Xerox XM7 serija monitora (staklo)

poruka: 4
|
čitano: 2.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Prvo da pohvalim novootvoreni forum; iako forume pratim gotovo isključivo pasivno, drago mi je da se BUG odlučio na otvaranje vlastitog, a možda me potakne da se i aktivno uključim u rasprave, umjesto isključivo u potrazi za nekom informacijom.

U zadnjem testu monitora, kao i u zadnjem broju BUG-a testirali ste Xeroxove XM7 monitore, 20" i 24" model, dobro ih ocijenili i kao minus naveli da bi se pri jačem ambijentalnom svjetlu mogao pojaviti neželjeni odraz okoline na zaslonu zbog korištenog stakla.

U redu, jasno mi je o čemu se radi i prihvaćam da to treba ocijeniti kao (mogući) nedostatak. Ono što mene zanima je stvarni intenzitet tog problema. Svi smo nekad (a mnogi i danas, uključujući mene) koristili CRT monitore, koji svi do jednog imaju staklo ispred zaslona, a u tekstovima nije povučena paralela s njima.

Znači li to da je problem refleksije kod Xeroxovih LCD-a posebno izrežen zbog drugačije tehnologije, tj. matrice umjesto elektronske cijevi i fosfornog sloja? Ili se radi samo o tome da se refleksija pojavljivala kod CRT-a, dok se kod LCD-a ne pojavljuje u toj mjeri zbog izostanka stakla, no pojavljuje se kod Xeroxa zbog stavljanja istog?

Moja konačna nedoumica je da li će refleksija biti izraženija kod Xeroxa nego što je to kod starog CRT monitora?

Lijep pozdrav
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Xerox XM7 serija monitora (staklo)

Taj nedostatak nije strasno izrazen, jer je na to stalko jos postavljen i ljubicasti filtar. Evo, reci cu ti ovako - ako iza sebe imas prozor kroz koji veci dio dana dopire jako svjetlo, ili neku vrstu intenzivnijeg umjetnog osvjetljenja, tada ce ti sve skupa vjerojatno smetati. Ako to nije slucaj, monitori iz Xeroxove serije XM7 su dobar izbor - posebice ako te prvenstveno zanima multimedija.

Work is for people who suck at video games.
17 godina

Ja sam ga kupio i namjerno sam okrenuo monitor prema otvorenom prozoru na drugom kraju sobe i vidi se pozadina kad gledaš u monitor ali to nije ništa strašno... Monitor mi normalno stoji tako da nemam nikakav izvor svjetla koji tuče u njega, po noći mu ni svjetlo u sobi ne smeta, tako da je moj zaključak da je puno veća prednost što boost-a boje i daje prozračan i čist prikaz nego što je nedostatak da reflektira svjetlost...

Musaka Kaka - Jedina hrana koja sere
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osobno imam xm7 24" zadovoljan sam ... za tu cijenu ta veličina ... bio sam skeptičan i nisam puno očekivao ali čisto solidan prikaz kad se monitor fino calibrira ... možda malo crna boja kiksa ali za filmove, igre i malo crtkanje u cadu i adebovim stvarčicama jako dobro zbog veličine ...  postoji hdmi ulaz i još dva dvi pa tak ako netko ima potrebu za spajanjem više uređaja jako korisno... reza je full hd 1920x1200 tako da je super gledat filmove u hd rezi kojih im sve više i više a i mogućnost spajanja konzole prek hdmia nije za odbacit ... još su tu i zvučnici... Stvarno ne loš monitor za ljude koji ne misle se bavit grafičkim dizajnom ... i njegova najveća prednost cijena 24" 3200kn h2 shop ... svakako ne odbaciti prije kupnje ... barem otić u h2 ili negdje gdje ih imaju i pogledat prikaz ...

-d[°˛˛°]b-

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice