Nokia Lumia 1020

poruka: 5
|
čitano: 3.267
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Nokia Lumia 1020

Sve vezano uz nju tj nasljednika možebitne Lumie, možete stavljat ovdje...

Evo jedan kratki osvrt.

Dost sam vremena ju razmatral, pošto mi je prioritet bil fotić, a pošto ni jedan smartfon ne nudi (onaj galaxy zoom nisam ni uzimal u obzir) foto mogućnosti, jedini mogući izbor je bil Lumia 1020...

Ergonomski Lumia leži relativno dobro u ruci, niska a široka, po tom su lumije poznate (920, 925, 1020){#}..

Al dimenzije su još super, s obzirom kaj su morali skucat sve unutra, objektiv i nova takoreć verzija xenon blica, koja ne zauzima puno mjesta, spram PV 808..

Tipke nisu baš nekaj pretjerano izbočene, za fotić ajd to je još ok, volume je isto ok, al power tipka je mogla bit izbočenija{#}..

Zvučnik na Lumiji je poslovično dobar, mada mi se čini da je na ženinoj lumiji 520tki, za dlaku glasniji; zvuk u slušalici je bez zamjerke, signal wlana je vrhunski i tu dere ostale androide dobrano (S4, LG G2, HOX+, S3 itd. da ne nabrajam).

Signal mreže je isto bez zamjerke..

Težina moba je dobro izbalansirana, tak da i praktički nije zastrašujućih 158g strašno{#}. Dok sam fural 920 za nju to baš nisam mogel reć, pošto je ono, hmm, teška (180g) a i u ruci mi je bila nekak neprirodna, ko da kamen držim čudnog oblika..

Što se tiče baterije tu sam bil žešći skeptik, poznavajući wp8 koji baš ne "špara na bateriji" neg je potrošać, a to sam se uvjeril na 920 tj 925..

1020 izdrži 1 dan torture, 1.5 dana umjerenog korištenja (wlan+3g/h+, znači kombinirano).. Sve u svemu, ostal sam iznenađen (pošteđen potrošnje baterije) s baterijom na lumiji, naravno pozitivno:)

E sad da malo dotaknem WP8, prvi susret mi je bil Samsung Omnia, WP7, s kojom sam bil oduševljen a još dok se JB, nije joj bilo kraja s obzirom na njene mogućnosti, i onda, tu sam stal; od onda samo sam vozil android i to dost modela sam imal, neko kratko vrijeme sam se družil i s iOSom (ip5)..

Da se nazad vratim na wp8, jest da mi fale neke (file manager) stvari, al aj tu je na vratima wp 8.1 pa se nadam boljim nadolazećim vremenima za sam OS...

Na lumiji 1020 OS se vrti fluidno (al nije brz) bez zastajkivanja, štucanja i inih stvari uz 2gb bilo bi čudno da je suprotno, mada kolko sam čital navodno je 1gb rezervirano samo za fotić, a ostalih 1gb, za sve ostalo..

E dolazimo do  stvari za kaj je ta Lumija i namjenjena uz surfanje, gps, razgovori itd. prioritet joj je fotkanje, video i sl..

Na tom polju joj nemre prismrdit ni jedan smartfon (kolko god S4, ip 5s imaju dobre kamere, al nedovoljne dobre za Lumiju)..

Ko ima 1020 tvrdim da mu ne treba drugi fotić i točka..

Ima manualne kontrole, tak da se da iz nje izvuć ono najbolje, fotkal sam na automatici i slike su odlične, al dok se prebaci na manual onda zabava počinje; naravno da treba igranja/prakse s tim, al odličan rezultat je neminovan dok se utvrdi gradivo, i naravno tu je RAW podrška, pa di ćeš bolje{#}

Komotno mogu reć da može parirat naprednijm kompaktima (Oly xz1, Canon s95/110) naravno dvojac ipak ima kvalitetniju optiku, al Lumija ima svoje adute i definitvno im diše za vratom/može stajat uz bok..

Veličina senzora odgovara naprednijim kompaktima tak da joj je to pripomoglo za fenomenalnu fotku uz ostatak stvari (OIS mislim da je druge generacije, rich sound, xenon flash itd)..

Video je a kaj reć više, nego, odrađuje posao na visini zadatka, rich sound je strava, pogotovo ak imate kvalitetnije zvučnike doma, onda to sve dolazi do izražaja; video vrti na konstantnih 30fps neovisno o osvjetljenju, nažalost dost smartfona ne prati tih 30 fps pa u slabije osvjetljenim prostorima gledate slideshow na 15-tak fps, naravno to vrijedi za one kome je video među bitnijim stvarima...

Ak se traži smartfon s foto karakteristikama, to je to, lumija 1020 je napravljena za to..

Možda ko manu bi joj uzel cijenu, nova oko 5 soma, rabljena oko 3 soma..

Da je skupa, skupa je bez daljnega, pogotovo nova...

Evo jedan link di ekipa stavlja svoje fotke 

http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-1020/233015-57.htm

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.4.2014 21:10 (zvonac).
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Nokia Lumia 1020

ja sam si ju prošli tjedan nabavio prilikom produženja ugovora kod t-mobilea za 3200kn na 24 rate da lakše progutam (135kn mjesečno rata) i dobio foto masku zabadava (400-500kn vrijednosti) u kojoj je dodatna baterija, i pravi gumb za okidanje i navoj za stativ.

inače je vani nova za 519€ (oko 4000kn)

prezadovoljan sam za sada, još trebam opsežnije isprobat kameru zbog koje sam ga i kupio, za one situacije kad nemam svoj E-M5 sa sobom

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Nokia Lumia 1020

Mislim da bu te prosla volja za E M5:D

Ja sam za svoju nabavil case kozni od Tetded, prezadovoljan s case-om..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nokia Lumia 1020
zvonac kaže...

Mislim da bu te prosla volja za E M5:D

Ja sam za svoju nabavil case kozni od Tetded, prezadovoljan s case-om..

to se ne bu desilo, ipak se ozbiljnije bavim fotografijom, ali će lumia dobro doći u situacijama kad nemam fotić kod sebe a naletim na neki dobar kadar

ja sam si naručio ovo http://www.ebay.co.uk/itm/Universal-Army-Camo-Bag-for-Mobile-Phone-Belt-Loop-Hook-Cover-Holster-Pouch-Case-/321208721504?ssPageName=ADME:L:OC:US:3160

u crnoj boji

lumia dobro leži u ruci, crna koju sam kupio izgleda elegantno. za sada jedina zamjerka mi je kod muzike što nema mogućnosti odabira da svira sve iz određenog direktorija, nego se mora stvoriti playlista

17 godina
Nokia Lumia 1020

daj mi reci kakav je zaslon boje i to, i na vani na suncu dal se moze bez beda vidjet cisto ekran ili slabije? npr ovaj moj samsung je vani recimo na suncu katastrofa.

thx

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice