Nokia 5800 v40 software

poruka: 333
|
čitano: 97.107
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Nokia 5800 v40 software
Psiho246 kaže...
ansha kaže...
@psiho - to da na dosta manjem i usto rezistivnom ekranu mozes pisati brze jednostavno nije istina.

Ma nemoj.

To sto ti kazes jednostavno nije istina.

Zasto bi bilo jednostavnije pisati na kapacitivnom nego na rezistivnom ekranu?

Ocito nisi koristio rezistivni ekran nego si procitao nekog trola negdje na forumu kako kenja. ;)

Rezistivni ekrani su takodjer precizniji od kapacitivnih i to je cinjenica. ;)

IPhone ekran je osjetljiviji, to je istina ali to nekad zna biti lose. Okrznes ekran i stisnes krivo slovo.

Resistivni je dovoljno osjetljiv da prepozna lagani pritisak prsta ali mozes sa prstom proci preko povrsine ekrana bez da pritisnes krivo slovo.

Edit: I da, kao sto sam vec rekao, ovo nije samo moje misljenje vec od doticnog korsinika iPhone-a. :P

Ja sam se samo slozio s njim.

I da nespominjem da možeš pisat sa stilusom, noktom na lijevoj nozi, žicom,vilicom, olovkom(mislim tipkat ne pisat,ali ima ono prepoznavanje rukpisa gdje se doslovce piše) i svime što je kako tako špičasto.

TS na XM5800 je super.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
protjeran
@psiho - a j*bemu, ne slazem se s tobom al necemo sad ratovat. Kad ja uzmem bratovu 5800 pola pritisaka mi ne registrira vec mi treba period navikavanja nakon iphona. Rezistivne ekrane sam itekako koristio i ja definitivno pisem najbrze na iphonu. Vjerujem da si ti naviknut na nokiju al ne mozes zbog toga zakljucivat da je to najbrze, mozda bi bio brzi na iphonu da imas vremena naviknut se.
17 godina
ansha kaže...
@psiho - a j*bemu, ne slazem se s tobom al necemo sad ratovat. Kad ja uzmem bratovu 5800 pola pritisaka mi ne registrira vec mi treba period navikavanja nakon iphona. Rezistivne ekrane sam itekako koristio i ja definitivno pisem najbrze na iphonu. Vjerujem da si ti naviknut na nokiju al ne mozes zbog toga zakljucivat da je to najbrze, mozda bi bio brzi na iphonu da imas vremena naviknut se.

Kazem ti, nisam ja tako rekao. Mislim i ja tako mislim, ali ovo je misljenje jednog mog poznanika koji ima iPhone vec duze vrijeme.

Ja sam probao dva puta iPhone i pisanje. Osjetljiviji je ali jednostavno uvijek fulam slovo koliko se god trudio biti precizan.

To mi se na Nokiji nikad ne desava.

Ono stisnem "n" on mi "m" detektira i takve stvari...

I nije da imam cevape od prstiju, ono normalna ruka.

- Psiho246
17 godina
ansha kaže...

Sigurno bi najbrže pisao na mobitelu sa tipkovnicom kao N97, Xperia itd.

16 godina
odjavljen
Nokia 5800 v40 software

Pih, ja najbrze pisem poruke po onim starijim nokiama sa klasicnom tipkovnicom. Tamo ne moram niti gledati u mobitel.

Ovako Iphone, 5800 (imah oba) 'kuckam' kao moja stara na tipkovnici. K'o corava koka...

No, mislim da ste otisli u OT, jer se ovdje raspravlja o v40 za 5800, pa zna biti zamorno ljudima koji traze neke odgovore listati stranice u kojima se nista pametno ne pise o toj temi.

Postoje drugi topici za prepucavanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 21:08 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

@ansha

zar nije d^2=a^2+b^2? a p=a*b =>a=p/b =>d^2=(p/b)^2+b^2? Vidis li sad kakve veze ima?

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 21:47 (logic).
15 godina
protjeran
logic kaže...

@ansha

zar nije d^2=a^2+b^2? a p=a*b =>a=p/b =>d^2=(p/b)^2+b^2? Vidis li sad kakve veze ima?

Ti si time pokazao da i jedno i drugo ovisi o duljini starnica, a ja sam htio reci da ako ne poznajemo omjer/duljinu stranica, da onda nemamo nikakvu vezu izmedju p i d. Beskonacno mnogo pravokutnika ima istu duljinu dijagonale a razlicite povrsine, isto kao sta postoji beskonacno pravokutnika iste povrsine a razlicitih dijagonala. Poznavajuci samo dijagonalu ne znamo nista o povrsini.

Slazemo se al nisi tocno shvatio sta sam htio reci. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 0:07 (ansha).
17 godina
Hyperion kaže...
ansha kaže...

Sigurno bi najbrže pisao na mobitelu sa tipkovnicom kao N97, Xperia itd.

Nebi... vjeruj mi... ja brze tipkam na iphoneu nego na N97 :)

Treba uprit ko sivonja. Plus sta mi fali lijevi shift pa moram lomit ruku :)

I'm going woo woo
17 godina
Nokia 5800 v40 software

Ja ni netipkam uopće, nešto malo na google,youtube, koji sms mjesečno i to je to. Tipkanje mi nije od nekog značaja samo odu zglobovi, tako je i sa tipkovnicom, šta ću brzo tipkat kada mogu nekom srednjom brzinom neće nitko umrijet pritom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ansha kaže...
logic kaže...

@ansha

Ti si time pokazao da i jedno i drugo ovisi o duljini starnica, a ja sam htio reci da ako ne poznajemo omjer/duljinu stranica, da onda nemamo nikakvu vezu izmedju p i d. Beskonacno mnogo pravokutnika ima istu duljinu dijagonale a razlicite povrsine, isto kao sta postoji beskonacno pravokutnika iste povrsine a razlicitih dijagonala. Poznavajuci samo dijagonalu ne znamo nista o povrsini.

Slazemo se al nisi tocno shvatio sta sam htio reci.

Samo sam ispravio netacnu tvrdnju koju si rekao citiram "pa ne vidim bas kakve veze ima dijagonala s povrsinom osim sta pomocu nje mozemo odredit maksimalnu povrsinu". Ima direktne veze sto se vidi iz jednacine koju sam stavio. To sto se samo iz dijagonele ne moze izracunati skoro niste ne znaci da nema veze ;)

15 godina
protjeran
Pa i nema direktne veze i to ona jednadzba ne dokazuje jer je besmisleno supstituirat a sa p/b jer ne mozes znati p bez a. To sta su i p i d u istoj jednadzbi nista ne znaci. Pretpostavljam da onda d zavisi i o volumenu kvadra konstruiranog nad pravokutnikom a-b? Evo kako: d^2=(v/b*c)^2+b^2 -imam v i d u istoj jednadzbi iako nisu medjuovisni.
17 godina
neaktivan
Nokia 5800 v40 software

Ugrubom računicom se dobije da je površina ekrana 5800XM=28cm a površina iphonovog ekrana=37.5cmšto je mrvicu manje od 30%-tnog povećanja.

Kažu da imamo dva uha i samo jedna usta, kako bi pričali samo pola onoga što čujemo....
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako se moze postaviti jednacina onda su direktno povezani. Ako mijenjas a ili b mijenja se i d. Kako mogu direktnije biti povezani. To sto ti za racunjanje povrsine nije dovoljno samo d je drugi par rukava.

17 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Ugrubom računicom se dobije da je površina ekrana 5800XM=28cm a površina iphonovog ekrana=37.5cmšto je mrvicu manje od 30%-tnog povećanja.

Veci ekran sa manjom rezolucijom.

16 godina
neaktivan
ja na iphonu uvijek falim koje slovo dok na nokiji to nije slucaj mogu rec da sam brzi na nokiji nego na kompu
Neznam di se ide za to .
15 godina
protjeran
@logic - povezani su indirektno jer se oboje mijenjaju sa mijenjanjem a i b. U onoj jednadzbi koju si napisao samo si a prikazao kao p/b sta nema logike jer p proizlazi iz a i b, tako da bez a nemas p pa je time i besmisleno a izrazavati kao p/b. Problem je sta ti zakljucujes da su direktno povezani jer si ih strpao u jednadzbu koja ima isto smisla kao ova koju sam ja napisao a povezuje volumen i dijagonalu iako je odma jasno da ne mogu biti direktno povezani.
17 godina
neaktivan

Ne znam kako se jednacina moze smatrati indirektnom zavisnoscu jer to jednosavno matematicki nije tako. Ti ides logikom ali matematika je neumoljiva. Al ok ionako smo debelo offtopic. Samo da ti kazem da sam ja masinski inzenjer i malkice sam ucio matematike ;)

Bez potcjenjivanja bilo koga naravno.

17 godina
Nokia 5800 v40 software

OMFG, daj prestanite sa offtopicom.

Kog boli k za izracunavanje povrsine pravokutnika o temi o novom software-u za Nokiu?

Ajde sad, tko moze bolje izrecitirati pi je pobjednik...

- Psiho246
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Psiho246 kaže...

OMFG, daj prestanite sa offtopicom.

Kog boli k za izracunavanje povrsine pravokutnika o temi o novom software-u za Nokiu?

Ajde sad, tko moze bolje izrecitirati pi je pobjednik...

Slažem se Psihom, stvarno ste ga pretjerali, ljude ovdje zanima Nokia v40 software a ne vaše nebuloze  !

I see banned people.
15 godina
protjeran
Nokia 5800 v40 software

Slazem se i ja pretjerali smo! ;)

Al cemo se slozit logic i ja sa zakljuckom da treba gledati i omjer stranica a ne samo dijagonalu jer se lako prevariti kao sto se kolega DamageHigh uzevsi u obzir samo dijagonalu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Naravno da treba to ja pricam cijelo vrijeme.

15 godina
neaktivan
Nokia 5800 v40 software

ides... koliko problema...  e sad da pitam nesto nevezano uz duljinu dijagonale Osmijeh jel neko zna neki dobar program kojim bi se mogle kreirati nove teme za ovu nokiu 5800 XM (v5) mislim mob je neopisivo dobar, al htio bih mu dodati neki svoj schtih... tako da bude bas moj (my precious... buahahhaha)  sorry mal sam se zanio...

he who dares, wins...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo na prvu, google kaze da je trebalo 0,23 sec ;)

http://series-60-theme-studio.en.softonic.com/symbian

17 godina

Imam XM 5800 i sada mene zanima može li se preko kakvih dodatnih programa još nešto natrpati na početni ekran?

Mislim toliki ekran i gore imam samo 4 shortcuta za aplikacije, imenik i virtualnu  tipkovnicu, mislim da je to moglo puno bolje.

Vidio sam kako to izgleda na Samsungu 5230 i čisto mi se dopalo, ovdje mi je stvarno pusto i bezveze.

17 godina
Kristyans kaže...

Imam XM 5800 i sada mene zanima može li se preko kakvih dodatnih programa još nešto natrpati na početni ekran?

Mislim toliki ekran i gore imam samo 4 shortcuta za aplikacije, imenik i virtualnu  tipkovnicu, mislim da je to moglo puno bolje.

Vidio sam kako to izgleda na Samsungu 5230 i čisto mi se dopalo, ovdje mi je stvarno pusto i bezveze.

Jel imas ovu novu verziju 40 software-a?

Ako nemas, stavi si to i imat ces novi home screen.

- Psiho246
17 godina
Psiho246 kaže...
Kristyans kaže...

Makar i tada možeš vratit na stari home screen (da su ti one ikone gore,a ne dole kao inače).

Ma ja sam sve one gluposti maknuo sa home screena kao search, e-mail, kontakti i samo ostavio prečice programa. Više volim kada se vidi desktop background -> Neytiri trenutačno

Moje postavke:

Normalne:

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 18:46 (Hyperion).
17 godina
Hyperion kaže...
Psiho246 kaže...
Kristyans kaže...

Makar i tada možeš vratit na stari home screen (da su ti one ikone gore,a ne dole kao inače).

Ma ja sam sve one gluposti maknuo sa home screena kao search, e-mail, kontakti i samo ostavio prečice programa. Više volim kada se vidi desktop background -> Neytiri trenutačno

Moje postavke:

Normalne:

Dobar wall ali imas i one prave Avatar teme a ne samo wallpaper.

Stavi si to, meni osobno bolje izgleda. :P

Ja ipak imam klasicnu temu, onu blue wave ili kako vec. :P

- Psiho246
17 godina
neaktivan

da li se i vama oni konktakti tesko vrte. Kao da je ekran tu manje osjetljiv kad su kontakti tu. Meni skoro neupotrebljivo.

16 godina
odjavljen
logic kaže...

da li se i vama oni konktakti tesko vrte. Kao da je ekran tu manje osjetljiv kad su kontakti tu. Meni skoro neupotrebljivo.

Meni rade normalno, ako mislimo na iste 'kontakte'.

17 godina
logic kaže...

Mislis onaj widget na home screenu ili kontakti u imeniku?

Meni oboje radi perfektno - fluidno i brzo.

Koristis li mozda kakvu temu? Mozda su ti ostale neke aplikacije u pozadini? (zbog tebe i takvih nam i ne treba multitasking. :P Salim se)

Probaj restartat mobitel. Zgasi pa upali.

- Psiho246
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice