"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.519.637
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
10 godina
neaktivan
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
frulex kaže...
sismis1 kaže...

Pozdrav svima.

Kupio bi novi mobitel i imam dilemu pa Vas molim za pomoć.

Jiayu S3 (3GB) ili Asus Zenfone 2(4GB) ?

I ako bi usput mogli preporučiti neke pouzdane stranice di bi se povoljnije mogi kupiit ovi modeli.

Hvala unaprijed

I meni se čini Asus bolja kupnja, jedino što je i skuplji gotovo 1.000 kn... A stranica imaš jako puno, možeš naručiti iz Kine ili skuplje i brže iz EU skladišta. Kad se odlučiš koji model, lako je naći dućan...

I ja mislim da je Asus bolja kupnja ali ono što me zanima je to dali je bolja za 1000 kn više. tj dali vrijedi dati 1000 kn više za Asusa?

Odnos cijene i kvalitete. 

Hvala

10 godina
neaktivan
EZY-E kaže...

I zašto nebi razmislio o meizu m2 note?

Ja sam ga 1480 kn platio sa grossoshopa, a ima i jeftinije na aliexpress.

Cijena je tu negdje kao i S3, onda prije isao na S3.

Tvoje mišljenje je da je M2 bolji od S3?

Hvala

14 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Ovisi o tebi za što ćeš koristiti mob, ali generalno mislim da nema previše smisla, pogotovo ako imaš i Meizu M2 za cca 1350 kn (isto prije nego Jiayu) te još par modela oko 1.500kn, a razlika 3GB vs. 4GB je zanemariva u praktičnom radu...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 16:12 (frulex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
frulex kaže...

Ovisi o tebi za što ćeš koristiti mob, ali generalno mislim da nema previše smisla, pogotovo ako imaš i Meizu M2 za cca 1350 kn (isto prije nego Jiayu) te još par modela oko 1.500kn, a razlika 3GB vs. 4GB je zanemariva u praktičnom radu...

Može samo razlog zašto M2 prije S3? 

Koje to još modele za oko 1500 Kn ali min da ima 3GB?

Hvala

14 godina
neaktivan

Pa Meizu je svakako renomiranija tvrtka, a drugih modela imaš npr. i iOcean M6752 te još neke modele "manje renomiranih" i još prilično neetabliranih tvrtki kao Umi ili Ulefone Be Touch 2 ili Elephone P8000/P7000...

17 godina
neaktivan

a imaš i lenovo K3 note u tom rangu cijena

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Meizu je puno poznatija marka, a i postoje već dugo, prije su radili mp3 playere mislim i to dosta kvalitetne.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
sendjo kaže...

kupujem Redmi 2, dvoumim se između kupnje na xiaomiforsale.com i honorbuy.com ... odakle da narucim (oba dva shopa ih imaju u EU warehouseu)?

Ja sam narucio sa honorbuy.com i dosao je za 3 dana. Cini mi se da je nesto jeftiniji xiaomiforsale ali za moj mobitel Mi4i je to bilo oko 100kn :-8

15 godina
neaktivan

Ako zelis bolje performanse u gamingu uzmi S3/K3 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
jura kaže...

Da, ja sam ga izostavio jer ima 2 GB RAM-a, a koliko sam shvatio hoće 3+ GB...

10 godina
neaktivan

Kada bih uzimao zamjenski ekran za mobitel koji dolazi iz Kine,,bi li mi tuklo carinu i PDV ? Hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
frulex kaže...
jura kaže...

Da, ja sam ga izostavio jer ima 2 GB RAM-a, a koliko sam shvatio hoće 3+ GB...

Tako je 3+ ali sad ste mi bacili bubu s ovim M2 vidim da više vas misli da je M2 bolji od S3,a od ovih ostalih što sam gledao iOcean M6752 mi se čini zanimljiv.

Tako da mi se sa prijašnjih 2 izbor sveo na 3 mobitela. :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 22:02 (sismis1).
14 godina
EZY-E kaže...

Poštovanje Da li je to cijena sa poštarinom? Ima li nekih dodatnih troškova od naše pošte? Ja se zapalio za taj mob i skupljam lovu da ga čim prije uzmem ako Bog da

13 godina

Ne znam po čemu je M2 bolji od S3, pogledaj malo bolje specifikacije i podršku korisnika pa onda odluči. M2 je po meni korak unatrag u odnosu na M1. Radije onda uzmi M1.

Fuck me I am famous.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
mariclius kaže...
EZY-E kaže...

Poštovanje Da li je to cijena sa poštarinom? Ima li nekih dodatnih troškova od naše pošte? Ja se zapalio za taj mob i skupljam lovu da ga čim prije uzmem ako Bog da

Slanje se još plaća 19€ navodno, to bi trebao dan poslije kupnje uplatiti.

guls kaže...

Ne znam po čemu je M2 bolji od S3, pogledaj malo bolje specifikacije i podršku korisnika pa onda odluči. M2 je po meni korak unatrag u odnosu na M1. Radije onda uzmi M1.

Zašto gledaš specifikacije a ne kvalitetu tvrtke koja ga izrađuje i povjerenje kupaca prema njoj?

Ja sam o S3-u čuo samo na ovom forumu dok sam išao baš duboko istraživati koji kineski mob da kupim dok za Meizu znam već godinama, tele2 ga ima u prodaji čak.

Informatičarski haiku: Jebo te, Ne radi, Opet | HTC Hero - iPhone 3GS - Nexus S - Nexus 7 - Htc 8S - iPhone 4 - Galaxy S2 - HTC Sensation - Lumia 625 i Nokia N8 - Dell Venue pro 8 i Xperia Z1 Compact
14 godina
neaktivan

Da, ali i M2 ima 2 GB, a ne 3  pa je upitno jel spada u izbor. Inače, M1 jest nešto jači - brži procesor i GPU, ali zato i skuplji cca 300 kn te nema SD utor ako ti treba...

A dobro, nije ni Jiayu baš neka šrot firma da ne bi mogao uzet njihov mob, a to što se neki model prodaje i kod nas nije baš neka garancija kvalitete s obzirom što se sve uvozi...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 22:37 (frulex).
10 godina
neaktivan
frulex kaže...

Da, ali i M2 ima 2 GB, a ne 3  pa je upitno jel spada u izbor. Inače, M1 jest nešto jači - brži procesor i GPU, ali zato i skuplji cca 300 kn te nema SD utor ako ti treba...

A dobro, nije ni Jiayu baš neka šrot firma da ne bi mogao uzet njihov mob, a to što se neki model prodaje i kod nas nije baš neka garancija kvalitete s obzirom što se sve uvozi...

Tako je ima 2GB ali nebi sad da uzimam nešto neprovjereno. Zanima me primarno da ima 3GB i da sam u rangu oko 200 do 250 $. S3 mi ispada kao logican izbor za cijenu i ono dobiveno na papiru. E sad dali je sve kao i na papiru i dali je to neprovjerena firma itd.

Zbog toga sam tu da mi pomognete.

Isto tako neki drugi model koji bi spadao u tu kategoriju možete preporučiti.

iOcean M6752 mi je zanimljiv,  Ulefone Be Touch 2 čitam da se dosta grije, Elephone P8000/P7000 me nisu privukli.

Za M2 pitam jer vidim da mi ga dosta vas savjetuje pa zanimaju dojmovi i odnos cijena + odbijeno.

Dosta mi je hitno u roku 5 dana bi trebao odlučiti.

Ispričavam se što sam malo dosadan.

Hvala svima na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.7.2015 23:01 (sismis1).
16 godina

ONEPLUS ONE

dostava besplatna (upišeš voucher koji ti piše u checkoutu)

2 0 hvala 0
15 godina
sismis1 kaže...
frulex kaže...

Tako je ima 2GB ali nebi sad da uzimam nešto neprovjereno. Zanima me primarno da ima 3GB i da sam u rangu oko 200 do 250 $. S3 mi ispada kao logican izbor za cijenu i ono dobiveno na papiru. E sad dali je sve kao i na papiru i dali je to neprovjerena firma itd.

Zbog toga sam tu da mi pomognete.

Isto tako neki drugi model koji bi spadao u tu kategoriju možete preporučiti.

iOcean M6752 mi je zanimljiv,  Ulefone Be Touch 2 čitam da se dosta grije, Elephone P8000/P7000 me nisu privukli.

Za M2 pitam jer vidim da mi ga dosta vas savjetuje pa zanimaju dojmovi i odnos cijena + odbijeno.

Dosta mi je hitno u roku 5 dana bi trebao odlučiti.

Ispričavam se što sam malo dosadan.

Hvala svima na savjetima.

uzmi Jiayu S3 - oko 1500kn, a predobar mob, pogledaj i informiraj se u temi o njemu ako te nešto još dodatno zanima 

14 godina
neaktivan
dado314 kaže...

ONEPLUS ONE

dostava besplatna (upišeš voucher koji ti piše u checkoutu)

Super cijena (1.700 kn), odmah bi ga i sebi uzeo da nije single-SIM i bez SD kartice...

10 godina
neaktivan
Treba poslat caribsku potvrdu zaljepljenu na kutiji, ali mislim da je najsigurnije sve papire poslat :)
"Dear customer:
Thanks for your feedback.
We have apply the refund for you 40.68usd as your request,so you can check your payment account after 5 business days, if you still not get it after 1 week , please contact us, then we will check that for you again.
Hope you can get your refund soon.
Have a nice day
Best regards
Grace"
16 godina

Upravo naručio Oneplus One za 224,99 EUR (ispadne 10-ak jeftinije nego u USD):

gizchina

4 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meizu predstavio Meizu M2
Mobitel izgleda super
U Kini kosta oko 100$

Ekran:5"@HD (294ppi)
CPU:MT6735@1.3GHz
RAM:2GB
ROM:16GB+SD
SIM:Dual nano sim
Kamere:13MP f/2.2 Samsung senzor+5MP
Mreze:GSM,TD-LTE,LTE-FDD,WCDMA
Baterija:2500mAh

5 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

S dostavom u HR iz EU cca 175$...

10 godina
neaktivan
Dado314 gdje ima oneplus one za 224 eura?
16 godina

sad nigdje. Out of stock. imaš link u istom postu di sam napisao 224,99 EUR

0 0 hvala 0
17 godina

Trebam preporuku mobitela u rangu 150€. 

Nagledao sam Oukitel U8.
Ne sviđa mi se što baterija nije promjenjiva, tipke nisu osvjetljene i najbitnije, nema notifikacijsku led-icu. Ostalo mi je ok.
Ne znam kako stvari stoje sa updejtima i custom romovima. Neki mobiteli su bolje podržani od drugih.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Odluka je na kraju pala na Jiayu S3.

Neki dobar i pouzdan webshop di se može naručiti mob?

Na aliexpressu se može dobiti za 190$ a to mi se čini dobra cijena.

http://www.aliexpress.com/item/3000MAH-Original-JIAYU-G3C-Mobile-Phone-MTK6582-Quad-Core-3G-WCDMA-Android-4-2-4-5/1870651524.html?s=p

Hvala.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Jimmy kaže...

Trebam preporuku mobitela u rangu 150€. 

Nagledao sam Oukitel U8.
Ne sviđa mi se što baterija nije promjenjiva, tipke nisu osvjetljene i najbitnije, nema notifikacijsku led-icu. Ostalo mi je ok.
Ne znam kako stvari stoje sa updejtima i custom romovima. Neki mobiteli su bolje podržani od drugih.

Gionee Elife E7 je u rangu.

Gionee

Dvije su tajne uspjeha:1.Nikad ne otkrij sve što znaš
14 godina
neaktivan
sismis1 kaže...

Odluka je na kraju pala na Jiayu S3.

Neki dobar i pouzdan webshop di se može naručiti mob?

Na aliexpressu se može dobiti za 190$ a to mi se čini dobra cijena.

http://www.aliexpress.com/item/3000MAH-Original-JIAYU-G3C-Mobile-Phone-MTK6582-Quad-Core-3G-WCDMA-Android-4-2-4-5/1870651524.html?s=p

Hvala.

To gore je s PDV-om oko 240$. Imaštu iz UK za 235$ i kod tebe je za par dana. Ili Coolicool 255$ isto iz EU (da, kod njih još 20€ gore za Hrvatsku, zaboravih)... 

Poruka je uređivana zadnji put pet 31.7.2015 0:22 (frulex).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice