Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 824.774
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Benaren kaže...
toninho kaže...

Procito sam, ali iskreno ne kuzim... 

U principu ako imaš 4.3 android verziju kada rootaš mobitel to će se vidjeti u servisu i gubiš garanciju, a sa prijašnjim verzijama (4.2.2 i prije) to nije slučaj, jer na verzijama prije uvijek mogao uređaj vratit na stock a da se ne vidi da je mob bio rootan.

Vezano za flip cover, ako neželiš da se mobitel upali i odključa kada otvoriš flip cover odi Settings-- My Device-- Accessory-- makni kvačicu sa Automatic unlock (S view cover)

garanciju na hardver rootanjem ne gubis sto god u servisu rekli (osim ako ne dokazu da je bas to uzrok nekog hardverskog kvara). malo se samsung razbahatio, neka, kostat ce ih

edit: bas naletih: http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/rootom-se-ne-gubi-garancija-eu/199330.aspx

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 17:40 (cickova).
15 godina
neaktivan

Pozdrav! 

Postavio sam vec to pitanje par stranica unazad al nitko mi nije odg pa cu pokusati opet...

Dakle kad stavljam one smajlice u poruci koji su dosli sa novom tipkovnicom sa 4.3 updejtom...zasto mi prebacuje na mms???

Moguce je ubaciti te smajlice da budu u obliku sms-a ili je to namjenjeno samo za fejs,viber i ta sranja?

molim nekog tko zna da mi odg! TNX!!

0 0 hvala 0
12 godina

Di u zgu najpovoljnije kupit bateriju za s4 i koja im je cijena?

0 0 hvala 0
16 godina
omomomomoomm kaže...

Di u zgu najpovoljnije kupit bateriju za s4 i koja im je cijena?

pretpostavljam da je najjeftinije u europatradeu, samo neznam koliko bi mogla koštat..

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
14 godina
neaktivan
bobo23 kaže...

Pozdrav! 

Postavio sam vec to pitanje par stranica unazad al nitko mi nije odg pa cu pokusati opet...

Dakle kad stavljam one smajlice u poruci koji su dosli sa novom tipkovnicom sa 4.3 updejtom...zasto mi prebacuje na mms???

Moguce je ubaciti te smajlice da budu u obliku sms-a ili je to namjenjeno samo za fejs,viber i ta sranja?

molim nekog tko zna da mi odg! TNX!!

mozda te smajlije ubacije kao slike, a to ne ide kroz SMS

14 godina
cickova kaže...
Benaren kaže...
toninho kaže...

Procito sam, ali iskreno ne kuzim... 

U principu ako imaš 4.3 android verziju kada rootaš mobitel to će se vidjeti u servisu i gubiš garanciju, a sa prijašnjim verzijama (4.2.2 i prije) to nije slučaj, jer na verzijama prije uvijek mogao uređaj vratit na stock a da se ne vidi da je mob bio rootan.

Vezano za flip cover, ako neželiš da se mobitel upali i odključa kada otvoriš flip cover odi Settings-- My Device-- Accessory-- makni kvačicu sa Automatic unlock (S view cover)

garanciju na hardver rootanjem ne gubis sto god u servisu rekli (osim ako ne dokazu da je bas to uzrok nekog hardverskog kvara). malo se samsung razbahatio, neka, kostat ce ih

edit: bas naletih: http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/rootom-se-ne-gubi-garancija-eu/199330.aspx

Kolko znam Root aktivira flag na 0x1 tj Warranty void.

Jednom kad se aktivira nemože se vratiti na original(0x0)

To znači da gubiš garanciju.

Napravili su glupost s tim KNOX-om.

Volio sam Samsungovu slobodu i jednostavnost flashanja custom ROM-ova putem ODIN-a no tome je kraj.

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
17 godina
RaZ0R9111 kaže...
cickova kaže...

Kolko znam Root aktivira flag na 0x1 tj Warranty void.

Jednom kad se aktivira nemože se vratiti na original(0x0)

To znači da gubiš garanciju.

Napravili su glupost s tim KNOX-om.

Volio sam Samsungovu slobodu i jednostavnost flashanja custom ROM-ova putem ODIN-a no tome je kraj.

A iskreno, ja nisam flashao niti jedan telefon prije nego mu je istekla garancija, pogotovo top modele kojima u te 2 godine izlaze i službeni updateovi... Problem je jedino onima koji vole flashati svaki čas nešto...

Ali nakon isteka garancije i službene podrške možeš flashat koliko hoćeš, tak da se tu ništa nije promijenilo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2013 12:06 (lllnuclearlll).
14 godina
neaktivan

Sve je to stvar izbora. Ja ga nebi ni kupova da ga nemam namjeru rootat i ostalo. A u 2g promjenim 3,4 mobitela. Evo npr sad mi izasle 24 rate eva 3d a iza njega sam ima lg 4x, one x, s3 i sad s4. I svaki sam odma roota i ostalo. Al moram priznat da mi se jos nikad mob nije pokvarija. 

No android-No party

0 0 hvala 0
17 godina

Da ovdje napišem, ako je netko zainteresiran, imam za prodati novi Galaxy S4, zapakiran, otključan na sve mreže, sa 2 godine garancije.

Ako nekoga zanimaju dodatne informacije, pošaljite poruku na PP {#}

PC RULES!!!

0 0 hvala 0
13 godina

ja sam kupio novi galaxy s4 mini iz t-coma, i dobio sim unlock code. koristim vip oduvijek. imao je početni rom onaj t-comov iz 5.mj 2013. išlo mi na živce taj njihov bloatware. nije mi vrag dao mira pa sam prek odina flashao na noviju verziju iako isto 4.2.2. novu njemačku DBT. iu 3.12. 2013. mob radi savršeno ali mi u recoveryju isto piše knox warranty 0x1, dakle spušio sam garanciju, htio sam ga opet vratiti na početni rom ali ni to mi neda, kaže mi file is to log.. restart ovo ono..

mislim mob radi super i sve ali potpisujem knoxom su usrali, zapravo zaštitili sebe da u slučaju bilo kakvog prčkanja po mobu knox warranti skoči na 1 imoš se fućkat.. ako u međuvremenu netko ne smisli neki fix za to :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Moby-Split kaže...

Sve je to stvar izbora. Ja ga nebi ni kupova da ga nemam namjeru rootat i ostalo. A u 2g promjenim 3,4 mobitela. Evo npr sad mi izasle 24 rate eva 3d a iza njega sam ima lg 4x, one x, s3 i sad s4. I svaki sam odma roota i ostalo. Al moram priznat da mi se jos nikad mob nije pokvarija. 

Pa kad nisi imao niti jedan dulje od 4 mjeseca {#}

A što se tiče Knoxa, jbg. ne kupujte Samsunga, nije da nema izbora...

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 12:45 (lllnuclearlll).
12 godina
neaktivan

Koliko vas ima problem sa baterijom na s4 meni se nadula da gotovo ne mogu da zatvorim tel,pokazuje 100% odjednom paden na 10% gotovo je mrtva kada se ugasi vrsi neprekidni restrat...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
cardadule kaže...

Koliko vas ima problem sa baterijom na s4 meni se nadula da gotovo ne mogu da zatvorim tel,pokazuje 100% odjednom paden na 10% gotovo je mrtva kada se ugasi vrsi neprekidni restrat...

koji rom?

koja mreža?

ja sam skužio da gašenje pozadinskih procesa na sock romovima nema smisla, jer ih os ponovo otvara.. i tako troši više struje nego da su stalno pokrenuti..

ja sam updateao rom sa tim najnovijim njemačkim i baterija mi drži čak 3 dana ako ga malo koristim, 2 dana ako ga koristim umjereno a 1 dan ako stalno visim na njemu..

14 godina
neaktivan
cardadule kaže...

Neki S4 imaju problema sa baterijom i onda se ona napuhne jer je greška u samoj bateriji. Ako imaš garanciju nosi ga na servis, ako ne onda ti ne preostaje ništa drugo nego da kupiš novu bateriju.

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
12 godina

mojoj curi neka dan krepala baterija. ista se napuhnula

13 godina
neaktivan

Sretna Nova godina, da nam bude bolja nego ona prošla.

Da nas S4 služi bolje nego prije.

ŽIVOT je kao pozornica, dođeš, vidiš, odeš. .
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Molim pomoć.

Na S4 mini ne mogu odgovoriti ili poslati mail preko gmail aplikacije.

Inače sinkroniziran je s kompom i gmail radi, primam mejlove al neće ih slati. Napišem adresu primatelja, predmet i tekst poruke i kliknem strijelicu u gornjem desnom uglu ali ništa se ne događa, ne šalje.

Napravio sam račun i preko email aplikacije i tamo radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Kupila sam Galaxy S4 u Njemačkoj prije 20tak dana, prvih deset je radio besprijekorno...... igračka za 10{#}

Tražio je jedan dan aktualizaciju softvera, ja ju potvrdim i odonda da poludiš...

Sve radi super osim otvaranja imenika, poslje poziva blokira, smrzne, tjekom poziva smrzne, neda uključiti zvučnik-smrzne ekran....

Ok, napravim HARD RESET, i dalje sve radi osim imenika: poziv, šteka, smrzne

skinem druge kontakte, bolje radi ali opet je to katastrofa, pa to su najjjosnovnije funkcije telefona i one ne rade.

Trenutno ima verziju  Android 4.2.2 Jelly Bean, dal se on može nadogradit na 4.3

Da također se nemože spojit na komp na KIES, javlja neki problem...

Pomoć{#}

0 0 hvala 0
13 godina

očito je da ota update ne valja.. trebalo bi ga preko odina flashat sa njemačkom verzijom 4.2.2.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ekipa,evo ovako dvoumim se između sgs4 i xperije z1

e sad malo sam gledao po netu modele s4 i vidim da ima :

i9500 koji ima x4 1.6 ghz procesor

i9505 koji ima x4 1.9 ghz

i9506 koji ima x4 2.3 ghz koji je poznat kao i LTE

e sad mene zanima ja bih uzeo LTE ali vidim da na kutiji pise i9505,da li je to onda taj model LTE s 2.3 ghz procesorom?

http://steamsignature.com/img/profile/76561198029829922.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.1.2014 23:15 (d4rkd3atH).
13 godina
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 11:49 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napokon sam se i ja rješio svog iphone-a 4 i zamjenio ga sa s4 najviše zbog veličine ekrana i što sam ga dobio praktički besplatno u tmobileu... e sad me zanima jel ima neki dobar guide kako sve posložit što se settingsa tiče, koje su korisne aplikacije recimo za mail, kako s iphone-a prebacit kontakte na s4  i tome slično jer sam nov na androidu pa mi ništa nije jasno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
d4rkd3atH kaže...

e sad mene zanima ja bih uzeo LTE ali vidim da na kutiji pise i9505,da li je to onda taj model LTE s 2.3 ghz procesorom?

Ha? LTE ti je (ukratko) 4G.

Kod nas su, koliko sam vidio, i9505 sa LTEom. i9506 možda dođe, možda ne.

s.f. - s.n.
14 godina
neaktivan
d4rkd3atH kaže...

Pozdrav ekipa,evo ovako dvoumim se između sgs4 i xperije z1

e sad malo sam gledao po netu modele s4 i vidim da ima :

i9500 koji ima x4 1.6 ghz procesor ------- nije x4 nego puta Exynos 5 Octa 5410 ( 4x 1.6 i 4x 1.2) al njega je jako tesko naci u europi i taj nema LTE odnosno 4G

i9505 koji ima x4 1.9 ghz               ------- ovaj uredaj je za europu i on ima LTE

i9506 koji ima x4 2.3 ghz koji je poznat kao i LTE ----- a ovaj je za sada samo za koreansko trziste moda dode i u europu ali i on ima LTE-A kojeg je pitanje dali ces moci iskoristiti u europi

e sad mene zanima ja bih uzeo LTE ali vidim da na kutiji pise i9505,da li je to onda taj model LTE s 2.3 ghz procesorom? ----- ne to je SA LTE i 4x1.9 ghz

http://www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s4-5125.php

http://www.gsmarena.com/samsung_i9505_galaxy_s4-5371.php

http://www.gsmarena.com/samsung_i9506_galaxy_s4-5542.php

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 7:07 (hrcpin).
13 godina

9506 ja nisam vidio da itko ima..

9505 ima LTE i 1.9 procesor.. 2.3 nema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
smrad06 kaže...

Napokon sam se i ja rješio svog iphone-a 4 i zamjenio ga sa s4 najviše zbog veličine ekrana i što sam ga dobio praktički besplatno u tmobileu... e sad me zanima jel ima neki dobar guide kako sve posložit što se settingsa tiče, koje su korisne aplikacije recimo za mail, kako s iphone-a prebacit kontakte na s4  i tome slično jer sam nov na androidu pa mi ništa nije jasno?

Za mail imaš Gmail aplikaciju, a za prebacivanje kontakata slijedi LINK

The most incomprehensible thing about the world is that it is all comprehensible
14 godina
neaktivan

koje je bolji i zasto i9500 ili i 9505

nis ne kuzim

po ovoj starnici ispada da je i9500 bolji a na par videa na youtube u komentarima sam vidio d aljudi pricaju da je i9505 bolji

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s4_i9500_vs_i9505-review-930p5.php

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
problemsahardom kaže...

nis ne kuzim

po ovoj starnici ispada da je i9500 bolji a na par videa na youtube u komentarima sam vidio d aljudi pricaju da je i9505 bolji

S obzirom da ništa ne kužiš (bez uvrede), razliku nebi skužio da se postaviš na trepavicu oka. Sve ti to u konačnici dođe na isto..

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
problemsahardom kaže...

nis ne kuzim

S obzirom da ništa ne kužiš (bez uvrede), razliku nebi skužio da se postaviš na trepavicu oka. Sve ti to u konačnici dođe na isto..

pa ocito ni ti ne kuizs onda, ka ne znas objasnit, koji je brzi? jel imaju 4g  obadva i u cem je ta mala razlika

13 godina

kolko sam ja vidio, kod nas su zastupljeni i9505 modeli.. ovi drugi su za neka druga tržišta..

http://www.europatrade.hr/detalji_proizvoda.0350408a151a4212a0b43c43d3f1c34d.i9505-galaxy-s4-crni.aspx

sad ak ti nađeš i9500 taj vjerojatno nije u hrvatskoj kupljen..

a razlike vidiš u specifikacijama

http://www.gsmarena.com/samsung_i9500_galaxy_s4-5125.php

http://www.gsmarena.com/samsung_i9505_galaxy_s4-5371.php

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 18:16 (ivanm75).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice