Memorijske kartice u telefonima?

poruka: 26
|
čitano: 13.039
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Memoriske kartice u telefonima?

dakle dali je opasno imat u mobitelu memorisku karticu vecu od 2GB??

po nekim pricama sam cuo da je moguce da ti sprze mobitel... npr ja trenutno imam 2GB i popunio sam ju cijelu i namjeravo bi si kupit vecu tojest nisam ni siguran od kolko postoje znam za 4GB a dalje nisam ni cuo no usput bi me zanimalo dali ima koja veca i dali bi je smio stavit u moj mob? Sonny Ericson C902 tip trenutne kartice M2...

hvala...

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 13:18 (damian123).
Moj PC  
0 4 hvala 0
17 godina

Ja prvi put to cujem!

Ne znam kako ti mem-card moze sprziti mob? pa nema svog napajanja. Ja koristim 2 gb vec 3 god i nisam imao problema.

We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse. It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Memoriske kartice u telefonima?
ROFLMAO! HAHAHAHA, netko te bome jako zafrkava, slobodno možeš stavit i 8GB, neće ti se ništa spržit
I nije Sonny nego Sony, i nije 'memoriska' nego 'memorijska'
Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
16 godina
neaktivan
Šef kaže...
ROFLMAO! HAHAHAHA, netko te bome jako zafrkava, slobodno možeš stavit i 8GB, neće ti se ništa spržit
I nije Sonny nego Sony, i nije 'memoriska' nego 'memorijska'

hehe ok hvala budem vidio jos sad tocnije od kolko cu uzet... hehe događaju se greske kad se oce na brzinu napisat.. :P

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan

Da ti sprzi mobitel!?? WTF??? Ti si vjerovatno cuo da kada kupis vecu karticu,mobitel ti je sporije ucitava...

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.1.2010 18:40 (stevan94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kad smo kod memorijskih kartica zanima dali memorijska kartica može utjecati na rad mobitela npr. da se softver malo sledi sa vremena na vrijeme i da dosta opcija ne funkcioniše kad se to desi.

Imam Sony Ericcson W 800i i Memory Stick Duo 512Mb.

Dešavaju mi se određeni problemi, nosio sam na flashovanje, ali nije pomoglo.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
boxer kaže...

Kad smo kod memorijskih kartica zanima dali memorijska kartica može utjecati na rad mobitela npr. da se softver malo sledi sa vremena na vrijeme i da dosta opcija ne funkcioniše kad se to desi.

Imam Sony Ericcson W 800i i Memory Stick Duo 512Mb.

Dešavaju mi se određeni problemi, nosio sam na flashovanje, ali nije pomoglo.

mozda i da, ako je kartica neispravna

17 godina

Još to nisam čuo, imam od 8Gb i sve je Ok

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
@boxer Kako misliš da ti puno opcija ne radi? Meni se malo bio W880i usporio kad sam stavio kartícu od 2GB (bila je 1GB), ali kasnije je sve dobro radilo (ili sam se ja navikao)
Provjeri da nije izašao novi softwer pa update-aj, a to možeš i sam sa Sony Ericsson Update Service-om, baci pogled na SEove stranice
Intenzivno koristim: m.bug.hr ///// Ako ti je netko pomogao, stisni Hvala (ispod potpisa).
17 godina
Casperius79 kaže...

mozda i da, ako je kartica neispravna

Hmmm, kartica radi nije baš totalno neispravna. Radila je i u drugom mobitelu uredno.

Šef kaže...
@boxer Kako misliš da ti puno opcija ne radi? Meni se malo bio W880i usporio kad sam stavio kartícu od 2GB (bila je 1GB), ali kasnije je sve dobro radilo (ili sam se ja navikao)
Provjeri da nije izašao novi softwer pa update-aj, a to možeš i sam sa Sony Ericsson Update Service-om, baci pogled na SEove stranice

Sa vremena na vrijeme mobitel mi "izblesira" i pola funkcija zakaže ili ne radi kako bi trebalo.

Kad se to desi, neće da snimi slike, mobitel prima poziv i radi vibracija, ali ton se ugasi, tema na mobitelu poprimi čudne oblike, uglavnom pocrni onaj okvir oko opcija, a video, mp3 pjesme mobitel neće da prepozna.

Kada restartujem mobitel proradi sve.

Flashovao sam mobitel i stavljen je najnoviji softver, ali nije pomoglo, probao sam vaditi mem karticu da vidim imali uzročne veze, ali još nisam sto posto siguran da je to toga, pa zato pitam.

Tip koji se bavi već dugo vremena preprodajom i popravljanjem mobitela je stavljao softver, otvarao ga i sve je ispravno, tako da ne može da skonta o čemu je riječ.

Što je najgore dešava se nasumično pa ne mogu da utvrdim pravi uzrok.

Pa sam mislio dali možda dođe do komunikacijske greške između mobitela i memorijske kartice pa softver zakaže.

Otvorio sam ovu temu u vezi tog problema, ali dosada nisam naišao na rješnje.

16 godina
neaktivan

@autor ovo je najveća glupost koju sam čuo u svom životu...

@boxer moguće je ako je kartica neispravna, možda da probaš

slušati muziku sa kartice da vidiš da li se prilikom stalnog pristupa

podacima to dešava.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Memorijske kartice u telefonima?
nedIm kaže...

@autor ovo je najveća glupost koju sam čuo u svom životu...

@boxer moguće je ako je kartica neispravna, možda da probaš

slušati muziku sa kartice da vidiš da li se prilikom stalnog pristupa

podacima to dešava.

Probao sam i to.

Par dana sam imao neke pripreme i trčao sam 12 km dnevno i slušao non stop muziku dok se baterija na kraju dana nije istrošila i problem se nije desio.

U po slušanja muzike dobijem par poziva i odgovorim, nastavim slušati, opet problem nije prouzrokovan.

Znači pravljeni su i prekidi nekih funkcija, ali nije se desio problem.

Par dana sam maksimalno pokušavao da se iživljavam na mobitelu, skoro sve funkcije sam isprobavao, namještao, zapisivao i brisao podatke, i problem se nije pojavio.

Pobrisao sam sve sa kartice, provjerio sa antivirusom da nisam šta pokupio dok sam priključivao na kompjuter i ništa.

Napravio sam i master reset, ali nije pomoglo.

Problem se i dalje nasumično javlja, i još nisam skužio šta je uzrok.

Ovaj mobitel sam dobio na poklon, tako da ga nebih mjenjao za novi mobitel, jer mobitel ima ogromnu sentimentalnu vrijednost za mene.

Što se tiče dijelova mobitel je prilično očuvan, nije razbijen, padao u vodu itd.

15 godina
HCSC kaže...

Još to nisam čuo, imam od 8Gb i sve je Ok

I ja imam od 8GB vec 2mjeseca i nemam nikakvih problema!!

15 godina
neaktivan

Na novijim mobitelima nema sanse da bude problema!

nije vazno ciljati u metu,nego metati u cilj :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Imam jednu od 8GB i od 4GB.. Nosim obje u futrolici ako zatreba... Obje pune :S

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

imam mobitel LGKP502 i želim si kupiti memorijsku.dvoumim se između 2 GB i 4GB .zanima me koliko treba da se popuni memorijska od 4 gige,a koliko od 2 gige...mislila sam kupiti od 4 GB da ne moram razmišljati koliko imam još memorije,ali s obzirom da često mijenjam mobitel neznam hoće li mi memorijska pasati u sljedeći mobitel...pomagajtee!!!

16 godina
AnneNO1 kaže...

imam mobitel LGKP502 i želim si kupiti memorijsku.dvoumim se između 2 GB i 4GB .zanima me koliko treba da se popuni memorijska od 4 gige,a koliko od 2 gige...mislila sam kupiti od 4 GB da ne moram razmišljati koliko imam još memorije,ali s obzirom da često mijenjam mobitel neznam hoće li mi memorijska pasati u sljedeći mobitel...pomagajtee!!!

ovako...

za popunjavanje 4GB ti obično treba dvostruko više podataka nego 2GB Namigiva

mobitel ti podržava kartice do 16GB tako da se nemoraš brinut.

tko želi objaviti svoje gej opredjeljenje nek slobodno stisne thumbs down xD
17 godina

Da li ima neke razlike u brzini rada u smartphoneima između kartica istog kapaciteta, a različite klase?

Kakvog vi iskustva imate?

Da li ste možda prelazili sa kartice manje klase na karticu neke veće? Da li se onda isplati dati nešto više para za npr. karticu klase 4 naspram klase 2?

Te da li je klasa 2 dovoljna za smartphone ili je bolje staviti neku više klase?

0 0 hvala 0
17 godina

Bump {#}

0 0 hvala 0
15 godina

I mene to zanima.

Dakle, bi li mobitel imao bolje performanse, kada bih u njega stavili neku bržu memorysku karticu?

Google is NOT your friend!!! (btw: 1domagoj1 IS time traveler)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Imam 8 GB sto sam dobio uz svoj Nokia 5800XM vec 3 godine. Nista se nije dogodilo.

Planiram uzet 16 mozda cak i 32 GB za Galaxy S2...

passat kaže...

I mene to zanima.

Dakle, bi li mobitel imao bolje performanse, kada bih u njega stavili neku bržu memorysku karticu?

Zavisi internoj memoriji, ali generalno telefon radi sve na internoj memoriji pa prebacuje stvari na karticu, tipa kada uslikas nesto foticem on to stavi na internu pa na memoriju, naravno sto prije to moze stavit na memoriju to ce stvar brze ici, ali kod novijih mobitela koji vec imaju intergiranih 16 i vise GBa neces vidit nikaku razliku.

Jedino mozda ako recimo pokreces aplikacije sa SDa pa ce se brze prebacit u RAMe mobitela... znaci loading time ce ti se poboljsat ako je aplikacija na memoriskoj.

Tipa ja imam Nintendo DS sa flash cardom, unutra imam microSD jeli, e sada on je class  6 sto znaci da brze ucitava i puno brze sejva neke stvari sa flashcardom naspram da sam kupio original ROM cartrage.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.6.2011 5:33 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Da li veličina memorijske kartice utječe na brzinu mobitela. To jest ako je kartica veća da je mobitel sporiji?. Ovo sam čuo negdje i nisam siguran da li je istina mislim više mi vuče da nije, ali ništa me ne košta pitati :) (16gb kartica i huawei u8650)

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koja memorijska ide u HTC Explorer?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Memorijske kartice u telefonima?
morticia999 kaže...

Koja memorijska ide u HTC Explorer?

microSD do 32gb.

13 godina
@ r3c0d. važno je koliko je popunjena kartica,znači ako imaš punih 16gb fajlova normalno da mobitelu treba više vremena da ih očita.moje mišljenje je da što veći kapacitet treba veća klasa.(32gb,cllas 10)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Memorijske kartice u telefonima?
@ZdravkoZ taj post je star skoro 7 mjeseci!!
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice