DHD ili Optimus 2x

poruka: 56
|
čitano: 8.427
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Imam priliku kupiti mob do nekih 2000 kn na tarifu 100-150... Do sada sam imao Iphone 3g...

bitno mi je da ima 720p kameru, brz preglednik, widgete, push opcije (facebook i mail)

desire hd mi je bila zelja imati oduvjek, ali nedavno je izasao optimus 2x, imao sam ga priliku isprobati i stvarno me oduševio brzinom... Desire HD je ljepši izvana i veći ekran...

Pomozite....

0 0 hvala 0
14 godina
DHD ili Optimus 2x

nije to 720p kamera nego telefon snima hd video...nema to veze sa rezolucijom kamere...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Sve mi je apsolutno jasno, krivo sam se izrazio, ali zna se na sta mislim...

8 0 hvala 0
14 godina
DHD ili Optimus 2x

sad ovisi sta preferiras...veliki screen ili brzi telefon...do tebe je...meni su inace i jedan i drugi dobri...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
DHD ili Optimus 2x

Ja mislim da ti je Optimus 2x bolji odabir od DHD jer je on dual-core, a i ne čini mi se ružan mobitel ako te to zanima {#}

DHD ti je isto odličan mobitel, ali barem za mene je 2x malo bolji.

2 0 hvala 0
14 godina
Re: DHD ili Optimus 2x
dds kaže...

Imam priliku kupiti mob do nekih 2000 kn na tarifu 100-150... Do sada sam imao Iphone 3g...

bitno mi je da ima 720p kameru, brz preglednik, widgete, push opcije (facebook i mail)

desire hd mi je bila zelja imati oduvjek, ali nedavno je izasao optimus 2x, imao sam ga priliku isprobati i stvarno me oduševio brzinom... Desire HD je ljepši izvana i veći ekran...

Pomozite....

Od 02. 02. imam HTC DHD, na moje veliko zadovoljstvo, osobno sam i oduševljen i impresioniram kako viđenim tako i doživljenim u radu s njim. 

Kako su oba dva Android moba, zavisi što TI preferiraš, ono što te treba voditi je tvoj i samo tvoj odabir i ukus na kraju, jer ćeš ga ipak ti i samo ti koristiti.

Obzirom i sam imam HTC DHD-a, vjerojatno znaš kome ide moj glas, to je sasvim jasno, tek pogotovu kada sam skinuo zadnji update 2.3.3 Gingerbread verziju softwere-a, tako da neću duljiti, već samo ponoviti, samo je jedan HTC DHD! {#} 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 17:13 (ATJLučko).
15 godina
neaktivan
Cini mi se da LG zeza, nekim korisnicima se reboota i freezea (hardware bug?), 19.4. su rekli da rade na updateu za fix, i onda su misteriozno prestali odgovarati. Koliko god mob bio jak, toliko je LG nepouzdan. Idi na sigurno.
16 godina
Koliko god LG bio nepouzdan, pouzdan je Cyanogenmod, eno malo čitam reviewe i Cyanogenmod radi savršeno na ovom mobitelu.
Ja sam manijak iz gimnazijskog parka
17 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Strpi se još malo dok izađe Galaxy S II, to će biti najbolji uređaj na tržištu kad dođe, a dolazi 30. svibnja. Sada svi se pitamo kolika će cijena biti, ako bude po najavama ~4500 nemaš se što dvoumiti.

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
@mind_challenge nisam istrazivao, ali mislim da je i na CM isto. Ako nije, super. Btw ne radi savrseno jer je tek izasao, ne radi usb mass storage i sl.
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Bio sam danas u Tele2 i rekli su mi da ce Galaxy 2 biti barem 1000 kuna skuplji od lg-a...  Tako da mi to je to neostvarivo.... dakle LG ili DHD...

Kakvi su točno problemi oko LG-a ... jel se moze rijesiti softverski?

Čini mi se da onaj auto balance boje kod snimanja videa na dhd-u malo nervira... jel moze tko to potvrditi?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dds kaže...

Bio sam danas u Tele2 i rekli su mi da ce Galaxy 2 biti barem 1000 kuna skuplji od lg-a...  Tako da mi to je to neostvarivo.... dakle LG ili DHD...

Kakvi su točno problemi oko LG-a ... jel se moze rijesiti softverski?

Čini mi se da onaj auto balance boje kod snimanja videa na dhd-u malo nervira... jel moze tko to potvrditi?

Ako baš biraš između ta dva onda LG jer snima 1080p videje i zbog dual core procesora. Jedino što DHD ima malo više RAM-a.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3468&idPhone2=3598

Eto pa prouči.

15 godina
neaktivan
Ne zna se, ali nadam se da moze, jos su i rekli da spremaju update za popravak :( ovo citam sa XDA, mozes otici tamo u Optimus 2X podforum, ima nekih tema o bugovima. Ja sam ga isto mislio uzeti, ali odlucio sam pricekati da dobije Gingerbread ili barem taj fix kojeg su obecali. Mob je stvarno zakon ako radi :D.
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

1080p nema smisla jer je 24fps tako da trza...  gledao na youtubeu i jako lose...

0 0 hvala 0
16 godina
dds kaže...

1080p nema smisla jer je 24fps tako da trza...  gledao na youtubeu i jako lose...

youtube ti konvertira video od bitratea 3000 na nekih 800 tako da je ogromna razlika

svi filmovi osim blurayeva sta ces nac na netu su ti u 1080p/24fps

sto se tice mobitela, oba dva su dobra, no razliku u brzini ces tek primjetiti kad oba dva dobe gingerbread

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

zasto onda galaxy 2 snima na 30fps i na svim testovima nije trzao ni malo

0 0 hvala 0
16 godina
dds kaže...

nije trzao ?

ovo se zove trzanje videa : http://www.gsmarena.com/showvid.php3?sYoutubeID=n7BcW-iQo0s&nWidth=1280&nHeight=720

snimano sa galaxy s II, njemu ne pomaze 30 fps kad mu je optika losa

Atomska bubamara. ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
16 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

ja nisam primijetio razliku u fluidnosti OS-a, kretanja po izbornicima i sl. je isto na oba mobitela mada nisam ni puno prckao.

Mislim da ti je cijena cimbenik koji ce prevagnuti.

kolika je razlika u cijeni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dds kaže...

Video sniman sa Optimus 2X na 1080p. Po meni, za jedan mobitel je ovo savršeno. Ni fotoaparati/kamere više nisu potrebne :D.

Btw o kvaliteti videa ovisi i jačina tvog kompa xD.

SAVJET: prije kupovine raspitaj se primaju li garanciju za te uređaje s greškom, jer si kao čitao na internetu da se mob zna gasit sam od sebe ili zamrzavat. :)

Edit: gledam malo GS2 1080p, samo ću reći da trza isto, neš ti 6fpsa :/...

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 21:18 (N3N0).
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

2x bez razmisljanja.

DHD nikako,tom modelu je odzvonilo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
BMK kaže...

2x bez razmisljanja.

DHD nikako,tom modelu je odzvonilo.

Molim lijepo, na čemu se zasniva ova teza, obzirom je neki dan pušten upgrade za HTC DHD na 2.3.3 Gingerbread, kao 1, kao 2, ono što "kao" pruža Optimus 2X, a gdje će/ćeš to implementirati, ako misliš na kameru ili gledanje HD videa, pa onda ćeš kupiti nešto drugo. Kao 3, po mom mišljenju, hardware-ski i dizajnerski HTC DHD je bar 1 metar ispred od LG-a, tako da za barem godinu dana s onim što imam na DHD-u je sasvim OK. Na kraju krajeva, i cijele priče, kako će te pričati kada za koji mjesec sleti u RH HTC DHD2 ili HTC Sensation, za koji su i u BUG-i i u VIDI-u rekli da je to "TRENUTNO NJABOLJE" što postoji na android tržištu, očekujem argumentiran odgovor!!!!! {#} 

P.S. ako imaš HTC DHD, a vjerojatno nemaš, nakon upgrade-a, tek trebaš vidjeti što je fluidan software, i na suncu sa 35% svjetline vidljivost ekrana, eto više niti tu nema faila, a i o kvaliteti boja na ekranu možemo pričati nadugo i naširoko, usput onako, postoji tema na forumu o tom mobu, pa neka dečkina malo prolista postove u zadnjih nekoliko dana ili može i sve, pa neka se uvjeri iz komentara korisnka koji rade s tom mrcinom, he he he he {#} !!!! 

ATJ Lučko
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.5.2011 21:33 (ATJLučko).
16 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

iskreno, osobno LG nebi nikad uzeo zbog njihove poznate "kvalitete", neznam kak je 2X, ali ipak...

radje bi onda uzeo galaxy II

btw. ste se toliko palite na te kamere i hd snimanje, te kamere nemaju veze s pravim foticima i kamerama, ali moze posluziti.

Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Imo sam DHD i nije me odusevio,dapace,fail,sad imam HD2 i 10x sam zadovoljniji.

LG 2x je tek dosao,i kad uhvati zamah,mobitelu nece biti premca,naprosto kraj puta za DHD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BMK kaže...

Imo sam DHD i nije me odusevio,dapace,fail,sad imam HD2 i 10x sam zadovoljniji.

LG 2x je tek dosao,i kad uhvati zamah,mobitelu nece biti premca,naprosto kraj puta za DHD.

objasni ovo podcrtano.

zasto je fail i po cemu je hd2 bolji?

14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Iako imam vecu ruku definitivno mi bolje lezi u ruci.Dimenzijama je manji ne nekako,cvrsci,za razliku od onih plasticnih covera koji nikako da sjednu kako spada kad se maknu par puta.

Mobitel je u to vrijeme bio 1500kn jefitniji od DHD a opet,nikakve razlike u performansama ne osjetim.

Ekran takoder odlican na oba modela,jedino kamera je malo slabija,ali opet,solidna.

Tako da,za toliku cijenu,fail,za 2200kn,koliko mislim da vrijedi je itekako dobra kupnja,ako se ima vise,definitivno na nesto sa DC procem.

Moj PC  
0 1 hvala 1
14 godina
BMK kaže...

Iako imam vecu ruku definitivno mi bolje lezi u ruci.Dimenzijama je manji ne nekako,cvrsci,za razliku od onih plasticnih covera koji nikako da sjednu kako spada kad se maknu par puta.

Mobitel je u to vrijeme bio 1500kn jefitniji od DHD a opet,nikakve razlike u performansama ne osjetim.

Ekran takoder odlican na oba modela,jedino kamera je malo slabija,ali opet,solidna.

Tako da,za toliku cijenu,fail,za 2200kn,koliko mislim da vrijedi je itekako dobra kupnja,ako se ima vise,definitivno na nesto sa DC procem.

Bez zamjerke ili ljutnje, ali je tebi ne vjerujem, nikako, bez uvrede ali po jako različitim performansama procesora koje su debelo bolje kod DHD-a, rezolucije isto, RAM memorije da ne spominjem, ma nikako, uopće, a cijena, pitanje, pa sve IMA svoju cijenu.

Kada pak pričamo o poklopcima, je, nisu najingeniozno rješenje, ali da ih toliko popljuješ ne, nikako ne stoji, na kraju krajeva, pa ti si 1000% stroži recenzent od ljudi koji rade u ovim našim IT revijama, a da tek ne spominjem silna testiranja na netu, hmmmmmmmm, a što ti reći.

BTW; silni me ljudi napadaju sa silnim TD-ima, ali kada im kažem da HD2 nije u globalu i principu Android mob, makar pišu kako ga instaliraju, android software, ali ukupni pokazatelji od procesora preko rezolucije pokazuju kako to nije alpari mob i.

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
@dds uzmi O2X, briga te, imas garanciju :).
14 godina
neaktivan
DHD ili Optimus 2x

Čitam razne forume, izgleda da O2X ima softverskih problema, u americi više nego u europi, ma da svi koji su stavili novi OS 2.3 su prezadovoljni brzinom i svim ostalim, makar još finalna verzija nije izasla... Jedino mi nije jasno zasto svi svrsavaju na taj 2.3 mislim sta je tako spektakularno osim sto nema nekih bugova... 

DHD je s druge strane duze na rtzistu i samim tim je stabilniji...

Mislim da je bolja investicija u 2x ali još nisam siguran....

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možda malo glupo pitanje ali zanima me gdje se može vidjeti kada koji model mobitela dolazi na hrvatsko tržište ili kod operatera?

14 godina
neaktivan

To je moje osobno iskustvo,imao sam oba mobitela i meni su sokro pa identicni,a novcanik mi je puno tezi.

DHD je naprosto preskup za ono sto nudi,ili je HD2 prejeftin za ono sto nudi.

Ugl,DHD je kratko na trzistu a vec pada u zaborav pored Sensationa,O 2X,SGS 2,naprosto,pojeli su ga,a tek su poceli izlazit x2 mobiteli,biti ce ih jos,i to puno.Iskreno,DHD mi je bio dobar,no samo dobar,kamera i sve ok,malo mi je bio preskripav,ekran je jako ali jako skupljao packe,i iako ima brutalan HW,nije mi bio nesto WOW brz.Imao sam u to vrijeme i iP4 i naprosto mi je bilo smjesno kako ga iP4 dere u svakom pogledu,osim u vecem ekranu.Nedopustivo za takav mobitel.

A da ne govorim za ovu gornju tipku za unlock na DHD.

To je najgluplja stvar koju je netko napravio.Uopce ga ne mozes otkljucati kapacitivnim tipkama nego samo gore,sto je krajnje,ali krajnje neprakticno.Te sitnice su me odvratile od mobitela,na kraju krajeva,gorak okus od DHD.

A u HD2 uzivam ko budala.Nije zlato sve sto sja.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice