Samsung Galaxy S IV - Rasprava

poruka: 3.531
|
čitano: 825.125
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Kupio sam s4 i evo nakon sat vremena korištenja, dojmovi su loši. Kamera, ekran i to sve je u redu, ali lag je prisutran na sve strane. Top Android? {#}

Evo sad ću update napraviti, nadam se da će to popravit situaciju, ali ovo što sam sad imao priliku vidjeti, iPhone 5 miljama daleko po optimiziranosti.

Why so serious?
Moj PC  
3 10 hvala 0
16 godina
Re: Samsung Galaxy S IV - Rasprava
Cordas kaže...

Kupio sam s4 i evo nakon sat vremena korištenja, dojmovi su loši. Kamera, ekran i to sve je u redu, ali lag je prisutran na sve strane. Top Android? {#}

Evo sad ću update napraviti, nadam se da će to popravit situaciju, ali ovo što sam sad imao priliku vidjeti, iPhone 5 miljama daleko po optimiziranosti.

Rečeno je XY puta da je to bio softwareski problem koji je rješen updateom. U čemu je problem onda? 

Inače vlasnik sam S4 od danas i zanima me ima li kakvih preporuka što se romova tiče? Je li CM ispeglan dovoljno? Vidim da ih muče nekakvi problemi sa zvukom u pozivima. Već sam dva sata na stocku i ne mogu više izdržati, žao mi je gledati malog kako se muči {#}

Flasheri, preporuke? Nadam se da će ovdje biti više flashera nego u S3 temi.

šumski put je bio ravan.
14 godina
dreammaker kaže...
Cordas kaže...

Rečeno je XY puta da je to bio softwareski problem koji je rješen updateom. U čemu je problem onda? 

Inače vlasnik sam S4 od danas i zanima me ima li kakvih preporuka što se romova tiče? Je li CM ispeglan dovoljno? Vidim da ih muče nekakvi problemi sa zvukom u pozivima. Već sam dva sata na stocku i ne mogu više izdržati, žao mi je gledati malog kako se muči {#}

Problem je u tome sto to ni update nije sredio kako treba ;)

Why so serious?
16 godina

Očito si među rijetkima ako ne i jedini?

šumski put je bio ravan.
14 godina
dreammaker kaže...

Očito si među rijetkima ako ne i jedini?

Primjer, nesto radim na mobu, vratim se na home screen i weather app se crashala i ponovno se loada. Lag primjetim sto god radim, ali to je mozda jer sam presao s iPhonea 5 koji stvarno nikad nije laggao niti najmanje. Steta je sto se Android mobitel ne moze koristit bez rootanja i custom romova.

Why so serious?
14 godina
neaktivan

Da, redrawa se nekad ta weather app.

Da, ja obozavam svoj S4 ali ima jos tu i tamo lagg koj, cudno ali eto.

Ali najbolje ili se ne zivciraj ili naprosto skini neki 2. weather app.

I u S Voice, menu gumb, setting, ugasi ono da se pali sa home key i puno ce ti brze hvatat isti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 21:31 (BMK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
dreammaker kaže...

preporucam Omega 8.0 (uskoro 9.0)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2253528

pazi da nakon flashanja ROM-a, preko odina flashas i zadnji modem, jer ti inace vjerojatno nece raditi WiFi. sve pise u uputstvima.

Never do today that which will become someone else's responsibility tomorrow.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 11:02 (mrzech).
16 godina
mrzech kaže...
dreammaker kaže...

preporucam Omega 8.0 (uskoro 8.1)

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2253528

pazi da nakon flashanja ROM-a, preko odina flashas i zadnji modem, jer ti inace vjerojatno nece raditi WiFi. sve pise u uputstvima.

A jeli itko isprobao ove Google Edition romove? Inače vječito mi u borbi Wanam vs Omega, Wanam odnosi pobjedu. Već je u fazi skidanja pa ću zasada biti na njemu.

šumski put je bio ravan.
14 godina
BMK kaže...

I u S Voice, menu gumb, setting, ugasi ono da se pali sa home key i puno ce ti brze hvatat isti.

Ne koristim S voice, a weather app je prelijepa, šteta što ne radi kako treba. Meni je s4 prelijep bez obzira što se nikom ne sviđa dizajn. Sviđa mi se sve osim toga što nije baš ispoliran TW, previše toga su natrpali. 

btw svaku app koju skinem stavi mi na home screen i onda kad nema mjesta napravi novi ekran, kako to isključiti?

Why so serious?
14 godina
neaktivan
Cordas kaže...
BMK kaže...

Ne koristim S voice, a weather app je prelijepa, šteta što ne radi kako treba. Meni je s4 prelijep bez obzira što se nikom ne sviđa dizajn. Sviđa mi se sve osim toga što nije baš ispoliran TW, previše toga su natrpali. 

btw svaku app koju skinem stavi mi na home screen i onda kad nema mjesta napravi novi ekran, kako to isključiti?

A ne slusas me ali dobro. Kad stisnes home button i osjetis tu zadrsku od 1s, to je zato sto on ceka da 2x stisnes home da upali S Voice, zato kazem da to zgasis.

A gle, odi u App Manager i Disejblaj sve sto mozes i to je to. Jesu natrpali, ali nekima su to korisne stvari tako da. 

17 godina
Cordas kaže...

...

Trg. Play -> Postavke -> Automatski dodaj widget (uncheck)

Support http://blog.scssoft.com
14 godina
neaktivan

Obavezno u Sound Meni i u Adapt Sound, prodite postavke od 0 do 100%, dobio sam nesto jaci i bolji zvuk na sluskama i opcenito. Super stvar.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

I naravno, koje zlatno pravilo na svakom novijem Samsungu.

Menu - settings - developer options -

- window a.s. 0.5x, (.5x)

- transition a.s. 0.5x

- animator d.s. 0.5x

- disable hardware overlays (kvačica)

- force gpu rendering (kvačica)

-ukoliko developer options nije uključen, onda ovako:

Menu - settings - about device - build number (tapnuti ga 5 puta) - ovo će uključiti developer options

-isključiti s-voice

uđete u svoice, maknuti kvačice sa svega što je pokačeno redom.

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/

1 0 hvala 5
14 godina
neaktivan
EchoOne kaže...

- transition a.s. 0.5x

- animator d.s. 0.5x

Menu - settings - about device - build number (tapnuti ga 5 puta) - ovo će uključiti developer options

-isključiti s-voice

Apsolutno si u pravu i cim kupim neki Samy, odmah to sve uradim :D.

14 godina
BMK kaže...

A ne slusas me ali dobro. Kad stisnes home button i osjetis tu zadrsku od 1s, to je zato sto on ceka da 2x stisnes home da upali S Voice, zato kazem da to zgasis.

A gle, odi u App Manager i Disejblaj sve sto mozes i to je to. Jesu natrpali, ali nekima su to korisne stvari tako da. 

Nesporazum, napravio sam to i ubrzalo je povratak na home screen, ali to nije bio problem.

zstef kaže...

Trg. Play -> Postavke -> Automatski dodaj widget (uncheck)

Hvala puno, to mi je trebalo.

EchoOne kaže...

- transition a.s. 0.5x

- animator d.s. 0.5x

-isključiti s-voice

Bolje pomoći ovako, nego neargumentirano lupat td {#}

Why so serious?
16 godina
EchoOne kaže...

- transition a.s. 0.5x

- animator d.s. 0.5x

-isključiti s-voice

Mogu pitati što točno bolje bude kad napravim tih 5 promjena u dev optionsima?

šumski put je bio ravan.
13 godina
neaktivan

Sve animacije su brže, bolji odaziv na sve što klikneš općenito. Na S2 ne primjećujem lag, o Noteu2 i S3 neću ni pričati, a kamoli na S4.

Što se tiče svoicea, kad klikneš home tipku, instantno te baci na homescreen, nema čekanja od 0.5 sekundi da vidi da li ćeš stisnuti još jednom tipku (double tap home tipke pali svoice).

Osvrt s korisničke strane - http://echo1.blog.hr/
16 godina
EchoOne kaže...

Sve animacije su brže, bolji odaziv na sve što klikneš općenito. Na S2 ne primjećujem lag, o Noteu2 i S3 neću ni pričati, a kamoli na S4.

Što se tiče svoicea, kad klikneš home tipku, instantno te baci na homescreen, nema čekanja od 0.5 sekundi da vidi da li ćeš stisnuti još jednom tipku (double tap home tipke pali svoice).

Jasno mi je bilo za S voice, ali njega ni nemam pošto sam stavio Carbon ROM koji je AOSP. Tople preporuke za rom.

šumski put je bio ravan.
14 godina

Ovo mi je prečudno za toliki lag. Na mojem SGS4 ravno NULA lagga... bez obzira što radio.

Koristim Nova Launcher.

Probaj napraviti master reset.

I provjeri da ti možda nije upaljen power saving mode, ionako slaba korist od njega.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

Ja sam si naručio Spigen Neo Hybrid case za svog bijelog ljubimca. Nažalost nije najjeftiniji case, ali planiram ga koristiti dugo vremena. 

Kako vam baterija drži? Nabacite koji screenshot. 

šumski put je bio ravan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Oko 5h Screen ona u 1 danu ili po 2-3h uz jedno 2-3 dana koristenja, kako kada dakako.

Ja sam narucio STAKLENU foliju, tretirano staklo, 60kn s ebaya, screen protector ali od stakla, pa javim kad stigne hehe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moze pomoc mislim se izmedu dvije maske za s4 neznam jel ima koje velike razlike 

http://www.ebay.com/itm/Samsung-Galaxy-S4-i9500-OBLIQ-XTREME-Metallic-Dual-Layer-Drop-Protection-Case-/380624908849?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&var=&hash=item589f033231

ili

http://www.ebay.com/itm/Dante-Red-SGP-SPIGEN-NEO-Hybrid-Back-Cover-Case-Samsung-Galaxy-S4-S-4-IV-i9500-/190873453425?pt=US_Cell_Phone_PDA_Cases&hash=item2c70f1c371

Mislim da cu uzeti ovu prvu , mobitel sam prodao i opet ga uzeo nema mu konkurencije u slikama mislim po danu  i bateriji sta mi je jedan od glavnih faktora.  cekamo sljedecu godinu da vidimo s5.

Sta se tice laga nakon zadnjeg update-a vise ga ni ne osjetim , mislim da apex launcheru nema konkurencije :)

Na raspolaganju imam par Htc One-a , dolaze iz Vipa i traze nove vlasnike , Split i okolica prednost.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.7.2013 13:08 (razbijac).

0 0 hvala 0
12 godina
jel moguce kako instalirati aplikacije i igre na vanjsku sd karticu,posto bas 16 gb nije nesto
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pa da s novim updateom.
16 godina
neaktivan

Bok, isprobah razne GE i Sammy romove, kod nekih lag, kod nekih problem sa pozivima, kod nekih wifi itd.... Moja preporuka za sve koji ne žele lag a žele dugo trajanje baterije je StockDroid v6 ( 

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2340783). Jednostavno sve radi.... GE ROM. Launcher preporuka Yandex...

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.7.2013 9:56 (JOSIP.B).

0 0 hvala 0
12 godina

pa imam najnoviji update ali ne prebaci data fajlove od igra na vanjsku sd karticu, nego na njegovu memoriju, tam u aplikacijama piše prebaci na sd karticu ali ne prebaci na tu vanjsku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Skini aplikaciju GLtoSD i prebaci aplikacije koje želiš na karticu.

0 0 hvala 0
12 godina
da ali za tu aplikaciju mora biti rootan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ima jos negdje po 10$ uzeo bih ja sebi....

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.7.2013 13:02 (tommek10).
14 godina
neaktivan
tommek10 kaže...

ima jos negdje po 10$ uzeo bih ja sebi....

-This item is not original, but still with good quality.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice