Lenovo 220x debela zelena linija (problem)

poruka: 5
|
čitano: 3.788
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Lenovo L220x debela zelena linija (problem)

Dakle nedavno mi se je pojavila horizontalna zelena linija, blizu sredine monitora, nalazi se sa lijeve strane, poluprozirna je i ne vidi se ako nije na bijeloj podlozi (Wordpad, Notepade itd....). Probao sam u izborniku ići na "Factory defaults" pa na "Reset", i više je nije bilo, ali je problem u tome što se je opet pojavila, a "Reset" više ne pomaže. Ništa nije clockano, temperature su normalne, nema prašine na ventilatorima (CPU, grafička).  Dakle o čemu je ovdje riječ, da li je vrijeme za servis ili što?

Btw, da li su to mrtvi pikseli, i da li za ovo mogu koristiti garanciju? 

Debela linija Debela linija
Failure is not an option. Everyone has to succeed.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 19:55 (MegaMass 2000).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Lenovo L220x debela zelena linija (problem)

Ako jesu mrtvi pikseli, garancija ce ti vrijediti jer je to abnormalna kolicina mrtvih piksela. Ne znam - cudno ta traka izgleda, mogla bi cak biti uzrokovana softverom, grafickom karticom, driverima za graficku karticu, ali isto tako i greska u samom monitoru. Najbolje bi bilo da monitor spojis na neki drugi kompjuter (laptop?) pa da onda vidis, jer si na taj nacin izbacio graficku karticu i softver kao uzrok. Takodjer bi bilo dobro da probas spojiti s drugim kabelom (pogotovo ako je u pitanju VGA kabel), tek toliko da vidis sto se desava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.6.2009 21:23 (mbaksa).
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ako jesu mrtvi pikseli, garancija ce ti vrijediti jer je to abnormalna kolicina mrtvih piksela. Ne znam - cudno ta traka izgleda, mogla bi cak biti uzrokovana softverom, grafickom karticom, driverima za graficku karticu, ali isto tako i greska u samom monitoru. Najbolje bi bilo da monitor spojis na neki drugi kompjuter (laptop?) pa da onda vidis, jer si na taj nacin izbacio graficku karticu i softver kao uzrok. Takodjer bi bilo dobro da probas spojiti s drugim kabelom (pogotovo ako je u pitanju VGA kabel), tek toliko da vidis sto se desava.

Hvala ti na odgovoru, ali imam još jedno pitanje. Da li se mrtvi pikseli mogu "potamniti" tj. ukloniti smanjenjem svjetla i kontrasta na monitoru? Pitam zato jer sam smanjio kontrast i svjetlo, i ta se linija više ne vidi.

17 godina
moderator
MegaMass 2000 kaže...

Hvala ti na odgovoru, ali imam još jedno pitanje. Da li se mrtvi pikseli mogu "potamniti" tj. ukloniti smanjenjem svjetla i kontrasta na monitoru? Pitam zato jer sam smanjio kontrast i svjetlo, i ta se linija više ne vidi.

Naravno - kad su izvor svjetla fluorescentne zarulje iza panela - kako potamnjujes "zive" (ispravne) piksele, tako potamnjujes i mrtve. Linija ti se inace vjerojatno vidi jer su ti se zaglavili zeleni pod-pikseli, znaci oni su stalno "ukljuceni". Uglavnom, nema veze sto se ne vide kad potamnis svjetlo - i dalje imas razlog za reklamaciju.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
MegaMass 2000 kaže...

Naravno - kad su izvor svjetla fluorescentne zarulje iza panela - kako potamnjujes "zive" (ispravne) piksele, tako potamnjujes i mrtve. Linija ti se inace vjerojatno vidi jer su ti se zaglavili zeleni pod-pikseli, znaci oni su stalno "ukljuceni". Uglavnom, nema veze sto se ne vide kad potamnis svjetlo - i dalje imas razlog za reklamaciju.

Još jedanput hvala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice