Mobitel kupljen u EU. Jamstvo?

poruka: 5
|
čitano: 7.101
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdravljam, imam jedno pitanje. Naime, imam priliku kupiti Samsung Note mobitel koji je kupljen u Austriji i ima njihovo jamstvo i račun. Mobitel je inače nov, a prodavač mi je čak poslao i imei broj, pa me zanima jel to jamstvo može vrijediti kod nas, ili barem u SLO, ako mi se neštos njime dogodi?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Šta nisu jamstva međunarodna ili tako nešto?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Mobitel kupljen u EU. Jamstvo?

Najlakše ti je nazvati MMM Agramservis. Oni su ovlašteni servis za Samsung mobilne telefone, pa s IMEI brojem provjeriti dali će ti oni priznati jamstvo ukoliko dođe do kvara...

Pozdraf...

Zed's dead baby, Zed's dead...
12 godina
neaktivan

Moram podići temu jer imam jedno slično pitanje: kupila bih mob iz italije, preko e-baya. Kaže da ima talijansku garanciju, no svakako ne želim slati mob na popravak natrag u italiju. Ne razumijem najbolje ovo s EU jamstvom pa moram pitati, ako tko zna odgovoriti prije mobisa (a znate koliko su brzi): može li se kod nas ostvariti ta garancija i kakva se uopće priznaje od nekog prodavača iz EU?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Mobitel kupljen u EU. Jamstvo?
Makonja kaže...

Moram podići temu jer imam jedno slično pitanje: kupila bih mob iz italije, preko e-baya. Kaže da ima talijansku garanciju, no svakako ne želim slati mob na popravak natrag u italiju. Ne razumijem najbolje ovo s EU jamstvom pa moram pitati, ako tko zna odgovoriti prije mobisa (a znate koliko su brzi): može li se kod nas ostvariti ta garancija i kakva se uopće priznaje od nekog prodavača iz EU?

To ovisi o ugovorima između distributera i prodaje i nema "jedinstvenog" odgovora.

Možda neki domaći servis ima takav ugovor kojim su mu pokriveni troškovi, ali trebalo bi pitati za svakog proizvođača svaki servis zasebno ili cntralni ured proizvođača u RH, ako postoji.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice