"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave izdvojena tema

poruka: 25.496
|
čitano: 6.518.439
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
12 godina
protjeran
Re: "Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave
Ag008 kaže...

Ima nešto, kolko je povjerljiva stranica?

12 godina
neaktivan
"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Uzmi si kučište i napravi

.

{#} 

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
TheMenstalist kaže...

Uzmi si kučište i napravi

.

{#} 

Mobitel mora se moći upaliti, samo da radi, ja stavljam svoju pozadinu, i slično, i bitno da je identičan originalu po izgledu, ti uređaji će stajati samo u izlogu i tako "promotivno".

11 godina
protjeran

Jel ima tko Neo m1?Jel ga tko narucio i imali kakvih bug-ova?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Meni bi trebala pomoć ovaj mobitel se i vise nego isplati nego naručit http://www.banggood.com/ZTE-Nubia-Z5S-NX503A-5_0-inch-Snapdragon-800-2_3GHz-Smartphone-p-919317.html

Ali trebala bi mi pomoć ako tko ima spoznaja o tome koliko bi me izašao pdv i carina na njega...Čitao sam da se carina na mobitele ne plača nego samo PDV 25% pa me zanima da li je to istina ako je tko naručiva sa ove stranice dali je moguće na pošiljku naznačit manji iznos da se plati manje državi..Ili to nije ni bitno ako se naplaćuje na računu preko pay pala?

Hvala na odgovorima ( ljen san sad tražit po forumu i odgovorima)...

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Horatio_Hornblower kaže...

Meni bi trebala pomoć ovaj mobitel se i vise nego isplati nego naručit http://www.banggood.com/ZTE-Nubia-Z5S-NX503A-5_0-inch-Snapdragon-800-2_3GHz-Smartphone-p-919317.html

Ali trebala bi mi pomoć ako tko ima spoznaja o tome koliko bi me izašao pdv i carina na njega...Čitao sam da se carina na mobitele ne plača nego samo PDV 25% pa me zanima da li je to istina ako je tko naručiva sa ove stranice dali je moguće na pošiljku naznačit manji iznos da se plati manje državi..Ili to nije ni bitno ako se naplaćuje na računu preko pay pala?

Na to ces platit jos 600kn. Bilo bi najbolje da administrator na prvoj stranici napise najbitnije detalje da se tema ne zatrpava.

13 godina
Horatio_Hornblower kaže...

Eto svi gupi koji prvo traze pa ako nesto nije jasno onda pitaju, jedino ti pametan pa nek drugi traze za tebe.. {#}

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
15 godina

Moze samo jedno pitanje, posto prvi put narucujem mobitel, jel sad ovo znaci da je proslo carinu i da ce doci cim ga postar donese ili?

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
Bome nije ti ni ošlo na carinu,već direktno najvjerovatnije u dostavni ured za tvoje područje.
robimarko@gmail.com
11 godina
neaktivan

Kako deinstalirati aplikacije koje su došle zajedno sa mobitelom , a u opcijama za te aplikacije nema opcije " deinstaliraj "

0 0 hvala 0
14 godina
Moraš prvo rootati,a zatim pomoću titanium backupa ih deinstaliraš
robimarko@gmail.com
15 godina
robimarko kaže...
Bome nije ti ni ošlo na carinu,već direktno najvjerovatnije u dostavni ured za tvoje područje.

Znaci nece mi cariniti odnosno necu morat platiti pdv? Samo me to konkretno zanima

Izradujem web stranice i web shopove, privatna poruka za detalje
14 godina
99% da neće
robimarko@gmail.com
17 godina

Da ja napišem moje oduševljenje i postupak naruđžbe.

Radi se http://www.xiaomishop.com/ . mobitel Hongmi Red Rice (prva verzija)

Mobitel je plaćen 08.05. kasno uvečer. Ujutro je naruđžba promjenila status u preparation in EU Warehosue. Nakon toga je 10.05. (subota) ujutro otišao na dostavu. Ubrzo je došao mail sa tracking kodom UPS službe. 

Samo da napomenem da sa ovog "šopa" postoji mogućnost dostave iz kine ekspresno (oko 50$), postoji dostava iz Kine sporo (do 20$) i postoji dostava iz EU skladišta (57$). Moja preporuka je EU skladište jer mobitel dođe munjevito i nema moguće nadoplate zbog poreza i carine i najbolje tek slijedi to je onaj famozni "preparation in EU wearehouse".

Kad mobitel dođe u Hrvatsku UPS pakete preuzima overseas i ne možete ga više pratiti. Međutim poslao sam email oversesu i nakon pola sata sam dobio njihov kod sa kojim sa ga pratio po HR. Mobitel je stigao u srijedu tokom dana jer sam ja na posebnom otočkom režimu, inače u većini HR bi stigao već u utorak.

Sad da se vratim na famozni preparation in EU warehouse. Čitajući forume pripremio sam se na flashanje (inače sve sam androide do sada rootao i flashao) i to mi nije problem. Na sticku sam pripremio sve fileove, istraživao možebitne probleme oko rootanja, google apps i ostalih, a onda sam doživio super pozitivni šok. 

Mobitel je došao pripremljen za EU sa svim jezicima (multilanguage), došao je bez ijedne chinese aplikacije, instalirani (i radi) google play, face, viber, whatsup, twitter i sve ostalo prilagođeno EU, MIUI je verzija MIUI-JHBCNAL25.0 i mobitel je rootan. 

Za sada sve pet....

EDIT: došao je sa mobitelom punjač za auto, punjač sa priključkom za EU utičnice, zaštitna folija, futrola i olovka (sasvim nepotrebna)...  

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:45 (daseparo).

3 0 hvala 2
13 godina
daseparo kaže...

Mobitel je došao pripljemjen za EU sa svim jezicima (multilanguage), došao je bez ijedne chinese aplikacije, instalirani google play, face, viber, whatsup, twitter i sve ostalo prilagođeno EU, MIUI je verzija MIUI-JHBCNAL25.0 i mobitel je rootan. 

Za sada sve pet....

Sve super sve 5, jedino sto si zaboravio je napisati koji uređaj si kupio.. :D

Ali po verziji MIUI-a bih rekao Hongmi?

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
13 godina
TomekK kaže...

Hmmm malo me brine ovo (Redmi 1S qualcomm),Battery capacity and life Non-removable 2000mAh lithium-ion battery Standby Time: About 2~3 days

probao sam napraviti narudžbu i javlja mi ovo(a kliknuo sam na EU store) : http://prntscr.com/3j7x5m ??? koliko vidim samo jedan mobitel ima u eu storeu : http://prntscr.com/3j7y01

Trebala bi bit odvojiva baterija

17 godina
majdo kaže...
daseparo kaže...

Mobitel je došao pripljemjen za EU sa svim jezicima (multilanguage), došao je bez ijedne chinese aplikacije, instalirani google play, face, viber, whatsup, twitter i sve ostalo prilagođeno EU, MIUI je verzija MIUI-JHBCNAL25.0 i mobitel je rootan. 

Za sada sve pet....

Sve super sve 5, jedino sto si zaboravio je napisati koji uređaj si kupio.. :D

Ali po verziji MIUI-a bih rekao Hongmi?

Hongmi Red Rice (prva verzija)

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
11 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
luka_cro kaže...
thedream kaže...

Nešto ja i kolega s posla baš gledali, traži sebi baš nešto kinesko (valjda vječna potjera za nekim best-buy brutalcem) i naletili na Nibiru Mars One H1, ja kad sam specke vidio blenuo sam.

FullHD reza na 5 inča, wtf? {#} , 2GB RAM-a, 16GB ROM-a, 13MPX kamera..octa-core..

Koliko je takvo što realno riskantno kupiti, znam da nitko ovdje nije vidovit, a čovjek je na VIP mreži, to jedino znam..

Pa sad da su brutalne specke - više su uobičajene za takvu klasu mobitela, veći je problem što je taj model pre-sell, znači ne mora biti ta cijena na kraju, što je namijenjen samo kineskim mrežama te brzi internet neće raditi kod nas, što nema kapacitet baterija te što nije neki poznatiji kineski brand pa je dosta sve riskantno. Za te pare se vjerojatno da naći nešto slično provjerenije, npr. THL T11, neki Zopo ili iOcean...

15 godina
Danas mi stigao Xiaomi MI3. Narucen 5. svibnja preko talijanskog shopa www.xiaomishop.it, pa sam morao cekati dok dodje na zalihe, i danas mi ga je DHL dostavio.
13 godina
frulex kaže...

Pa sad da su brutalne specke - više su uobičajene za takvu klasu mobitela, veći je problem što je taj model pre-sell, znači ne mora biti ta cijena na kraju, što je namijenjen samo kineskim mrežama te brzi internet neće raditi kod nas, što nema kapacitet baterija te što nije neki poznatiji kineski brand pa je dosta sve riskantno. Za te pare se vjerojatno da naći nešto slično provjerenije, npr. THL T11, neki Zopo ili iOcean...

Od cijelog posta jedina je istina da je (za sad) samo za kinesku mrežu. Najjeftiniji je FHD 8-core mob na tržištu, cijena će bit ispod 1000 yuana. Baterija je 2000 mAh, teško da i može bit veća s obzirom na debljinu mobitela. A Nibiru je podbrand K-Toucha, koji nije nepoznat brand u Kini, mislim da su 6.-7. po udjelu na tržištu

11 godina
neaktivan
robimarko kaže...
Moraš prvo rootati,a zatim pomoću titanium backupa ih deinstaliraš

Instalirao framaroot , titanium  u početku nije htio raditi, onda instalirao super su  ni onda nije htio raditi, stalno traži root , već sam htio sve ponoviti , a onda odjednom proradio kao da se uplašio hahahaha i evo uspio sve nepotrebne aplikacije maknuti osim hangouts ta se ne može denstalirati , kada stisnem za deinstalatiju program se ne pokrene , ali ok ona je jedina ostala od onih koje sam htio maknuti, usput pošto prvi put rootam telefon da li je taj farmaroot ok njega sam skinuo pošto mi je googla prvo to izbacila, a mobitel se nakon instaliranja normalno ponaša. 

12 godina
protjeran
Gadgeti kaže...
Ag008 kaže...

?!?!

14 godina
neaktivan

Tražim mobitel veličine ekrana 5"- 6" , da nije baš 100ppi, poželjno quad i što veća baterija... Što preporučujete? Tražim best buy i poželjno bi bilo da ga se može naći u HR... Ngm, Prestigio, Be Smart, Gigabyte itd.

0 0 hvala 0
13 godina
Gadgeti kaže...
Ag008 kaže...

Provjerena stranica, samo cesto puta je mob out of stock duze vrijeme dok ga ne dobiju na stanje i posalju tebi.. Narucivao sam par puta, svaki puta bez greske mob stigao za cca 17 dana, a sveukupno je trajalo 30 dana dok ga nisu dobavili..

12 godina
neaktivan

Ovisi kako imaš sreće sa stockom. Meni jednom poslali mob za 6 dana, a drugi puta odmah drugi dan ujutro. Računaj od kad roba krene od njih do tebe cca 17-20 dana.

14 godina

Coolpad F1 naručen iz Dealsprime, stigao za 16 dana. Vidim da ima ljudi koji su ga naručili i većini je valjda već došao pa da vidimo da li i ostali imaju problem kao i ja. Neću sada opisivati tehničke specifikacije odnosno pisati recenziju već ću se fokusirati na probleme. Znao sam da ima modificirani Android, sučelje se zove CoolLIFE UI 5.5, ali nisam znao da će to biti toliki problem. Ima puno kineskih aplikacija, neke se mogu deinstalirati neke ne. Ajde, neka i ostanu neke kineske aplikacije, stavim ih u ćošak i nek stoje tamo.

Problem je što nema google aplikacija, gmaila a čak ni Google Play Store. Ima neki kineski store. Pokušao sam instalirati neke aplikacije direktno preko web browsera. Pronašao sam Dolphine browser, instalirao, ali ne radi, ruši se kod pokretanja. Facebook i Chrome su se instalirali i rade. Gogle Play Store sam instalirao ali se neće pokrenuti. Zatim sam ga pronašao preko onog kineskog store-a ali isto, neće se pokrenuti.

Postoji mail aplikacija koja nudi mnogo raznih servisa za podesiti pa sam odabrao Google mail. Podešen je i radi. Ali ništa od kontakata, oni se ne mogu povući sa gmaila jer nigdje nema te opcije za aktivirati, valjda zato što je aplikacija za kontakte nije od Googlea. Postoji

ponuđena opcija za prijenos kontakata preko bluetootha, čak je i ponuđen Apple i svi modeli iPhone-a ali moj iPhone 4s se neće spojiti sa Coolpadom F1. Zatim ne mogu podesiti mail od HT-a. To bi se trebalo moći podesiti preko opcije Other jer, naravno nema predefinirano za HT. Aplikacija za podešavanje maila zahtjeva da se pod user unese mail adresa (kao što to danas je kod većine mail servisa), ali HT i dalje koristi user u formi riječi a ne mail adrese. Uglavnom, ne mogu podesiti HT mail.

Stavio sam micro SD karticu i zadao da se sprema na nju. Kad ga spojim preko usb kabla na mobitelu je ponuđeno da se odabere : Media device (MTP), Camera, USB tehtering, Charging. Ako se odabere Media device tada u Windowsima dobijem novi disk od 15MB na kojem je driver. Driver instaliram, u device manageru se pod Ostali uređaji pojavi MTP sa žutim uskličnikom. Ako odaberem Camera u device manageru se pod Prijenosni uređaju pojavi Coolpad 8297W. Ako u Windowsima odaberem uvoz slika uvezu se slike koje su spremljene na memoriji mobitela. Kasnije sam promijenio da se slike spremaju na SD karticu ali se te slike ne mogu uvesti, odnosno program za uvoz ne gleda na SD karticu. Za očekivati bi bilo da se SD kartica pojavi kao vanjska USB memorija ali ne. Nema je. Ne znam kako da uvezem slike sa SD kartice.

Kad bi SD kartica bila kao usb memorija na računalu mogli bi se kontakti u vcard formatu nakopirati na karticu te importirati u kontakte. Ta opcija za import sa kartice ili sa memorije uređaja je ponuđena.

Dakle, ako netko od vas ovo prepoznaje kao probleme ili čak ima identično iskustvo kao ja bilo bi dobro da se javi pa da pokušamo pronaći rješenje. Pretpostavljam da bi rješenje bilo staviti drugi rom sa nekim Androidom. Ako ima slučajno netko da je to čak i napravio i da mobitel uredno radi bilo bi vrlo pohvalo da to podijeli sa ostalima. Nemam takvog iskustva, nikad nisam radio takve stvari s Androidom te ne bih se sam upustio u istraživanje jer ne bih želio završiti sa neupotrebljivim mobitelom.

Pozdrav svima,

Mladen

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 18:20 (Tireks).

5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vecina nas je to vec prosla. Moras napravit root mobitela i ubacit novi Rom. Trebas googlat za svoj model mobitela i trazit na youtube postupak. Znaci ne gine ti par dana truda, a mozda mozes i za dan sve napravit ako nadjes sve sto ti treba.

0 0 hvala 2
14 godina

Hvala. I mislio sam da to treba napraviti. Ali, ako je netko kod nas to već napravio, onda ja ne trebam otkrivati toplu vodu (ajd, u slučaju za root-anje i instalaciju rom-ova, možda je prikladnije nazvati "tešku vodu", da ne bi netko mislio da omalovažavam znanje koje treba za te procedure). Do travnja nije ni postojala WCDMA verzija pa ako na internetu nađem primjer možda je to bio za TD-SCDMA a ja ne znam da li su romovi kompatibilni. Ima ovdje: http://www.needrom.com/mobile/coolpad-f1-8297w-aosp/ pa ako je netko siguran da mi odgovori da li romovi koji tu postoje odgovaraju onom što meni treba?

Ono što mene brine je odabrati pravu stvar. Uz odabranu pravu stvar i uputstvo nije mi problem obaviti potrebne radnje. Toliko ipak znam.

Pozdrav

Mladen

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.5.2014 12:03 (Tireks).
17 godina

JEsi pogledao malo xda, španjolske i 4pda-ruski forum? Oni većinom na forumima imaju već diskutirana slična pitanja za mobitele (pa i F1) gdje odmah u temi, čitajući malo možeš skužiti koji rom bi ti najviše pasao.

A nemoj probavati stavljati krivi rom na mobitel jer možeš dobiti ciglu

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com ,Banggood kuponi za -10$ na PP
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: eBay, AliExpress, carinjenje - Česta pitanja, Banggood.com, Gearbest.com
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice