UTP kabel materijal

poruka: 5
|
čitano: 434
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
offline
UTP kabel materijal

Pozdrav,

 

Kako iz ove specifikacije (tipičan utp kabel koji se može naći u našim trgovinama) mogu vidjeti dali se radi o bakrenom kabelu, CCA ili nećem trećem.

https://intellinetnetwork.eu/products/intellinet-en-network-cable-cat5e-utp-325950

Treba mi bakreni za POE instalaciju.

 

 

 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: UTP kabel materijal

-ako nema odgovarajući atest-certifikat (svaka roba na tržištu mora imati, deklaracija-atesti..) tad rezanjem pa vidiš, žuto-bakreno ili bijelo-al..

-ne postoji cca certificiran, time ne bi smio biti ni u prodaji.. no tko zna, možda ima..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
offline
Re: UTP kabel materijal

Obično piše kod "respektabilnih" vendora od čega je ali puno je bitnije koja kategorija i kakav? Nećeš valjda vući 5e, ide bar 6ica da to ima smisla na novoj instalaciji. S/FTP, unshielded, unutra, van? Sa ili bez zaštite od glodavaca? Kratke ili duge trase?

16 godina
offline
UTP kabel materijal

Nuclear_Phoenix i sa 6-com istog proizvođača je isto. Ne možeš na pakiranju a ni sa web stranice viditi o kojem se materijalu radi, a možda najbitniji podatak.

Čudno je to, a kad kupišu bilo koji kolut od 305 m onda je obično deklarirano.

Valjda je logika ako netko gradi infrastrukturu onda treba znati, a ove će gotove će ionako koristiti "kućni" korisnici za neki obični lan pa koga briga.

 

ihush ima ih , ima, i gotovih i u kolutu deklarirano CCA.

 

P.S.

Nije problem napraviti ću, imam bakrene 6-ice u kolutu, ali mislim se jesam li s godinama oglupio ili očoravio da ne mogu pronaći od čega je kabel.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 19:31 (Harold).
 
0 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: UTP kabel materijal
Harold kaže...

.. ima, i gotovih i u kolutu deklarirano CCA.

..

-može biti bilo čega, no ni jedan cca nema deklaraciju-atest-certifikat za mrežnu opremu.. (upravo zbog fizičkih-kemijskih razlika bakra-aluminija, npr otpor, vodljivost .. i cijena kao razlog zašto to trgovac radi a kupac kupi).

-suprotno od tog je npr pozlaćeni konketori-spojevi i sl. .. pa se to logično navede kao reklama i naravno da je skuplje-pozlata i sl. ..

 

-time ne može dobiti npr CA oznaku za eu tržište ili LAN.. a svaki kabel na eu tržištu mora-ima ca oznaku, tj to znači da nešto što bez odgovarajućeg atesta-potvrde ima takvu oznaku to je falsifikat-lažno..

 

-pošto se pita za PoE, tad je naravno to važno, otpor-zagrijavanje, pad-gubitak.. daleko više nego na par metara prosječnog kabla po kući .. no nekako je i logično da se ne pronalazi neka konkretna oznaka jer opet, nema ni jednog primjera da CCA ima mrežni atest.. -nema, time nigdje nije odobreno za korištenje tj stavljanje oznake za tržište eu-usa-uk..

-ameri imaju npr awg, njemci npr tuv .. te oznake jamče kvalitetu-standard, naravno ako nisu fejk dok se deklaracija lako printa i ljepi što često vidimo po trgovačkim centrima za npr hranu meso-luk-razno.. i nitko ništa, ne pita, ne zagrebe.. oče to tako, nitko ništa ne zna :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice