Monitor

poruka: 21
|
čitano: 3.723
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Monitor

Pozdrav,

Kupio sam novu konfiguraciju.

Sve mi je bilo složeno osim monitora koji sam sam spojio. Monitor je LG 22" W2243 T Full HD,grafa Saphire 5770 Vapor_x.

Monitor je na grafu spojen DVI kablom. Sistem se digne normalno, monitor je na full rezoluciji, sve radi ,ali nakon nekog vremena  na radnoj površini se pojave zelene deblje crtice koje prekriju skoro cijelu površinu. Čim pokrenem novi program sve nestaje i ekran je opet u redu. Ako opet duže stoji neka slika ili samo radna površina opet se problem javlja.

Da li je problem u monitoru ili grafi? Ili sve moram  nosit u servis?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Monitor

LOL da nije screensaver pa se ti prepao

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Monitor

Molim, objasni mi kako to riješiti.Hvala.

17 godina
odjavljen
Monitor

i u xp,vista,win7 se screen saver opcija nalazi u ControlPanelu pa tamo potraži i vidi da li ti je uključena i nakon kojeg vremena se pojavljuje screensaver

kad to nađeš(i ako je uključeno) ti je isključi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
stiv kaže...

Spoji ga preko VGA i nećeš više imati problema.

16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
stiv kaže...

mislim da to nije rješenje. možeš li pokušati spojiti neki drugi monitor i svoj monitor spojiti na neki drugi pc? to ja najednostavniji način kako bi se eliminirao monitor kao uzrok kvara.

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.3.2010 17:48 (robisierra92).
17 godina
robisierra92 kaže...
ParaNO1d kaže...
stiv kaže...

mislim da to nije rješenje. možeš li pokušati spojiti neki drugi monitor i svoj monitor spojiti na neki drugi pc? to ja najednostavniji način kako bi se eliminirao monitor kao uzrok kvara.

Pa kako nebi moglo bit rješenje. Možda je baš problem u DVI-u. Jednostavnije je promjenit kabel monitora nego sad spajat drugi monitor.

16 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...
robisierra92 kaže...
ParaNO1d kaže...
stiv kaže...

Pa kako nebi moglo bit rješenje. Možda je baš problem u DVI-u. Jednostavnije je promjenit kabel monitora nego sad spajat drugi monitor.

pa zašto da koristi slabiju opciju kada može koristiti bolju i kvalitetniju opciju za prikaz slike. da je vga ulaz tako dobar, svi bi još uvijek bili na vga i ne bili bilo niti dvi niti hdmi-ja. nije kupio tu grafičku i taj monitor da gleda sliku putem vga. ne pričaj gluposti.

17 godina
robisierra92 kaže...
ParaNO1d kaže...
robisierra92 kaže...
ParaNO1d kaže...
stiv kaže...

pa zašto da koristi slabiju opciju kada može koristiti bolju i kvalitetniju opciju za prikaz slike. da je vga ulaz tako dobar, svi bi još uvijek bili na vga i ne bili bilo niti dvi niti hdmi-ja. nije kupio tu grafičku i taj monitor da gleda sliku putem vga. ne pričaj gluposti.

Ja nisam rekoa da sad spoji na VGA i tako ostavi nego da samo spoji pa da vidi da li će se problem ponavljati.

16 godina
neaktivan

Normalno, zašto ići na  VGA kad imam DVI.Screen saver mi je bio namiješten na 60 min, ali problem sa okomitim zelenim crticama se javlja puno prije. Sad sam ga isključio pa ću vidit.

Ili je problem u DVI kablu ili nešto drugo.Poz...

17 godina
stiv kaže...

Normalno, zašto ići na  VGA kad imam DVI.Screen saver mi je bio namiješten na 60 min, ali problem sa okomitim zelenim crticama se javlja puno prije. Sad sam ga isključio pa ću vidit.

Ili je problem u DVI kablu ili nešto drugo.Poz...

Eto i ti po svome tupiš. Samo sam ti predložio da zamjeniš kabe i da vidiš što će se dogoditi, a ti radi kako hoćeš.

17 godina
odjavljen
Monitor

a koji OS koristiš i drivere za grafu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U redu ,zašto se ljutiš? Ako  se i dalje bude javljao problem zamijenit ću kabel na Vga.Pa da vidimo.Win XP PRO 32 bit,grafa novi driveri

17 godina
odjavljen
Monitor

moguće da je problem u grafi(driveri) ili možda i u matičnoj(bios)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

U biosu grafička je bila na PCI. Stavio sam na PCI Expres.Možda je to uzrok. Mišljenje.

15 godina
neaktivan

Razlika DVI - HDMI

xxx
16 godina
neaktivan
stiv kaže...

U biosu grafička je bila na PCI. Stavio sam na PCI Expres.Možda je to uzrok. Mišljenje.

jesi li probao zamijeniti kablove ili monitor? moram priznati da mi ovo nije jasno za krticu, koliko sam shvatio radi bez obzira na koji mod prebacio.

16 godina
neaktivan

Ništa se nije promijenilo. Probat ću zamijeniti kabel DVI sa AGP-om.

17 godina
odjavljen
stiv kaže...

Ništa se nije promijenilo. Probat ću zamijeniti kabel DVI sa AGP-om.

koji AGP? misliš na VGA odnosno D-SUB? probaj sve možda uspiješ,ako ne onda zovi ili nosi u servis

koju inače imaš konfiguraciju(svi dijelovi) i gdje si kupio? jesi sam slagao ili gotovu kupio?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.3.2010 14:19 (M4X).
16 godina
neaktivan

Testirali smo monitor sa drugom grafičkom, sve je u redu. Znači priblem je u grafičkoj.( Saphire 5770 1 Gb Vapor-x).

Čovjek iz servisa kaže da je vjerovatno problem u memoriji grafe.

Trgovac  koji ima trgovinu inf. opreme  i koji ujedno i slaže kompe  (tu sam i kupio konfiguraciju) , šalje  je  u servis centra gdje je kupljena. Zanima me  da li se to može servisirat ili će  zamijenit novom , jer je ova bila potpuno nova.

Pozdrav

16 godina
neaktivan
stiv kaže...

Testirali smo monitor sa drugom grafičkom, sve je u redu. Znači priblem je u grafičkoj.( Saphire 5770 1 Gb Vapor-x).

Čovjek iz servisa kaže da je vjerovatno problem u memoriji grafe.

Trgovac    koji ima trgovinu inf. opreme  i koji ujedno i slaže kompe    (tu sam i kupio konfiguraciju)  , šalje    je  u servis centra gdje je kupljena. Zanima me  da li se to može servisirat ili će  zamijenit novom , jer je ova bila potpuno nova.

Pozdrav

iz mog iskustva 99 posto da će zamijeniti s drugom, ali opet sve ovisi od srvisa do servisa. drago mi je da se konačno uspjelo utvrditi u čemu je kvar.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice