Kupovina mobitela s njuškala

poruka: 61
|
čitano: 15.864
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

o jbte kako se danas lako zaradi 200kn . daj meni 500kn uplati na racun poslat cu ti plavusu jednu iz praga.  ..a ja ni bratu rodjenom nevjerujem kad mi kaze " vratit cu ti buraz" lul

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Kupovina mobitela s njuškala
malina22 kaže... 

Poziv na broj je skraćeni broj njegovog računa. Djelimično si u pravu kad kažeš da je to kartica ali svaka kartica ima broj koji istovremeno je veže za račun, nije to prepaid telefon koji odeš na kiosk pa uzmeš bez ikakvih podataka. Inače kada se plaća na glavni račun banke mora se navesti podbroj da bi sistem znao na koji račun da rasporedi. Ovo znam jer radim na platama i znam kako funkcioniše.

A to da se policija neće zajebavati za taj novac, tu si u pravu.

Ja sam mu rekao da to nije nikakav tekući niti žiro., nego je to račun kartice...kartica ima svoj broj računa i ne veže se za nikakav tekući ili ništo slično., jel nije za dizanje love s bankomata nego kreditna ili charge....

U svakom slučaju mu je s tih 200kn smanjio mjesečni iznos računa za karticu . 200kn po 200kn i drugi mu ljudi plačaju mjesečni iznos kartice.

10 godina
odjavljen

Treba ga prijavit, to ga ništa ne košta, da li će se policija sa time zezati nije na nama.

Cijenite više pitku vodu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Treba ga prijavit, to ga ništa ne košta, da li će se policija sa time zezati nije na nama.

Može ga on prijavit., ali sve ispod 1000kn je beznačajno kazneno dijelo i on ga može tužit preko privatne tužbe

Citiram:

"Da, to je točno. Ako je riječ o krađi manjoj od 2000 kuna, počinjenoj nakon stupanja na snagu novog Kaznenog zakona, prema pravnom shvaćanju Vrhovnog suda to je beznačajno djelo i progon se ne bi trebao provoditi po službenoj dužnosti. No, to ne znači da policija, kad se dogodi takva krađa, neće odraditi svoj dio posla, a progon počinitelja privatnom tužbom nastavlja vlasnik te trgovine – kaže glasnogovornik zagrebačkog Općinskog kaznenog suda sudac Dražen Kevrić. "

Više nije 2000 nego 1000kn

8 godina
neaktivan
Cula sam se i ja s tim mariom i narucila mob i stavila predujam. nakon sto sam procitala ovo kontaktirala sam ga. Covjek mi je opusteno rekao ako zelis ja cu ti vratiti novac i snosim sve troskove.
I sta je naj bitnije kad sam uplatila predujam slucajno nisam upisala poziv na broj i covjek mi je vratio novac na racun i zamolio me da ponovno uplatim. Dakle imao je novac na racunu da je prevara nebi mi ni vracao. A da je prevara vjv mi nebi ni odgovorio ma mail kad sam ga napala za prevaru.

0 2 hvala 0
9 godina
neaktivan

0 dana, a evo nam i dotičnog ahahhahaah

Ali karma ti kad-tad vrati sve ono što si loše učinio drugome, to zapamti.

7 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Mogu screenat mail ako zelite nije problem...msm ako je prevara onda jbg i mene je sjeb. Al zanima me sta je bilo s osobon koja se pozalila prva ...
9 godina
neaktivan

Šta nije jasno, pa neko vrijeme ga zavlači do potpunog prestanka komunikacije i to je to.

A ti si očito gospodin prevarant pa pokušavaš osvijetlati obraz, ali si to napravio jako loše kad te se prozrelo za 2 sekunde.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ajme oprosti da san znala da je sve sta kazes istina nebi nis rekla hahah aj kralju smiri malo stv ja nisan mario samo sagledavan cinjenice
13 godina
neaktivan
Ne pricaj gluposti.
Nije ti on vratio novce...nego ti je banka automatski vratila novce.
Uplatila si na glavni racun Sberbanke., posto si fulala poziv na broj odobrenja., banka takve uplate automatski vraca na racun platitelja.

Ali cuj ti mozga - uplatis njemu na racun i jos kazes da si krivo uplatila.On logicno nije ni mogao dobit lovu ali on ti kaze da ce ti vratit lovu(logicno nemoguce jel je nije ni dobio)., i moli te da mu ponovno uplatis.hahahahha.

Kako vas lik driblja s pricom.,a vi pusite kao veliki.
8 godina
neaktivan
Vidis uplata priko e bankinga ne funkcionira bas tako. Ako neko polje ti promakne onda ti automatski dode obavijest na mobitel da si nes falia i novac se uopce ne skine s racuna. Poziv na broj inace se mora upisat kod pravnih osoba dok kod fizickih to nije nuzno i nista ne znaci jer poziv na broj samo poblize opisuje transakciju sta ja kod pravne osobe vazno. Mogu ti dat svoju knjigu iz bankarstva ako vas malo vise zanima
17 godina
neaktivan

Mobitel bi mi trebao doći do kraja sljedečeg tjedna. Javim kako je sve prošlo ili nije, za sad pozdrav svima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Znam da se teško pomirit sa tim, ali nit ćeš vidjeti novce, nit ćeš vidjeti mobitel. Frajer te mulja i mota oko malog prsta kako god okreneš. Do petka će pet novih izlika doći i samo će se rok produživati dok se lik ne prestane javljati.

Što prije se pomiriš sa tom činjenicom da si prevaren bit će ti lakše, a i nadam se da si iz ovoga nešto naučio. Budi sretan što su u igri samo 200 kn (iako, svaka kuna je čovjeku bitna jer i tih 200 treba zaraditi), ali bolje je i tako nego da je iznos veći.

Sad znaš da ubuduće moraš biti oprezniji.

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
mbmbm kaže...
Vidis uplata priko e bankinga ne funkcionira bas tako. Ako neko polje ti promakne onda ti automatski dode obavijest na mobitel da si nes falia i novac se uopce ne skine s racuna. Poziv na broj inace se mora upisat kod pravnih osoba dok kod fizickih to nije nuzno i nista ne znaci jer poziv na broj samo poblize opisuje transakciju sta ja kod pravne osobe vazno. Mogu ti dat svoju knjigu iz bankarstva ako vas malo vise zanima

Ajmo ispočetka...

Ovo gdje je kolega uplatio 200kn nije bio račun pravne osobe nego fizičke...i to gdje je on uplatio sam napisao 3-4 posta prije. Radi se o nekoj vrsti kartice...

Jedini način da dobije lovu natrag je reklamacija prema Sberbanci da je pogrešno uplatio.

Ovo što ti pišeš se kosi s zdravim razumom tj logikom. Ako ti nisi upisala poziv na broj odobrenja nego samo onaj račun koji je i kolega napisao tj glavni račun Sberbanke, onda ti on nikako nije ni mogao vratit lovu jel sustav sam automatski vrača ako je uplata pogrešna. On je nije dobio = nije je ni mogao vratit.

Kod fizičkih osoba možeš upisat s pbo ili bez pbo-a. Znači primjer : Upišeš IBAN HR142360000-3210756293 - uplata direktno na tekući ili HR142360000-1050000029 - glravni račun zabe i u pbo upišeš 00 3210756293 - opet uplata na tekući... - znaći postoje 2 načina - direktno na tekući ili preko pbo-a na tekući.

Gospodična ne treba mi vaša knjiga jel sam u bankarskom sektoru posljednjih 9 godina i radio sam na raznim aplikacijama i poboljšanju sustava transakcija.

Također je zanimljivo kako ste se vi odjedamput javili i branite gospodina koji nije isporučio mobitel. Šta vi stvarno mislite da smo mi tu na forumu vesla sisali...

Očito je da ili znate ili s navedenim surađujete ili ste Vi baš On. Kladim se da vam ovo nije jedini account na bug.hr., nego da imate pravi al s njega niste htjeli pisat.

Nadamo se da će čovjek ipak dobit svojih 200kn ili mobitel...ako ne - jebi ga., ima takvih koji bi se j... za 200kn.

8 godina
neaktivan
Ne branim ja nikoga samo san napisala ode svoje iskustvo. Smijesno je to sta je moj komentar bio pozitivan i svi odma napadaju. Kao da zele da se ljudima dogadaju lose stvari. Zalosno...

0 3 hvala 0
8 godina
neaktivan
Ovo je postala smjesna tema( da je veci iznos bilo bi zalosno al posto je 200 kn ovo je smjesno) i dalje ne vjerujem da neki vjeruju da ovo nije prevara 😂😂😂😂😂

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Danas je trebao doći mobitel, ali nije. Možda vrati novce možda ne..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Preko njuškala je najbolje face to face ili plaćanje pouzećem. Osobno kupio par mobitela tako i nikad problema.
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
rockman kaže...

Danas je trebao doći mobitel, ali nije. Možda vrati novce možda ne..

A da pitaš momka adresu i kažeš da ćeš poslat nekog po mobitel?

8 godina
neaktivan
Ziher se jos nadas i ocekujes da ces dobit mobitel ili novce 🙉🙉🙉🙈🙈🙈🙈

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Robi1992 kaže...

Čovjek nas želi držat updateane da ne bi još netko slučajno nasjeo ako je riječ o prevari. 

9 godina
neaktivan

"Ako" nakon što ga ovaj voza 2 tjedna ko malog majmuna. Da ti budem iskren nije niti čudo što čovjek vjerovatno ima fin profit na račun ovakvih majstora.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
footballer kaže...
Robi1992 kaže...

Čovjek nas želi držat updateane da ne bi još netko slučajno nasjeo ako je riječ o prevari. 

Tako nekako, nisam ni bio previše uvjeren od prvoga dana da će taj mobitel doći, ali znatiželja... Ugl ako ne vrati novce do kraja tjedna otić ću na policiju i podnijeti prijavu pa neka ima profit. 
Ako me netko želi vrijeđati ne mora ni sudjelovati u temi, ja sam ju pokrenuo samo da pomognem drugima. Hvala.

12 godina
neaktivan

To su one kartice koje daju za kupovinu na internetu, koju možeš zatražiti bez da si njihov klijent. Izgubio si novce i pomiri se s tim, za 200kn nitko ništa neće poduzeti, još gore to što nemaš nikakve druge podatke osim imena i prezimena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Moj savjet ti je da ne ides na policiju jer ce ti se smijati

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
A i sta si pomogo drugima svi ti govorimo da si prevaren i da sto prije se pomiris s tim da si izgubio 200 kn i da si prevaren jer ce ti bit lakse..a pomoc si trazio ti a ne mi

0 0 hvala 0
16 godina
Robi1992 kaže...
A i sta si pomogo drugima svi ti govorimo da si prevaren i da sto prije se pomiris s tim da si izgubio 200 kn i da si prevaren jer ce ti bit lakse..a pomoc si trazio ti a ne mi

Pomogao je u smislu ako netko slučajno naleti na ovu temu, možda odustane od sličnih egzibicija, tj. razmisliti će dva put...

17 godina
neaktivan
Robi1992 kaže...

Uplatio mi je 200kn nazad.

14 godina
odjavljen
rockman kaže...

Jedino što sada ne razumijem je razlog zbog kojeg se taj tip bavi prodajom mobitela ako nije u stanju isti dostaviti.

12 godina
neaktivan
footballer kaže...
rockman kaže...

Jedino što sada ne razumijem je razlog zbog kojeg se taj tip bavi prodajom mobitela ako nije u stanju isti dostaviti.

vjerojatno je vidio ovu temu pa mu je uplatio nazad.

ne vjerujem da bi inače tako postupio...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice