 

Ja sam probao MIUI romove s tim kernelom i vjeruj mi, nema nikakvih poboljšanja... barem sam ja dobio takav dojam.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.12.2011 15:55 (Kordy).
17 godina

eto i mene na MUIU - nebo i zemlja od stock roma ,  ostajem na njemu zasada ;) 

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
protjeran

Svaka vam cast na korisnim savjetima, ali sam osobno probao skoro desetak romova ukljucujuci CM7 i MIUI i ipak sam ostao na Litening-u(tj. Ultratoxic, zadnji Litening).

Takodjer sam sa tim romovi kombinirao par kernela, ali na MIUI moram priznat mozda je za nijansu bila bolja baterija nego na Ultratoxic sa Siyah 2.2, ali mi MIUI ima dosta ruzno sucelje pa je to razlog zasto se nisam zadrzao na njemu.

Znam da se o ukusima ne raspravlja, ali kad sam vec kod toga, pogledajte si Turkbey 28 rom. Odudara od svih ostalih romova po izgledu, ali ga nisam testirao predugo da mogu reci koliko crpi bateriju, a osim toga nema nekih bugova, koliko sam uspio vidjeti.

daniel
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice