Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 825.265
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Moj Galaxy S4 ponovno u manje od 2 mjeseca završio na servisu radi istog problema ( ne radi mu prednji panel uopće , display nema znakova nikakvih i touch tipke ne rade i gubi SIM karticu čak i usred razgovora ).
Display nekad i zna proradit ali sve sto inače treba bit bijelo, on baca u plavo ili zeleno/žuto i miješa boje.

Evo i slike kako to izgleda kad display i proradi.

Radi usporedbe ima i slika kad display radi normalno al to nakratko samo pa opet poludi i naravno touch uopće ne radi.

Budući da ide opet u isti servis preko garancije (MESC) , jel mogu zahtjevat novi uređaj jer ovaj ide radi iste stvari po drugi put na servis i to još u vrlo kratkom roku ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava

Moja preporuka je da odeš u servis od Europatrade (i tamo vrijedi garancija). Puuunoooo bolja iskustva

Imaš u Sesvetama ili u Draškovićevoj (ako si iz ZG)

16 godina
neaktivan

Skinuo sam sada najnoviji firmware sa Sammobile-a koji mi je i trenutno na mobitelu, sad me zanima da li ja s njim mogu korištenjem Odin-a reinstalirati na svoj mobitel ili taj Odin služi samo za update? Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Skinuo sam sada najnoviji firmware sa Sammobile-a koji mi je i trenutno na mobitelu, sad me zanima da li ja s njim mogu korištenjem Odin-a reinstalirati na svoj mobitel ili taj Odin služi samo za update? Hvala unaprijed.

Kako misliš reinstalirati? Ako su firmwarei isti, napravi reset. Ako nisu instaliraj preko Odina željeni firmware i napravi factory reset da se vrati na početne postavke (ako želiš da se vrati na početno).

16 godina
neaktivan
igy kaže...
PlayMaker10 kaže...

Kako misliš reinstalirati? Ako su firmwarei isti, napravi reset. Ako nisu instaliraj preko Odina željeni firmware i napravi factory reset da se vrati na početne postavke (ako želiš da se vrati na početno).

Zadnji firmware update zapravo 2 updatea za redom sam napravio preko OTA (mobitel mjesec dana nije korišten pa se nakupilo) i imam problema sa baterijom, jednostavno mi prikazuje krive postotke i trošilo mi je bateriju čim dodirnem mobitel postotak se skine ili npr. skinem mobitel sa punjača i odmah padne za 2,3 posto baterija dolje, čitao sam na službenim stranicama da je to rezultat nekalibrirane baterije (to sam nekako uspio popravit tako da sam izvadio bateriju na 40 minuta minimalno, ulaskom u recovery mode i počistio cache i nakon toga napunio bateriju do kraja i pustio još sat vremena da se puni) i sada je puno bolje, postoci ne padaju nakon što ga maknem od punjača, zapravo preko noći mi uz sve aplikacije, sinkroniziranje gmail accounta i sve ostalo skinulo samo 4% što pretpostavljam da nije strašno, s tim da ne koristim štednju baterije. E sad ja bi volio kao što sam napravio na nokiji uz slične probleme kada sam napravio update na WP 8.1, jednostavno napravit da mi re-instalira najnoviji firmware ali doslovno reinstalira, dakle pobriše ovaj firmware i instalira nanovo svjež novi firmware (kod iPhone-a je to ona opcija Restore preko iTunesa), smatram da je to jako dobra stvar i uvijek je 100% rješavala probleme. Kada to pokušam napravit preko Kies 3 pod "Nadogradnja i inicijalizacija programske opreme" javlja mi da "ne podržava inicijalizaciju", mobitel nikad nije root-an ili kako se ono hakersko probijanje zove, prije mene ga je koristila jedna cura koja je kupila S5. I mobitel je kupljen u Njemačkoj ali otvoren na sve mreže tvornički, dakle nije brendiran. Znači ovaj firmware koji sam skinuo sa Sammobile-a je najnoviji firmware odnosno isti koji se nalazi na mom mobitelu trenutno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 10:08 (PlayMaker10).
17 godina
PlayMaker10 kaže...

Zadnji firmware update zapravo 2 updatea za redom sam napravio preko OTA (mobitel mjesec dana nije korišten pa se nakupilo) i imam problema sa baterijom, jednostavno mi prikazuje krive postotke i trošilo mi je bateriju čim dodirnem mobitel postotak se skine ili npr. skinem mobitel sa punjača i odmah padne za 2,3 posto baterija dolje, čitao sam na službenim stranicama da je to rezultat nekalibrirane baterije (to sam nekako uspio popravit tako da sam izvadio bateriju na 40 minuta minimalno, ulaskom u recovery mode i počistio cache i nakon toga napunio bateriju do kraja i pustio još sat vremena da se puni) i sada je puno bolje, postoci ne padaju nakon što ga maknem od punjača, zapravo preko noći mi uz sve aplikacije, sinkroniziranje gmail accounta i sve ostalo skinulo samo 4% što pretpostavljam da nije strašno, s tim da ne koristim štednju baterije. E sad ja bi volio kao što sam napravio na nokiji uz slične probleme kada sam napravio update na WP 8.1, jednostavno napravit da mi re-instalira najnoviji firmware ali doslovno reinstalira, dakle pobriše ovaj firmware i instalira nanovo svjež novi firmware (kod iPhone-a je to ona opcija Restore preko iTunesa), smatram da je to jako dobra stvar i uvijek je 100% rješavala probleme. Kada to pokušam napravit preko Kies 3 pod "Nadogradnja i inicijalizacija programske opreme" javlja mi da "ne podržava inicijalizaciju", mobitel nikad nije root-an ili kako se ono hakersko probijanje zove, prije mene ga je koristila jedna cura koja je kupila S5. I mobitel je kupljen u Njemačkoj ali otvoren na sve mreže tvornički, dakle nije brendiran. Znači ovaj firmware koji sam skinuo sa Sammobile-a je najnoviji firmware odnosno isti koji se nalazi na mom mobitelu trenutno.

ne znam može li to odin, možeš instalirati zadnji firmware i napraviti factory reset ili otići u recovery i počistiti cache i napraviti reset ali to je za malo naprednije...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 10:18 (igy).
16 godina
neaktivan
igy kaže...
PlayMaker10 kaže...

ne znam može li to odin, možeš instalirati zadnji firmware i napraviti factory reset ili otići u recovery i počistiti cache i napraviti reset ali to je za malo naprednije...

Na internetu su sve snimke o tome kako vratit na original ili updateat ali nigdje se ne prikazuje da li reinstalira to je ono najgore. Factory reset sam probao kroz recovery mode i svaki put mi krivo prikazuje postotke tipa, piše da imam 65% kad koristim mobitel i pustim ga neko vrijeme on se digne tipa na 69% to je očiti prikaz da mi ne prikazuje prave postotke i da me jednostavno laže. Ali evo danas se otkako sam jučer napravio ono što je Samsung sugerira, da se izvadi baterija (držao sam ju 40 min vani), očisti cache u recovery modeu i napuni do kraja. Za sada djeluje, mobitel mi više ne divlja sa onim postocima, sada je 88% već pola sata. Ali sam mislio za svaki slučaj to sve iznova instalirat da bude svjež, vjerovatno su ga ošamutila 2 updatea zaredom, možda sam trebao malo pričekat između njih neko vrijeme. Sljedeći update ću napravit preko Kiesa ne preko OTA. I na iPhoneu mi je iTunes uvijek kod updatea radio bolji posao nego OTA. Imao sam npr problem i da mi je jednom stao sa punjenjem na 60% i kada sam izvadio punjač resetirao mobitel on je nastavio punit dalje. Sve to nakon updatea na I9505XXUGNG8, prije toga sve normalno radilo, i punjenje i baterija i sve ostalo.

15 godina

Ma dovoljno ti je napravit factory reset bitno da se obriše dalvik cache, cache i data...ja sam ga neki dan tek kupio dok  nisam napravio factory reset normalno je trošio bateriju a poslije reseta imao sam 2:30h SOT-a, tu sam reko a ne, neces...odma sam ga rootao, navecer stavio na punjenje i ujutro napravio kalibraciju preko aplikacije battery calibration...poslije toga mi je izdržao 4:50h SOT-a...sutra je snapdragon guru gotov s učenjem pa počinje štedit i uz njega ću uključit štednju baterije baš da vidim kolko onda može izdržat SOT-a...

Ako si opalio TU, opali i HVALA da znam tko si
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 11:04 (domac5).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
domac5 kaže...

Ma dovoljno ti je napravit factory reset bitno da se obriše dalvik cache, cache i data...ja sam ga neki dan tek kupio dok  nisam napravio factory reset normalno je trošio bateriju a poslije reseta imao sam 2:30h SOT-a, tu sam reko a ne, neces...odma sam ga rootao, navecer stavio na punjenje i ujutro napravio kalibraciju preko aplikacije battery calibration...poslije toga mi je izdržao 4:50h SOT-a...sutra je snapdragon guru gotov s učenjem pa počinje štedit i uz njega ću uključit štednju baterije baš da vidim kolko onda može izdržat SOT-a...

Nemam ja taj dalvik cache, ja imam samo data factory reset i clear cache. Ta aplikacija "Battery calibration" nije za moj mobitel jer treba bit root-an a moj to nije. Čekat ću drugi update, navodno bi u 11. mjesecu trebao doći 4.4.4 možda on popravi i njega ću napravit preko Kies-a.

16 godina

mozda ti je baterija u banani..kupi novu (msm da je oko 100-150kn u originalnom SAMSUNG shopu)

TiONiO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...

mozda ti je baterija u banani..kupi novu (msm da je oko 100-150kn u originalnom SAMSUNG shopu)

Moguće ali prije updatea nije blesirala. Evo sad se malo nakon "wipe cache-a" i punjenja na 100% smirila i prilično dobro radi, više mi ne pada odmah na 99% kad maknem punjač i slično, ali novu bateriju ću svakako uzet drugi mjesec, samo ne znam gdje se može uzet a da je original u Rijeci.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 19:44 (PlayMaker10).
16 godina
PlayMaker10 kaže...

Moguće ali prije updatea nije blesirala. Evo sad se malo nakon "wipe cache-a" i punjenja na 100% smirila i prilično dobro radi, više mi ne pada odmah na 99% kad maknem punjač i slično, ali novu bateriju ću svakako uzet drugi mjesec, samo ne znam gdje se može uzet a da je original u Rijeci.

u rijeci imas tamo iznad TEATRA FENICE, kad se dignes gore po stepenicama (di je onaj lift), pa gore iznad garaze imas samsung servis i ducan (EUROPATRADE), tamo odi i kupi! ;)

TiONiO
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...
PlayMaker10 kaže...

u rijeci imas tamo iznad TEATRA FENICE, kad se dignes gore po stepenicama (di je onaj lift), pa gore iznad garaze imas samsung servis i ducan (EUROPATRADE), tamo odi i kupi! ;)

E hvala, to cu možda već sutra ići, znači ne bi trebalo bit više od 150 kn?

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.10.2014 21:42 (PlayMaker10).
14 godina
odjavljen

Pozdrav!

Planiram privremeno preseliti na Android i uzeo bi Galaxy S IV pa me zanima kakva su iskustva s tim mobitelom trenutno. Kak se nosi sa zadnjim androidom i jel isplativo ga kupovati pošto bi uzeo rabljeni,ali s garancijom

Ima li nešto na šta moram pripaziti prilikom kupnje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zin8 kaže...

Pozdrav!

Planiram privremeno preseliti na Android i uzeo bi Galaxy S IV pa me zanima kakva su iskustva s tim mobitelom trenutno. Kak se nosi sa zadnjim androidom i jel isplativo ga kupovati pošto bi uzeo rabljeni,ali s garancijom

Ima li nešto na šta moram pripaziti prilikom kupnje

Ja imam I9515 odnosno S4 Value Edition. Do sada imam samo riječi hvale za njega. Poprilično brz, fluidan, baterija dobra, kamera dobra i sve to na stock androidu. Ali to je samo moje mišljenje. Dali možeš dobiti više za isto novaca, nebih ti znao reći...

http://deridownload.comze.com/
15 godina

Malo čistio ljubimca, dao mu ponovno život :)

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
nul-3 kaže...

koji ti je to sat? ja koristim xperia

TiONiO
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.11.2014 21:41 (Tionio).
15 godina
Tionio kaže...
nul-3 kaže...

koji ti je to sat? ja koristim xperia

Stock 4x1 mislim. 

A 4.4.2

...Vrhunac moje popularnosti je bio kada me 50 cent spomenuo u pjesmi...
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Zanima me da li je itko imao ovakav problem, po stranima temama, npr. Xda, netko vjerojatno je ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2287882 ).

Znači, ekran ( ne staklo, samo ekran ) mi je puknuo od praktički ničeg. Mob nosim cijelo vrijeme u torbici u posebnom džepu, i nikad nije pod pritiskom. I onda sam jednom izvadio mobitel iz torbice i skužio da je ekran preko cijele površine puknuo, te  je uglavnom cijeli skroz crn. Zatim sam pročitao gore navedenu temu na Xda, te skužio da tisuće ljudi ima isti problem, da im se ekran strgao od minimalnog pritiska.

Naravno u servisu su mi rekli da garancija to ne obuhvaća, i radili debila od mene s izjavama tipa "prejako ste stisnuli ekran". Jel imao ovdje neko sličan problem, i da su mu priznali garanciju? Jer mobitel nema nikakvih fizičkih oštečenja, čak ni ogrebotinu, slabo ga koristim jer mi je sekundarni mobitel. Nikad mi nije ni opao, imam ga manje od 6 mjeseci. 

Koliko vidim, niti u drugim zemljama nitko nije bio previše uspješan sa garancijom. Svima su govorili da su oni krivi, da im je pao mobitel, da su prejako tipkali i takve gluposti. Mene samo zanima, kako ekran može puknuti ako izvana mobitel nema niti ogrebotinu? Toliko mobitela sam imao, većina su mi puno puta padali, niti na jednom nije ni stalko napuklo, a kamoli nešto više. A ovom je puknuo ekran "jer sam ga prečvrsto držao". Sramota za Samsung da ne žele priznati da određeni modeli imaju tvorničku grešku, te da ekran puca radi greške u dizajnu ( tako kaže Xda ).

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.11.2014 20:14 (cybucks781).

0 0 hvala 0
15 godina

jel ima ko ovakvu slicnu ultra thin zastitu? jel valja to sta? trazim nesto ultra tanko jer ne podnosim one maske s kojima mi je mobitel ko cigla

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

Moze pomoc oko galerije. izbrisale su mi se neke slike iz galerije, dakle ne cijela galerija nego samo nekih 15-ak slika koje sam uradio u za jedan dan.

slike su bile na memoriji mobitela.

ako zna neko o cemu se radi molim da napise.

0 0 hvala 0
16 godina
domac5 kaže...

jel ima ko ovakvu slicnu ultra thin zastitu? jel valja to sta? trazim nesto ultra tanko jer ne podnosim one maske s kojima mi je mobitel ko cigla

imam takvu, gotovo da ni ne osjetis da imas maskicu na mobitelu...ali isto tako, djeluje jako krhko s njom! ja sam vise ljubitelj dvokoponentnih maskica  nekako mi sigurnije djeluje..i cvrsce :)

TiONiO
15 godina

Ma ni netrebam nista jako, tek da kolko tolko zastiti, imam punjac kraj kreveta i jucer legnem i zakacim nogom kabel i rokne mi mob s police, sreca ni ogrebotine ali to me natjeralo da si nabavim maskicu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanima me kakvi su vam rezultati Vellamo testa? Dali je netko radio ili je voljan napraviti!?

Kod mene je I9515 bilo bi dobro da netko stavi rezultate od I9500 pa da vidimo. Naravno Stock rom je u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Moji su nesto losiji jbg ali isto I9515

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Možda imaš više procesa u pozadini....

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

i imam, trebo sam iskljucit wifi ovako messenger dosta smeta s tim da mi je doslo 4-5 poruka tijekom testova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ERROR1911 kaže...

Dali se kome od Vas desilo da mu ne rade zračni pokreti i ostale one zračne komande? 

Možda tko zna u čemu bi bio problem? 

EDIT: Dali ima to kakve veze sa softwerom? HITNO mi je, ako ima tko kakvu ideju? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 21:34 (ERROR1911).
16 godina
neaktivan

Može bit sa software strane ali bez factory reset-a nećeš znat.

0 0 hvala 0
15 godina
PlayMaker10 kaže...

Može bit sa software strane ali bez factory reset-a nećeš znat.

Kako napravim factory reset? Iako sam juće update softwarea napravio preko odina, i sve sam vratio na tvorničke postvake ali ista situacija, bio sam juće u jednom servisu i rekao mi je frajer da može složit za 120kn i on je ispitao senzor rekao je da je ispravan samo da mora pustiti nešto da izvrti i da če raditi

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.11.2014 11:36 (ERROR1911).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice