Prvo da pohvalim novootvoreni forum; iako forume pratim gotovo isključivo pasivno, drago mi je da se BUG odlučio na otvaranje vlastitog, a možda me potakne da se i aktivno uključim u rasprave, umjesto isključivo u potrazi za nekom informacijom.
U zadnjem testu monitora, kao i u zadnjem broju BUG-a testirali ste Xeroxove XM7 monitore, 20" i 24" model, dobro ih ocijenili i kao minus naveli da bi se pri jačem ambijentalnom svjetlu mogao pojaviti neželjeni odraz okoline na zaslonu zbog korištenog stakla.
U redu, jasno mi je o čemu se radi i prihvaćam da to treba ocijeniti kao (mogući) nedostatak. Ono što mene zanima je stvarni intenzitet tog problema. Svi smo nekad (a mnogi i danas, uključujući mene) koristili CRT monitore, koji svi do jednog imaju staklo ispred zaslona, a u tekstovima nije povučena paralela s njima.
Znači li to da je problem refleksije kod Xeroxovih LCD-a posebno izrežen zbog drugačije tehnologije, tj. matrice umjesto elektronske cijevi i fosfornog sloja? Ili se radi samo o tome da se refleksija pojavljivala kod CRT-a, dok se kod LCD-a ne pojavljuje u toj mjeri zbog izostanka stakla, no pojavljuje se kod Xeroxa zbog stavljanja istog?
Moja konačna nedoumica je da li će refleksija biti izraženija kod Xeroxa nego što je to kod starog CRT monitora?