Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.045
|
čitano: 12.543.727
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Pomoć pri odabiru mobitela
maks0806 kaže...

pa da vi ste zabrijali i to zestoko xD

nemas pojma o cem pricas,jb i ics je nebo i zemlja POGOTOVO na uređajima tog kalibra. imo sam l7 i uzas mob,steka na svakom koraku igre nea sanse da neku 3d pokrenes normalno.

dok sestrin s3 mini na jos manjem taktu nego trend radi ko zmaj,stoga ovdje mogu rec da si u zabludi teskoj,trend > l7 anyday anytime

Da, izgleda da ovaj Trend ima Krait jezgre tako da je dosta jači od L7...  No svejedno bi išao na Nokiu nego na slabog androida, prvenstveno zbog fluidnosti i kamere.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 22:48 (lllnuclearlll).
14 godina
Trend je bolji od l7 i tu nema razgovora. Ali opet ja bi takoder isao na Lumiu 520 jer se nijedan low end ili cak i mid end android ne moze mjeriti s njom po brzini i fluidnosti.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
11 godina
neaktivan
Pomoć pri odabiru mobitela

Pozdrav svima

Planiram zeni uzeti mobitel za blagdane, ali sam financijski ogranicen sa maksimalnih 1000kn.

Treba mi mobitel koji se moze nositi s danasnjim zahtjevima (skype, viber itd...)

Nisam neki strucnjak pa bi molio ako netko ima neki prijedlog da napise.

unaprijed hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 10:50 (Jzoz218).

0 0 hvala 0
17 godina
Jzoz218 kaže...

Pozdrav svima

Planiram zeni uzeti mobitel za blagdane, ali sam financijski ogranicen sa maksimalnih 1000kn.

Treba mi mobitel koji se moze nositi s danasnjim zahtjevima (skype, viber itd...)

Nisam neki strucnjak pa bi molio ako netko ima neki prijedlog da napise.

unaprijed hvala

Nokia Lumia 520 definitivno. Prelazi taj prag za 99kn, ali se isplati, meni je jedina mana što nema LED diodu koja meni uopće ne treba za kameru {#}

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Lumia+520

Ako baš nećeš Windows Phone, onda uzmi ovaj Android: http://www.bonbon.hr/ducan/uredaji/smartphone/ascend-y300

Jedino što je zaključan na bonbon, no stvar se da lako rješiti za cca 35kn na ebayu gdje možeš kupit kod za otključavanje... Baš ga je neki dan frend otključao tako, i sve pet {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 13:00 (lllnuclearlll).
13 godina
neaktivan
Što bi vi radije uzeli,Lumiu 520 za 1200 kn ili Huaweia Ascenda Y300 za 600kn?
Jel je Nokia stvarno toliko bolja da vrijedi duplo više?
Nije mi bitno jel android ili windows,bitno mi je kako radi i pouzdanost.
Oba moba su u Bonbonu i imaju garanciju 2 godine

0 0 hvala 0
14 godina
Iako je Nokia bolja, nije 600kn bolja i zato bi uzeo Huawei.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5
14 godina
odjavljen

Ako želiš fluidnost i pouzdanost svakako Lumia 520, na tom hardveru WP8 doslovno leti

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da je cijena ista definitivno bih uzeo Nokiu,ali ipak 600 kn hmm.
Al kad me to ime huawei nekako odbija,vidjet ću s burazom da ja sad kupim huaweia i imam ga dok ne dođe lumia 525 pa mu ga prodam i onda uzmem lumiu hehe :D

0 0 hvala 0
15 godina

Koja Nokia bi bila sljedeća bolja od Lumie 520, čisto za usporedbu

ovih 512mb RAM-a mi se čini.. malo? 

mobitel bi uglanvom bio za multimediju, nešto net-a
*nisam pratio mobitele duže vemena pa može biti da pričam glupoti, sad bi si uzeo nešto novije pa provodim istraživanja

One ring to bring them all and in the darkness bind them
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:28 (The Unforgiven).
12 godina

Moja stara ima Y300 dobar je mob ali ima laga no svejedno bolji je od većine low end androida, jučer sam bio u t-centru i baš imao u rukama lumiu 520 stvarno mob je fantastično napravljen, vidi se kvaliteta izrade i sve leti.

17 godina
Josip_cobra kaže...
Da je cijena ista definitivno bih uzeo Nokiu,ali ipak 600 kn hmm.
Al kad me to ime huawei nekako odbija,vidjet ću s burazom da ja sad kupim huaweia i imam ga dok ne dođe lumia 525 pa mu ga prodam i onda uzmem lumiu hehe :D

Huawei nije generički kinez nego jedna jako velika i poprilično ozbiljna firma, i jedan su od najvećih proizvođača telekomunakacijske opreme na svijetu, čak i svoje SoC-ove rade kao i Samsung...

Što se tiče Lumie 520, u slobodnoj prodaji je 1099kn (Protis, SE-Mark) pa se ne isplati kupit u bonbonu ak je kodirana.

Za 600kn ja bi uzeo tog huaweia, imao sam ga dosta po rukama i mogu reći da je uređaj sasvim zadovoljavajući, a za 600kn i odlična kupnja...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:34 (lllnuclearlll).
17 godina
The Unforgiven kaže...

Koja Nokia bi bila sljedeća bolja od Lumie 520, čisto za usporedbu

ovih 512mb RAM-a mi se čini.. malo? 

Lumia 525 koja bi trebala uskoro na tržište. Jedina razlika koja će biti je što će 525 imati 1GB RAM memorije...

Što se tiče količine RAMa, WPu je 512MB čist dovoljno, za razliku od Androida koji za nekakav ugodan rad ipak treba najmanje 1GB, što ne znači da uređaji s 512MB neće dobro raditi, ali će biti malo više "zagušeniji". Iako po novome KitKat bi trebao to popravit i uređaju s 512MB bi trebali bolje raditi. No nisam još imao prilike to vidjeti...

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 15:37 (lllnuclearlll).
15 godina
Za sad mi je Lumia 520 prvi izbor, najviše zbog budžeta

E sad, ako bi išao na nešto bolje, našao sam "dosta dobru" ponudu za Lumiu 920 u Tele2, postoji li koja bolja/isplativija Android alternativa?
One ring to bring them all and in the darkness bind them
17 godina
The Unforgiven kaže...
Za sad mi je Lumia 520 prvi izbor, najviše zbog budžeta

E sad, ako bi išao na nešto bolje, našao sam "dosta dobru" ponudu za Lumiu 920 u Tele2, postoji li koja bolja/isplativija Android alternativa?

Baci oko ovdje na Lumie: http://www.mobileshop.eu/mobile-phones/nokia/

13 godina

moze preporuka za mob koji je bolji tele2fone V5 ili nokia lumia 520, znam da je tele2fone veci i ima vise rama i brzi procesor, gledao sam u tele2 izlozbeni primjerak nije bio fluidan dok lumie nije bilo. do 1200 kn, u obzir dolazi sve samo da je na bonove i bilo koji operater.

btw vidio sam u vipu mob 1100 kn dobijes 1100 na racunu jel se to isplati (lumia 520)

17 godina
antimon95 kaže...

moze preporuka za mob koji je bolji tele2fone V5 ili nokia lumia 520, znam da je tele2fone veci i ima vise rama i brzi procesor, gledao sam u tele2 izlozbeni primjerak nije bio fluidan dok lumie nije bilo. do 1200 kn, u obzir dolazi sve samo da je na bonove i bilo koji operater.

btw vidio sam u vipu mob 1100 kn dobijes 1100 na racunu jel se to isplati (lumia 520)

Uzmi Lumiu {#}

13 godina

jos kakvih prijedloga, preporuka sutra to kupujem pa da ne bude iznenađenja

15 godina
neaktivan
antimon95 kaže...

jos kakvih prijedloga, preporuka sutra to kupujem pa da ne bude iznenađenja

lumia, vise rama i brzi procesor ce ugusit android

12 godina
neaktivan

Isplati li se mijenjati 3 mjeseca star Samsung galaxy s2 plus kao nov za pola godine star Htc one x bez kutije ali sa papirima...uz moju nadoplatu 200-300kn

11 Isplati se
1 Ne isplati se

0 0 hvala 0
15 godina

Planiram uzeti novi mobitel u tmobilea na produzenje ugovora. Gledao sam malo ponudu i ubrao u oko 2 mobitela pa ne znam kojeg da uzmem: galaxy s3 mini (za 500 kn) ili xperiju m (za 800 kn)? Ima li velike razlike jer meni mob pretezito ce trebat za whatsapp, viber, fejs, tu i tamo koja igra. Najvaznije mi je da mi je mobitel brz tj. da ne steka. Nisam bas jak u mobitelima pa od vas trazim savjet :)

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Coder256 kaže...

Planiram uzeti novi mobitel u tmobilea na produzenje ugovora. Gledao sam malo ponudu i ubrao u oko 2 mobitela pa ne znam kojeg da uzmem: galaxy s3 mini (za 500 kn) ili xperiju m (za 800 kn)? Ima li velike razlike jer meni mob pretezito ce trebat za whatsapp, viber, fejs, tu i tamo koja igra. Najvaznije mi je da mi je mobitel brz tj. da ne steka. Nisam bas jak u mobitelima pa od vas trazim savjet :)

Xperia ima kudikamo jači procesor, to je svakako. Ako imaš 300 kn više, uzmi Xperiu. No sve je to dosta slično, pa ukoliko želiš malo uštedjet, S3 mini nije loš izbor.

Ako ti se da malo potrudit, iz iskustva znam da S3 mini ima odličnu podršku za CyanogenMod tako da već i KitKat gura. Za Xperiu nemam iskustva.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.12.2013 22:53 (EchoOne).
14 godina
neaktivan

Vidim da svi agitirate na te windowse i kad čovjek pogleda to su puno bolji uređaji u tom srednjem segmentu od androida.

Prije nego se dam nagovorit zanima me kako kod windowsa funkcionira prebacivanje filmova i čitanje raznih formata videa i titlova.Jer u androidu me oduševila ta jednostavnost copy-paste i deri!

Nažalost tu je i manjak aplikacija na koje sam se navikao na androidu,a kupnjom androida samo bih sa starog sinkronizirao sve i deri dalje.Na forumu tema sa windowsima gotovo i nema tako da i tu je minus.

Dalje sam primjetio da dosta stavljate linkove sa eu shopovima ali dali je netko stvarno kupovao preko toga.Vidim mobileshop daje godinu dana garanciju što je s ostalima?

Gdje su tu troškovi dostave,evo upravo se htio registrirat na ditech ali osim Švicarske i Austrije nema opcija za druge države.

Na mobileshopu sve kaj valja nemaju u ponudi tako da lijepo je vidjet i pričat o jeftinim mobitelima vani no realnost je domovina.

Rado bi da me razuvjerite :)

A što se tiče lumie 520 nažalost nema bljeskalicu.

0 0 hvala 0
17 godina
mr. jo kaže...

Dalje sam primjetio da dosta stavljate linkove sa eu shopovima ali dali je netko stvarno kupovao preko toga.Vidim mobileshop daje godinu dana garanciju što je s ostalima?

Gdje su tu troškovi dostave,evo upravo se htio registrirat na ditech ali osim Švicarske i Austrije nema opcija za druge države.

Na mobileshopu sve kaj valja nemaju u ponudi tako da lijepo je vidjet i pričat o jeftinim mobitelima vani no realnost je domovina.

Rado bi da me razuvjerite :)

A što se tiče lumie 520 nažalost nema bljeskalicu.

Ditech nije webshop koji dostavlja po cijeloj EU nego lanac fizičkih trgovina. Trgovina ima i u Grazu koji nam je poprilično blizu, pa odeš autom, ili busom za 100kn imaš organizirano iz ZG povratnu kartu.

Mobileshop je odlična trgovina, dostavljaju sve pakete iznad 200 eura besplatno (5 eura ti je osiguranje paketa ako ga želiš), i mobitel ti dođe drugi dan, neki imaju EU garanciju, a za one koji nemaju možeš odabrati mobileshopovu ako želiš. Pogledaj im facebook stranicu, puna je pozitivnih komentara. Što se tiče odabira, ne znam što ti fali na njihovim stranicama? Imaju stvarno velik izbor poznatih marki uređaja, praktički imaju sve i jedan novi model i svakodnevno ažuriraju ponudu, a imaju i dosta modela koji se uopće ne prodaju kod nas.

Generičke kineze tipa GSmart i Prestigio ti oni ne prodaju, što i shvaćam u neku ruku... ako si mislio na te uređaje, ali onda nebi rekao "što valja"

Ako misliš da je realnost domovina, onda evo kratak izračun.

LG G2 Ditech 390 eura cca 2970kn

Na nabavi.net mi najjeftiniji izbacuje 3780kn

Dakle 810kn razlike. Ako uzmeš da te gorivo do Graza i nazad dođe 200kn ostane ti 600kn u džepu. Ako ideš busom ostane ti 700...

Na mobileshopu variraju cijene svaki dan, neki dan je G2 bio za 433 eura...

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 0:28 (lllnuclearlll).
17 godina

Planiram si uzeti mobitel ILI tablet (android) do 1500 kuna;

sa ekranom mobitela do max 4.5 inča ili

što većim ekranom što se tableta tiče (9 inča+).

"Zanimljivo" je da mobitel želim da bude manji, a tablet što veći mogu dobiti. Mnogi danas traže male tablete što mi nikako nije jasno.

Možete li mi reći neki best buy u obje kategorije? Prihvaćam bilo naše trgovine, bilo pandawill i slične stranice, a  ime firme ne igra ulogu.

Dodatak: ne mislim se igrati na tim uređajima, bitno da da se mogu osloniti tu i tamo na GPS i da baterija nije slaba.

magistar prava
15 godina
EchoOne kaže...
Coder256 kaže...

Xperia ima kudikamo jači procesor, to je svakako. Ako imaš 300 kn više, uzmi Xperiu. No sve je to dosta slično, pa ukoliko želiš malo uštedjet, S3 mini nije loš izbor.

Ako ti se da malo potrudit, iz iskustva znam da S3 mini ima odličnu podršku za CyanogenMod tako da već i KitKat gura. Za Xperiu nemam iskustva.

Ok, hvala puno na odgovoru {#}

EDIT: A što mislite o Xperia J? Je li bolja od Xperie M ?

...The South Will Rise Again... White -h- boys
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 16:28 (Coder256).
14 godina
neaktivan
lllnuclearlll kaže...
Ditech nije webshop koji dostavlja po cijeloj EU nego lanac fizičkih trgovina. Trgovina ima i u Grazu koji nam je poprilično blizu, pa odeš autom, ili busom za 100kn imaš organizirano iz ZG povratnu kartu.

Mobileshop je odlična trgovina, dostavljaju sve pakete iznad 200 eura besplatno (5 eura ti je osiguranje paketa ako ga želiš), i mobitel ti dođe drugi dan, neki imaju EU garanciju, a za one koji nemaju možeš odabrati mobileshopovu ako želiš. Pogledaj im facebook stranicu, puna je pozitivnih komentara. Što se tiče odabira, ne znam što ti fali na njihovim stranicama? Imaju stvarno velik izbor poznatih marki uređaja, praktički imaju sve i jedan novi model i svakodnevno ažuriraju ponudu, a imaju i dosta modela koji se uopće ne prodaju kod nas.

Generičke kineze tipa GSmart i Prestigio ti oni ne prodaju, što i shvaćam u neku ruku... ako si mislio na te uređaje, ali onda nebi rekao "što valja"

Ako misliš da je realnost domovina, onda evo kratak izračun.

LG G2 Ditech 390 eura cca 2970kn

Na nabavi.net mi najjeftiniji izbacuje 3780kn

Dakle 810kn razlike. Ako uzmeš da te gorivo do Graza i nazad dođe 200kn ostane ti 600kn u džepu. Ako ideš busom ostane ti 700...

Na mobileshopu variraju cijene svaki dan, neki dan je G2 bio za 433 eura...

Na mobileshopu sam gledao mobitele koje si mi preporučivao neki dan:

Nexus 4 nema tj. ima bijeli po 300eura to nije u rangu koji trebam

Nokia 920 rasprodana

S III mini isto ko i u RH 1800kn

S Ativ nema

Tako da nažalost nema nekih super povoljnih kombinacija.Možda u ovom većem segmentu ima ali to mi je sf!

Primjetio sam da u BIH i Srbiji imaju bolje cijene od nas.Recimo S III mini 1300kn a kod nas ga nema ispod 1700.Žalosno je da nas naši tako bezobrazno deru,a kao EU.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 20:33 (mr. jo).
14 godina
odjavljen
mr. jo kaže...

Primjetio sam da u BIH i Srbiji imaju bolje cijene od nas.Recimo S III mini 1300kn a kod nas ga nema ispod 1700.Žalosno je da nas naši tako bezobrazno deru,a kao EU.

Daj link od oba.

13 godina
Deawood kaže...
mr. jo kaže...

Daj link od oba.

Daj link stvarno, jedino sto nadjem je

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3546/Samsung/I8190-S3-mini

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

ja namjeravam uzet x periu z

{#}

14 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Deawood kaže...
mr. jo kaže...

Daj link od oba.

Daj link stvarno, jedino sto nadjem je

http://www.mobilnisvet.com/mobilni/3546/Samsung/I8190-S3-mini

http://univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2105 Evo vam s3 mini

http://univerzalno.com/Artikli.aspx?artikalid=2955 Evo ti s4 mini 

A za Srbiju negdje sam naletio tko zna gdje,neznam više.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice