"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.121
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
frulex kaže...
sismis1 kaže...

Odluka je na kraju pala na Jiayu S3.

Neki dobar i pouzdan webshop di se može naručiti mob?

Na aliexpressu se može dobiti za 190$ a to mi se čini dobra cijena.

http://www.aliexpress.com/item/3000MAH-Original-JIAYU-G3C-Mobile-Phone-MTK6582-Quad-Core-3G-WCDMA-Android-4-2-4-5/1870651524.html?s=p

Hvala.

To gore je s PDV-om oko 240$. Imaštu iz UK za 235$ i kod tebe je za par dana. Ili Coolicool 255$ isto iz EU... 

Nisam nikad ovako kupovao pa imam dosta pitanja, nadam se da ne smeta.

Recimo sad koja je razlika između ovog na aliexpress za 235 ili coolicool za 255 osim što je ovaj skuplji 20$.

Neki povrat PDVa i toga nema? 

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 0:22 (sismis1).
14 godina
neaktivan

Nema razlike, osim valjda u marži :) Oba dućana imaju skladište u EU pa se isplati jer brže dođe (DHL-om ili sličnom službom) i ne stoji kod nas na carini 2 tjedna. 

Ako hoćeš direkt uz Kine za cca 190$, možeš i to, i jedini koji ti vraćaju PDV (uz cca 10% osiguranja) su Coolicool i Pandawill - znači, mogao bi proći s oko 210-215$ s povratom što mislim da se ne isplati zezati...

11 godina
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Vratio meizu m2 note i nadoplatio za meizu mx5, dojmovi uskoro. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
frulex kaže...
sismis1 kaže...

http://www.aliexpress.com/item/3000MAH-Original-JIAYU-G3C-Mobile-Phone-MTK6582-Quad-Core-3G-WCDMA-Android-4-2-4-5/1870651524.html?s=p

Hvala.

To gore je s PDV-om oko 240$. Imaštu iz UK za 235$ i kod tebe je za par dana. Ili Coolicool 255$ isto iz EU (da, kod njih još 20€ gore za Hrvatsku, zaboravih)... 

A bas ti je preporuka strava haha onda bolje neka naruci odavdehttp://www.wowshop.hr/gionee-elife-e7-white.html jos ima 2 godine garancije u hrv

EDIT: slijep sam

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 17:47 (perix231).
17 godina
neaktivan
perix231 kaže...

A bas ti je preporuka strava haha onda bolje neka naruci odavdehttp://www.wowshop.hr/gionee-elife-e7-white.html jos ima 2 godine garancije u hrv

no comment

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
14 godina
neaktivan
perix231 kaže...
frulex kaže...
sismis1 kaže...

Hvala.

To gore je s PDV-om oko 240$. Imaštu iz UK za 235$ i kod tebe je za par dana. Ili Coolicool 255$ isto iz EU (da, kod njih još 20€ gore za Hrvatsku, zaboravih)... 

A kakve sad veze ima Gionee s Jiayu S3 (kojeg nema kod nas za kupiti osim na njuskalu)?

13 godina
neaktivan

Odluka je pala na Xiaomi Redmi 2 Pro (ili Advanced).

Pitanje je samo da naručim preko xiaomoshopa:http://www.xiaomiforsale.com/en/phones/136-xiaomi-redmi-2-2gb-black.html#/memorysize-16gb/networktype-lte/color-white

gdje je cijena 145 €, oni šalju iz Kine u EU Warehouse, pa meni. 1 god garancije. To bi potrajalo, a dosta je hitno.

ili

preko to2c, gdje nadoplatim za shipping zvani EU Express, oni kažu da je duty free. Znači li to zaista da nema carinjenja (PDV-a na hrv. carini)? Ako ima tko iskustva, ako nadoplatim EU Express, dođe li zaista za 4-9 dana?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ekipa jel ima tko još neki kupon za Honorbuy naručujem Xiaomi Mi 4i znam za kupon sa mob.hr jel zna netko još koji? Bio bi zahvalan ako mogu uštedit koju kunicu :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
silos65 kaže...

Pitanje je samo da naručim preko xiaomoshopa:http://www.xiaomiforsale.com/en/phones/136-xiaomi-redmi-2-2gb-black.html#/memorysize-16gb/networktype-lte/color-white

gdje je cijena 145 €, oni šalju iz Kine u EU Warehouse, pa meni. 1 god garancije. To bi potrajalo, a dosta je hitno.

ili

preko to2c, gdje nadoplatim za shipping zvani EU Express, oni kažu da je duty free. Znači li to zaista da nema carinjenja (PDV-a na hrv. carini)? Ako ima tko iskustva, ako nadoplatim EU Express, dođe li zaista za 4-9 dana?

U principu znači da je bez ikakvih dodatnih davanja i da dodje u nekih tjedan dana - EU Express je udruga kurirskih firmi (DHL, FedEx, UPS itd.). Imaš ga i ovdje iz Grčke za ukupno 159$ ili iz UK za 162$

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 12:02 (frulex).
13 godina
neaktivan
frulex kaže...
silos65 kaže...

ili

U principu znači da je bez ikakvih dodatnih davanja i da dodje u nekih tjedan dana - EU Express je udruga kurirskih firmi (DHL, FedEx, UPS itd.). Imaš ga i ovdje iz Grčke za ukupno 159$ ili iz UK za 162$

Hvala. Mislim da ću ovog iz Grčke. Trebam li im reći da pošalju EU charger ili se to podrazumijeva?

14 godina
neaktivan

Mislim da se podrazmijeva i nače, a pogotovo ovi modeli koji već dolaze iz EU...

13 godina
neaktivan

Hvala na pomoći, frulex.

Naručio iz Grčke. Ako bi još znao:

1. Dolazi li kakav jamstveni list s mobom?

2. Koliko u praksi treba da mob stigne iz Grčke?

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 13:22 (silos65).
14 godina
neaktivan

Ja sam nedavno naručio od njih, ali iz Španjolske, stiglo za cca 5 radnih dana FedEx-om. U principu imaš svugdje 1 god. jamstva, a nekad uz određene modele (Lenovo, npr.) dobiješ i posebnu knjižicu koju moraš slati natrag na eventualni servis zajedno s mobitelom. 

14 godina
neaktivan

da li ima gdje kupiti Lenovo K3 iz evropskog skladišta

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Raspitaj se tu, 150$ iz EU, ili Grossoshop za cca 170$...

14 godina
jura kaže...
perix231 kaže...

no comment

Može objašnjenje zašto ne valja taj wowshop? Da li zbog cijene ili nisu pouzdani? Ili oboje?

10 godina

Ma joj, ja se duboko ispricavam. Bio sam uvjeren da se prica o gioniju jer sam vidio onaj link iznad... inace s tim wowshopom je sve u redu

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
thebatman kaže...

Vratio meizu m2 note i nadoplatio za meizu mx5, dojmovi uskoro. 

Kamo si vratio? Objasni malo :)

(G)jokaCRO ingame
17 godina
DragonSnap kaže...
Jimmy kaže...

Trebam preporuku mobitela u rangu 150€. 

Nagledao sam Oukitel U8.
Ne sviđa mi se što baterija nije promjenjiva, tipke nisu osvjetljene i najbitnije, nema notifikacijsku led-icu. Ostalo mi je ok.
Ne znam kako stvari stoje sa updejtima i custom romovima. Neki mobiteli su bolje podržani od drugih.

Gionee Elife E7 je u rangu.

Gionee

Pogledao sam slike i specifikacije i sjetio sam se da sam već gledao taj mobitel ali sam odustao jer sam čitao da ima problema sa softverom.

Među ostalim, sviđa mi se Oukitel U8 jer dobiva nadogradnje i ima 5.1 android. Nije da patim na najnoviji android, ali budimo realni, puno "zapadnih" mobitela ne dobiva update, a kamoli kineski, pa je onda bolje u startu uzet što noviji. Barem ja tako razmišljam.

Vidio sam da ubrzo izlazi U10 koji je dosta bolji a košta nezanemarivo više. Ima pre-order na par stranica i piše da šalju nakon 15. 8. (iz Kine). Pitanje da li će 15-og poslat i koliko će sve to trajati ako se uzme u obzir vrijeme slanja, carina, naša pošta itd. Bojim se da neću imat vremena toliko dugo čekati. Naravno, uvijek postoji šansa da se lansiranje zavuče ili da je softver koma.

Da li netko ima iskustva sa takvim stvarima? Bilo bi super kad bi našao dućan koji šalje iz europe da ne moram još dodatno čekati mjesec dana.

17 godina

nemoj me krivo shvatiti, ali sa ovakvim pristupom ili budeš se načekao ili na kraju kupio smeće od telefona tipa cubot doogee, elephone. 150 eura ti nece donjeti vrhunski telefon toga moraš biti svjestan. Ali prosječni može. Pogledaj samo marke tipa meizu xiaomi lenovo pa cak i coolpad. Ostale no name brendove kao što su mpai mpei elephone cubot doogee kingsing kingzone inew itd preskoči. Specifikacije su jedno a kad uređaj jedamput primiš u ruke vrlo brzo skužiš da si pogrijšio i dao duplo više love za smće. 

Jedan xiaomi redmi je još uvijek po svemu kompletniji telefon od gore navedenih drloga bez obzira na specifikacije.

Ako hoces dobar telefon kupi onaj koji se prodaje u milijunima primjeraka a ne stotinama.

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Taj U8 sam vidio da ima u Wowshopu kod nas za kupiti...

16 godina

Trebao bi malu pomoć.

Imam priliku direktno iz Kine nabaviti novi Xiaomi Mi 4, sad ne znam jel to radi za hrvatsko, odnosno europsko tržište. Čovjek je bio u trgovini u Kini, izravno je provjerio što piše na modelima i kaže mi ovako:

1. China Mobile communication Corporation, The company use TD_SCDMA 3G network and TD-LTE 4G network

2. China Unicom: The company use WCDMA 3G network and TD-LTE 4G network

3. China Telecom: The company use CDMA 2000 3G network

Hvala unaprijed na pomoći.

Pukovnik
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 16:12 (Pukovnik).

0 0 hvala 0
13 godina

Samo ovaj drugi model dolazi u obzir ako zelis da ti 3g radi normalno u HR/EU.

Ako sam ti pomogao, plati pivo ili stisni hvala. ;)
15 godina
neaktivan

Za Hrvatsku ti treba 4G FDD-LTE Band 3/20 te za 3G WCDMA 900 / 2100

Trebas pronaci internacionalni model koji ima FDD-LTE

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 17:31 (Darkensync).

0 0 hvala 0
14 godina

Razmišljam se o kupnji Redmi 1s, našao sam na njuškalu za 850 kn ali mi se to čini previše jer mislim da novi košta manje...

Što biste vi preporučili, dali da uzmem sa njuškala ili iz nekog EU warehousa da ima dostupno ? Planiram potrošiti do 800-900kn jer mi netreba ništa jače, čisto zbog porting purposes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

greška...

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 21:40 (sismis1).

0 0 hvala 0
14 godina

na web shopu aliexpress sam pronašao

Original-DOOGEE-VALENCIA-DG800-MTK6582-IPS-Quad-Core-1-3GHz-Android-4-4-2-Smart-Phone/2033015837.html

no ovo što me zanima je via Sweden Post

što znači ako ide preko švedske

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 22:18 (valisaurea).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ide iz Kine>Svedska>Hrvatska

Placas PDV

Za 89$,imas puno bolji Redmi 1s na merimobiles

Moj mob je jos uvijek na carini,poslan racun prije pet dana.Nadam se da ce ga napokon u pon ocarinit te da ce bit u mojim rukama u utorak

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.8.2015 22:50 (Darkensync).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Darkensync kaže...

Za Hrvatsku ti treba 4G FDD-LTE Band 3/20 te za 3G WCDMA 900 / 2100

Trebas pronaci internacionalni model koji ima FDD-LTE

Sori na upadanju, ali ako nema mob 4g band 20 i 3g 900 kao ovaj neće uopće raditi ili samo djelomično?

Dvije su tajne uspjeha:1.Nikad ne otkrij sve što znaš
15 godina
neaktivan

U ovoj recenziji http://www.racunalo.com/xiaomi-mi-note-4g-lte-recenzija/ pise da nisu imali problema

Neces imati problema s 3G-om u gradovima,no neka ruralna podrucja  koriste 900Mhz(posebno ako si na tele2) pa ces prijeci na 4G/2G

Nisam upoznat s 4G pokrivenosti,valjda ce ti jos netko odgovoriti u vezi toga

1 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice