Pomoć - slide screen otišao

poruka: 7
|
čitano: 2.711
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Trebala bih zapravo samo potvrdu i savjet.

Imam SE W100i Spiro (koji je shit, znam) kojemu je jučer otišao ekran. Mobitel još uvijek radi, što je dobro. Mogu primati pozive, poruke koje ne mogu pročitati i slušati muziku.

Diletantski proguglah problem, rastavih stručno mobitel i primijetih da je trakica koja povezuje ekran s ostatkom mašinerije malo "poderana", odnosno potrgana. Kao što se može blijedo vidjeti ovdje i ovdje.

Pretpostavljam da je to uzrok problema. Valjda bi trakica trebala biti čitava kako bi ekran radio. Prije nije bilo nikakvih problema s njom.

Pitanja:

Je li to uzrok problema?

Koliko bi koštala zamjena trakice otprilike?

Mogu li ju i sama kupiti pa zamijeniti ili da rađe nosim na servis?

Ili da na kraju ipak uzmem neki još gluplji mob pošto se prebacujem na Tele2, a ne želim potrošiti više od 500kn?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć - slide screen otišao
Azzure kaže...

Trebala bih zapravo samo potvrdu i savjet.

Imam SE W100i Spiro (koji je shit, znam) kojemu je jučer otišao ekran. Mobitel još uvijek radi, što je dobro. Mogu primati pozive, poruke koje ne mogu pročitati i slušati muziku.

Diletantski proguglah problem, rastavih stručno mobitel i primijetih da je trakica koja povezuje ekran s ostatkom mašinerije malo "poderana", odnosno potrgana. Kao što se može blijedo vidjeti ovdje i ovdje.

Pretpostavljam da je to uzrok problema. Valjda bi trakica trebala biti čitava kako bi ekran radio. Prije nije bilo nikakvih problema s njom.

Pitanja:

Je li to uzrok problema?

Koliko bi koštala zamjena trakice otprilike?

Mogu li ju i sama kupiti pa zamijeniti ili da rađe nosim na servis?

Ili da na kraju ipak uzmem neki još gluplji mob pošto se prebacujem na Tele2, a ne želim potrošiti više od 500kn?

Pa 99% da je to uzrok problema, trakica bi trebala biti jeftina budući da se radi o veoma starom telefonu, kupi sam i zamijeni jer servise skupo platiš za to, a bespotrebno, mislim, ako si prije nešta slično radio, ako ne, pitaj od svoje raje zna li neko, nek ti servis bude krajnja opcija.

Također rijetko se viđa ovih forumaša koji su tek registrovani a normalni.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Znaci otisao ti je Flex kabal .

Ako je mob pod garancijom , furaj ga tamo da oni to zamijene , ako ne naruci ovo , zamjeni to sama ako mislis da mozes , ako si nesigurna javi se kolegi koji ima preko 5 god iskustva u popravcima mobitela , zamjenit ce ti to za bagatelu :)

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
BannedOnThisForum kaže...

Pa 99% da je to uzrok problema, trakica bi trebala biti jeftina budući da se radi o veoma starom telefonu, kupi sam i zamijeni jer servise skupo platiš za to, a bespotrebno, mislim, ako si prije nešta slično radio, ako ne, pitaj od svoje raje zna li neko, nek ti servis bude krajnja opcija.

Također rijetko se viđa ovih forumaša koji su tek registrovani a normalni.

Hvala! Mislim da i budem. Sva sreća imam par muških prijatelja koji će sigurno znati što napraviti.

Aw, hvala. I još sam k tome žensko. :P

xXxBIMBOxXx kaže...

Znaci otisao ti je Flex kabal .

Ako je mob pod garancijom , furaj ga tamo da oni to zamijene , ako ne naruci ovo , zamjeni to sama ako mislis da mozes , ako si nesigurna javi se kolegi koji ima preko 5 god iskustva u popravcima mobitela , zamjenit ce ti to za bagatelu :)

Nije već dugo. Zato ga i jesam sama otvorila.

Hvala na linkovima!!

Ima tih flex kablova možda u RH za kupiti? (pretpostavljam da ima, ali da je iz nekog razloga lakše naručiti s ebaya)

16 godina
neaktivan
Azzure kaže...

Nije već dugo. Zato ga i jesam sama otvorila.

Hvala na linkovima!!

Ima tih flex kablova možda u RH za kupiti? (pretpostavljam da ima, ali da je iz nekog razloga lakše naručiti s ebaya)

S ebaya uzmi čisto zato što te dođe dosta jeftinije, a i sigurno je također (ne kažem da u radnji nije), nemaš u trgovinama kupiti, ali vjerovatno imaš uzeti kod onih tipova kod kojih mijenjaš telefone, mada je rijetkost budući da se radi o telefonu starom više od 6 godina.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan

Ima ih sigurno u HR , ali nasi ljudi to ili precijene pa stave cijenu grama cistog zlata , ili kad ih pitas jel imaju jos tih komponenti na lageru - neozbiljno se ne javljaju .

Zato radje kupi sa eBaya , istina da ces sacekat ali barem ces znat na cemu si :)

Slobodno klikni Hvala . Besplatno je . Trollovi , get a f*ckin' life !!!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Lijepo. Puno hvala na savjetima dečki. ^^

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice