Želim fotke u whatsapp kvaliteti

poruka: 6
|
čitano: 422
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 mjeseci
Želim fotke u WhatsApp kvaliteti

Lijep pozdrav svima. Igram se malo s galerijom na računalu s jedno 50 000 slika što sam fotkao s telefonom. Želio bih 50 000 slika kompresirati u Whatsapp kvaliteti pa da ih mogu vratiti sve u telefon.

Prosječna fotka je teška oko 3.5mb u izvornoj kvaliteti. Whats je teška nekih 100-150kb što mi je sasvim prihvatljivo. 

Koristio sam Irfanview za kompresiju i resize, ali ne mogu nikako nikako postići taj stupanj kvalitete fotke i zadovoljavajuću veličinu fotke, ispadne mi 250-300kb.

Whats napravi veću rezoluciju i manje kb po fotografiji.

Imate li neki prijedlog kako da imam 50 000 što lakših fotki, a da se ne gubi vidljivo na kvaliteti? Cilj mi je imati whats kvalitetu i veličinu koju ne mogu postići.

Hvala svima na bilo kakvom savjetu.

0 0 hvala 0
9 godina
Želim fotke u whatsapp kvaliteti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Želim fotke u WhatsApp kvaliteti

jesi probao s FastStoneovim alatima?

https://www.faststone.org/

imaš kao dedicirani alat, Photo Resizer, ali je već star, 2022.g., ali u Image Vieweru (besplatan za osobnu uprabu, meni najdraži preglednik, jer ima i povećalo kad pregledavaš slike) ima opciju Batch Convert pod izbornikom Tools, pa tamo se možeš poigrati s kompresijom i/ili veličinom..

link za direkt zadnju inačicu:

https://www.faststone.org/DN/FSViewerSetup79.exe

Ju je je? Je ju je!
9 mjeseci

Probati ću, hvala puno!

Sjetio sam se još jedne stavke koja me muči. Zašto ne mogu s mobitela preko USB-a uredno i neprekinuto prenesti primjerice 60gb fotografija i video materijala? Stalno iskoči erorr prilikom kopiranja ili se veza prekine. Probao sam sa više kablova, portova na računalu i oduvijek me to mučilo.

Pronašao sam metodu da se spojim s SD karticom preko usb konvertera direkt u telefon i kopiranje radi savršeno pouzdano. Isto tako savršeno radi prijenos na računalo. Taj direktni prijenos s moba na računalo mi je oduvijek bio nepouzdan, i nezamisliv da ostavim bez nadzora prpces kopiranja na nekoliko sati.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 10:32 (PetarPK).
11 godina

Isprobaj jednostavan programčić Caesium, ja sam zadovoljan kako odradi posao.

Netko ga je već ovdje na forumu spomenuo.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 18:55 (kiki_b).
9 mjeseci
kiki_b kaže...

Isprobaj jednostavan programčić Caesium, ja sam zadovoljan kako odradi posao.

Netko ga je već ovdje na forumu spomenuo.

Odličan post, sa zadovoljstvom sam pročitao. Hvala!!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice