@Furymaker neznam s cime ih nije zadovoljio, ne citam rewieve nego kupim pa vidim iz prve ruke.. :D
za sada baterija brutalna, zvuk fantastican, kamera po meni jako dobra..
o brzini necu pricat, imam verziju sa 6gb ram-a.. :D
Dobar dan.
Trebao bih preporuku "kineskog" mobitela, a da se radi o kvalitetnijem brandu (tipa Xiaomi).
Nekakvi uvjeti:
- max 5" ekran
- što manje zezanja s updejtanjima, romovima, reklamama i sl. (ovo je prilično važno)
- sd utor (ako ima manje unutarnje memorije)
- iznos: 150 eura max sa svim davanjima
- što bolji omjer uloženo-dobiveno.
Naravno, može i preporuka sitea za naručiti obzirom da s su "cyber" dani, a prednost onima s bržom dostavom.
Odluka je za sada na: Xiaomi Redmi 3S Pro.
Hvala.
Vezano na ovo da želiš što manje zafrkancije s ROMovima i reklamama...
Kako imam doma 2 xiaomija, jedan kupljen u grosso (otključan, rootan i sve što ide s tim), drugi kupljen kod nas (ne smiješ otključati, rootati niti ništa jer gubiš garanciju) evo ti iskustva s reklamama i romovima.
Od izbora ROMova, IMHO najbolje radi xiaomi.eu ROM, ali to ti ne paše jer imaš zafrkanciju s otključavanjem i flashanjem i sav rizik koji iz toga proizlazi.
Global ROM ako ti prodavač stavi je možda najbolje rješenje za nekoga tko se ne želi zezati s flashanjem. Iako nije savršen, ima par nebuloza u njemu.
Reklame su posebna priča, ako je mob rootan, to nije problem, instaliraš free program, jedan klik i gotovo.
Ako ti mob nije rootan, onda imaš problem jer je programa koji skidaju reklame malo: adblock radi dobro, ali se plaća i to dosta, netguard meni nije radio nikako, ostale nisam probao. Osim toga, svi takvi koji rade u ne-root modu malo, ali opet opterećuje sistem i bateriju, imaš krivi prikaz data prometa ako ti je to bitno itd. itd.
Molim pomoc! Imam mobitel HOM TOM ht6 android 5,1. Javlja mi se problem da kad me netko zove, nekad normalno zvoni, a nekad uopce ne zvoni i onda samo vidim plavo svjetlo koje zmiga i javlja da imam propusten poziv. Ne znam da li treba nesto u postavkama bolje namjestiti.Hvala unaprijed na savjetima!
Sumnjam, ionako se troši suludo za blagdane, pa tu imaju trgovci najveću ispašu, nisu ludi da daju popuste ;)
Imam Galaxy S6 i to je zadnjih par mjeseci čisti horor. baterija je otišla skroz, punim ga svakih 4-5 sati, počeo se nešto restartati...uglavnom, dobro da nije još u zidu završio.
zanima me neki kinez, jer mi se neda više plaćati tolike novce za skupe mobitele, nema smisla stvarno. pa sam se odlučio za neko kinesko rješenje. budžet mi je cca 2000 kn (+/- parsto kuna). nisam neki preveliki freak za te mobitele da mi se da previše za..ebavat s flashanjem ROM-a itd., najbitnije mi je da je ekran najviše 5.5 (iako mi je i to malo previše) i da je kamera koliko toliko dobra. znam da neću dobit onu kakvu ima S6 (koja je stvarno briljantna), ali ću se zadovoljit s nekom malo slabijom.
razmišljao sam o Mi5, ili redmi pro...ili možda Huawei P9 lite...tog ima frend i prezadovoljan je, iako mi je 16 GB premalo
eto, svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli
hvala svima
A nisam, da, probat ću. iako, godinu i pol je već star, taman pravo vrijeme da krepa baterija :D
žao mi ga se riješit kad je ta kamera tako dobra, al me stvarno nervira ovo
Imam Galaxy S6 i to je zadnjih par mjeseci čisti horor. baterija je otišla skroz, punim ga svakih 4-5 sati, počeo se nešto restartati...uglavnom, dobro da nije još u zidu završio.
zanima me neki kinez, jer mi se neda više plaćati tolike novce za skupe mobitele, nema smisla stvarno. pa sam se odlučio za neko kinesko rješenje. budžet mi je cca 2000 kn (+/- parsto kuna). nisam neki preveliki freak za te mobitele da mi se da previše za..ebavat s flashanjem ROM-a itd., najbitnije mi je da je ekran najviše 5.5 (iako mi je i to malo previše) i da je kamera koliko toliko dobra. znam da neću dobit onu kakvu ima S6 (koja je stvarno briljantna), ali ću se zadovoljit s nekom malo slabijom.
razmišljao sam o Mi5, ili redmi pro...ili možda Huawei P9 lite...tog ima frend i prezadovoljan je, iako mi je 16 GB premalo
eto, svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli
hvala svima
Moja topla preporuka za LeEco Le 3 Pro, to mi je drugi mobitel te tvrtke i jako sam zadovoljan, radi bez greške.
Jake su im recenzije, tko više da taj će dobiti bolje recenzije.
Dobar dan.
Trebao bih preporuku "kineskog" mobitela, a da se radi o kvalitetnijem brandu (tipa Xiaomi).
Nekakvi uvjeti:
- max 5" ekran
- što manje zezanja s updejtanjima, romovima, reklamama i sl. (ovo je prilično važno)
Naravno, može i preporuka sitea za naručiti obzirom da s su "cyber" dani, a prednost onima s bržom dostavom.
Hvala.
Meni je danas stigao Redmi 3S Pro/Prime i mogu reći da sam zadovoljan viđenim. Došao je sa developer romom koji mi je nudio update koji sam odradio. Dolazi sa 32 gb a ima 24 GB slobodno pa sam stavio još jednu SD karticu od 32gb nek se nađe i sve šljaka bez problema. Stigao u 4 dana iz Grčke preko http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3s-3gb-ram-32gb-rom-4g-smartphone-gray.html
Dobar dan.
Nekakvi uvjeti:
- max 5" ekran
Hvala.
Meni je danas stigao Redmi 3S Pro/Prime i mogu reći da sam zadovoljan viđenim. Došao je sa developer romom koji mi je nudio update koji sam odradio. Dolazi sa 32 gb a ima 24 GB slobodno pa sam stavio još jednu SD karticu od 32gb nek se nađe i sve šljaka bez problema. Stigao u 4 dana iz Grčke preko http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3s-3gb-ram-32gb-rom-4g-smartphone-gray.html
Ako si uzeo običan 3S što si linkao, zašto nisi uzeo 32 Eur jeftiniji ovdje: Xiaomi redmi 3s
Neki poseban razlog ili?
Ako si uzeo običan 3S što si linkao, zašto nisi uzeo 32 Eur jeftiniji ovdje: Xiaomi redmi 3s
Neki poseban razlog ili?
EU Skladište.
Pozdrav svima!
Imam Lenovo A806 već 2 godine. Nedavno mi je otišla baterija, kupio novo, ali ova isto jako slabo drži. U možda 2h korištenja je gotova. Da naručim jos jednu bateriju ili je možda mobitel pri kraju životnog vijeka?
Nego, nisam pratio u zadnje vrijeme mobitele. Ima li nešto dobro do nekih 1200kn sa davanjima? Da je solidna baterija i kamera i da GPS ne zahebaje.
Xiaomi Redmi 3s, Mi4? Ima li još nešto dobro uz njih ili je to to?
Aliexpress, po preporuci sa foruma.
Kapacitet je ako se ne varam, nešto veći od originalne.
EDIT: U čemu je stvar sa ovim Redmi 4 Pro? Viđam ih po 150-160$ i čini se odličan mobitel. Što je s tim global ROM, kad to izlazi?
Global ROM izlazi tek kada se device launcha na Globalnom tržištu (Indija) što još nije slučaj za Redmi 4.
Kupi za 1200 kn u neutrinomobileu Xiaomi Redmi 3s, global rom, hrv. garancija.
Taj bih ti preporučio i ako uzimaš izvana, ali obavezno da ima global rom instaliran jer je to kao original rom i sve radi kako treba..
Gledao, nema više?
Mislim da ću uzet ovaj, sad imaju global firmware. Xiaomi-Redmi-3S pro
Ima možda negdje jeftinije ili neki 5.0" bolji za te pare?
http://www.grossoshop.net/android-dual-sim-smartphone/xiaomi-redmi-note-4-2-16gb-gold.html
http://www.grossoshop.net/android-dual-sim-smartphone/letv-leeco-x620-le-2-3-32gb-gold.html
Stvar je ukusa, nećeš falit, po meni bolje u talijana uzest za razliku od 100-200 kn jer imaš 2 godine garancije.
Kolege, jel može malo pomoć...ima li itko iskustva sa Vernee Apollo Lite?
Moram zamijenit mob, ovaj samo što ne stane...i gledam i ima toga masu. A taj Vernee Apollo Lite mi se nekako ističe. Cijenom od 2200 je prešao taman gornju granicu onoga što sam mislio dat ali recenzije su ok, pa zašto ne, samo bi volio da mi netko tko ga je imao prilike koristiti u živo potvrdi da li je to stvarno ok, ili ipak bolje ne?
Hvala
Ideja da das 300€ za mob polumarke tipa Vernee, neces valjda??? Za te novce uzimas visu klasu poznatih proizvodjaca Xiaomi, Meizu, Leeco, Zuk...za pola od toga imas solidne Xiami modele Redmi serije npr
uzeo dogee x6 i sad neradi mi 3g niti internet opce na tele 2 kartici, probao vip radi normalno, na starom mobu mi isto radi normalno na tele 2 a na ovom ništa, u cemu je problem?
Ekipa, neki bestbuy kod nas do 500kn? Vidim da u vipu ima Lenovo A plus, izgleda ok za tu lovu (400kn).
Ideja da das 300€ za mob polumarke tipa Vernee, neces valjda??? Za te novce uzimas visu klasu poznatih proizvodjaca Xiaomi, Meizu, Leeco, Zuk...za pola od toga imas solidne Xiami modele Redmi serije npr
Pa stvar je u tome što ne znam ništa o tom uređaju osim onoga što sam pročitao po recenzijama domaćim i stranim, a oni ga prilično hvale, i izradu i sam uređaj, specifikacija vidim i sam da su odlične, pa zato sam pitao da vidim ima li netko tu da ga je imao u rukama.
Jer sama marka mi niš ne znači, kao što niš ne znači da li je ntko u rukama imao neki slabiji model...jer i npr lenovo ima odličnih modela, kao i onih koje nakon što ih uzmem u ruku nebi s njim ni samo mailove gledao, i to vrijedi više manje za sve brandove.
Evo ti primjer, naveo si Leeco...gledao sam i neke njihove modele i za isti model idu rcenzije od hvalospjeva do relativno loših dojmova, pa sam našao čovjeka koji ga ima, uzeo ga u uruku, bio je kod mene preko vikenda, i ne hvala. Dok sam pred nekih godinu i pol imao igrom slučaja jedan drugi njihov model kod sebe preko vikenda, i taj me je oduševio, ali tad mi nije trebao drugi mobitel...tako da sam brand niš ne znači. Tražim nekoga s iskustvom s baš tim uređajem...VERNEE APOLLO LITE
Inače jučer sam otvorio novi BUG i vidim u njemu taman tema koja mi treba :) i u klasi do 2500 kn - Xiaomi Redmi Pro, koji da ima 4 gb rama uopće nebi razmišljao, ali ima 3 gb rama, u odnosu na ovog Verneea sa 4, i ne podržava LTE na 800 MHz, što Vernee podržava. Iako pretpostavljam da mi to možda i nije toliko bitno.
Ovako kad ima 3 gb...onda možda imam i boljih modela za sebe, a jeftinijih...moram to još malo proučit ako ne uspijem nać nikoga da je imao osobnog iskustva sa VERNEE APOLLO LITE
uzeo dogee x6 i sad neradi mi 3g niti internet opce na tele 2 kartici, probao vip radi normalno, na starom mobu mi isto radi normalno na tele 2 a na ovom ništa, u cemu je problem?
U nekim djelovima, pretežno ruralnim, 3G radi na 900 MHz, a X6 to ne podržava, tj jednostavno ne radi na toj frekvenciji, relativno česta pojava kod "kineza", ne podržavaju 3G na 900, kao ni 4G na 800 MHz.
A ako ti ne radi ni edge onda je moguće nešto do postavki...