Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.056.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
djigibao kaže...
Mislim da si bacio 100kn bezveze jer taj KOD si mogao dobit i besplatno od Tele2.

dekodiranje se placa u svakom shopu

evo dosao je mobitel sa servisa danas, umjesto da promjene utor za slusalice, oni su stavili novu maticnu, model u8650-1, a ako se dobro sjecam stara maticna je bila u8650

Autoclimb kills more people than AIDS
12 godina
neaktivan
Svrzic kaže...
djigibao kaže...
Mislim da si bacio 100kn bezveze jer taj KOD si mogao dobit i besplatno od Tele2.

evo dosao je mobitel sa servisa danas, umjesto da promjene utor za slusalice, oni su stavili novu maticnu, model u8650-1, a ako se dobro sjecam stara maticna je bila u8650

ma ok za tih 100 kn, nije to greda, bitno mi je hoću li morati ponovno kupovati taj kod ako krenem stavljati novi rom jer koliko sam skužio, moram ga vratit na tvorničke a po nekoj logici onda se i kod briše, samo me to zanima...

15 godina
Mathaisen kaže...
Svrzic kaže...
djigibao kaže...

ma ok za tih 100 kn, nije to greda, bitno mi je hoću li morati ponovno kupovati taj kod ako krenem stavljati novi rom jer koliko sam skužio, moram ga vratit na tvorničke a po nekoj logici onda se i kod briše, samo me to zanima...

nebrise se nista

15 godina
neaktivan

pls jedna informacija, za mene.. što se desi kad stisnem VOL UP i VOL DOWN odjednom.. mob malo zavibrira i onda šteka (uzasno je spor) nekih 10 sekundi, pa opet zavibrira 2 puta, i onda je sve ok.. ne smeta mi, nego me zanima što je to? benru v4 imam

|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
15 godina
tonchy kaže...

pls jedna informacija, za mene.. što se desi kad stisnem VOL UP i VOL DOWN odjednom.. mob malo zavibrira i onda šteka (uzasno je spor) nekih 10 sekundi, pa opet zavibrira 2 puta, i onda je sve ok.. ne smeta mi, nego me zanima što je to? benru v4 imam

to se i meni dogadja na custom romu

na stocku toga nema

15 godina

evo nakon samo nekoliko dana na stock tele2 romu, mobitel ne boota

sta treba napravit? vratit na tvornicke preko recoverya ili? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

pozdrav ljudi...

ovako imam mob huawei u8655-1..kupio sam ga prije par dana i dosta sam cito o androidu i istrazivao o castum romovima roor itd ,,i napravio sam root sam isve je extra radilo sve 5..dok nisam pokuso instalirat drugi ROM pisalo mi je uspijesna instalacija i sve al se mob restartovo i sad nece da se upali nikako samo se iznova i iznova restartira  i to tako  2 dana preso sam sve moguce forume trazeci rjesenja cak sam pokuso stavit drugi rom i i pisr mi da je instalacija uspijela al nece da se upali samo se restartira stalno ..nemogu nista na njeg mislim pc ga ne prepoznaje al mogu uci u recovery ..molim vas ako ima ko neko rjesenje da mi pomogne sta napravit i jeli se moze sta napravit..unaprijed hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ako gledas da je android os isto kao kod pc-a dakako da ces s administratorskim ovlastima (citaj root) s vremenom nesto teze zafrknuti

primjerice meni sad sonic nemogu nista stavljati u njega fileove datoteke itd u mob, ali s druge strane ispada kao da spojeno s internom memorijom valjda prepoznaje kao externalnu neznam rabio svakakve tweak appse pa sad kad instaliram app-ove ne gubim na prostoru(nezamarajte se, nekako onaj prostor za spremanje je zajedno s onim slobodnim internim Mb za aplikacije sto ostaje nakon instalacije rom)

vecina bi preporucila rekli da stavis stock rom (ono update.zip rom) da ti napravi hard reset,

i onda se nadaj najboljem (puknut cu i ja stock ako ovo bude malo veci hm glitch?)

o da i odi na ovu stranicu http://www.shoutmix.com/?broskii  chat za android probleme

imaju i app ako koga zanima  https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bboy.rootedshoutbox.broskii&feature=search_result

i evo jedan malo zesci app za cistitku

Droid tool jack

https://play.google.com/store/apps/details?id=appinventor.ai_metaphonic.Droidtool&feature=search_result

nisam sigran kako radi ali ocito nije potreban root posto se preko pc-a obavlja vecina

(ma citajte na stranici uglavnom)

o da dosao da stavim link za sve da si olaksaju mjenjanje custom recoverija

Recovery Flasher Utility

https://play.google.com/store/apps/details?id=acr.recovery.installation.utility&feature=search_result

kao sto ime pise, za sekund flashate recovery ako imate root,

skinete si bilokoji zipani recovery koji radi za vas model (potrazite malo)

iz zipa izvucete recovery.img na SD (oko 5mb file ovisno koji jest)

za U8650 Clockwork recovery su verzije 5.0.2.7, i 6.0.1.0r1 prikazuje sliku baterije na iskljucenog mob

edit slike: dali ja sad tu trebam formatirati za interni prostor?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 1:51 (Killua).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Canky kaže...

pozdrav ljudi...

ovako imam mob huawei u8655-1..kupio sam ga prije par dana i dosta sam cito o androidu i istrazivao o castum romovima roor itd ,,i napravio sam root sam isve je extra radilo sve 5..dok nisam pokuso instalirat drugi ROM pisalo mi je uspijesna instalacija i sve al se mob restartovo i sad nece da se upali nikako samo se iznova i iznova restartira   i to tako   2 dana preso sam sve moguce forume trazeci rjesenja cak sam pokuso stavit drugi rom i i pisr mi da je instalacija uspijela al nece da se upali samo se restartira stalno ..nemogu nista na njeg mislim pc ga ne prepoznaje al mogu uci u recovery ..molim vas ako ima ko neko rjesenje da mi pomogne sta napravit i jeli se moze sta napravit..unaprijed hvala

Probaj ponovno instalirati neki provjereni ROM. Prije toga nadam se da radis Full Wipe... jer moras. Probaj naci neki ROM za koji sto posto pise da je kompatibilan sa U8655-1.

HUAWEI U8650 - Quod sumus hoc eritis!
12 godina
neaktivan

oprosti,jel mi mozes preporucit neki jer mi izbacuje na trazenju ha huawei u8650 a to ocito nije isti model nezz jer sam pokusavao instalirati nezz ni ja koliko drugih rom ova al sve ok pise instalacija uspijesna i da radio sam full wipe i sve to al opet nakon restarta samo dode do logoa ascended i tu stoji nekih 20 ak sekundi pa se restarta i sve tako stalo u nedogled dok mu ne izvadim bateriju..

12 godina
neaktivan
Canky kaže...

oprosti,jel mi mozes preporucit neki jer mi izbacuje na trazenju ha huawei u8650 a to ocito nije isti model nezz jer sam pokusavao instalirati nezz ni ja koliko drugih rom ova al sve ok pise instalacija uspijesna i da radio sam full wipe i sve to al opet nakon restarta samo dode do logoa ascended i tu stoji nekih 20 ak sekundi pa se restarta i sve tako stalo u nedogled dok mu ne izvadim bateriju..

Koliko sam shvatio HUAWEI U8655-1 je isto što i HUAWEI ASCEND Y200. Ne mogu ti ništa preporučiti jer nisam imao sličnu situaciju (osim onog što sam ti rekao, ali sa U8650. znači dogodilo mi se jednom da sam instalirao neki random ROM i isto mi je stajalo na logu i mislio sam da mi je strgan dok ga nisam ukljucio u punjac, ponovo se vratio recovery, mounto sam ga u komp, skino novi ROM i radio ko novi...) , ali našao sam ti ovaj topic u kojem se raspravlja o tvom mobitelu pa tamo potraži neki ROM. Možda da za prvu ruku uzmeš Stock rom dok se ne uvjeriš da ti mobitel nije pokvaren.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/y200-u8655-huawei-custom-roms/167024.aspx

12 godina
neaktivan

hvala tebi prijatelju al ja sam ti to sve procito hahaha mislim da sam sve procito na netu vezano za ovu temu i nisam uspio rjesit pokusavao sam i stock rom ove al stane na 2. koraku i sta ja znam sta sve nisam pokusao ..ipak hvala ti na trudu odnio sam ga na servis pa nek oni vide ima li mu spasa pa javim sta mu je bilo ako se spasi..lijep pozz

12 godina
neaktivan

tako je neka na servisu razbijaju glave{#} (dakako uz naknadu nazalost{#}  ako nema garancije {#})

ali evo mene daveza opet s listom romova ode malo pise nesto o njima:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&u=http://huawei-android.com/forum/u8650/topic-25-page-4.html&usg=ALkJrhgp1dIRdOfhSJvgtDgM1qs46Lk0jg#post1877

ako mislite skinuti koji radi izgleda preporucam LeWa totalno drukcije izgleda Ui.  {#}

bio skinuo kinesku nepreradenu verziju bez g-apsa rabio neki lueva pond, dok nisam ovdje naletio da ima

pa browsao sam malo po netu (opet{#}) i nasao nekoliko rjesenja za onaj problem pa cu vidjet da li radu.

heh ocito imam previse slobodnog vremena ili svi nabavili samsung galaxy (ili si presli na ios haha  {#})

posto nisam frik za tehnologijom ovaj rabim kao odskocnu dasku za poimanje(citaj: ucenje, razumjevanje) o smartphonovima.

P.S. puko ja po smajlicima ups soory...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav!

Instalirao sam sestri Clean ROM i ima jedan čudan bug. Kad joj se pošalje SMS dobije ih 3,4,5...komada. Ne odmah, nego recimo svakih pola sata po jednu identičnu poruku. Stvarno ne znam kako da joj to popravim. Cijenio bih pomoć, hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Killua kaže...

tako je neka na servisu razbijaju glave{#} (dakako uz naknadu nazalost{#}  ako nema garancije {#})

ali evo mene daveza opet s listom romova ode malo pise nesto o njima:

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=en&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com&sl=auto&u=http://huawei-android.com/forum/u8650/topic-25-page-4.html&usg=ALkJrhgp1dIRdOfhSJvgtDgM1qs46Lk0jg#post1877

ako mislite skinuti koji radi izgleda preporucam LeWa totalno drukcije izgleda Ui. {#}

bio skinuo kinesku nepreradenu verziju bez g-apsa rabio neki lueva pond, dok nisam ovdje naletio da ima

pa browsao sam malo po netu (opet{#}) i nasao nekoliko rjesenja za onaj problem pa cu vidjet da li radu.

heh ocito imam previse slobodnog vremena ili svi nabavili samsung galaxy (ili si presli na ios haha {#})

posto nisam frik za tehnologijom ovaj rabim kao odskocnu dasku za poimanje(citaj: ucenje, razumjevanje) o smartphonovima.

P.S. puko ja po smajlicima ups soory...

LG SUIT by Black_Coder,  ja sam na ovom rmu već duže vreme, bez oc-a, vratio na 600mhz ( jer nakon instalacije je 710 mhz), pobrisao gluposti šta mi ne treba, oslobodio memoriju, neke aplikacije ubacio kao sistemske, ext imam, korisitm a2sdgui aplikaciju , ( valjda sam dobro napisao, hehe ), ram-a nikad više imao nisam vrti se oko 60-70mb stalno, extra, 

huawei 8650
13 godina
neaktivan

Evo LEWA sa gappsima (link je na stranici zajedno sa romom i CWM 6.0.1.0 r1)

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=544464

nije los ako nista bar je drugaciji po izgledu,skoro ga stavio pa nemogu puno reci osim,RAMA oko 90-100MB,SWAPER po defaultu (swap na SD-u 32MB) S2E apk radi jel je CM ali fino zamaskiran!

Ako neko proba neka javi utiske.

Gongy

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Što je to GAPPS?
|| EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Google apps (Gtalk, Gmail, Gmaps...)
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan

koliko sam vidio LEWA-u (onaj nemodani kineski da nije mogao citati sim kontakte nego ih samo uvesti u phone zbog povezanih funkcija appsa)

ima hrpu stvari, firewall, black list za pozive i smsove   ugradeno u postavke i integrirano s vecinom appsa

a ne da moras otvarati zasebno tu, nego direktno iz nekih,

znaci i swaper otvaras u postavkama

a postavke su podjeljene u par kategorija i namjestas tako i vecinu stvari overclocking nemogu se sjetit ostalog

launcher lock sa 4 fukcije unlocka direktno u poruke poziv ili samo unlock prema smjeru poteza

dvostruke notifikacijae (polovicna) s ram cleaner i koliko potrosnja MB-a, i mogu se preslagati ikone

(vidi slike)

tako da nepreporucam da se brisu aplikacije da nebi imali praznu postavku posto nema sto otvoriti

sve u svemu  dosta fluidan nema bas laga s obzirom na dizajn

neznam za bateriju tako da netko drugi je pogleda

a za kakve sitnice to pitajte one koji su mjenjali te apppove

ili probajte obje vrste  LEWa-e:

LeWa_U8650_ROM_13.02.01 by b00ci 
LewaOS by Spira on 01/22/2013

ubija me u pojam ovo sto na svim romovima zatvara mms iz memorije kada treba osloboditi ram

inace u romovima se mms.apk po deafultu treba restartati.

nazalost na nekim se zaustavi i onda dobijete ono kasnjenje poruka i ostalo,

P.S.

sad sam sam na VIPLINE_ROM_v4.0, blago optimizirani stock .

ali pogledati cu za taj LG SUIT by Black_Coder jednom baterija ti sigurno ko luda drzi

valjda je jos kome palo pamet da ako overclockani rom izdrzi toliko solidno dugo sto se baterije tice,

da poboljsas izdrzljivost baterije jos vise ako vratis nazad na deafult-nu brzinu.

notifikacije notifikacije
notifikacije drga polovica notifikacije drga polovica
postavke postavke
lockscreen lockscreen
lockscreen dva lockscreen dva

0 0 hvala 0
12 godina

Sta se dogodilo sa Fundowsky blogom i ROM-ovima ?? Vidim da su propali u zemlju. ne mogu naci linkove za ROM, ali ipak izgleda da sam to nasao ali nemam upute za kreiranje particija i toga svega, gdje je nestalo to sve ? Vidim da ga se ne spominje ni na prvoj stranici.

Hvala

0 0 hvala 0
17 godina
Kupio co'ek drugi mob.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
12 godina
neaktivan
Gongy kaže...

Evo LEWA sa gappsima (link je na stranici zajedno sa romom i CWM 6.0.1.0 r1)

http://www.htcmania.com/showthread.php?t=544464

nije los ako nista bar je drugaciji po izgledu,skoro ga stavio pa nemogu puno reci osim,RAMA oko 90-100MB,SWAPER po defaultu (swap na SD-u 32MB) S2E apk radi jel je CM ali fino zamaskiran!

Ako neko proba neka javi utiske.

ne mogu se logovati na gmail account, koristio sam gaps sa linka koji je na toj stranici

huawei 8650
12 godina
neaktivan

Probay ovi drugi  LewaOS od spire

https://www.dropbox.com/s/ux7lh6u8jfd6p4q/lewa_spira_3.zip

stao sam link prije na prijasnjoj stranici , ima hrpetina romova

ako ko zeli znati na verziju otvorite u sistemu  build.prop u txt i u prvih par linija pise koja je verzija

http://www.bug.hr/forum/post/mobiteli/huawei-u8650-sonic-roms-overclock-root/3465605.aspx

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Instalirao sam Sonic CyanogenMod ali mi sada kad idem upisati novi kontakt  nudi upis samo pod google racun ili samo mobitel.nema mogucnosti da se upise u sim karticu.Jel nekome poznat taj problem?Hvala na odgovoru.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.2.2013 21:22 (barezd).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
barezd kaže...

Pozdrav svima!

Instalirao sam Sonic CyanogenMod ali mi sada kad idem upisati novi kontakt  nudi upis samo pod google racun ili samo mobitel.nema mogucnosti da se upise u sim karticu.Jel nekome poznat taj problem?Hvala na odgovoru.

To je normalno za CM7.2. Jednostavno nema te opcije. Ali postoje programi s kojima možeš prebacit kontakte s mobitela na SIM.

Za kolegu domagoj03 soundfix me iscrpio i fizički i psihički. pošto nemam mobitel trenutno (jedan dao sestri, a drugi mi je ukraden - ne znam zašto nema mog posta u kojem sam par puta napravio inventuru neba i spomenuo kako mi je ukraden mob) pisao sam napamet iz već viđenih fixeva i slao kolegi s posla da testira. Međutim kako god ja promijenio standard volume on bi uvijek ostao isti. Već je i par kolega sa HTC Mania i XDA foruma pokušalo napisat fix baš za ROM-ove koji su bazirani na tom benru89 (znači verzija 4) i nitko nije uspio.

Benru-u svaka čast na portovima ali lik je šu*ak kakvog nema. Ne odgovara na PM ni meni ni drugim likovima koji rade ROM-ove i samo piči po svom. Najavio je da će u v5 stavit neki drugi sound driver pa će zvuk biti savršen, međutim od v5 ni traga ni glasa. Čak sam razmišljao i da pređem na lunar based ROM ili da skroz prestanem s modanjem ROM-a za u8650 jer koristim još 2 druga mobitela novijeg datuma s većom zajednicom korisnika (HOX i Honor 2). Ne znam ni sam, vremena nikad dosta, ali mislim da ću izbacit nšto novo uskoro (kada - ne znam).

Dajte neke savjete za base ROM i što želite od sljedećeg ROM-a koji budem radio.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 23:47 (dark_wizz).
12 godina
neaktivan

Puno ti hvala na ovom. Lijepo od tebe da si se potrudio. Evo ako ćeš se i ti prebacivat na drugi mod, i ja cu se prebaciti.  {#}

Molim te, nemoj odustajat od u8650 :)

17 godina
neaktivan
domagoj03 kaže...

Puno ti hvala na ovom. Lijepo od tebe da si se potrudio. Evo ako ćeš se i ti prebacivat na drugi mod, i ja cu se prebaciti. {#}

A ništa, plaća neće bit još jedno tjedan dana tako da još ništa od novog u8650. Zamolit ću kolegu da mi posudi svoj u8650 a ja ću njemu HOX da imam na čemu radit. Vidjet ćemo popodne kad dođem s posla.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
15 godina
dark_wizz kaže...
domagoj03 kaže...

Puno ti hvala na ovom. Lijepo od tebe da si se potrudio. Evo ako ćeš se i ti prebacivat na drugi mod, i ja cu se prebaciti. {#}

A ništa, plaća neće bit još jedno tjedan dana tako da još ništa od novog u8650. Zamolit ću kolegu da mi posudi svoj u8650 a ja ću njemu HOX da imam na čemu radit. Vidjet ćemo popodne kad dođem s posla.

dam ti ja svoj huawei za hox žrtvovat ću se :))

12 godina
neaktivan

hahaha, žrtvovao bih se i ja trajno za hox-a :D

inače, došao sam da bacim još par komplimenata za dark_wizzov rom, radio sam opet svježe flešanje lol

promijenio sam launcher na adw launcher ex, stavio smoothass governor i frekvencije na 122-710 mhz, 

označeno je allow purging of assets i lock home in memory

uglavnom, bez ikakve dvojbe, najbrže što sam ikad izvukao iz bilo kojeg roma (a probao sam ih valjda sve koje postoje lol)

nema apsolutno nikakvog zastajkivanja kad se otvara bilo što, phone, sms, mail, browser i ovih par aplikacija

što koristim (tapatalk, instagram, friendcaster, stalno je upaljen gps radi weather widgeta, sync i ima dosta prijenosa podataka tokom dana, 

često i šeram net na laptop)

jedina, ali jedina mana koju sam ja našao, je ta što se kamera zna ponekad zaledit, ali to mi je najmanje bitna stvar na mobitelu jer je

kamera odvratna po defaultu

dakle, čista petica za verziju 2.1. ; )

0 0 hvala 0
13 godina

da li je izašla stabilna verzija caynogenmoda 9 za naš mobitel?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice