Pokušavao sam spojiti Verbatimov vanjski HD na dotični router preko USB-a na routeru, ali mi ga kompjuter ne vidi. Da li mi netko moze reći što treba napraviti prilikom konfiguracije da ga kompjuter "vidi", osim uključiti u routeru USB na ON. Dal' treba obavezno napraviti shared folder na vanjskom hardu ili ne? Naime htio bih da mogu na njega spremati podatke koje skinem s interneta, a isto tako prebacivati datoteke pomoću njega s računala na računalo, koristeći dva računala, pa da mogu datoteke upotrebljavati na oba računala.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ne šljaka tako.
Jesi upisao ispravnu IP adresu?
Ne šljaka tako.
Ako nisi ništa podesio postavke router-a, vjerojatno ne radi.
Prvo moraš u router-u aktivirati opciju Advanced Settings > USB > stavi da je ON i klikni na ok.
Nakon toga bi se uređaj trebao pojaviti kao "dio" router-a.
Što se tiče komunikacije s uređajem, dakle transfera podatka, opcija koja ti je samo ponuđena je File Server.. što je zapravo FTP server.
No da te ne gnjavim previše, sve ti piše na 98 stranici priručnika.
Eto, nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći.
Pozdrav.
Imaš ftp server i http (web) server. Oba dva možeš u osnovi koristiti za lan i za wan. I imaš ono što ide uz to; portove, usere, .. A na disku ne trebaš ništa posebno raditi.
Ne šljaka tako.
Ako nisi ništa podesio postavke router-a, vjerojatno ne radi.
Prvo moraš u router-u aktivirati opciju Advanced Settings > USB > stavi da je ON i klikni na ok.
Nakon toga bi se uređaj trebao pojaviti kao "dio" router-a.
Što se tiče komunikacije s uređajem, dakle transfera podatka, opcija koja ti je samo ponuđena je File Server.. što je zapravo FTP server.
No da te ne gnjavim previše, sve ti piše na 98 stranici priručnika.
Eto, nadam se da će ti nešto od ovoga pomoći.
Pozdrav.
Hvala!
Pomoglo je to što sam u tom priručniku pročitao da podržava samo diskove formatirane u FAT32, a ja sam ga bio preformatirao u NTFS. FAT32 mi ne treba.
Tnx svima na brzim odgovorima.
link više ne radi