već par dan upozoravaju na tv-u,portalima i novinama na ovaj način prevare korisnika mobitela..
o tome više u linku: http://www.jutarnji.hr/s-jednim-pozivom-nabit-ce-vam-racun-od-cak-14-000-kuna/382760/
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ma mene neće, ja imam prepaid.
Gadno... Zašto jednostavno mobilni operateri ne blokiraju te brojeve s tim pozivnim brojem? Ako netko već treba zvati taj pozivni, nazove službu za korisnike koji mu omoguće da zove i to je to. A šta se dogodi ako se slučajno javiš? Plaćaš račun ili oni to nekako riješe?
Čekaj, sorry, ali... kako će meni nabit račun ako odgovorim na poziv iz Italije? Neću moć prekinut? Nisam ja zvao da mi skida pare, niti sam u roamingu! Sve to (čak i da nemam prepaid) mi izgleda kao neka patka!
To su pozivni brojevi u Italiji. Dolazni poziv se ne može naplatiti osim ako si u roamingu. Takvi sistemi u pravilu funkcioniraju tako da ostave neodgovoreni poziv. Poziv se može prekiniti, ali ako je naplata po pozivu a ne po minuti onda je đabe prekidat.
Gadno... Zašto jednostavno mobilni operateri ne blokiraju te brojeve s tim pozivnim brojem? Ako netko već treba zvati taj pozivni, nazove službu za korisnike koji mu omoguće da zove i to je to. A šta se dogodi ako se slučajno javiš? Plaćaš račun ili oni to nekako riješe?
znaš i sam kako to ide kod nas,oni se hoće naplatit..
najbolje je ne javljati se na nepoznate brojeve,odnosno one koje nemaš u memoriji,i ne zvati propuštene (nepoznate) brojeve..
i miran si..
kao i na mail-u..
blokiraće oni te pozive,samo toga će biti sve više,zato je dobro sam sebe zaštiti na gore navedeni način..
hahaha
jedina pomoć :
Ako se slučajno javiš izvadi bateriju ! xD