Problem s brzinom mreže

poruka: 4
|
čitano: 3.654
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Problem s brzinom mreže
Postavio sam vanjsku antenu Ubiquiti PowerBeam M2 400 i spojio ju preko wireless-a na ruter udaljen 200 metara.

Antena je spojena LAN kablom od cca 40 metara do drugog rutera koji mi odašilje internet po kući.

Brzina mreže je 20 Mbit/s no problem je da se kod opterećenja (npr. download na par minuta) brzina ubije, te čak pukne link i na par minuta nema veze s internetom.

Signal možda može biti i bolji to ću se još malo poigrati, no ne znam da li je do toga ili možda do dužine LAN kabla?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s brzinom mreže

-nije do dužine kabla.. tj po deklaraciji-standardu uvjek radi 100% do 100m.. (realno više stotina metara, 305m je kolut i radi normalno..).

-to je oprema definriana na 10/100 brzini.. i kad vidiš nešto kao 20mbit.. to je tad dupex na 10mbit.. i pitanje zašto je na 10, ne na 100.. jer navedeno podržava, tj provjeri kvalitetu konektora, router.. sve i-ili pošto je poe možda zato ograničenje na 10.

-kvaliteta signala, gubitak paketa, širina pojasa, snaga cpu-ram-a.. to sve daje teoretsku-moguću i stvarnu-ostvarenu brzinu, smetnje-gubitci.. npr po opisu vjerojatno ima kolizije-gubitke-smetnje i kad se popuni tablica (ograničeni resursi) tad imaš prekid-blokadu.. ali ne mora biti problem antena, može router+port pogotovo na 10mbit, tj router hendla sve i ostatak mreže i ako jedan 'vagon' napravi zastoj, čitava stanica tad trpi, čitava mreža, možda više pomogne neki smartswitch koji zna odvojeno baratati prometom (ne spamati, zagušiti ostatak nepotrebnim paketima..) tj modem-router koji dobiješ od operatera za liniju u pravilu nije neka 'klasa-snaga' koja bi to trebala bolje hendlati, pa dok nije spojedn takav problematičan-različit 'vagon' ne primjećuješ mane routera, kao kad nema gužve u gradu-prometu vs kad imaš gužvu-čep.. ista cesta, isti auto, isto sve, ali ne i gužva-promet pri čemu svaki neispravan paket (antena) mora biti ponovo poslan i to stvara x-puta veću gužvu, kao da svaki auto koji nije došao do cilja kreće od početka i ponovo radi gužvu.. (ako je to dovoljno slikovito, razumljivo..) .. ili tebi nije možda važno ono 'zašto' nego kako da ti radi bolje, no ne ide to baš tako, tj prvo moramo znati zašto, usko grlo, uzrok.. da bi problem riješili, bez tog je ćorava koka metoda, 'možda ovo-ono'.. beskonačno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Ma konektore sam dobro skrimpao. Proc i ram na anteni i ruteru su na minimum potrošnji.

Firmware za oboje je najnoviji.
Ruter je Xiaomi 4C

Ruter na kojeg se spajam za internet je od T-com, ali nisam siguran koji model (neki noviji uglavnom).

Probat ću još podesit antenu. Bilo bi idealno da dođe ispod 70, tj. na bar 65 dBm.
11 godina

Ako u tih 200m ima drugih korisnika wifi problem su smetnje čim netko od njih radi na kanalu koji i ti koristiš npr vlasnik rutera na koji se spajaš koristi wifi .

ps: Netočan navod "antena" se sastoji od isključivo metalnih djelova , nema elektroniku niti je potrebno napajanje i spaja se koaksijalnim kablom i konektorima.

Taj Ubiquity je WIFI UREĐAJ (adapter).

edit: Kad bi se kod tog rutera vlasnik složio i postavio wifi AP postavljen vani prema tvom Ubiquity i u setingu rutera fiksno postavio npr. 2ch za sebe a na AP na 10ch prema tebi bilo bi to riješenje problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.10.2022 9:22 (AF139).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice