"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.391
|
čitano: 6.261.626
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
8 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
@lovacmaki moze se naravno, stavi se od BB72 rom koji nema uopce kineskog bloatwarea..
@Furymaker neznam s cime ih nije zadovoljio, ne citam rewieve nego kupim pa vidim iz prve ruke.. :D
za sada baterija brutalna, zvuk fantastican, kamera po meni jako dobra..
o brzini necu pricat, imam verziju sa 6gb ram-a.. :D
10 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Dobar dan.

Trebao bih preporuku "kineskog" mobitela, a da se radi o kvalitetnijem brandu (tipa Xiaomi).

Nekakvi uvjeti:

- max 5" ekran

- što manje zezanja s updejtanjima, romovima, reklamama i sl. (ovo je prilično važno)

- sd utor (ako ima manje unutarnje memorije)

- iznos: 150 eura max sa svim davanjima

- što bolji omjer uloženo-dobiveno.

Naravno, može i preporuka sitea za naručiti obzirom da s su "cyber" dani, a prednost onima s bržom dostavom.

Odluka je za sada na: Xiaomi Redmi 3S Pro.

Hvala.

0 0 hvala 0
13 godina

Vezano na ovo da želiš što manje zafrkancije s ROMovima i reklamama...

Kako imam doma 2 xiaomija, jedan kupljen u grosso (otključan, rootan i sve što ide s tim), drugi kupljen kod nas (ne smiješ otključati, rootati niti ništa jer gubiš garanciju) evo ti iskustva s reklamama i romovima. 

Od izbora ROMova, IMHO najbolje radi xiaomi.eu ROM, ali to ti ne paše jer imaš zafrkanciju s otključavanjem i flashanjem i sav rizik koji iz toga proizlazi.

Global ROM ako ti prodavač stavi je možda najbolje rješenje za nekoga tko se ne želi zezati s flashanjem. Iako nije savršen, ima par nebuloza u njemu.

Reklame su posebna priča, ako je mob rootan, to nije problem, instaliraš free program, jedan klik i gotovo.

Ako ti mob nije rootan, onda imaš problem jer je programa koji skidaju reklame malo: adblock radi dobro, ali se plaća i to dosta, netguard meni nije radio nikako, ostale nisam probao. Osim toga, svi takvi koji rade u ne-root modu malo, ali opet opterećuje sistem i bateriju, imaš krivi prikaz data prometa ako ti je to bitno itd. itd.

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Molim pomoc! Imam mobitel HOM TOM ht6 android 5,1. Javlja mi se problem da kad me netko zove, nekad normalno zvoni, a nekad uopce ne zvoni i onda samo vidim plavo svjetlo koje zmiga i javlja da imam propusten poziv. Ne znam da li treba nesto u postavkama bolje namjestiti.Hvala unaprijed na savjetima!

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Jel se isplati čekat blagdanske popuste? Dal ih ima uopće?i kad počnu?ako netko zna iz iskustva. Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Sumnjam, ionako se troši suludo za blagdane, pa tu imaju trgovci najveću ispašu, nisu ludi da daju popuste ;)

14 godina

Imam Galaxy S6 i to je zadnjih par mjeseci čisti horor. baterija je otišla skroz, punim ga svakih 4-5 sati, počeo se nešto restartati...uglavnom, dobro da nije još u zidu završio.

zanima me neki kinez, jer mi se neda više plaćati tolike novce za skupe mobitele, nema smisla stvarno. pa sam se odlučio za neko kinesko rješenje. budžet mi je cca 2000 kn (+/- parsto kuna). nisam neki preveliki freak za te mobitele da mi se da previše za..ebavat s flashanjem ROM-a itd., najbitnije mi je da je ekran najviše 5.5 (iako mi je i to malo previše) i da je kamera koliko toliko dobra. znam da neću dobit onu kakvu ima S6 (koja je stvarno briljantna), ali ću se zadovoljit s nekom malo slabijom. 

razmišljao sam o Mi5, ili redmi pro...ili možda Huawei P9 lite...tog ima frend i prezadovoljan je, iako mi je 16 GB premalo

eto, svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli 

hvala svima

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Jesi probao resetirat (Factory reset) taj S6 pa da vidis ako ce se baterija popravit?
Mozda neka aplikacija previse trosi.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
djigibao kaže...
Jesi probao resetirat (Factory reset) taj S6 pa da vidis ako ce se baterija popravit?
Mozda neka aplikacija previse trosi.

A nisam, da, probat ću. iako, godinu i pol je već star, taman pravo vrijeme da krepa baterija :D

žao mi ga se riješit kad je ta kamera tako dobra, al me stvarno nervira ovo

11 godina
neaktivan
stef_zg kaže...

Imam Galaxy S6 i to je zadnjih par mjeseci čisti horor. baterija je otišla skroz, punim ga svakih 4-5 sati, počeo se nešto restartati...uglavnom, dobro da nije još u zidu završio.

zanima me neki kinez, jer mi se neda više plaćati tolike novce za skupe mobitele, nema smisla stvarno. pa sam se odlučio za neko kinesko rješenje. budžet mi je cca 2000 kn (+/- parsto kuna). nisam neki preveliki freak za te mobitele da mi se da previše za..ebavat s flashanjem ROM-a itd., najbitnije mi je da je ekran najviše 5.5 (iako mi je i to malo previše) i da je kamera koliko toliko dobra. znam da neću dobit onu kakvu ima S6 (koja je stvarno briljantna), ali ću se zadovoljit s nekom malo slabijom. 

razmišljao sam o Mi5, ili redmi pro...ili možda Huawei P9 lite...tog ima frend i prezadovoljan je, iako mi je 16 GB premalo

eto, svi prijedlozi i savjeti su dobrodošli 

hvala svima

Moja topla preporuka za LeEco Le 3 Pro, to mi je drugi mobitel te tvrtke i jako sam zadovoljan, radi bez greške.

11 godina
neaktivan
Furymaker kaže...
Meni je taj mobitel zanimljiv odavno, cak su mu i recenzije dobre.. Ali mora postojati razlog zasto ga ljudi ne kupuju, ne hvale i stavljaju u istu recenicu sa ostalim budget flagshipima..

Leeco nije bas zadovoljio ove sa android authoritya po ovom danasnjem reviewu

Jake su im recenzije, tko više da taj će dobiti bolje recenzije.

14 godina
Johnny Talker kaže...

Dobar dan.

Trebao bih preporuku "kineskog" mobitela, a da se radi o kvalitetnijem brandu (tipa Xiaomi).

Nekakvi uvjeti:

- max 5" ekran

- što manje zezanja s updejtanjima, romovima, reklamama i sl. (ovo je prilično važno)

Naravno, može i preporuka sitea za naručiti obzirom da s su "cyber" dani, a prednost onima s bržom dostavom.

Hvala.

Meni je danas stigao Redmi 3S Pro/Prime   i mogu reći da sam zadovoljan viđenim. Došao je sa developer romom koji mi je nudio update koji sam odradio. Dolazi sa 32 gb  a ima 24 GB slobodno pa sam stavio još jednu SD karticu od 32gb nek se nađe i sve šljaka bez problema. Stigao u 4 dana iz Grčke preko http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3s-3gb-ram-32gb-rom-4g-smartphone-gray.html

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 16:28 (dj_renny).
9 godina
neaktivan
dj_renny kaže...
Johnny Talker kaže...

Dobar dan.

Nekakvi uvjeti:

- max 5" ekran

Hvala.

Meni je danas stigao Redmi 3S Pro/Prime   i mogu reći da sam zadovoljan viđenim. Došao je sa developer romom koji mi je nudio update koji sam odradio. Dolazi sa 32 gb  a ima 24 GB slobodno pa sam stavio još jednu SD karticu od 32gb nek se nađe i sve šljaka bez problema. Stigao u 4 dana iz Grčke preko http://www.minideal.net/eu-warehouse-xiaomi-redmi-3s-3gb-ram-32gb-rom-4g-smartphone-gray.html

Ako si uzeo običan 3S što si linkao, zašto nisi uzeo 32 Eur jeftiniji ovdje: Xiaomi redmi 3s 

Neki poseban razlog ili?

14 godina
Renta10 kaže...

Ako si uzeo običan 3S što si linkao, zašto nisi uzeo 32 Eur jeftiniji ovdje: Xiaomi redmi 3s 

Neki poseban razlog ili?

EU Skladište.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011/ TS3: xcell.teamspeak.me IGN:Xcell / Xcellzor / XcellDaHousecat
8 godina
neaktivan
evo malo kupona..
do cetvrtka do 23:59h
imamo Xiaomi Mi5s 3/64 na akciji..
kodovi i visina popusta na slici.. :)

4 0 hvala 0
14 godina

Pozdrav svima!

Imam Lenovo A806 već 2 godine. Nedavno mi je otišla baterija, kupio novo, ali ova isto jako slabo drži. U možda 2h korištenja je gotova. Da naručim jos jednu bateriju ili je možda mobitel pri kraju životnog vijeka?

Nego, nisam pratio u zadnje vrijeme mobitele. Ima li nešto dobro do nekih 1200kn sa davanjima? Da je solidna baterija i kamera i da GPS ne zahebaje.

Xiaomi Redmi 3s, Mi4? Ima li još nešto dobro uz njih ili je to to?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Otud je kupljnea i jel original /pravi kapacitet?
Potpis
14 godina

Aliexpress, po preporuci sa foruma.

Kapacitet je ako se ne varam, nešto veći od originalne.

EDIT: U čemu je stvar sa ovim Redmi 4 Pro? Viđam ih po 150-160$ i čini se odličan mobitel. Što je s tim global ROM, kad to izlazi?

Ništa ne ostavljam nezavrš
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.11.2016 22:11 (dv14).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Global ROM izlazi tek kada se device launcha na Globalnom tržištu (Indija) što još nije slučaj za Redmi 4.

Xiaomi MIX 6/256GB +Xiaomi Redmi 3S + Mi Wifi Router + Mi Band 2 - MIUI Super Moderator
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AnđeoGabrijel21 kaže...

Kupi za 1200 kn u neutrinomobileu Xiaomi Redmi 3s, global rom, hrv. garancija.

Taj bih ti preporučio i ako uzimaš izvana, ali obavezno da ima global rom instaliran jer je to kao original rom i sve radi kako treba..

Gledao, nema više?

Mislim da ću uzet ovaj, sad imaju global firmware. Xiaomi-Redmi-3S pro

Ima možda negdje jeftinije ili neki 5.0" bolji za te pare?

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.11.2016 8:14 (Dala).
8 godina
Mob do 200$ sa dostavom, po mogucnosti da ima rose gold.. Koji bi bil najbolji? Znaci trgovina koja ima bez pdva shipping, topone, hktr na aliexpressu(jel i goldway salje vat free)? Ili grossoshop.. Po mogucnosti aliexpress zbog placanja preko webmoney.

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
blackeagle29 kaže...
Mob do 200$ sa dostavom, po mogucnosti da ima rose gold.. Koji bi bil najbolji? Znaci trgovina koja ima bez pdva shipping, topone, hktr na aliexpressu(jel i goldway salje vat free)? Ili grossoshop.. Po mogucnosti aliexpress zbog placanja preko webmoney.

http://www.grossoshop.net/android-dual-sim-smartphone/xiaomi-redmi-note-4-2-16gb-gold.html

http://www.grossoshop.net/android-dual-sim-smartphone/letv-leeco-x620-le-2-3-32gb-gold.html

Stvar je ukusa, nećeš falit, po meni bolje u talijana uzest za razliku od 100-200 kn jer imaš 2 godine garancije.

8 godina
neaktivan
Posto vjerojatno necu docekati LG V20, pocela me zanimat "alternativa 👉Huawei mate 9.

Kako to tj. zasto takođje i ovaj tel. nema svoju temu?

Naime, video sam vec, da ne otvarate teme za neke vrlo bitne tel., kako je to bilo i npr. za Samsung Galaxy Note 7.
Dobro sad, njega vise "nema"... ali nije se to znalo odmah, je li.

Samo kod toga sme me razocarali, jer inace vam je to dobar forum. Jednostavan sa prodornim korisnicima pa mi se svidja kao takav. :)

Zna li mozda tko, kad ce doci u nas regijon?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
ste*
15 godina

Kolege, jel može malo pomoć...ima li itko iskustva sa Vernee Apollo Lite?

Moram zamijenit mob, ovaj samo što ne stane...i gledam i ima toga masu. A taj Vernee Apollo Lite mi se nekako ističe. Cijenom od 2200 je prešao taman gornju granicu onoga što sam mislio dat ali recenzije su ok, pa zašto ne, samo bi volio da mi netko tko ga je imao prilike koristiti u živo potvrdi da li je to stvarno ok, ili ipak bolje ne?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Ideja da das 300€ za mob polumarke tipa Vernee, neces valjda??? Za te novce uzimas visu klasu poznatih proizvodjaca Xiaomi, Meizu, Leeco, Zuk...za pola od toga imas solidne Xiami modele Redmi serije npr

3 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

uzeo dogee x6 i sad neradi mi 3g niti internet opce na tele 2 kartici, probao vip radi normalno, na starom mobu mi isto radi normalno na tele 2 a na ovom ništa, u cemu je problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ekipa, neki bestbuy kod nas do 500kn? Vidim da u vipu ima Lenovo A plus, izgleda ok za tu lovu (400kn).

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Wolf79 kaže...

Ideja da das 300€ za mob polumarke tipa Vernee, neces valjda??? Za te novce uzimas visu klasu poznatih proizvodjaca Xiaomi, Meizu, Leeco, Zuk...za pola od toga imas solidne Xiami modele Redmi serije npr

Pa stvar je u tome što ne znam ništa o tom uređaju osim onoga što sam pročitao po recenzijama domaćim i stranim, a oni ga prilično hvale, i izradu i sam uređaj, specifikacija vidim i sam da su odlične, pa zato sam pitao da vidim ima li netko tu da ga je imao u rukama.

Jer sama marka mi niš ne znači, kao što niš ne znači da li je ntko u rukama imao neki slabiji model...jer i npr lenovo ima odličnih modela, kao i onih koje nakon što ih uzmem u ruku nebi s njim ni samo mailove gledao, i to vrijedi više manje za sve brandove.

Evo ti primjer, naveo si Leeco...gledao sam i neke njihove modele i za isti model idu rcenzije od hvalospjeva do relativno loših dojmova, pa sam našao čovjeka koji ga ima, uzeo ga u uruku, bio je kod mene preko vikenda, i ne hvala. Dok sam pred nekih godinu i pol imao igrom slučaja jedan drugi njihov model kod sebe preko vikenda, i taj me je oduševio, ali tad mi nije trebao drugi mobitel...tako da sam brand niš ne znači. Tražim nekoga s iskustvom s baš tim uređajem...VERNEE APOLLO LITE

Inače jučer sam otvorio novi BUG i vidim u njemu taman tema koja mi treba :) i u klasi do 2500 kn - Xiaomi Redmi Pro, koji da ima 4 gb rama uopće nebi razmišljao, ali ima 3 gb rama, u odnosu na ovog Verneea sa 4, i ne podržava LTE na 800 MHz, što Vernee podržava. Iako pretpostavljam da mi to možda i nije toliko bitno.

Ovako kad ima 3 gb...onda možda imam i boljih modela za sebe, a jeftinijih...moram to još malo proučit ako ne uspijem nać nikoga da je imao osobnog iskustva sa VERNEE APOLLO LITE

15 godina
k1klop kaže...

uzeo dogee x6 i sad neradi mi 3g niti internet opce na tele 2 kartici, probao vip radi normalno, na starom mobu mi isto radi normalno na tele 2 a na ovom ništa, u cemu je problem?

U nekim djelovima, pretežno ruralnim, 3G radi na 900 MHz, a X6 to ne podržava, tj jednostavno ne radi na toj frekvenciji, relativno česta pojava kod "kineza", ne podržavaju 3G na 900, kao ni 4G na 800 MHz.

A ako ti ne radi ni edge onda je moguće nešto do postavki...

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice