Ja sam imao na početku problem sa wifi koji sam riješio hard resetom. Sada sve radi normalno.
Svi proizvođači imaju taj problem.
Ja sam imao na početku problem sa wifi koji sam riješio hard resetom. Sada sve radi normalno.
brisat
Hard reset ne rješava razinu signala, o tom pričam cjelo vrijeme.
Probaj se odmaknuti od routera malo dalje, pa uhvati htc10 sa rukama da prekrijes one antene, pa ti padne signal odma za 2 crtice, ista je stvar i na iPhone (antena gate, your holding it wrong way), ista je stvar sa ostalim metalnim telefonima, signal je slabiji zbog metalnog kucista, pa je osjetljiv na položaj telefona ili ovisno o tome kako držiš telefon.
Šta si toliko tvrdoglav...problem je materijal izrade... ivicask ti je sve objasnio...
Nitko nema taj problem...ja nisam nikad imao taj problem osim na M10.
Vidim da neki prodaju dual sim U11 na njuškalu.
Da li je svaki U11 dual sim?? Ispada da neki operateri imaju dual sim...ili sam ja nešto krivo shvatio.
Da li je svaki U11 dual sim?? Ispada da neki operateri imaju dual sim...ili sam ja nešto krivo shvatio.
Nisu svi dual SIM, ima i single SIM modele (barem prema GSMAreni).
To kužim i ja...pitatanje je tko u HR prodaje Dual a tko Single...
To kužim i ja...pitatanje je tko u HR prodaje Dual a tko Single...
Mislim da jedino Tele2 ima dual sim U11...
https://www.tele2.hr/privatni-korisnici/mobiteli/htc-u11-dual-sim-crni/d894/
Šta si toliko tvrdoglav...problem je materijal izrade... ivicask ti je sve objasnio...
Tko je ivica? Upravo sjedim sa čovjekom koji je više godina kao inžinjer radio u Sony-ju u Švedskoj na razvoju telefona i koji kaže da materijal nema veze sa prijemom. Antene se posebno dizajniraju za takve telefone. Moji M7 i M8 i 10 rade besprijekorno. Testurao sam ih paralelno i odstupanka nije bilo.
Bok, mobitel mi je potreban za posao pa mi je bitno da mi dobro radi mail client (exchange). Da li ima netko iskustva s exchange mailom?
Tko je ivica? Upravo sjedim sa čovjekom koji je više godina kao inžinjer radio u Sony-ju u Švedskoj na razvoju telefona i koji kaže da materijal nema veze sa prijemom. Antene se posebno dizajniraju za takve telefone. Moji M7 i M8 i 10 rade besprijekorno. Testurao sam ih paralelno i odstupanka nije bilo.
slazem se da materijal nije problem, problem je wifi IC ili loše izvedene antene, rekao bi po tome kako meni radi, wifi IC. ali nikako nije software.
Materijal nema veze sa prijemom????Posebno dizanirane antene?Ma daj molim te, baš zbog takvih ekspertnih inžinjera ko tvoj iz Sony-a i imamo svi problema sa WIFI-om, jel po njima na "papiru" treba funkcionirati, ali u "real life" ne funkcionira tako.
HTC 10 ti radi besprijekorno?Imamo ih tu par na poslu, i NE RADE besprijekorno, svi imaju problema sa signalom.Imam preko 30 ljudi u beta teamu za testiranje softvera, SVI imaju ISTI problem, imamo 10 000 korisnika na nasem Viper romu, i mnogi od njih komentiraju kolko su preporođeni sa WIFI-om nakon nadogradnje sa HTC10 na U11.Isto tako imam par insidera koji testiraju / ili rade za HTC i znam da je jedan od razloga zbog čega je U11 napravljen od stakla baš radi tih problema sa signalom.
Evo baš jučer mi sestra prigovara kojoj sam dao svoj HTC10 kako joj "šteka" wifi, tipa kad ga primi u portret, mora naštimavati ruke da ne prekriju antene jel onda signal koji je slabiji u dnevnoj sobi ode skroz k vragu i tipa youtube video počne bufferati.
HTC u11 na istom mjestu kako got da ga primim ili okrenem mi daje full brzinu mojeg neta doma (20mbit).
istina je negdje između ali recimo i M7 je bio od metala, pa i vise jer su i poklopci zvucnika bili metalni, pa sam signal imao doslovno 3x dalje nego na 10.
znaci nije problem u metalu nego kako su te antene implementirane.
istina je negdje između ali recimo i M7 je bio od metala, pa i vise jer su i poklopci zvucnika bili metalni, pa sam signal imao doslovno 3x dalje nego na 10.
znaci nije problem u metalu nego kako su te antene implementirane.
S cim uspoređivas?Ja sam prelaskom sa ONEX+ na m7 odmah zamjetio slabiji signal i osjetljivost ako se prekriju rukama antene dok recimo držiš na određeni način.
Da, HTC10 je tu najgori, ali ni jedan od prethodnih telefona nije baš idealan...
Implementacija je potpuno ista na skoro svim metalnim telefonim, glupo je uopce govoriti o tome, HTC je prvi patentirao tu tehnologiju, kasnije je Apple i drugi krenuli njegovim stopama.
Al kao što vidite polagano se svi vracaju na staklo, zbog cega??
Bolje to nego na Sensationu na kojem kada bi se primio na gornjem djelu, nestao bi signal kompletno :D
Evo, ako bi i bili u pravu sa vašom tvrdnjom da wifi kod 10 ne valja, što je sa Sony-jem i drugim proizvođačima koji imaju isti problem.
Na odmoru sam trenutno. Koristim internet od hotela preko puta. Ruter je udaljen nekih 30 metara i nalazi se u zgradi.
Ne kuzim uopce usporedbu, i ne testiras na istom serveru...
Bolje to nego na Sensationu na kojem kada bi se primio na gornjem djelu, nestao bi signal kompletno :D
Dap, naravno bolje je to izvedeno na novim telefonima, ali nije i dalje imuno na taj problem.
Yup, na wc-u mi HTC 10 nikad nije hvatao signal dok ostalo što sam koristio u zadnje vrijeme jest. Dealbreaker to me
Server je najmanje bitan. Bitna je udaljenost uređaja od rutera. Vidite da radi kako treba, 30 metara od rutera. I ja sam na početku imao isti problem. Signal je padao 5 metara od rutera, nije mogao da nađe wifi mreže kao ostali uređaji, skeniranje je bilo sporo.....
Hard reset je riješio sve probleme, kao što vidite.
P.S. Test iz dvorišta hotela.
Evo sad sam išo mjeriti sa kolegama konkretno vani ispred firme, stojimo jedan do drugog, HTC10 izmjeri 6mbit u download, HTCM9 izmjeri oko 20mbit dok HTCu11 izmjeri 35mbit, što je i max brzina dostupna na routeru.
Da stvari budu interestanije, ako se pomakne 2 metra dalje na HTC10 pukne signal, m9 radi još nkeih 20m dalje, dok sam sa u11 morao otici još jedno 50-60 metara dalje prije nego je puko signal i nisam više mogo izvrtiti speedtest.
Meni to nema ama baš nikakvog smisla kao prvo, a kao drugo čak i da je riješio nešto,činjenica i dalje stoji da Htc 10 ima primjetno lošiji signal od drugačije građenih telefona. Ništa čudno, i jbg, metalni build je zakon, ali da postoje kompromisi, postoje
Server je najmanje bitan. Bitna je udaljenost uređaja od rutera. Vidite da radi kako treba, 30 metara od rutera. I ja sam na početku imao isti problem. Signal je padao 5 metara od rutera, nije mogao da nađe wifi mreže kao ostali uređaji, skeniranje je bilo sporo.....
Hard reset je riješio sve probleme, kao što vidite.
P.S. Test iz dvorišta hotela.
Meni nikad nije pucao ili padao signal na 5 m od routera, niti 10, niti 15m al dalje od toga postoje problematican i to j ono sta me iritiralo, pa necu stavljati wifi na svkai cosak kuce kad radi na svim drugim uredajim bez problema..
Upravo sam testirao sa istog mjesta M8 i 10. Prvi screenshot je M8.
Da zaključimo. Matrijal kućišta nema veze sa prijemom/predajom wifi signala. Problem je u Android OS-u koji se može srediti veoma lako. Kao što vidite HTC 10 nema problema sa wifi.
Obadva telefona full signal, negdje si bliže routeru, test ti nema veze sa ničim, i ne pokazuje ništa, i nije nikakva dobra usporedba.
Ne želim više o ovom raspravljati, dao sam vam sve informacije iz prve ruke i prema informcijama brojnih korisnika i prijatelja, uzmite ih kako hoćete.
Da zaključimo. Matrijal kućišta nema veze sa prijemom/predajom wifi signala. Problem je u Android OS-u koji se može srediti veoma lako. Kao što vidite HTC 10 nema problema sa wifi.
ok, ti imas primjerak koji super radi, ja nemam, moj iza zida uopce ne lovi signal, a ovako na otvorenom lovi kojih 4-5m.
ali meni je jos vec problem sto pa makar bio i pola metra od routera, jednostavno internet radi samo u intervalima, i po tome zakljucujem da nesto nije u redu sa IC-om.
a za sony ne kuzim u cemu pricas, ima moja cura Z3 i da, sa updateom na MM wifi je krepao, ali krepao je do kraja, software je unistio IC, ovdje nije ovakav slucaj.
p.s. ako netko ima prijedlog kako da ja na svojem HTC10 unistim wifi IC neka se javi, pa da mogu reklamirati mob
Svi imaju problema s wifi na M10 samo njih dvoje nemaju. Tko je tu lud.
Ma već godinama isti zagovaraju htc kao najbolje telefone bez ikakve mane. Ništa novo hahah, samo trošenje vremena, živaca, te forumskog prostora.
Kako su me samo napali kada sam rekao da duplo jeftiniji Mi5 ima masu bolji ekran, bateriju i signal od HTC 10
Obadva telefona full signal, negdje si bliže routeru, test ti nema veze sa ničim, i ne pokazuje ništa, i nije nikakva dobra usporedba.
Ne želim više o ovom raspravljati, dao sam vam sve informacije iz prve ruke i prema informcijama brojnih korisnika i prijatelja, uzmite ih kako hoćete.
Jedino da osobno dođeš i sam testiraš. Sad me prozivaš da lažem i ne želiš raspravljati.
Ljudi moji, sto ste vi napravili od ove teme. Osim meni radi a tebi ne radi i slicnih nadmudrivanja tesko je nesto drugo pronaci. Da li je moguce da se svi vrate na neku normalnu razmjenu misljenja koja bi bila korisna?