htio bih se sa frendom spojit preko LAN kabela...sad me zanima jel se to samo usteka jedan dio u moj komp, jedan u njegov i sve radi ili je potrebno jos nesto instalirat/izmjenit net postavke/nesto trece?
Spajanje preko LAN-a
- poruka: 10
- |
- čitano: 2.888
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ako su dva kompa samo moze se direkt spojiti jedan kraj kabla u tvoj komp drugi u njegov, za vise kompa trebas imati switch/router, eventualno budes moral izmeniti tcp/ip
spajamo se samo ja i on...jel taj kabel mora u komp ili u router?
ako su samo 2 kompa netreba u router moze direktno komp, ali onda nemas internet a ako u router oba ustekate imate net, ali lan bude funkcioniral na oba nacina
a koje bi postavke morao mjenjati u tcp ?
mozda nista ako ti je obtain ip i dns na automatic, mozda budes morao brojeve neke izmijeniti, ovisi ti o routeru koji imas
puno hvala na brzim odgovorima...mi kad cemo se spojit ne namjeravamo bit na net-u nego sam igrat igre preko LAN-a...znaci, ako ne zelimo biti na net-u samo ustekamo kabel u moj komp i njegov i deri, ako ipak zelimo na net moramo mjenjat postavke...jel sam dobro skuzio?
znaci, ako ne zelimo biti na net-u samo ustekamo kabel u moj komp i njegov i deri, ako ipak zelimo na net moramo mjenjat postavke...jel sam dobro skuzio?
puno hvala...dobio sam odgovor na pitanje, stoga moze lock