HTC za N00ba

poruka: 15
|
čitano: 2.008
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

Razmisljam o kupnji smart phonea..HTC vjerovatno. Pa me, kako sam n00b u vezi toga, zanima koji bi mi bilo dobro odabrati i zasto. 

Samo da nije maleni, moze i biti velik kao Iphone.

Dalje, moze li ga se dobiti samo na pretplatu, ili kao paket pa kupujem bonove. 

Kako radi internet, placam provideru ako trosim njihov pretpostavljam? I koliko to iznosi? I mogu li se spajati na bilo koje bezicne mreze? Sto bi bilo super jer ima ih gomila otvorenih pa ne moram placati :)

Kako kupujem / instaliram aplikacije na njega?

Itd, neke korisne informacije...i cijenu ofc.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: HTC za N00ba
sorry na ovakvom pitanju ali sto ce ti smartphone ako si noob oko njih?

htc desire - 300kn pretplata 3gb neta free i besplatni smsovi...
MW2 : N'Dorphin // GRNDWR // HCTDM // HCSD // HCMSHPT
16 godina

htc desire - 300kn pretplata 595kn mob 3gb neta free i besplatni smsovi...
16 godina
protjeran
8ax kaže...

htc desire - 300kn pretplata 595kn mob 3gb neta free i besplatni smsovi...

svi smo mi bili noobovi napocetku 

treba se poceti od necega 

iako to noob za smartphone i nije neka stvar jer ce se naucit vecinu toga za 30 min 

CyberPunk
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

Pa n00b sam oko uvjeta kupovine i pretplate itd. kod nasih operater kada su u pitanju popularni mobiteli, nisam inace bas n00b. A sto se tice interneta nisam imao dosada mob sa internetom pa ne znam kako to funkcionira.

-.-

0 0 hvala 0
16 godina
imas wifi, na obicnom netu imas 3gb besplatnog a kad to predjes placas 1kn/1mb - govorim o tele2 300kn pretplati.
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

Moze li se to kako uzeti da nije na pretplatu nego da si sve placam na bonove? Vise pozive, a internet se imam gdje spojiti, gdje god idem ima neki besplatni hotspot.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 0:34 (Dragon23288).

0 0 hvala 0
16 godina
tak bi te doslo par tisuca kuna...
17 godina
HTC za N00ba

Cene prenosa podataka zavise od providera i paketa, ali ako telefon ima WiFi i spojiš se na neku otvorenu mrežu ne plaćaš ništa. Vredi pomenuti da će ti telefon gotovo sigurno doći sa gomilom aplikacija i servisa koje koriste prenos podataka, nekad i u pozadini pa, ako hoćeš da paziš na račun treba da vidiš kad šta koristiš i čemu ćeš dozvoliti sinhronizaciju (na Androidu postoji i opcija potpune zabrane korišćenja mobilnih mreža za prenos podataka, tako da bi tada telefon mogao da pristupa internetu samo kada si na wirelessu, mada je nisam koristio).

Aplikacija ima dosta besplatnih, pa još nisam kupio ni jednu, a instalacija je prosta, klikneš na link i telefon skine program i instalira ga.

Jedno od ogramničenja Androida (jedino vredno pomena na koje sam naišao) je da se aplikacije mogu instalirati samo na internu memoriju, pa u zavisnosti od tvojih potreba i želja i konkretnog modela (skuplji kao što je Desire imaju više memorije) to može biti veći ili manji problem. Postoji Astro File Manager koji ti omogućava da aplikacije koje ne koristiš backupuješ na SD karticu odakle možeš ponovo da ih instaliraš kad ti zatrebaju, a postoji i apps2sd kojim potpuno možeš da zaobiđeš to ograničenje, ali, kao i uvek, nekima radi savršeno, a nekima baš i ne (i naravno, ovi prvi kažu da ovi drugi nešto ne rade kako treba, a drugi da su sve uradili po uputstvu, pa ko zna).

Osim sa Androidom, HTC pravi i smartphone sa Windows Mobileom i to su isto ozbiljne sprave, ali ne bih znao da ti o njima kažem ništa posebno (dok se ovo prethodno uglavnom odnosi na sve modele sa Androidom, bez obzira na proizvođača).

Moj PC  
0 0 hvala 3
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

E hvala ti. Najbitnije mi je bilo za net jer cak iako puno putujem gotovo nigdje nisam bez nekog hotspota, rijetko, a tada mogu i potrositi nesta.

Koji mi preporucujes? Bitno mi je da je veliki ekran i velika rezolucija na tom ekranu, znaci dobar prikaz. Velicina bi mi odgovarala kao Iphone (koji mi je zapravo zelja ali preskupo jednostavno).

I koliko bi kostao mobitel kao aparat, da nisam vezan pretplatnickim ugovorom uz nikoga?

0 0 hvala 0
17 godina
HTC za N00ba

Oko izbora modela će verovatno neko drugi moći više da ti kaže. Imao sam u rukama Desire i ostavio mi je veoma dobar utisak (lep veliki ekran od skoro 4" i rezolucije 480*800, sve radi lepo i glatko što i nije čudo s obzirom na procesor od 1GHz...), a mislim da mu je ovde cena oko 400€.

Ja s druge strane imam nešto mnogo skromnije, LG GT540 Optimus koji me je koštao oko 150€. Isto je u pitanju Android telefon, a hardware u njemu se sasvim fino može porediti sa iPhoneom 3GS i sledeće karakteristike su im iste: 320*480 ekran, 600MHz procesor, 256MB RAM, 3MP kamera sa 640*480 videom, podrška za 2G, 3G, WiFi, GPS, Bluetooth... Dolazi sa manje memorije (2GB microSD), ali se kupovinom kartice od 16GB za manje od 30€ može i po tome izjednačiti. Realno je lošiji po tome što mu je ekran rezistivan, pa nije toliko osetljiv i nema multitouch kao iPhone ili pomenuti HTC Desire, ali bih rekao da je za svoju cenu, a i uopšte, vrlo, vrlo dobar.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 3:33 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

Cini se odlican, a opet ne cijene kao HTC ili jos gore iPhone. 

Opet, koliko sada kosta novi, kao aparat ili ako ima u paketu, moze li se spajati na bilo koju wifi mrezu? Kakva su ti iskustva sa baterijom?

0 0 hvala 0
17 godina
HTC za N00ba

Ja svoj imam dve nedelje, tako da je to cena za novi, bez paketa, ali u Srbiji, ne znam za Hrvatsku (valjda ne može mnogo da se razlikuje). Spaja se na bilo koju WiFi b/g mrežu, a za bateriju nisam siguran šta da ti kažem, ima 1500mAh što je dosta, ali u početku sam ga punio na dva dana i to me je malo razočaralo, no izgleda da se posle tih nekoliko ciklusa malo "razradila".

Od ostalih stvari, kamera je zadovoljavajuća, ali ništa posebno. Ima autofokus, ali ne i blic, tako da je upotrebljiva i u zatvorenom, ali joj je neophodna pristojna osvetljenost. Solidno brzo fokusira i, koliko sam isprobao, daje pristojne slike, korektno eksponirane i sa vernim bojama, ali algoritam za uklanjanje šuma pojede detalje. Ukratko, kada iznenada poželiš da nešto slikaš, poslužiće i napraviće sliku koju ćeš moći da prebaciš na komp i zadržiš, ali, kao i kod 99% telefona, ako ideš negde sa namerom da fotografišeš, bolje ponesi aparat. Slična ocena ide i za kvalitet snimljenog videa.

Osim toga nemam nikakvih zamerki na telefon, zaista dobro funkcioniše. Kućište je plastično, ali deluje solidno izrađen, a isto tvrde i oni koji su svoj GT540 ispuštali; ugrađeni software je prilično standardan za sve Android telefone; ukupno, kao što sam već rekao, sasvim sam zadovoljan.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 13:34 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HTC za N00ba

Hvala ti na savjetima. Odvagati cu sva tri (iPhone, HTC, i LG) pa cu vidjeti.

Zasada, HTC Desire mi je na prvome mjestu. Koliko se sjecam aparat sam kosta oko 4500kn, ali uz razne pretplate moze ga se dobiti i za puno manje. 

0 0 hvala 0
17 godina
HTC za N00ba

Čisto da ti povećam broj opcija između kojih ne možeš da se odlučiš (šalim se malo), pošto te je kada si otvarao pre svega interesovao HTC, hteo bih da ti ukažem na još jednu mogućnost, HTC Wildfire koji je cenom znatno bliži LG Optimusu nego HTC Desireu (mislim da je oko 240€), pa pretpostavljam da bi se uz pretplatu mogao nabaviti po sasvim razumnoj ceni. Danas popodne sam imao priliku da se pošteno "poigram" jednim od njih utisci su mi pozitivni.

Pre svega, ekran je kapacitivan tako da jako lepo reaguje i na najnežniji mogući dodir i, naravno, ima multitouch, no loša strana mu je što ima duplo manje pixela nego onaj na Optimusu, 320*240.

Osim toga, kamera ima blic koji ne deluje preslabo, kao i dobru foru da možeš izabrati na šta će fokusirati pritiskom na odgovarajuće mesto na ekranu, no kvalitet fotografija me nije oduševio, rekao bih da nisu bolje od onih na mom LG-u, bez obzira na 5MP na Wildfireu spram 3 na LG-u i blic koga Optimus nema (a slikano je u polumračnoj kancelariji).

Od ostalih razlika, primetio sam da Wildfire koristi Android 2.2 koji bi trebalo da je nešto doteraniji i optimizovaniji od 2.1 na LG-u i uređaj zaista radi vrlo glatko, mada ne mogu da kažem da sam video neku bitnu razliku u odnosu na LG.

Fizički Wildfire deluje prilično solidno napravljen i s te strane ostavlja stvarno dobar utisak.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice