Imam HTC Desire. Zadnjih dana kod pokušaja downloada nekih materijala (npr. video isječaka, Nero Burning ROM-a, Firefoxa 4 ili instalacijske datoteke HTC Sync sa službenih stranica) browser mi izbacuje Sistemsku grešku "The requested item could not be loaded! (Status Code: 413)" koja se pojavljuje na bijeloj podlozi. Problem se događa, kako u integriranom browseru, tako i u Operi Mobile. Kod downloada setup datoteka nekih drugih programa (poput irfanviewa ili opere) ili pdf datoteka nema nikakvih problema. Dakle, čini mi se da se stvar događa samo s downloadom malo težih materijala, ali ne znam gdje je granica veličine materijala. Npr. Opera for Windows (7.1 MB) može skinuti, dok kod Mozilla Firefoxa (12 MB) javlja grešku.
Prvi zaključak mi je bio da imam nedostatak memorije, međutim, imam 28 MB slobodne interne memorije (nedavno sam imao 12 MB, a sve je radilo kako spada), dok na SD kartici imam preko 700 MB free.
Je li tko imao sličan problem i postoji li kakvo bezbolno rješenje?
Edit: Danas sam došao u doseg svoje kućne Wi-Fi mreže i preko nje nema nikakvog problema s downloadom. Međutim, čim se spojim na mobilnu mrežu, problem se ponavlja. Jel ima tko kakvih saznanja da je provider (Vipnet) možda ograničio veličinu datoteke koja se može skinuti? Jer ja nisam mijenjao nikakve postavke...