WiFI Business

poruka: 4
|
čitano: 5.849
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
WiFI Business

Dakle želim neki software koji će mi omogućiti poseban password za wifi za svakog pojedinog gosta u hotelu. I ako se može ograničiti brzina i promet! Postoji li tako nešto, mora postojati jerbo vidim da to ljudi koriste :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
WiFI Business

ako hoćeš da im sigurnost bude zajamčena koristi wpa2-ccmp-eap-peap što uključuje radius server ali i određeno predznanje kako to iskonfigurirati. za još veću sigurnost možeš umjesto peap-a koristit ttls ali se onda spajanje sa kompovima na windowsu xp-vists-7 komplicira jer nemajuimplementiranu podršku za ttls

0 0 hvala 0
16 godina
Re: WiFI Business

trebaš 'pravu' opremu (router-firewall koji ima potrebne opcije..) ali uređaj nikad nema sve (željene) opcije koje nudi klasičan server-PC/OS.. sve to je software, razlika je samo dal u firmwareu ili na HDDu..

mreža je mreža, dal LAN ili WLAN je sporedno, osim što za wlan moraš imati i odgovarajuću pokrivenost (hint armatura..) i propustnost wlan servera za x-konekcija (jer obična oprema puca već na 5-naviše.. korisnika) Dal je to 10-20-1.000.... tako se kreće i cijena.

dalje za odgovor nađi nekog tko zna, tko to radi za naovac... to nije za 'malog Pericu' npr ako se ikad neki inspektor sjeti pitati za odgovornost ili tvojom opremom bude počinjeno neko (ne)djelo kao povreda ZAMPića, SPAM.. itd.

Teoretski je lako, možeš i sam za par minuta, ali obično tad lupiš glavom o zid. Zato meni zubar popravlja zube, mehaničar auto.. ovjde treba mrežaš ili neki linux geek koji te može spasiti troška kicenci (za win) ili DDWRTat opremu.. pa nešto što košta 2.000 dobiješ za 200kn.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.5.2014 8:53 (ihush).
15 godina
Re: WiFI Business

Mikrotik RouterOS -> Dobije se skupa sa njihovim ruterima, a možeš ga i odvojeno kupiti.

Ubiquiti Unifi -> Samo sa njihovom opremom.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice