Powerline/HomePlugAV pitanje

poruka: 16
|
čitano: 14.869
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dragi forumasi,

imao bih pitanje u-svezi-glede osobnih  iskustva sa HomeplugAV uredajima minimalno 200mbit.

Da li je itko probao streamat neki full hd sadrzaj preko toga?

kako je islo?

na kojoj udaljenosti?

znam da je d-link u RH predstavio 500mbit al ga jos nema za kupit u RH a i pitanje je kolika ce biti cijena.

Hvala na odgovorima/iskustvima

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

upravo danas sam nasao na site jednog ducana da se pojavio D-Link DHP-501AV HomePlugAv adapter.....

mam idem po njega pa mozda postnem kakve rezultate.....

P.S. cijena se krece od 680 do 722 kn, kako-gdje...

Stay Tuned

:))

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Dakle,

D-Link DHP-501AV Starter Kit ( 2x DHP-500AV) rade savrseno....

Link Speed izmedu dva adapera se krece od 108-265Mbps (na vise razlicitih uticnica s dosta potrosaca na linijama), sto je dovoljno za stremanje bilo cega......

Jedan adapter je spojen na Blu Ray Media Player LG HR500 a drugi u router (siemens SE555).......

sve sto sam shareo ili kao obicni share ili preko aplikacija Mezzemo,TVersity, Nero MediaHome te windows 7 media straem radilo je djelomicno OK.

Naime, svi divx,xvid i ostali SD sadrzaji idu OK, HD 720p ide OK, problem nastaje, naravno kod FullHD 1080p.

1080p (mkv) koji su cca to 12-14GB (ovisno o duljini filma i broju audio streamova) s prosjecnim bitrateom do 12Mbps idu OK, dok 1080p od 14Mbps i preko, imaju problema s zvukom ako nije cisti AC3 (takvi su rijetki). MKV koji ima VBR trza i slika na "kompiciranim" scenama....

Naravno, isto se dogada kad se LG HR500 spoji direktno na SE555, "jaci" 1080p mkv trza (rijede) ili nema zvuka (uglavnom).....

Isto se dogada kad se spoji i na KASDA router......

U kompu je Gbps kartica......

Pitanje jest, dal LG nemre posrkat tezi mkv ili moji routeri/komp nemogu poslat dovoljno stabilan stream koji bi LG mogao prozvakati.....

naravno, sve radi savrseno kad se film gleda preko USB-a na LG-u.....

go figure.....za sad......

ako ima neko neki savjet kad da natjeram komp/router da radi bolje....unaprijed hvala....

detljnije testove kucne mreze nemrem napraviti jerbo mi je laptop na godisnjem odmoru, kad se ponovno sretnem s laptopom u ZG provjerit cu brzine cijele mreze....

Zakljucak:

D-Link DHP-501AV radi savrseno samo trebam otkrit gdje je "bottleneck", LG HR500 ili mreza opcenito....

svi kablovi su CAT5....

za one koje zele znati vise:

The Prodigy World's on Fire 2011 1080p Bluray DTS 5.1 x264 ELR  --- TEST OK
Harry.Potter.And.The.Deathly.Hallows.Part.1.1080p.BluRay.x264-TWiZTED ---TEST OK
Beneath.Hill.60.2010.1080p.BluRay.x264-aAF  --- TEST OK
Goodfellas.1990.BluRay.1080p.AC3.x264.dxva-EuReKA  --- TEST OK
The Godfather Trilogy 1972-1990 1080p BluRay DTS x264 ESiR --- TEST OK
Das.Boot.DC.1981.BluRay.1080p.DTSMA.5.1.x264.dxva-FraMeSToR_hr  -- TEST NOT OK (audio i video trza)
Pirates.of.the.Caribbean.The.Curse.of.the.Black.Pearl.2003.BluRay.1080p.DTSMA.5.1.x264.dxva-FraMeSToR  --- TEST NOT OK  (audio trza, vido OK)
Transformers.2007.BluRay.1080p.DTSMA.5.1.x264.dxva-FraMeSToR  --- TEST NOT OK ( audio trza, video trza)

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Cudno, cijelo vrijem osjecam neke (dvije) kvrge na glavi.....

zatim me pocelo jako svrbit a kvrge su vec bile povece, kazem, bum pogledal u ogledalo da vidim kaje.....

no, bas sam se nesto zaigrao na kompu pa proslo neko vrijeme, i u tom trenutku sam se sjetio da moram u kupaonu da vidim te dvije kvrge kaj me stalno svrbe.....

odem ja do ogledala i imam kaj vidit......pa to nisu bile krge, vec magarece usi, i kontinuirano rastu i svrge......

u svom cudu, vidim da nesto pise na tim usima. Pridem blize i vidim da pise, R.T.F.M. ?!?!?!....

brzim pregledom vidim da mi je u blizini manual za LG HR500, otvorim par strana i imam kaj vidit.....

LG HR500 podrzava samo Dolby Digital i DTS audio formate u DLNA nacinu rada....takoder VC-1 nije podrzan od strane DLNA.......

Tak da zavrsim ovu pricu o D-link DHP-501AV......

kad sve "problematicne" 1080p provucem kroz Tsmuxer i downconvert DTS-HD to DTS ...radi sve.....

pa cak i streamovi od 40Mbps

D-link DHP-501AV ima dovoljnu propusnost i za najzahtijevnije zadace., radi "ko vurica", ne grije se, nakon 1-2 minute neaktivnosti, ulazi u powersave mode i hladan je ko "špricer"....lijepo se uklapa u pozadinu s bijelim zidovima.....bitno je, jer zena nezna da sam ih kupio :))))

Dakle, preporuka svim koji nemogu/nezele busit rupe za kalove po cijeloj kuci/stanu......

a sto se usiju tice s pocetka price...nema ih vise...nestale...zilch.....

over-and-out.......

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

UPDATE:

Dosao sam u posjed laptopa tako da sam testirao file copy koji iznosi 10 MB/s!!!!!

prekrasno....

D-link tool prijavljuje vezu izmedu 2 uredaja 209Mbps....

EDIT:

slika iz PerformanceTest 7.0

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 21:26 (Test user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Powerline/HomePlugAV pitanje
Test user kaže...

..pa to nisu bile krge, vec magarece usi, i kontinuirano rastu i svrge......

LG HR500 podrzava samo Dolby Digital i DTS audio formate u DLNA nacinu rada....takoder VC-1 nije podrzan od strane DLNA.......

kad sve "problematicne" 1080p provucem kroz Tsmuxer i downconvert DTS-HD to DTS ...radi sve.....pa cak i streamovi od 40Mbps

D-link DHP-501AV ima dovoljnu propusnost i za najzahtijevnije zadace.,

Rastu, rastu.. To si odmah mogao uočiti dok si pisao post, da ovi streamovi koji te hebu imaju dtshd/dtsma. Za VC1 se ne moraš brinuti, i inače nisu pretjerano zastupljeni, a u mkv-u još manje. Ne vidim zašto si zabrijao radi propusnosti, 'obična' mreža od 100Mbps je još uvijek 2-3 x brža nego što su ti najveće potrebe za stream-anje. Probao si pa imaš problema?

14 godina
neaktivan
bed kaže...
Test user kaže...

..pa to nisu bile krge, vec magarece usi, i kontinuirano rastu i svrge......

kad sve "problematicne" 1080p provucem kroz Tsmuxer i downconvert DTS-HD to DTS ...radi sve.....pa cak i streamovi od 40Mbps

D-link DHP-501AV ima dovoljnu propusnost i za najzahtijevnije zadace.,

Rastu, rastu.. To si odmah mogao uočiti dok si pisao post, da ovi streamovi koji te hebu imaju dtshd/dtsma. Za VC1 se ne moraš brinuti, i inače nisu pretjerano zastupljeni, a u mkv-u još manje. Ne vidim zašto si zabrijao radi propusnosti, 'obična' mreža od 100Mbps je još uvijek 2-3 x brža nego što su ti najveće potrebe za stream-anje. Probao si pa imaš problema?

trik sam skuzio naknadno.....

posto sve to streamam na LG HR500 koji hebeno dobro guta ako je na USB disku...al kad ide preko mreze...trzaju svi s DTS-HD/MA i TrueHD.....

takoder isto kad snimim mkv kao data disk isto trza zvuk....

sto mi je zakljuciti da LG pravilno cita DTS-HD/MA i TrueHD samo ako je snimljen kao blu ray.....

potvrda toga je da sam originalni blu ray (Fight Club ili Alien anthology) probao procitat (u data disk modu) samo glavni m2ts....dogodilo se isto....trza.....

BTW. fala za ono BDAV i BDMV

misli sam da je problem u powerline ali nije.....radi ko beba.....

16 godina
neaktivan
Test user kaže...
sto mi je zakljuciti da LG pravilno cita DTS-HD/MA i TrueHD samo ako je snimljen kao blu ray.....

Nemam baš prevelika iskustva s tim hd zvukom, ali mislim da bi to trebalo funkcionirati na način kada uređaj nije u stanju reproducirati dth hd zvuk, onda 'otpili' dodatne kanale i imaš samo dts. Tako bi to trebalo biti na blurayu, pretpostavljam da uređaj ima problema kod takvog zvuka koji je u mkv kontejneru.

14 godina
neaktivan
bed kaže...
 Tako bi to trebalo biti na blurayu, pretpostavljam da uređaj ima problema kod takvog zvuka koji je u mkv kontejneru.

kad spojim USB disk od 500GB na LG...sve radi super....

ionako takve skidam da ih sprzim na blu ray te da ih stavim u svoju kolekciju....

15 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me šta bi se desilo da se takav uređaj ne spoji direktno na utičnicu već preko produžnog kabla na koji su spojeni već neki teh. uređaji. U uputama od mojeg TP-PA211 piše da se mora spojiti direktno na utičnicu. Zanima me dali je netko spojio možda preko produžnog i dali se je nešto dogodilo jer ja mislim da se nebi smjelo ništa desiti već samo brzina drastično smanjiti !

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

u mom slucaju brzina ja drasticno pala...na nekih 100-125 Mbps.....

najbolji rezultati su s vulgaris letvama bez naponskih zastita i peglaca napona.......

na trostrukom "lopovu" je isto, oko 100-110 Mbps.....

12 godina
neaktivan

Evo znam da je tema zastarjela, ali nesto mi nije jasno ovdje.

Kupio bih s D-LINK DHP-307AV http://www.links.hr/?naziv=powerline-adapter-d-link-dhp-307av-mreza-putem-strujnog-kabela&option=artikl&id_kategorija=053515&id_artikl=053.515.005&tab=opis ili ICY BOX IB-PL200 http://www.links.hr/?naziv=powerline-adapter-icy-box-ib-pl200-mreza-putem-strujnog-kabela&option=artikl&id_kategorija=053515&id_artikl=053.515.009.

Sad mene zanima kako to radi, samo ga ustekam u uticnicu i spojim telefonskim kabelom u mrežnu karticu ili što već?

Pomagajte, moram si ovo rijesit do Nove godine, hitno je!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mene spasio devolo 500. Deklarira 497 mb/s,a prenos najbrzi je bio 26Mb/s sto je oko 200Mb/s. Sve streama odlicno. Sad me muci i moram probat do podruma radi NAS lokacije. Zanimljivo da sam na oba zida isprobao 2x4 uticnice i samo ovaj par daje toliko veliku brzinu!

0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav!
Imam pitanje u vezi PowerLine adaptera. Zna li tko funkcionirali to samo unutar jednog kućanstva? Odnosno može li se time povezati na veću udaljenost, recimo 500m, dakle par kuća dalje? 

HTC 8X :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Slabo se nešta bavimo ovom temom ali tehnologija je stigla, zanimaju me iskustva... Edimax HP-5101K na kućnoj mreži radi bez problema, u zgradi ne. Zašto? Jel postoje neka ograničenja kod tih powerline adaptera za koja ne znam? Problem je u tome što se ne vide... uopće. Isprobano na skoro svim utičnicama u stanu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.10.2013 19:54 (display name ivo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Kupio sam nedavno AV500 3-port Mini Powerline Adapter Starter Kit
TL-PA4030KIT (http://uk.tp-link.com/products/details/?model=TL-PA4030KIT#down) da bih spojio max-tv i ps4 preko postojeće strujne mreže jer je ruter za max-tv na drugom mjestu, a wifi signal za ps4 dosta slab te mi se to činilo kao idealno rješenje, ali je problem u tome što ne može oboje raditi u isto vrijeme, tj. jedno mora biti iskopčano da bi drugo radilo, pitam da li je netko imao slična iskustva i da li zna kako bi se problem mogao riješiti, unaprijed se zahvaljujem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice