WP je jako jednostavan OS, ako ne i najjednostavniji OS.
Pomoć pri odabiru mobitela
- poruka: 38.830
- |
- čitano: 11.464.261
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vrlo vjerojatno cu danas kupit mobitel pa me interesira jos necije misljenje osim kolege EchoOne-a po pitanju odabira mobitela. Trenutno je najprimamljiviji Samsung S5 mini za 200kn, zatim Sony Xperia Z3 Compact za 900kn, na grupnu tarifu L od T-coma - 2 uredjaja u toj tarifi, 1GB brzi internet, 200 poruka, 200min - 180kn + radijska frekvencija - 30kn + placanje moba na rate - 40kn, sve skupa 250kn mjesecno. Hebiga, znam da je offtopic, no zanima me i je li to u redu tarifa za 2 uredjaja, sama tarifa znaci kosta 180kn. Vidim da nemaju svi teleoperateri tako grupne tarife, a mob dodje prilicno jeftinije kao sto napisah sa tom tarifom. Po meni bi trebala postojati zasebna tema za tarife opcenito, a trenutno ne vidim prikladnije teme za ovakav upit posto se on direktno veze za odabir mobitela. Gledao sam i ostale mobitele sa tom tarifom no ne nadjoh nista bolje od ta 2, druge teleoperatere jos nisam gledao, sad cu. Kolega EchoOne me savjetovo da ako mogu se protegnem za 700kn, iako stara kupuje pa cemo vidit. Ja nisam neki zahtjevni korisnik. Malo sam citao recenzije koje je kolega pisao i fora kod Sonya mi je ta kamera, kod Samsunga zaslon, ne vidim neke opcenite druge razlike osim naravno u procesoru za koji pak neznam kolko ga opterecuje Android opcenito, kolko ce ga opterecivat kad izadje Lolipop itd. Bilokakva pomoc i savjet su dobrodosli.
Vrlo vjerojatno cu danas kupit mobitel pa me interesira jos necije misljenje osim kolege EchoOne-a po pitanju odabira mobitela. Trenutno je najprimamljiviji Samsung S5 mini za 200kn, zatim Sony Xperia Z3 Compact za 900kn, na grupnu tarifu L od T-coma - 2 uredjaja u toj tarifi, 1GB brzi internet, 200 poruka, 200min - 180kn + radijska frekvencija - 30kn + placanje moba na rate - 40kn, sve skupa 250kn mjesecno. Hebiga, znam da je offtopic, no zanima me i je li to u redu tarifa za 2 uredjaja, sama tarifa znaci kosta 180kn. Vidim da nemaju svi teleoperateri tako grupne tarife, a mob dodje prilicno jeftinije kao sto napisah sa tom tarifom. Po meni bi trebala postojati zasebna tema za tarife opcenito, a trenutno ne vidim prikladnije teme za ovakav upit posto se on direktno veze za odabir mobitela. Gledao sam i ostale mobitele sa tom tarifom no ne nadjoh nista bolje od ta 2, druge teleoperatere jos nisam gledao, sad cu. Kolega EchoOne me savjetovo da ako mogu se protegnem za 700kn, iako stara kupuje pa cemo vidit. Ja nisam neki zahtjevni korisnik. Malo sam citao recenzije koje je kolega pisao i fora kod Sonya mi je ta kamera, kod Samsunga zaslon, ne vidim neke opcenite druge razlike osim naravno u procesoru za koji pak neznam kolko ga opterecuje Android opcenito, kolko ce ga opterecivat kad izadje Lolipop itd. Bilokakva pomoc i savjet su dobrodosli.
ja se ne razumijem u ove tarife i ine stvari, al mogu ti reć da ovaj samsung nemože pera odbit z3c, jedina sličnost su im dimenzije i ip67 pa tu tu podjednaki, u svem ostalom bolji je sony
Kombinacije s tarifama moras procijeniti sam jer ti najbolje znas kolko trosis.
Izmedju S5 mini i Z3 Compact nemas kaj mislit - Z3 u svakom pogledu bolji .
Po meni dosta skromna ponuda (200 min, 200 sms, i internet) za 180 kn, danas su bonovi isplativiji od tarifa, recimo mene 50 kn kosta 1 gb, 1000 min prema svima, neograniceno poruka + pokrivena uspostava poziva.
Posto je jos grupna tarifa sad ovisi oce vama zajedno biti 200 min dovoljno. Zato jer nakon 200 min poziv te kosta 1.01 kn kaj je cisti lopovluk u danasnje vrijeme.
I kolko sam skuzio za Z3 Compact moras odmah dati 900 kn i onda jos 2 god placati po 40 kn mjesecno? To te ispadne na kraju ugovora cca 1900 kn sto je cak i prihvatljiva cijena za taj mob.
Al na njihovoj stranici nisam naso Z3 compact za 900 kn.
Vrijedno 700kn razlike? Jesu ovo dobri argumenti: 2x brzi, jaca baterija, jaca kamera, prima 2x veci kapacitet memorijske vanjske kartice, cvrsci. Kolko sam procitao sam to zakljucio, ovo zadnje je relativno, al moram malo nasrat da uvjerim majku koja je postala fan Samsunga, a ona je ta koja mora raskinut postojeci ugovor i tako to..
Ta cijena od 900kn je informacija iz poslovnice i ona je takva ako ti skidaju direkt sa tekuceg, a bez direktnog skidanja, znaci bez trajnog naloga je 1100kn na tu tarifu i to je za mene kaj prelazim sa VIPa, mozda nekom drugom nebi tak bilo, pojma nemam. 1GB interneta imaju obadva clana, a za 200min i poruke vise nisam siguran dijelimo li ili i to svako ima posebno. I ja sam nesto cuo da su bonovi postali vrlo isplativi, pogotovo od Tomato-a, no koji onda mobitel kupit, neznam vise nit sam.
Di ti kupujes taj bon??
Reci mami da je usporedjivat Z3C sa S5 Mini ko da usporedjujes novog BMW-a M3 sa Hyundaiem i30.
To za 50 kn je u Simpa tarifi, sad imaju akciju duplo, nadoplatim od 50 dobim jos 50. S prvih 50 kn aktiviram prejaku opciju di imam 1000 min, neograniceno sms i 1000 mb, a drugih 50 kn koje sam dobio besplatno mi pokrivaju uspostavu poziva.
Tomato vidim isto rastura sa tim bonovima, no problem je kako onda rjesit mobitel, pokusavam nac neku zlatnu sredinu. Da imam jedno par tisuca kn, definitivno bi kupio nesto sa Njuskala pa sibao po bonovima..
EDIT:
Znaci da ja i sestra kupujemo na bonove, svaki po 50kn bon na mjesec, u odnosu na tu tarifu i placanje uredjaja na rate ustedili bi 150kn mjesecno, znaci u 24 mjeseca ustedili bi 3600kn sto je prakticki cijena te Sony Xperie, malo niza nego od one najjeftinije cijene u ducanu, samo bi imali fleksibilnije baratanje tarifom, tj. bonom jer se moze mjenjat svaki mjesec, a ne svake 2 god. Jos na taj nacin nebi bacili onih 900kn u startu T-comu ili 200kn u slucaju Samsunga. Ostaje problem jer nam odgovara placanje na rate, no opet tu vidim vecu isplativost u kupovini u ducanu tipa Links..
Komotno predlozite i neki malo jeftiniji, a prilicno dobar mobitel iz ducana (nabava.net), tipa LG G2 ili tako nesto sa tim omjerom ulozeno/dobiveno, meni se mob cini boljim od Samsung S5 mini i nebi mi smetao veci zaslon.
Pa onda ako moze i jos jeftiniji tipa nesto do 1500kn, 2000kn iz ducana, cisto da stavim sve na papir i predlozim šefici..
Kao sto rekoh ja nisam zahtjevan korisnik, sestra vec ima mob kupljen preko Njuskala, ja iskreno mrzim t-com makar nismo imali problema s njima jer sam se tolko problema nacuo kojih su imali frendovi itd.
Ne vidim zasto uopce imati dilemu oko z3c ili s5 mini, jedino ukoliko 700kn nije veliki problem
Pozz! Koji bi ste vi uzeli, Samsung Galaxy S5 ili HTC One M8 i zašto?
HTC One M8, daleko bolja izrada, daleko bolji UI (TouchWiz vs Sense UI, mislim...), bolja low-light kamera, relativno bolji zaslon, puno bolji zvučnici.
Jedini razlog zašto bi netko kupio S5 preko M8 je ako mu je baš jako bitna day-light kamera, ali opet za to postoje DSLR fotići ili čak kompaktini fotići koji će dati znatno bolju sliku nego bilo koji mobitel.
Ako ti je kamera jako bitna, S5, sve ostalo je na strani M8
HTC, previse je S5 vrhunskih klonova na trzistu danas, pre-yebeno-vise. Ljudi bi se iznenadili po kakvim radnjama se oni pojavljuju a da korisnici nemaju pojma T_T
Prednost S5 u odnosu na M8 nije samo kamera.
Tu je definitivno i baterija.
Em je izmjenjiva, em je autonomija bolja.
Što se displaya tiče, to je više osobni odabir i doživljaj svega.
Ali po mnogima je display na S5 the best među flagshipovima (Z2/Z3, M8, G3).
Svakako mogu potvrdit da je prekrasan.
Svejedno i M8 i S5 su mi po tom pitanju odlični.
M8 svakako odudara kvalitetom izrade i vrhunskim zvukom na svim stranama, te savršeno ispoliranim UI-em.
S5 - Vodootporan, senzor za otkucaje i otisak prsta, bolja kamera (u uvjetima slabijeg osvjetljenja su tu negdje) i dosta bolje video snimanje uz 4K video, USB 3.0.
M8 - Kvalitetnija izrada, bolja prednja kamera, bolji zvučnici, radio.
A za ekrane je nezahvalno reći da je jedan bolji od drugoga, jer sve ovisi što kome paše. Ista stvar stoji za softver.
Dakle, M8 je puno bolji od S5
Prednost S5 u odnosu na M8 nije samo kamera.
Tu je definitivno i baterija.
Em je izmjenjiva, em je autonomija bolja.
Što se displaya tiče, to je više osobni odabir i doživljaj svega.
Ali po mnogima je display na S5 the best među flagshipovima (Z2/Z3, M8, G3).
Svakako mogu potvrdit da je prekrasan.
Svejedno i M8 i S5 su mi po tom pitanju odlični.
M8 svakako odudara kvalitetom izrade i vrhunskim zvukom na svim stranama, te savršeno ispoliranim UI-em.
A i S5 je vodootporan i ima čitač otiska prsta. Naravno, ove dvije stavke mogu bit prednost ili običan gimmick, ovisno hoće li to iskoristiti ili ne.
Koliko god čitač nije vrh kao na iPhoneu, ja ga na Noteu 4 uvijek koristim. Nije 100% točan uvijek, al nakon par dana prakse bude bolje..
Isplati li se prodat Moto g 1 generacije i kupit Moto G 2 generacije ?
To mi baš nije najjasnije kod S5, kako uspije tako loše fotke u mraku napravit. Ima veći otvor blende i više megapiksela, a G3 ga totalno nadigra na ovom području, uz puno brži fokus. Naravno da OIS tu igra ulogu, ali ima ga i Note 4 pa rezultati nisu posebno bolji.
PA trenutno imam M7 i S4 I9506(kao najjaci). No, i dalje, nesvidja mi se nekakvo velicina tj. omjer stranica na samsungu nego na htc-u
To mi baš nije najjasnije kod S5, kako uspije tako loše fotke u mraku napravit. Ima veći otvor blende i više megapiksela, a G3 ga totalno nadigra na ovom području, uz puno brži fokus. Naravno da OIS tu igra ulogu, ali ima ga i Note 4 pa rezultati nisu posebno bolji.
Isocell tehnologija još nije baš napredovala najbolje, treba joj godina da dođe na svoje..
Slabo to njima ide još od S3.Valjda će S6 donijet nešto bolje, bilo bi vrijeme.
Znaci da uzmem M8?
22 | M8 |
---|---|
7 | S5 |
Znaci da uzmem M8?
Znaci uzmes onaj koji tebi vise odgovara.
jasno su ti recene prednosti svakog, valjda ti najbolje znas sto ti najvise znaci?
Ili ces jednostavno kupit onog kojeg bi vecina?
Mijenjati Galaxy S4 bijeli star mjesec dana u odlicnom stanju za Xperiu Z1 crnu,staru pola godine,odlicno stanje?
11 | DA |
---|---|
5 | NE |
I uz sitnu doplatu od cca 100kn se isplati,imao S4 imao Z1,Z1c i mogu s sigurnošću reć da se isplati i tih 100-200kn doplate dat.
Mijenjati Galaxy S4 bijeli star mjesec dana u odlicnom stanju za Xperiu Z1 crnu,staru pola godine,odlicno stanje?
S4 - Dosta lakši i kompkatniji, bolji ekran bez kapacitivnih tipki koje zauzimaju mjesto, gorilla glass 3, bolja kamera u uvjetima dobrog osvjetljnja, jača bljeskalica, bolje video snimanje, glasniji i kvalitetniji zvučnik, bolji izlaz za slušalice, izmjenjiva baterija.
Z1 - Vodootporan, dosta bolji procesor, kvalitetnija izrada, bolji grafički čip, kamera u uvjetima lošijeg osvjetljenja, bolja baterija.
Pa odvagni što je tebi bolje.
Ma neznam ni sam...od ove xperie me odbija ono debelo "meso" oko ekrana,ima ekran 5" kao i s4 sa kapacitivnim tipkama joj je ekran 4,7-4,8",a mobitel je puno veci nego s4...tako da mislim da cu zadrzati s4
S800 chipset vs S600 i bolji softwer kod xperie, tocno se osjeti razlika isprobao sam...da xperia nema taj usrani tft ekran odma bi je uzeo