Monitor problem

poruka: 7
|
čitano: 2.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Monitor problem
pitanje

imam problem s monitorom.

umjesto da se pali normalno. ja SKORO svaki put dok upalim komp monitora moram ga palit-gasit dok se konačno ne pojavi slika.

kad upalim komp i monitor, monitor ostane crn. pa ga moram ugasit, pa opet upalit i onda mu treba nekoliko sekundi da trepne slika kakva bi trebala biti, a onda se opet zacrni.

i tak ponavljam taj proces dok se ne zadrži slika.

Dal neko zna u čemu je problem?

RAKIA-connecting people

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Monitor problem

Da li je monitor LCD ili CRT?

Jesi probao upalit monitor tek kad se windowsi podignu?

Kako se ponasa dioda kod prekidaca za monitor - da li se i ona gasi pali, mijenja boju ili nesto drugo?

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
17 godina
neaktivan
Monitor problem
autorov komentar

monitor je LCD.

kad ga upalim dioda svjetli ali monitor je crn. kad gasim i ona se ugasi

RAKIA-connecting people

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Monitor problem

Da nemas mozda marku scott?

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
17 godina
neaktivan
Monitor problem
autorov komentar

ne monitor je Samsung SyncMaster 920n 

RAKIA-connecting people

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor problem

evo da se na ovu temu nastavim jer je problem s monitorom iako ne isti.

radi se o philips 190b6cs/00 19˝ monitoru kojeg sam prije nekih godinu i pol uzeo pokvarenog i popravio ga. zamijenio sam kapacitatore i od tad do sad radio odlično.

doduše, i sad on radi i slika je čista i ne gasi se ni ništa, ali mi meni kontrole ne rade kako treba i pojavljuje mi se odmah nakon paljenja po sred ekrana kontrola za zvuk koju nikako ne mogu maknuti. naravno tako se ne može ništa koristiti pa sam ga rastavio da vidim je li dobio neki kontakt no ništa od toga, on i dalje pokazuje tu zvučnu kontrolu i ne dozvoljava niti jednu drugu opciju menija ili da to ugasim.

eto, blesav problem i nisam još čuo za takav, pa ako netko zna ili ima kakvo iskustvo molim da mi pomogne s tim jer me izluđuje, hvala!

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Monitor problem

evo riješio sam.

odspojio sam potpuno od matične kontrolnu pločicu i ostavio ga na golo da se pali i gasi samo preko napajanja.

ne znam da li se to može nazvati popravkom, ali sam se riješio problema i sad opet normalno koristim monitor.

najbolje je od svega da se ne mora vaditi napajanje stalno jer kad se ugasi komp ugasi se i monitor i isto tako se pali.

tako da je to sasvim prihvatljivo, a kako su postavke za osvjetljenje i kontrast već od ranije podešene, sve onda štima.

eto nadam se da će nekome pomoći jer ja nisam mogao nigdje naći ni ovakvo a kamoli bolje rješenje, ali ako netko zna bolji način neka javi pa da probam i tako.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice