Kako izraditi sličicu za osobnu?

poruka: 15
|
čitano: 31.517
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Zanima me kako izraditi onu malu sličicu?

Prof. dr. sc. torrentologije
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ne kontam sam ili? Uslikas se, snimish na cd, usb, odesh u neki foto studio nest, i das da ti izrade u formatu za osobne (trebali bi oni znat koji je tocno, ak ne imash na stranicama mupa) ... to ti je par kuna 4 komada

evo... 2 fotografije u boji - 35 x 45 mm

btw, ja sam sam to napravio isto jer je cca 40kn kod njih slikanje i izrada, previshe...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 21:20 (domba_Os).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Kako izraditi sličicu za osobnu?

Malo cudno pitanje kako izradit slicicu za osobnu, ako ne grijesim to je strogo zabranjeno, jer ocigledno ide se na falsificiranje dokumenata, nisam siguran kako izgledaju hrvatske osobne, ali u BiH za osobnu se slikas i direktno ubacuju sliku na plasticnu plocicu.

EDIT: Izvinjavam se izgleda da procedura nije ista kao u BiH

http://www.mup.hr/main.aspx?id=5337

evo ti :D

http://www.balkanonline.eu/chat.html
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 21:18 (311008).
16 godina
neaktivan

Ma koji falsifikati, šta je vama? Neda mi se plaćat onima da mi izrade sličicu, kad se to može kod kuće, al neznam kako, pa pitam vas

Prof. dr. sc. torrentologije
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Fotografiraj se ispred bijele pozadine, najbolje obične plahte.

Malo uredi u Photoshopu - razne nesavršenosti na koži, izrežeš glavu, i promjeni je u veličinu 3x3,5cm.

stavi na usb, odi u bilo koji foto studio i reci da ti stavi par slika na jednu standardnu fotografiju.

Ja sam to napravio u petak, dobio 4 slike za dokumente za 2,50kn.

Anarchists of the world, unite!
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Trebaš kvalitetniji printer u boji, foto papir (najobičniji za fotke) i sliku veličine 3.5 sa 4.5 centimetra......trebat ćeš dvije po MUP-u

Avatar ready.....Clear a path | http://www.youtube.com/watch?v=YlSyJadcQFU
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 21:45 (Krešo91).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Krešo91 kaže...

Trebaš kvalitetniji printer u boji, foto papir (najobičniji za fotke) i sliku veličine 3.5 sa 4.5 c ......trebat ćeš dvije po MUP-u

Jeftinije je otići u foto studio.

Za Medu dobiješ 8 slika.

Sa 8 slika si miran barem 2 godine...

Anarchists of the world, unite!
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 21:46 (wyks).
16 godina
protjeran
Brzi97 kaže...

Ma koji falsifikati, šta je vama? Neda mi se plaćat onima da mi izrade sličicu, kad se to može kod kuće, al neznam kako, pa pitam vas

pa da i je falcifikat koja stvar evo jednostavno ko dan slikaj se samo pazi  pozadina  tebe mora bit potpuno čista mislin da ti nije jelen okačen na zid stavi sliku u pc upali printer i s programom od printera nakon drugog klika izaberi format slike i print

15 godina
odjavljen
Krešo91 kaže...

Trebaš kvalitetniji printer u boji, foto papir (najobičniji za fotke) i sliku veličine 3.5 sa 4.5 centimetra......trebat ćeš dvije po MUP-u

I giljotinu ili kvalitetniji rezač papira.A možeš se i pred lunaparkom slikati pa to u PS-u izrežeš.

15 godina
wyks kaže...
Krešo91 kaže...

Trebaš kvalitetniji printer u boji, foto papir (najobičniji za fotke) i sliku veličine 3.5 sa 4.5 c ......trebat ćeš dvije po MUP-u

Jeftinije je otići u foto studio.

Za Medu dobiješ 8 slika.

Sa 8 slika si miran barem 2 godine...

A šta'š kad on oće sam to napravit....sutra će neko pitat "Šta trebam za izradit osobnu" {#}

Avatar ready.....Clear a path | http://www.youtube.com/watch?v=YlSyJadcQFU
17 godina

Ne možeš se samo tako fotkati. Sada postoje pravila, i fotografira se pomoću šablona, na točno određeno mjesto moraju ići oči i usta, nos, uši...

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Father_Dougal kaže...

Ne možeš se samo tako fotkati. Sada postoje pravila, i fotografira se pomoću šablona, na točno određeno mjesto moraju ići oči i usta, nos, uši...

Tko kaže?U biti to je "sada" pa tko zna...Kakvih šablona?Pa nemaju svi isti fizionomiju, osim ako ovi u MUP tako misle.

17 godina
alankish kaže...
Father_Dougal kaže...

Tko kaže?U biti to je "sada" pa tko zna...Kakvih šablona?Pa nemaju svi isti fizionomiju, osim ako ovi u MUP tako misle.

Bila mi žena na slikanju za osobnu prije par dana. Uglavnom, veli da su koristili nekakvu šablonu da ti oči, nos i usta otprilike upadaju na mjesta gdje bi trebali biti.

Što se pravila tiče - mupove stranice imaju sve potrebne informacije.

http://www.mup.hr/UserDocsImages/dokumenti/Upute%20za%20fotografije.pdf

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
odjavljen

Vidi, vidi...pametni su ovi u MUP-u.Posebno mi se sviđa diokoji diktira razmak između oćiju i dio koji pokriva pokrivala za glavu(iz vjerskih razloga).

0 0 hvala 0
16 godina

Kvalitetniji fotić,namjestiš iza sebe bijelu podlogu (obično ispeglanu plahtu),podesiš postavke na aparatu i blic,pojačaš rasvjetu prema objektu (na žalost,malo tko ima pravu studijsku rasvjetu pa se treba snaći s običnom stolnom lampom). Trebaš obavezno izbjegavati sjene na podlozi. Napraviš desetak ekspozicija i vidiš koja je najbolja,tu izabereš. Onda s njom u PS,cropaš je po pravilima MUP-a i spremaš u iste takve dimenzije. (mislim 3x3,5cm) Ako je iza uha ili glave ostalo malo sjene,što je vrlo moguće zbog neadekvatne rasvjete,pokušaj to kvalitetno poklonirati ili dodgati u ps-u. Možeš malo dodati kontrasta po potrebi. Onda se poslužiš s opcijom "picture package" u PS-u,napraviš okvire dimenzija kao što treba biti slika i template formata male slike tj 15x10cm. Na njega možeš uvesti šest sličica ispravnih dimenzija. Tada to isprintaš na foto papir domenzije 15x10cm s najkvalitetnijim postavkama. Sličice izrežeš kvalitetnijim rezačem papira ili malo boljim skalpelom, (nikako škarama). Fokusna duljina pri fotografiranju poželjna je da bude od 50-55mm jer je to "ono" što vidi ljudsko oko i nema opasnosti od distorzije objekta koji slikavaš. Na ovakav način dobiješ šest sličica. Ako treba više,ponoviš postupak s picture package ili kod printanja staviš x2.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice