T-Com routeri (LAN/IPTV)

poruka: 5
|
čitano: 2.959
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
T-Com routeri (LAN/IPTV)

Ovako. Imam jedan Thompson router koji je ostao od T-Coma. I sad nas 4 bi htjelo vrtit COD preko njega, prek LANa.

Problem je sljedeći (ne samo na ovom routeru nego na svima brandiranim od T-Coma):

Imaju 4LAN porta, 2 su označena s LAN, a 2 s IPTV.

Naravno ovi IPTV ne rade, ne može se ni ručno namjestit IP adresa jer ne rade na njoj, ne vide se u mreži (a vidim i u postavkama routera da je to razdvojeno)

Jel ima kakvo rješenje za ovo, jer nekak mislim da je to bio sasvim normalan router dok nije došao T-Comu u ruke?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 12:41 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: T-Com routeri (LAN/IPTV)

T-Com je portove 3 i 4 stavio u IPTV VLAN (VLAN ID=2). Moras sve portove prebacit u defaultni VLAN.

Prek telneta kao admin upisi:

:eth bridge ifdeatch intf=IP/TV:eth bridge vlan ifadd name=default intf=ethport3:eth bridge vlan ifadd name=default intf=ethport4:eth bridge vlan ifdelete name=IPTV inft=ethport3:eth bridge vlan ifdelete name=IPTV inft=ethport4
i po zelji jos mozes maknut skroz IP/TV VLAN

:eth vlan delete name=IPTV

i jos zaboravih naredbu da se sacuva config...
:saveall

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 2:44 (shell).
17 godina
shell kaže...

T-Com je portove 3 i 4 stavio u IPTV VLAN (VLAN ID=2). Moras sve portove prebacit u defaultni VLAN.

Prek telneta kao admin upisi:

:eth bridge ifdeatch intf=IP/TV 

Jel ovo stvarno deatch ili možda detach???

:eth bridge ifdetach intf=IP/TV

16 godina
neaktivan
T-Com routeri (LAN/IPTV)

Imam stari siemensov gigaset router. Može li se ikako u njegov USB priključak uštekati stick za bežični internet i slati dalje internet preko routera? Ako ne s ovim routerom, s kojim bi se to moglo?

When all else fails - crowbar the fucker

0 0 hvala 0
17 godina
lllnuclearlll kaže...

Jel ovo stvarno deatch ili možda detach???

:eth bridge ifdetach intf=IP/TV

detach - bit ce da sam u brzini napravio tipfeler a tek sad skuzih odgovor na topicu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice