Kupih iPhone! Što dalje?

poruka: 37
|
čitano: 9.242
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Kao što i naziv teme kaže, kupih iPhone! Uglavnom, tema u kojoj se ovdje raspravljalo navela me da kupim potpuno funkcionalan iPhone 3G 8GB za 2200 kn.

Što dalje?

Naime, verzija firmware-a je 2.2

Podržava T-Mobile mrežu (098/099).

Kako do onih magičnih svojstava (instalacija aplikacija koje nisu verificirane od Apple-a)? More informacija me zbunjuje. Navesti ću samo neke primjere programa od kojih ne znam kojeg prvog instalirati, kako. gdje? Trebam li ga prvo 'jailbreakati'? Kako? Cydia? Installer? PwnageTool? QuickPwn? Yell0wsn0w?

Molio bih jednog (ili više) vlasnika iPhone-a da mi barem pokuša objasniti postupak. Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kupih iPhone! Što dalje?

ako si ga kupio otključanog, ne treba ga jailbrake-ati.

sve aplikacije za njega (njih nekoliko tisuća) ćeš nači u Installer-u.

Installer je program koji se nalazi na iPhone-u.

Djevojke postaju žene kada duboko u sebi osjete čvrsti razlog za to. :)
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Mislim da nije jailbreak-an. Kako provjeriti?

Ako bi mogao pasti nekakav mali tutorial... bio bih jako zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

otključan iphone-radi hr sim kartica

zaključan iphone- hr sim kartica ne radi

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Ako je kupljen u T--Mobile-u, naravno da njihova kartica (hr kartica) radi. Znači, ako rade sve mreže, to znači da je što? Otključan, jailbreakan?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Random. kaže...

Ako je kupljen u T--Mobile-u, naravno da njihova kartica (hr kartica) radi. Znači, ako rade sve mreže, to znači da je što? Otključan, jailbreakan?

o daa.

i nakon svakog upDate-a nećeš ga morati unlockati jer je kupljen kao takav.

dakle, sad možeš ići uživati u njemu i dodavati mu razne aplikacije.
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Radi samo na 098/099, što znači da nije otključan/jailbreakan? Jeli to ista stvar? Otključan i jailbreakan?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Zakljucan je na t-mobile. nemozes pokrenit sa vipom, i ostalim paradajizima.

U t-mobile-u ne dobivas jailbreakani, moras sam...

otkljucan i jailbreakan nije isto.

Ako hoces koristiti na npr. vipu moras otkljucati, ako hoces koristiti 3.rd party aplikacije moras jailbreakati.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Kako i s čim jailbreakati? Kako i s čim otključati?

Čemu služi ovo more aplikacija koje sam naveo u prvom postu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Proučiti ću one linkove na toj temi.

Pitanje: da ga update-am preko iTunes-a na verziju 2.2.1 pa onda pokušavam otključati/jailbreakati (koliko sam shvatio, nemožeš ga otključati dok ga ne jailbreakaš?) i ako da, kojim toolom? Znači prvo jailbreakam QuickPwn-om, pa onda otključam yellowsn0w-om?

I ako failam u nečemu, kako ga vratiti na početne postavke?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Samo restore, imas u itunesu.

Prvo pogledaj jel postoji jailbreak za tu verziju, postoji ja mislim.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Sad sam pročitao - postoji jailbreak za 2.2.1, ali ga ne možeš otključati, a 2.2 možeš, tako da idem probati sa 2.2. Samo se bojim da mi kod restore-a ne vrati na verziju 2.2.1

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Samo napravi backup u itunesu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

sad ga prodaj po 100 kuna vecoj cijeni i tim parama uzmi HTC

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

sad ga prodaj po 100 kuna vecoj cijeni i tim parama uzmi HTC

što je neko danas mudar

btw nije problem ga otključati niti jailbrejkati. pođi ja mackorisnik.com tamo imaš detaljne upute kako što da ti nepišem sad tu, ali to možeš samo ako ti nije firmware 02.30.03, ako ti je taj onda ništa od otkljkučavanja.
17 godina
neaktivan

http://www.bug.hr/forum/topic/rucna-racunala/iphone-korisni-linkovi/11437.aspx?page=0&jumpto=161002&sort=asc&view=flat

Tema o korisnim linkovima za iPhone..

Na prvom linku unutar teme imaš site na kojem su objašnjene sve moguće radnje nad ifonom, a na drugom tutoriali kako se što radi korak po korak.. Ako di zapneš, pitaj..

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Jailbreak-ao sam ga i dobio Cydiu i Installer.

Kako instalirati aplikaciju koju sam download-ao na PC na iPhone?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moram priznati da nisam probao, uvijek sam instalirao preko Cydie i Installera uz  WIFI..

Ima tutorial na: http://gizmodo.com/gadgets/piece-of-cake/how-to-install-apps-on-your-iphone-easily-no-hacking-skills-required-291184.php

ali nije baš jednostavno za prosječnog korisnika..

Probaj navedenu aplikaciju naći u repozitorijima Cydie ili Installera, ako je nemaš, moraš naći repozitorij koji ju sadrži te ga   dodati u Cydiu/Installer i onda instalirati aplikaciju..

UPDATE:   na gornjem linku navedeno je da opisani postupak više ne vrijedi, novi je na  http://gizmodo.com/5166029/how-to-install-apps-on-your-iphone-3g-or-ipod-touch-easily-and-for-free

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 18:18 (ferovca1).
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Koliko vidim, sve se to odnosi na download aplikacija preko iPhone-a, no kako ih dodati (.ipa fileove) preko iTunesa i slično?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.4.2009 18:33 (ferovca1).
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

možda da kupiš memorisku

I7 965 @5.1 , ASUS RAMPAGE II EXTREME , Dominator 12 gb DDR3 1600mhz , EVGA GTX295 & ASUS GTX 295 , HX1000W , WD1000BE X2 ,Coolermaster 932 HAF + monitor u boji .
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

hehehe naslov ove teme me podsjetio na jednu appleovu reklamu -

"I just bought a computer. Now what?"

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

http://www.mackorisnik.com/forum/viewforum.php?f=8

Prvo pročitaš FAQ i onda dalje pitaš ako ti nešto nije jasno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

@ferovca1 - Puno hvala na svim korisnim informacijama, prvi link sam pročitao prije, drugi je dosta koristan, izgleda da ću se ipak morati barem jednom spojiti na Wi-Fi da downloadam MobileInstallation patch.

@c0x0x - netko je ironičan danas?

@DhulKarnain - kakva situacija xD

@vjeko - to je jedna od prvih stvari koju sam napravio, pročitao taj FAQ. Ali ja sam ovdje pitao postoji li način bez da se spajam na Wi-Fi.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Nemam pojma kako ide to sa .ipa filovima, nisam nikad radio, a na Mackorisniku imaš sve to objašnjeno. Pretraži njihov forum, imaš tamo odgovore na sva pitanja.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vjeko kaže...

Nemam pojma kako ide to sa .ipa filovima, nisam nikad radio, a na Mackorisniku imaš sve to objašnjeno. Pretraži njihov forum, imaš tamo odgovore na sva pitanja.

Na MacKorisniku nemaš objašnjeno kako instalirati crackane aplikacije, jer je taj forum, ako i ovaj, protiv piraterije. Neće ti nitko reći kako instalirati crackane aplikacije, jer oni koji znaju koriste to samo da bi isprobali appove prije nego ga kupe, a drugi ne znaju kako to napraviti.
Jailbreak nije tu da bi se instalirale crackane aplikacije, nego da se zaobiđu Applove restrikcije što se tiće dopušenih APIa (npr. niti jedan app u AppStoreu ti se neće integrirati u sam OS, kao npr. SBSettings ili Cytact).
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

Samo mu kažem da tamo može doći do tih informacija jer ih od mene neće dobiti. Ne piratiziram aplikacije jer 2-5 USD stvarno nije puno!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kupih iPhone! Što dalje?

.ipa fileovi - trial. Ako mi se aplikacija sviđa, kupim je. Ali...(!) 90% aplikacija (.ipa i .app) su živo s*****. Prema tome, ja bih na to već potrošio opasno puno novaca na što?

BTW, sve sam rješio, tema više nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.4.2009 15:03 (Random.).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A znam da je 90% appstorea glupost. Imaš na YouTubeu nekoga to pravi reviewe Appova (AppVee ja mislim da se zove). Ja uvijek tamo pogledam dali ima video i dali aplikacija vrijedi novaca. Ako ni nema Video tamo, 80% sam siguran da app ne vrijedi.

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice