Problem sa kamerom (XPERIA Z1)

poruka: 11
|
čitano: 3.297
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Zdravo ljudi, kupio sam juce xperiu z1 i onako moram reci da telefon nije los, svidja mi se izgled i veoma je brz. Ali eto danas sam htio lupiti neki 'selfie' i primijetio sam da je prednja kamera dosta 'zamucena'. Kad idem da uslikam sve fino izgleda, lijepo, ali kada 'okinem' odjednom kao da je presao fotosop, izgleda 'masna'. Ista stvar za zadnjom kamerom. Mnogo sam razocaran i roditeljima ne smijem ni reci da mi se telefon ne svidja i da ga zelim prodati. Ukoliko neko moze pomoci, bio bih mu veoma veoma zahvalan. :( OCAJAN SAM

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa kamerom (XPERIA Z1)

Probaj malo pročešljati po opcijama, fokus,rezolucija, dali treseš ruke prilikom slikanja. Probaj uključiti "antishake" opciju.

10 godina
neaktivan

Sve sam druze moj, ali jednostavno nista ne pomaze. Slike su kao isphotoshopirane, ono kao uljepsane. Crte lica se stope, budu presvijetle. 

12 godina
neaktivan

Znam da je glupo ali jesi li skinuo zaštitu, malu foliju sa kamera, znam lika koji je cijelo vrijeme držo to na kameri i čudio se mutnim slikama :D

13 godina
neaktivan

Ja mislim da to mora da je do opcija nešto, možda je uključen neki mod slikanja koji sliku promjeni ali pošto nije slikana u takvim uvijetima ostane zamućena. Ako ništa pod reklamaciju, sigurno ima i garanciju pa neka dečki u servisu vide u čemu je problem

12 godina
protjeran
Sony opcenito ima previse agresivan postprpcesing i izostravanje, pa na kraju slike ispadnu lošije nego što bi trebale... Imao sam Z1 i imao sam isti prpblem... Najbolje slike dobiješ u superior auto modu, pogotovo u low light uvijetima...
Moj PC  
0 1 hvala 0
10 godina
neaktivan

jesam druze, a idalje na telefonu mislim ima ona folija, preko displeja, drugarica ima isti telefon i istu tu foliju preko displeja i puno bolje slike. A kod mene kao da su masne, znas kad se crte lica stope , budem kao duh na slici i sa prednje i zadnje kamere..

10 godina
neaktivan

superior auto modu?

12 godina
protjeran
Lukita19 kaže...

superior auto modu?

da, superior auto... Što ti tu nije jasno? Znaci to je nacin slikanja, u kojem postavke(u potpunosti) određuje uređaj, i u tada ti slike ispadnu najbolje..

10 godina
neaktivan

probao sam druze moj i to.. nista..

13 godina

Pukni slike tu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: