Naime jucer sam uzeo Nexus s preko vipa u tarifi bez limita 100 i čovjeka sam pri kupovini pitao kad ce mi biti dostupni tih 512 mb-a koji ulaze u tarifu i rekao mi je odmah, jucer sam bio doma cjelu vecer i spojen na wifi i pregledao sam par puta racun za svaki slucaj i kaze da je potrosnja 00,00 kn , danas ujutro sam otisao na face u skoli i posaljem poruku na 777 tpo kako bih provjerio stanje racuna sad i kaze 415 kn da sam potrosio tj 55 mb-a. Nije mi jasno kako je to moguce ako imam 512 mb koji ulaze u tarifu, a i neznam koga da nazovem jer trazim po internetu i nisam nasao broj korisnicke podrske koju mogu nazvat nego samo putem sms-a . Ima li ko kakav prijedlog?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo ovako:
Android kad prijeđe u sleep mode, nakon nekog vremena isključi wifi (tzv Wifi Lock, to mu je ugrađena fukcija). E sad, kad tebi nexus prijeđe u sleep mode on nakon nekog vremena (cca 20min) isključi wifi, te ako to prethodno nisi ugasio prebaci se na 3G ili koja već vrsta bude u to vrijeme dostupna(ili EDGE ili GPRS). Tvoj nexus je prešao u sleep mode, te sve radnje koje on provjerava dok je van sleep mode-a na wifi-u on provjerava(vremenska prognoza,e-mail,nadogradnje sustava), te ti tako troši promet. Otuda
tebi povećan promet. Evo kako to ugasiti: Wireless & network > Mobile networks > [odznači] Data enabled
Evo ovako:
Android kad prijeđe u sleep mode, nakon nekog vremena isključi wifi (tzv Wifi Lock, to mu je ugrađena fukcija). E sad, kad tebi nexus prijeđe u sleep mode on nakon nekog vremena (cca 20min) isključi wifi, te ako to prethodno nisi ugasio prebaci se na 3G ili koja već vrsta bude u to vrijeme dostupna(ili EDGE ili GPRS). Tvoj nexus je prešao u sleep mode, te sve radnje koje on provjerava dok je van sleep mode-a na wifi-u on provjerava(vremenska prognoza,e-mail,nadogradnje sustava), te ti tako troši promet. Otuda
tebi povećan promet. Evo kako to ugasiti: Wireless & network > Mobile networks > [odznači] Data enabled
on ne pita za to...
dakle u tarifu bez limita 100 ulazi 512mb prometa na mjesec, sad otidi u vip i objasni situaciju...
druge nema ili nazovi sluzbu za korisnike sad odmah...
Nazvao sam ih i kazu da je to greska u sustavu koji javlja racun kod novih korisnika, da sam potrosio zapravo 1 mb :)
evo da se nadovezem na ovu temu.. moze li mi tko reci postoji li koja aplikacija ili widget da wifi ostane upaljen nakon sleepa
Nazovi sluzbu za korisnike i objasni im šta je bilo. Zapisati datum i vrijeme poziva kao i ime operatera. Vip će ti vjerojatno obrisati taj trošak, ali ako se slučajno pojavi na sljedećem računu moraš imati sve podatke.
Pretplata je najbolje što možeš imati za tarifu, pogotovo ako odabereš pravu pretplatu za svoje potrebe. Također, nije za svakoga, već za one koji znaju što rade i znaju sami sebe kontrolirati. Zato najbolje instalirati neki mjerač podatakovnog prometa i redovito provjeravati ili uzeti tarifu s neograničenim prometom. Ja koristim već 2 godine mobilni internet na smartphonu i nikad nisam platio više od 7kn doplate za prekoračeni promet. Kako se ono kaže? Nije žvaka za seljaka?